Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Rudo-pieprzasty zestaw dziękuje za komplementy ;)
Tak, pewnie że widać że dziecidło ale już nie wszyscy są o tym przekonani i zaczynają się odsuwać z obawą ;) W sumie to ja dopiero na tym filmie zobaczyłam, że może i się nie ma co dziwić bo one całkiem spore tak w ogólnych kategoriach. Ja jestem tak przyzwyczajona, że na mnie to nie robi wrażenia. Za to dziś rano jeden miły pan z pieskiem stwierdził że Dirki i Vesper to strasznie duże suki ale też i bardzo piękne i miłe :)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech jak ja Wam zazdroszczę , moja Biana umarła by chyba jakby tramwaj obok przejechał ...
Tak mi jej czasem żal , chociaż w porównaniu z tym co było to ona całkiem normalna i tak jest i nie mam co narzekać , ale na wakacje ani poza Myślenice pewnie nigdy razem nie pojedziemy ...

Śliczna Bajeczka i widać że zaciekawiona wszystkim :)

Posted

[quote name='Unbelievable']te nieporadne długie łapska :loveu: psy chyba zawsze najgorzej w tym momencie życia wyglądają :evil_lol:[/QUOTE]

Nie, nie, najgorsze dopiero przed nią :)

Posted

Nadrobiłam: obglądnęłam i przeczytałam.
Co za pęd :loveu:
[url]https://lh5.googleusercontent.com/-mGQk523OxVo/TslgL3AMEJI/AAAAAAAAJOY/iYIXfXdm46w/s640/DSC_0334.JPG[/url]

to Bajka za morze jedzie :cool1:

Posted

[quote name='eria']Ale pan na minucie 1:22 1:26 się za Wami obejrzał hihihi :D...[/QUOTE]
Może patrzył na klejone uszy:lol: Weszko kleisz uchole, czy sie mylę?:hmmmm:
Ale grzecznie idzie Bajeczka, tylko cały czas ja ciągnie do prawej nogi:lol:

Posted

[quote name='weszka']Nie tylko on jeden zresztą bo łaziłyśmy tam dobre 40 min., a za nami kamerka ;) Widok był więc dość niecodzienny hihi[/QUOTE]

hehe no właśnie miałam pytać co okoliczni ludzie na to, że krąży babka z psem przez jakiś czas w te i nazad a za nia kamerzysta :lol:

ale...

ależ ona jest fantastyczna!!!!!!!!!

i tak sie zastanawiam... czy jak za jakiś czas obejrzysz ten filmik, to nie zakręci Ci się łezka w oku ;)

Posted

Widać, że Bajeczka to jeszcze dzieciaczek, ale jest rozkoszna.
Ma super długie łapki:loveu:
Jak dorośnie juz tak całkiem to na pewno będzie z niej przepiękna suczka.
A swoją drogą to ładnie jej idzie chodzenie przy nodze;)

Posted

Dziewczynka jedzie w daleką podróż :multi: Super że znalazła TEN dom :multi: Bardzo ładnie idzie jej socjalizacja w mieście.

Uszatemu mówię "pac" gdy ma się położyć :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']zarąbista jest :loveu: i co jeszcze mnie się podoba - to Twoja torebka hahaha[/QUOTE]

Jakie bystre oczko ;) Torebka ma już dobrych parę lat ale trzyma się i tez ją bardzo lubię.

[quote name='Unbelievable']to jeszcze dłuższe łapska będzie miała?[/QUOTE]

Ma jeszcze jakieś 10 cm zapasu do urośnięcia to i łapska jeszcze podrosną.

[quote name='wilczy zew']Nadrobiłam: obglądnęłam i przeczytałam.
Co za pęd :loveu:
[URL]https://lh5.googleusercontent.com/-mGQk523OxVo/TslgL3AMEJI/AAAAAAAAJOY/iYIXfXdm46w/s640/DSC_0334.JPG[/URL]

to Bajka za morze jedzie :cool1:[/QUOTE]

Bajka rozwija spore prędkości.
Ano pojedzie za morze. Do ładnego kraju.

[quote name='Doginka']Może patrzył na klejone uszy:lol: Weszko kleisz uchole, czy sie mylę?:hmmmm:
Ale grzecznie idzie Bajeczka, tylko cały czas ja ciągnie do prawej nogi:lol:[/QUOTE]

Nie sądzę żeby przeciętnemu przechodniowi przyszło do głowy że pies może mieć klejone uszy :evil_lol: Tak, od czasu do czasu jej podklejam jak zaczynają świrować.
Ciągnęło ją do torebki bo fajnie dyndała, a przede wszystkim w środku były smaczki ;)

[quote name='Rudzia-Bianca']Dzień dobry :)[/QUOTE]

Dzień dobry!

