weszka Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Rudo-pieprzasty zestaw dziękuje za komplementy ;) Tak, pewnie że widać że dziecidło ale już nie wszyscy są o tym przekonani i zaczynają się odsuwać z obawą ;) W sumie to ja dopiero na tym filmie zobaczyłam, że może i się nie ma co dziwić bo one całkiem spore tak w ogólnych kategoriach. Ja jestem tak przyzwyczajona, że na mnie to nie robi wrażenia. Za to dziś rano jeden miły pan z pieskiem stwierdził że Dirki i Vesper to strasznie duże suki ale też i bardzo piękne i miłe :) Quote
Unbelievable Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 te nieporadne długie łapska :loveu: psy chyba zawsze najgorzej w tym momencie życia wyglądają :evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ech jak ja Wam zazdroszczę , moja Biana umarła by chyba jakby tramwaj obok przejechał ... Tak mi jej czasem żal , chociaż w porównaniu z tym co było to ona całkiem normalna i tak jest i nie mam co narzekać , ale na wakacje ani poza Myślenice pewnie nigdy razem nie pojedziemy ... Śliczna Bajeczka i widać że zaciekawiona wszystkim :) Quote
weszka Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 [quote name='Unbelievable']te nieporadne długie łapska :loveu: psy chyba zawsze najgorzej w tym momencie życia wyglądają :evil_lol:[/QUOTE] Nie, nie, najgorsze dopiero przed nią :) Quote
malawaszka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 zarąbista jest :loveu: i co jeszcze mnie się podoba - to Twoja torebka hahaha Quote
Unbelievable Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='weszka']Nie, nie, najgorsze dopiero przed nią :)[/QUOTE] to jeszcze dłuższe łapska będzie miała? Quote
wilczy zew Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Nadrobiłam: obglądnęłam i przeczytałam. Co za pęd :loveu: [url]https://lh5.googleusercontent.com/-mGQk523OxVo/TslgL3AMEJI/AAAAAAAAJOY/iYIXfXdm46w/s640/DSC_0334.JPG[/url] to Bajka za morze jedzie :cool1: Quote
Doginka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='eria']Ale pan na minucie 1:22 1:26 się za Wami obejrzał hihihi :D...[/QUOTE] Może patrzył na klejone uszy:lol: Weszko kleisz uchole, czy sie mylę?:hmmmm: Ale grzecznie idzie Bajeczka, tylko cały czas ja ciągnie do prawej nogi:lol: Quote
Tekla64 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 cudny glupolek jeszcze ale w zasadzie malo ja interesowal swiat poza toba hihihi pierdulka jeszcze ale jaka cudna pierdulka hihihi Quote
jambi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='weszka']Nie tylko on jeden zresztą bo łaziłyśmy tam dobre 40 min., a za nami kamerka ;) Widok był więc dość niecodzienny hihi[/QUOTE] hehe no właśnie miałam pytać co okoliczni ludzie na to, że krąży babka z psem przez jakiś czas w te i nazad a za nia kamerzysta :lol: ale... ależ ona jest fantastyczna!!!!!!!!! i tak sie zastanawiam... czy jak za jakiś czas obejrzysz ten filmik, to nie zakręci Ci się łezka w oku ;) Quote
#Etna# Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Widać, że Bajeczka to jeszcze dzieciaczek, ale jest rozkoszna. Ma super długie łapki:loveu: Jak dorośnie juz tak całkiem to na pewno będzie z niej przepiękna suczka. A swoją drogą to ładnie jej idzie chodzenie przy nodze;) Quote
strasznika Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Co do chodzenia przy nodze, to Frodo do 5 miesiąca chodził pięknie! Zero ciągnięcia i potem mu się zmieniło! Nawet nie wiem kiedy i gdzie popełniliśmy błąd :niewiem: Quote
anetta Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Dziewczynka jedzie w daleką podróż :multi: Super że znalazła TEN dom :multi: Bardzo ładnie idzie jej socjalizacja w mieście. Uszatemu mówię "pac" gdy ma się położyć :evil_lol: Quote
weszka Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 [quote name='malawaszka']zarąbista jest :loveu: i co jeszcze mnie się podoba - to Twoja torebka hahaha[/QUOTE] Jakie bystre oczko ;) Torebka ma już dobrych parę lat ale trzyma się i tez ją bardzo lubię. [quote name='Unbelievable']to jeszcze dłuższe łapska będzie miała?[/QUOTE] Ma jeszcze jakieś 10 cm zapasu do urośnięcia to i łapska jeszcze podrosną. [quote name='wilczy zew']Nadrobiłam: obglądnęłam i przeczytałam. Co za pęd :loveu: [URL]https://lh5.googleusercontent.com/-mGQk523OxVo/TslgL3AMEJI/AAAAAAAAJOY/iYIXfXdm46w/s640/DSC_0334.JPG[/URL] to Bajka za morze jedzie :cool1:[/QUOTE] Bajka rozwija spore prędkości. Ano pojedzie za morze. Do ładnego kraju. [quote name='Doginka']Może patrzył na klejone uszy:lol: Weszko kleisz uchole, czy sie mylę?:hmmmm: Ale grzecznie idzie Bajeczka, tylko cały czas ja ciągnie do prawej nogi:lol:[/QUOTE] Nie sądzę żeby przeciętnemu przechodniowi przyszło do głowy że pies może mieć klejone uszy :evil_lol: Tak, od czasu do czasu jej podklejam jak