strasznika Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ja również przyłączam się do gratulacji. Pewnie puchniesz z dumy :p Quote
weszka Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Ślicznie dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe słowa :loveu: strasznika puchnąć to może bez przesady ale jestem baaardzo zadowolona :multi::p A to zapowiadany film z oceny. Kolejno idą Vesper, Dirki, później porównanie o CACIB Dirki i Vesper i na koniec maszeruje Dirki w porównaniu z psem o BOB. [video=youtube;A0-h0teJUls]http://www.youtube.com/watch?v=A0-h0teJUls&hd=1[/video] Quote
eria Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Filmik super !!! Fajnie mieć taką pamiątkę!! A Armani ma ogon do bani hihihiih Quote
weszka Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Fajnie, film to nawet lepszy od zdjęć. Nie mam kamery a Nikoś też nie kręci filmów więc do tej pory było ciężko z filmami ale teraz mam za to fajną komórkę i to ona nakręciła taki film :) hihi zrymowało ci się z tym ogonem ;) Quote
Saththa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Fajny filmik:) Zawsze mi się podobało jak jest pokazanie psa w ruchu, ze właścciel biegnie a pies sobie po prostu troche szybciej idzie :D I mam dwa pytania jak mogę: 1. Przy Dirki P. Sędzia tak ją skubał na grzbiecie przy zadzie... dlaczego? 2. I Równiez przy niej oglądał ogon jakoś tak bardziej mi się wydawało... tj z tego co sie orientuje to sędzia powinien moc psa wszedzie dotknąć ale czy tutaj tez o to chodziło? No i głaski dla dziewczynek super :) Quote
weszka Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Saththa napisał(a): I mam dwa pytania jak mogę: 1. Przy Dirki P. Sędzia tak ją skubał na grzbiecie przy zadzie... dlaczego? 2. I Równiez przy niej oglądał ogon jakoś tak bardziej mi się wydawało... tj z tego co sie orientuje to sędzia powinien moc psa wszedzie dotknąć ale czy tutaj tez o to chodziło? Odp. 1 - sprawdzał sierść, bardzo na to zwraca uwagę. Nawet wyrywał kilka włosów sprawdzając jakość i kolor - wzorcowa sierść pieprzaka to mieszanka jasnych i ciemnych włosów, a część powinna być aguti czyli cieniowana i w ten sposób pies ma jednolity ładny pieprz i sól. Odp. 2 - sędziowie sprawdzają osadzenie ogona bo można je poprawić włosem, a dopiero jak dotkniesz to wiadomo jak jest naprawdę. Poza tym jadąc ręką przez cały ogon sprawdzają czy nie ma śladów chirurgicznego prostowania czy obcinania końca - to się zdarza jeśli pies źle nosi ogon i ma poprawiony. Quote
Doginka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Super ten filmik, dobry masz telefonik;-) Quote
Saththa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 weszka napisał(a):Odp. 1 - sprawdzał sierść, bardzo na to zwraca uwagę. Nawet wyrywał kilka włosów sprawdzając jakość i kolor - wzorcowa sierść pieprzaka to mieszanka jasnych i ciemnych włosów, a część powinna być aguti czyli cieniowana i w ten sposób pies ma jednolity ładny pieprz i sól. Odp. 2 - sędziowie sprawdzają osadzenie ogona bo można je poprawić włosem, a dopiero jak dotkniesz to wiadomo jak jest naprawdę. Poza tym jadąc ręką przez cały ogon sprawdzają czy nie ma śladów chirurgicznego prostowania czy obcinania końca - to się zdarza jeśli pies źle nosi ogon i ma poprawiony. Bardzo dziekuję za odpowiedź :) Kurcze nie wiedziałam, ze poprawiaja chirurgicznie ogony... Wiedziałam o zębach ale na ogon to nie wpadłam:) Quote
jambi Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Olga! cóż mam powiedzieć? GRATULACJE! :klacz: OGROMNE! jak się czujesz jako właścicielka tak pieknych psów? :lol: (to pytanie retoryczne, nie odpowiadaj, ale ja bym pękła z dumy, gdyby mi sędzia na ringu powiedział, że dawno nie widział tak pięknego psa ;) ) niemniej - jeszcze raz, dla Ciebie i Twoich dziewczynek: GRATULACJE!!! :laola: Quote
Rumi. Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 piękne! no i wielkie gratulacje! :happy1: Quote