[quote name='Tekla64']cudny glupolek jeszcze ale w zasadzie malo ja interesowal swiat poza toba hihihi
pierdulka jeszcze ale jaka cudna pierdulka hihihi[/QUOTE]

Ano pierdułka pewnie że tak. No i właśnie bardzo mnie to ucieszyło że świat sobie był, a ona sie nim nie przejmowała.

[quote name='jambi']hehe no właśnie miałam pytać co okoliczni ludzie na to, że krąży babka z psem przez jakiś czas w te i nazad a za nia kamerzysta :lol:

ale...

ależ ona jest fantastyczna!!!!!!!!!

i tak sie zastanawiam... czy jak za jakiś czas obejrzysz ten filmik, to nie zakręci Ci się łezka w oku ;)[/QUOTE]

Zrobiłyśmy małe przedstawienie przechodniom i ludziom na przystankach ;)
Pewnie, że z sentymentem spojrzę kiedyś na te wszystkie filmy i foty gdzie są moje szkraby.

[quote name='#Etna#']Widać, że Bajeczka to jeszcze dzieciaczek, ale jest rozkoszna.
Ma super długie łapki:loveu:
Jak dorośnie juz tak całkiem to na pewno będzie z niej przepiękna suczka.
A swoją drogą to ładnie jej idzie chodzenie przy nodze;)[/QUOTE]

5 mies. olbrzymek to całkiem dzieciak. Taka 5 mies. miniatura to już prawie poważnie wygląda.
Co z niej wyrośnie to się okaże ale ma całkiem przyjemne zadatki choć jest nieco długawa ale suczce to ujdzie.
Akurat tu zupełnie nie chodziło o chodzenie przy nodze i wcale od niej tego nie wymagałam. Chciałam tylko żeby szła swobodnie, na luźnej smyczy, zupełnie obojętne z której strony i czy za mną czy obok czy przed.

[quote name='strasznika']Co do chodzenia przy nodze, to Frodo do 5 miesiąca chodził pięknie! Zero ciągnięcia i potem mu się zmieniło! Nawet nie wiem kiedy i gdzie popełniliśmy błąd :niewiem:[/QUOTE]

Moje też jak były małe to chodziły ładnie, a teraz tylko względnie ładnie idą w pojedynkę. Jak biorę dwa i załapią "lokomotywę" to jest masakra. Walczę z tym ale nie jest lekko :diabloti:

[quote name='anetta']Dziewczynka jedzie w daleką podróż :multi: Super że znalazła TEN dom :multi: Bardzo ładnie idzie jej socjalizacja w mieście.

Uszatemu mówię "pac" gdy ma się położyć :evil_lol:[/QUOTE]

Też się cieszę bo dom doświadczony, sznaucerowy, będzie miała dobrze i ciekawie.
Jak na pierwszy pobyt w tak ruchliwym miejscu to ładnie sobie poradziła.
"Pac" jest bardzo dobre, krótkie i wymowne, a teraz przydało się jeszcze z racji podobieństwa do szwedzkiego.

Z wieści bieżących to wczoraj spotkaliśmy się z Olo (Cieniem). Był spacer, lekkie przetrymowanie i podstrzyżyny. Nie mam zdjęć :diabloti: Wielkie, mocne psisko z niego :-o

Posted

Nie chciało mi się taszczyć aparatu na spacer (słabość mnie ogarnęła bo od paru dni przeziębiona jestem), a po odgruzowaniu już nie było czasu na fotki bo się spieszyli. Ale mam go na miejscu więc z pewnością fotki będą. Ale jestem pod wrażeniem jaki jest duży i jaki ma łeb w tym wieku! No ale w końcu był największy z miotu. W wieku ok. 8-9 tyg. wyrównali się wszyscy, a nawet Marzyciel zrobił się największy niedźwiadek (a urodzeniowo i do 7 tyg. był w końcówce razem z Bajką) ale teraz jednak znów widać różnicę.

Posted

[quote name='weszka']Jakie bystre oczko ;) Torebka ma już dobrych parę lat ale trzyma się i tez ją bardzo lubię.
[/QUOTE]

mam obsesję ostatnio bo muszę sobie zakupić nową :D

aa szkoda, że nie masz fotek Cienia!

Posted

[quote name='wilczy zew']to szybciutko zdrowiej[/QUOTE]

Dziękuję. Nie mam wyjścia bo chorować nie mam jak przy tej sforze ;)

[quote name='malawaszka']mam obsesję ostatnio bo muszę sobie zakupić nową :D

aa szkoda, że nie masz fotek Cienia![/QUOTE]

To tłumaczy wyostrzony wzrok ;)
Akurat z wczoraj nie mam ale może w weekend znów się spotkamy.

Posted

faktycznie szkoda ,że nie ma fotek bo czytając Twój opis Cienia jestem bardzo go ciekawa :)
Ale też niechęć to taszczenia aparatu i robienia zdjęć zupełnie rozumiem, ja tą przypadłość będę mieć pewnie całą zimę z krótkimi przerwami ;)