Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

mamy nadzieje bo ponoc ma byc lepsza pogoda
ja na swoja co prawda nie moge narzekac ostatnio ale wiem ze ciebie neka
wiec chce foteczkow i filmiku bo to oznacza lepsza pogode

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj aktywny dzień. Najpierw 3 godzinki na agility, a później długi spacer po łąkach. Szkoda tylko, że Dirki swoim zachowaniem zepsuła cały urok spaceru. Niestety doopa ją swędzi na wiosnę i straciła resztki posłuszeństwa. Jedyne co ją interesuje to zapachy, węszenie, tropienie i gonienie za sarnami :mad: Zatem od jutra linka i koniec nieograniczonej wolności bo zejdę na zawał.

Fotek mam tylko kilka komórkowych bo grata nie chciało mi się nosić. Są z początku spaceru kiedy to Dirki jeszcze przy mnie była, a kolejną godzinę ganiała gdzieś :angryy:

Vesper z nieodłączną piłeczką

menda :angryy:

o niby że taka grzeczna

Posted

[quote name='weszka']A bo i nie jest za wielka :loveu: Tylko drobne kostki, ok. 64 cm w kłębie i 31 kg wagi.

O kurcze to ona leciutka jest:) tj "leciutka" :D Tazz 2 miesiące temu wazył własnie tyle ile Dirki:)
Co innego menda - ta ma mocne kostki, ok. 67 cm w kłębie i ponad 37 kg żywej masy. I pusty łeb :mad:

To z tym echem może jej przejdzie jeszcze :evil_lol::evil_lol:

Pogłaszcz pieprzaki swe:)

Posted

no skad ja to znam!!!!
maupy jedne jak sie im tak robi czlek szlag tarfia i mogly durnego psa utluc na miejscu ale jakie szczesliwe wracja do domu a my tez hihihi mimo zagotowania no nie?
jednak te zapachy sa silniejsze ..... masakra , moje chodza juz od jakiegos czasu bo nie chce przezywac znowu.

mimo wszystko drapaj piekne panienki

Posted

[quote name='Saththa']Pogłaszcz pieprzaki swe:)

Zrobione :)

Napisał weszka
A bo i nie jest za wielka :loveu: Tylko drobne kostki, ok. 64 cm w kłębie i 31 kg wagi.

O kurcze to ona leciutka jest:smile: tj "leciutka" :-D Tazz 2 miesiące temu wazył własnie tyle ile Dirki:smile:

Taka "leciutka" to jest Vesper, a nie Dirki. To Tazz ważył ile? 31 kg czy 37 kg?
Co innego menda - ta ma mocne kostki, ok. 67 cm w kłębie i ponad 37 kg żywej masy. I pusty łeb :mad:

Nie sądzę. Ten typ tak ma. Wolność w sercu, wiatr w grzywce.
[quote name='Tekla64']no skad ja to znam!!!!
maupy jedne jak sie im tak robi czlek szlag tarfia i mogly durnego psa utluc na miejscu ale jakie szczesliwe wracja do domu a my tez hihihi mimo zagotowania no nie?
jednak te zapachy sa silniejsze ..... masakra , moje chodza juz od jakiegos czasu bo nie chce przezywac znowu.
mimo wszystko drapaj piekne panienki

Oj tak Magda, nic mnie bardziej nie wkurza w psach niż takie zachowanie. Nie ma dla mnie nic gorszego niż pies, który krąży wokół ciebie, totalnie głuchy na wołanie i potrafi cię minąć pędem w odległości 1 m. Nigdy nie miałam takich problemów, znałam z opowieści i autopsji psów mojej ex-teściowej. No to od kiedy mam Dirki wiem jaki to ból. Tfu tfu od ponad roku takich cyrków nie robiła ale widać od czasu do czasu musi mi podnieść ciśnienie ma maxa :angryy::mad:

Drapam, drapam. I tak kocham mendę i drugiego pokraczka :loveu:

PS. Linka spacerowa już uszykowana :evil_lol:

Posted

Napisał weszka
A bo i nie jest za wielka :loveu: Tylko drobne kostki, ok. 64 cm w kłębie i 31 kg wagi.

O kurcze to ona leciutka jest:smile: tj "leciutka" :-D Tazz 2 miesiące temu wazył własnie tyle ile Dirki:smile:

Taka "leciutka" to jest Vesper, a nie Dirki. To Tazz ważył ile? 31 kg czy 37 kg?

Kurcze no a tak się starałam ich nie pomylić no, przepraszam:)

Tazz ważył 37 :D

Posted

Spoko, masz wybaczone. Mało kto je rozróżnia ;)
No Tazz w końcu chłopak i czarnuszek to inna kategoria ;)

Tak sobie myślę, że muszę wymienić grafikę bo zimowy baner i av już mnie drażni ;) edit. zmieniłam póki co na taki zestaw, a jak zbiorę nowe fotki to się uśmiechnę wiadomo do kogo ;)

Posted

Hahhaha a ja się właśnie zdziwiłam, że niby weszka a jednak nie :D

No Tazz w końcu chłopak i czarnuszek to inna kategoria ;-)

Pieprzne inaczej waża? Oczywiście pomijajac płeć?