zaczynają świrować. Ciągnęło ją do torebki bo fajnie dyndała, a przede wszystkim w środku były smaczki ;) [quote name='Rudzia-Bianca']Dzień dobry :)[/QUOTE] Dzień dobry! [quote name='Tekla64']cudny glupolek jeszcze ale w zasadzie malo ja interesowal swiat poza toba hihihi pierdulka jeszcze ale jaka cudna pierdulka hihihi[/QUOTE] Ano pierdułka pewnie że tak. No i właśnie bardzo mnie to ucieszyło że świat sobie był, a ona sie nim nie przejmowała. [quote name='jambi']hehe no właśnie miałam pytać co okoliczni ludzie na to, że krąży babka z psem przez jakiś czas w te i nazad a za nia kamerzysta :lol: ale... ależ ona jest fantastyczna!!!!!!!!! i tak sie zastanawiam... czy jak za jakiś czas obejrzysz ten filmik, to nie zakręci Ci się łezka w oku ;)[/QUOTE] Zrobiłyśmy małe przedstawienie przechodniom i ludziom na przystankach ;) Pewnie, że z sentymentem spojrzę kiedyś na te wszystkie filmy i foty gdzie są moje szkraby. [quote name='#Etna#']Widać, że Bajeczka to jeszcze dzieciaczek, ale jest rozkoszna. Ma super długie łapki:loveu: Jak dorośnie juz tak całkiem to na pewno będzie z niej przepiękna suczka. A swoją drogą to ładnie jej idzie chodzenie przy nodze;)[/QUOTE] 5 mies. olbrzymek to całkiem dzieciak. Taka 5 mies. miniatura to już prawie poważnie wygląda. Co z niej wyrośnie to się okaże ale ma całkiem przyjemne zadatki choć jest nieco długawa ale suczce to ujdzie. Akurat tu zupełnie nie chodziło o chodzenie przy nodze i wcale od niej tego nie wymagałam. Chciałam tylko żeby szła swobodnie, na luźnej smyczy, zupełnie obojętne z której strony i czy za mną czy obok czy przed. [quote name='strasznika']Co do chodzenia przy nodze, to Frodo do 5 miesiąca chodził pięknie! Zero ciągnięcia i potem mu się zmieniło! Nawet nie wiem kiedy i gdzie popełniliśmy błąd :niewiem:[/QUOTE] Moje też jak były małe to chodziły ładnie, a teraz tylko względnie ładnie idą w pojedynkę. Jak biorę dwa i załapią "lokomotywę" to jest masakra. Walczę z tym ale nie jest lekko :diabloti: [quote name='anetta']Dziewczynka jedzie w daleką podróż :multi: Super że znalazła TEN dom :multi: Bardzo ładnie idzie jej socjalizacja w mieście. Uszatemu mówię "pac" gdy ma się położyć :evil_lol:[/QUOTE] Też się cieszę bo dom doświadczony, sznaucerowy, będzie miała dobrze i ciekawie. Jak na pierwszy pobyt w tak ruchliwym miejscu to ładnie sobie poradziła. "Pac" jest bardzo dobre, krótkie i wymowne, a teraz przydało się jeszcze z racji podobieństwa do szwedzkiego. Z wieści bieżących to wczoraj spotkaliśmy się z Olo (Cieniem). Był spacer, lekkie przetrymowanie i podstrzyżyny. Nie mam zdjęć :diabloti: Wielkie, mocne psisko z niego :-o Quote
Tekla64 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 a czemu zdjec nie ma dyc wiesz ze chetnie bymy obejrzaly? duzy mocny mmmm no szkoda ale moze kiedys cos wstawisz Quote
weszka Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Nie chciało mi się taszczyć aparatu na spacer (słabość mnie ogarnęła bo od paru dni przeziębiona jestem), a po odgruzowaniu już nie było czasu na fotki bo się spieszyli. Ale mam go na miejscu więc z pewnością fotki będą. Ale jestem pod wrażeniem jaki jest duży i jaki ma łeb w tym wieku! No ale w końcu był największy z miotu. W wieku ok. 8-9 tyg. wyrównali się wszyscy, a nawet Marzyciel zrobił się największy niedźwiadek (a urodzeniowo i do 7 tyg. był w końcówce razem z Bajką) ale teraz jednak znów widać różnicę. Quote
malawaszka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='weszka']Jakie bystre oczko ;) Torebka ma już dobrych parę lat ale trzyma się i tez ją bardzo lubię. [/QUOTE] mam obsesję ostatnio bo muszę sobie zakupić nową :D aa szkoda, że nie masz fotek Cienia! Quote
weszka Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 [quote name='wilczy zew']to szybciutko zdrowiej[/QUOTE] Dziękuję. Nie mam wyjścia bo chorować nie mam jak przy tej sforze ;) [quote name='malawaszka']mam obsesję ostatnio bo muszę sobie zakupić nową :D aa szkoda, że nie masz fotek Cienia![/QUOTE] To tłumaczy wyostrzony wzrok ;) Akurat z wczoraj nie mam ale może w weekend znów się spotkamy. Quote
eria Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 faktycznie szkoda ,że nie ma fotek bo czytając Twój opis Cienia jestem bardzo go ciekawa :) Ale też niechęć to taszczenia aparatu i robienia zdjęć zupełnie rozumiem, ja tą przypadłość będę mieć pewnie całą zimę z krótkimi przerwami ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 No to czekamy na Cieniowe fotki :) Quote
Saththa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ales smaka narobiła na Cienia heheheh Quote
weszka Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Przecież był tu Cień niedawno na filmie i zdjęciach więc znowu nie jesteście aż tak wyposzczone ;) Quote
Recommended Posts