Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

[quote name='weszka']Bardzo Wam dziękuję moje kochane!
Tak malawaszko - jak nie były szorstkie na ciele to miały bdb. Kudły na łapach ok ale do tego szorstki włos.[/QUOTE]

a pastowane kabany? :D

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ślicznie dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe słowa :loveu: [B]strasznika[/B] puchnąć to może bez przesady ale jestem baaardzo zadowolona :multi::p

A to zapowiadany film z oceny. Kolejno idą Vesper, Dirki, później porównanie o CACIB Dirki i Vesper i na koniec maszeruje Dirki w porównaniu z psem o BOB.

[video=youtube;A0-h0teJUls]http://www.youtube.com/watch?v=A0-h0teJUls&hd=1[/video]

Posted

Fajnie, film to nawet lepszy od zdjęć. Nie mam kamery a Nikoś też nie kręci filmów więc do tej pory było ciężko z filmami ale teraz mam za to fajną komórkę i to ona nakręciła taki film :)

hihi zrymowało ci się z tym ogonem ;)

Posted

Fajny filmik:) Zawsze mi się podobało jak jest pokazanie psa w ruchu, ze właścciel biegnie a pies sobie po prostu troche szybciej idzie :D

I mam dwa pytania jak mogę:

1. Przy Dirki P. Sędzia tak ją skubał na grzbiecie przy zadzie... dlaczego?
2. I Równiez przy niej oglądał ogon jakoś tak bardziej mi się wydawało... tj z tego co sie orientuje to sędzia powinien moc psa wszedzie dotknąć ale czy tutaj tez o to chodziło?

No i głaski dla dziewczynek super :)

Posted

[quote name='Saththa']
I mam dwa pytania jak mogę:
1. Przy Dirki P. Sędzia tak ją skubał na grzbiecie przy zadzie... dlaczego?
2. I Równiez przy niej oglądał ogon jakoś tak bardziej mi się wydawało... tj z tego co sie orientuje to sędzia powinien moc psa wszedzie dotknąć ale czy tutaj tez o to chodziło?[/QUOTE]

Odp. 1 - sprawdzał sierść, bardzo na to zwraca uwagę. Nawet wyrywał kilka włosów sprawdzając jakość i kolor - wzorcowa sierść pieprzaka to mieszanka jasnych i ciemnych włosów, a część powinna być aguti czyli cieniowana i w ten sposób pies ma jednolity ładny pieprz i sól.
Odp. 2 - sędziowie sprawdzają osadzenie ogona bo można je poprawić włosem, a dopiero jak dotkniesz to wiadomo jak jest naprawdę. Poza tym jadąc ręką przez cały ogon sprawdzają czy nie ma śladów chirurgicznego prostowania czy obcinania końca - to się zdarza jeśli pies źle nosi ogon i ma poprawiony.

Posted

[quote name='weszka']Odp. 1 - sprawdzał sierść, bardzo na to zwraca uwagę. Nawet wyrywał kilka włosów sprawdzając jakość i kolor - wzorcowa sierść pieprzaka to mieszanka jasnych i ciemnych włosów, a część powinna być aguti czyli cieniowana i w ten sposób pies ma jednolity ładny pieprz i sól.
Odp. 2 - sędziowie sprawdzają osadzenie ogona bo można je poprawić włosem, a dopiero jak dotkniesz to wiadomo jak jest naprawdę. Poza tym jadąc ręką przez cały ogon sprawdzają czy nie ma śladów chirurgicznego prostowania czy obcinania końca - to się zdarza jeśli pies źle nosi ogon i ma poprawiony.[/QUOTE]

Bardzo dziekuję za odpowiedź :) Kurcze nie wiedziałam, ze poprawiaja chirurgicznie ogony... Wiedziałam o zębach ale na ogon to nie wpadłam:)

Posted

Olga! cóż mam powiedzieć? GRATULACJE! :klacz: OGROMNE! jak się czujesz jako właścicielka tak pieknych psów? :lol: (to pytanie retoryczne, nie odpowiadaj, ale ja bym pękła z dumy, gdyby mi sędzia na ringu powiedział, że dawno nie widział tak pięknego psa ;) )

niemniej - jeszcze raz,[B] dla Ciebie i Twoich dziewczynek[/B]:

[SIZE=7][COLOR=deepskyblue][B]GRATULACJE[/B]!!![/COLOR][/SIZE]

:laola:

Posted

Bardzo dziękuję za kolejne gratulacje :loveu: Pewnie, że jestem dumnna z suk - są ładne, są kochane no i są MOJE :loveu: Odnośnie Dirki mam podwójne powody do dumy bo kiedyś był to pies przez niektórych "fachowców" i "miłośników psów" dwukrotnie skazany na niepowodzenie, a tu proszę :razz: ale to już tak na marginesie.

Posted

[quote name='weszka'] Odnośnie Dirki mam podwójne powody do dumy bo kiedyś był to pies przez niektórych "fachowców" i "miłośników psów" dwukrotnie skazany na niepowodzenie, a tu proszę :razz: ale to już tak na marginesie.[/QUOTE]

:roflt: ... ja już coś chyba kiedyś mówiłam o fachowcach i miłośnikach...

weszka, a masz wyniki czarnych? :razz:

Posted

[quote name='weszka']Gdybym kiedyś takim zaufała to Dirki najprawdopodobniej już dawno byłaby w piachu...

Wyniki są na e-sznaucerach ;)[/QUOTE]

aż tak?! wiesz.... do końca życia nie zapomnę pewnej Pani "miłośniczki rasy", która gdy dowiedziała się że Aron kastrat, stwierdziła że na co mi taki pies? powinnam go komus oddać albo uspić :angryy: ... jak widzisz, skorzystałam z jej rady... :roflt:

zajrzę :p

Posted

[quote name='jambi'] ... jak widzisz, skorzystałam z jej rady... :roflt:
[/QUOTE]

Jak widzisz ja też :D I mam mojego słodkiego Dirula, który jak na trupka całkiem dobrze sobie radzi tu i tam ;)

Posted

[quote name='malawaszka']o rany.. ale ludzie są nawiedzeni niektórzy! :shock:[/QUOTE]

Oj tak. Są też bardzo wygodni i lubią szybkie i proste rozwiązania. Nie lubią jak pies od razu nie spełnia ich oczekiwań tylko wymaga dużo pracy, wysiłku i czasu żeby dojść do pewnych założeń.

[quote name='Elitesse']na filmiku fajnie widac ze Vesper ma jeszcze fiu-bzdziu w glowie :) zwlaszcza w porownaniu z dostojna Dirki[/QUOTE]

Oj tak ;) Dirki jest prawdziwą damą, a Vesper to taki typ sportowca-przecinaka. Popracujemy jeszcze nad jej show-manierami ;)