Posted

[quote name='Saththa']Pieprzne inaczej waża? Oczywiście pomijajac płeć?[/QUOTE]

Przeważnie są jednak lżejszej kości. I mają mniej futra to i mniej ważą :D

Posted

[quote name='weszka']Przeważnie są jednak lżejszej kości. I mają mniej futra to i mniej ważą :D[/QUOTE]

O no prosze ileż ja się ciekawych rzeczy dowiem dziś:)
Mniej futra, ciekawe:o

Posted

witaj
jak sobie przypomnisz to juz pisalam jaka jest Tekla ,mimo wieku i bolu stawow jeszcze teraz jej sie zdza chec pogonienia .....
i ja juz sie z tym pogodzilam ze coy takich emocji wiecej nie przezywac chodzi na smyczy, wszystkie moje dzialania dawaly skutek , super skutek, suk reagowal na wsio, na jeden sygnal i zawsze uspila moja czujnosc by perfidnie wykorzystac w ktoryms najmniej oczekiwanym momencie sytuacje.
to jest w niektorych silniejsze od wszystkiego i ja dochodze do wniosku ze tak naprawde nie ma na to spsobu ani metody, jej teraz juz i tak tak czesto nie odbija ale jednak wiec chodza na smyczy bo Donie tez sie po tym jednym razie spodobalo a wole nie ryzykowac!!!
bo ta to dopiero ma flu bzdziu w tej pieknej glowie, ale takie totalne fiu bdziu, Irek dzis stwierdzil ze zesmy se wychowali w koncu bezstresowe dziecko i chyba czas najwyzszy ja sprowadzic na ziemie hihihi

Posted

[quote name='eria']a uśmiechaj się:evil_lol::evil_lol: tylko fotki skompletuj i śmiało wysyłaj :lol:[/QUOTE]

a czy ja też mogę się usmiechnąć i fotki podesłać :modla::grins:

Posted

[quote name='Saththa']O no prosze ileż ja się ciekawych rzeczy dowiem dziś:)
Mniej futra, ciekawe:o

Ano mniej i zupełnie inna sierść, przeważnie. A ty kiedyś w ogóle na żywo widziałaś olbrzyma pieprzaka ;) ???

[quote name='Tekla64']witaj
jak sobie przypomnisz to juz pisalam jaka jest Tekla ,mimo wieku i bolu stawow jeszcze teraz jej sie zdza chec pogonienia .....
i ja juz sie z tym pogodzilam ze coy takich emocji wiecej nie przezywac chodzi na smyczy, wszystkie moje dzialania dawaly skutek , super skutek, suk reagowal na wsio, na jeden sygnal i zawsze uspila moja czujnosc by perfidnie wykorzystac w ktoryms najmniej oczekiwanym momencie sytuacje.
to jest w niektorych silniejsze od wszystkiego i ja dochodze do wniosku ze tak naprawde nie ma na to spsobu ani metody, jej teraz juz i tak tak czesto nie odbija ale jednak wiec chodza na smyczy bo Donie tez sie po tym jednym razie spodobalo a wole nie ryzykowac!!!
bo ta to dopiero ma flu bzdziu w tej pieknej glowie, ale takie totalne fiu bdziu, Irek dzis stwierdzil ze zesmy se wychowali w koncu bezstresowe dziecko i chyba czas najwyzszy ja sprowadzic na ziemie hihihi

Też sądzę, że w pewnych sytuacjach natura jest silniejsza od jakiegokolwiek wychowania i wpojonych nawyków. Trzeba nauczyć się żyć z takim typkiem, wypracować zachowania na ile się da, a resztę po prostu przewidywać.
Furla też jest nieco bezstresowa co mnie z deczka przyprawia o ciarki czasem ;) i też by jej się przydał "obóz resocjalizacyjny" hihi

[quote name='Fides79']dziemdobry :)
przyszłam powiedzieć, że masz uroczy avatarek i banerek też, tylko czemu koTotka tak słabo widać?

Avatarek mam nowy, a banerek stary-nowy bo już go miałam. A czemu mało Tota to pytanie do erii ;)

[quote name='eria']a uśmiechaj się:evil_lol::evil_lol: tylko fotki skompletuj i śmiało wysyłaj :lol:

Tak zrobię!!! Ale póki co nie mam ładnych fot. Dzisiejsze (co je zaraz wstawię) nie zasługują na banerek ;)

[quote name='Fides79']a czy ja też mogę się usmiechnąć i fotki podesłać :modla::grins:

Widzę, że już się uśmiechnęłaś bo jest nowy :)

A teraz czas na troszkę spacerowych niedzielnych fotek. Wybraliśmy się na skałki ale to nie był dobry pomysł bo pełno ludzi i sezon grillowy rozpoczęty. Ludzie mają jakąś korbę na tym punkcie :crazyeye: Ledwo śnieg zszedł już grillują, smrodzą, żreją te świństwa różne, śmiecą na potęgę a później srają w krzakach :angryy:

nasz nowy piesek - CTR ;)

Posted

co to znowu za format dogo??? połowa zdjęć obcięta bo wąsko jakoś i te ogłoszenia wjeżdżają... kolejne udogodnienie?

lecim dalej, trudno

cała trójca na górce

widać dymy

czarny miś :)

Posted

no same konkrety ze spacerku tu przedstawilas hihih ale fakt !
Furle zamienilas na CTRa no wiesz , i tyz na lapskach ma strasznie dlugie wlosy!
ja swoja opitolilam bo wlasnie zaczelam jej deptac po lapskach, znaczy nie samych lapach ino tych wlosach w kolo i zeswa sie potykaly obie
piekne panienki jak zwykle
drapanka wieczorne

Posted

dopiero teraz widzialam dziecie co to tak piknie sie wpasowalo w te cudna trojce
brawo dla niego ma doborowe towrzycho!!!
i napewno ma posluch hihihi
a to sie chlopcpm zawsze podoba !