weszka Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Bardzo dziękuję za kolejne gratulacje :loveu: Pewnie, że jestem dumnna z suk - są ładne, są kochane no i są MOJE :loveu: Odnośnie Dirki mam podwójne powody do dumy bo kiedyś był to pies przez niektórych "fachowców" i "miłośników psów" dwukrotnie skazany na niepowodzenie, a tu proszę :razz: ale to już tak na marginesie. Quote
jambi Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 weszka napisał(a): Odnośnie Dirki mam podwójne powody do dumy bo kiedyś był to pies przez niektórych "fachowców" i "miłośników psów" dwukrotnie skazany na niepowodzenie, a tu proszę :razz: ale to już tak na marginesie. :roflt: ... ja już coś chyba kiedyś mówiłam o fachowcach i miłośnikach... weszka, a masz wyniki czarnych? :razz: Quote
weszka Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Gdybym kiedyś takim zaufała to Dirki najprawdopodobniej już dawno byłaby w piachu... Wyniki są na e-sznaucerach ;) Quote
jambi Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 weszka napisał(a):Gdybym kiedyś takim zaufała to Dirki najprawdopodobniej już dawno byłaby w piachu... Wyniki są na e-sznaucerach ;) aż tak?! wiesz.... do końca życia nie zapomnę pewnej Pani "miłośniczki rasy", która gdy dowiedziała się że Aron kastrat, stwierdziła że na co mi taki pies? powinnam go komus oddać albo uspić :angryy: ... jak widzisz, skorzystałam z jej rady... :roflt: zajrzę :p Quote
weszka Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 jambi napisał(a): ... jak widzisz, skorzystałam z jej rady... :roflt: Jak widzisz ja też :D I mam mojego słodkiego Dirula, który jak na trupka całkiem dobrze sobie radzi tu i tam ;) Quote
malawaszka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 o rany.. ale ludzie są nawiedzeni niektórzy! :shock: Quote
Elitesse Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 na filmiku fajnie widac ze Vesper ma jeszcze fiu-bzdziu w glowie :) zwlaszcza w porownaniu z dostojna Dirki Quote
weszka Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 malawaszka napisał(a):o rany.. ale ludzie są nawiedzeni niektórzy! :shock: Oj tak. Są też bardzo wygodni i lubią szybkie i proste rozwiązania. Nie lubią jak pies od razu nie spełnia ich oczekiwań tylko wymaga dużo pracy, wysiłku i czasu żeby dojść do pewnych założeń. Elitesse napisał(a):na filmiku fajnie widac ze Vesper ma jeszcze fiu-bzdziu w glowie :) zwlaszcza w porownaniu z dostojna Dirki Oj tak ;) Dirki jest prawdziwą damą, a Vesper to taki typ sportowca-przecinaka. Popracujemy jeszcze nad jej show-manierami ;) Quote
Doginka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Weszko, śniłaś mi się wczoraj w nocy;-) Pisałam za Ciebie maturę:crazyeye: I najlepszy wynik miałaś:crazyeye::roflt: Quote
Tekla64 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 no nie mam pojecia jak zinterpretowac ten sen i gdzie go zaklasyfikowac? dalej macie ponuro???? to i zdjec nie bedzie co ale ja mam jednak nadzieje ze beda nowe zdjecia utytulowanych suniek!!! bo ja czekam na juz takie domwe fotecki!!! Quote
Fides79 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Doginka napisał(a):Weszko, śniłaś mi się wczoraj w nocy;-) Pisałam za Ciebie maturę:crazyeye: I najlepszy wynik miałaś:crazyeye::roflt: ha ha ha a to dobre :shiny::lol!::niedowia: Quote
weszka Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Doginko no już nie ma ci się kto/co śnić! Ja wspomnień z matury nie mam właściciwie żadnych, biała plama, gdyby nie to że jakoś skończyłam studia to można by pomysleć, że wcale jej nie zdawałam :D Tekla teraz nawet z lekka się przejaśniło choć rano waliło śniegiem. Mam z wczoraj krótki filmik ale coś się nie chce wtłoczyć na youtube :angryy: i nie mogę wam pokazać. na pocieszenie jedna fotka z tegoż spaceru :) i jeszcze jedna się znalazła ;) Quote
Saththa Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Doginka napisał(a):Ale u Was mało śniegu jest:crazyeye: W szczecinie nie ma wogule :D Quote
Recommended Posts