Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo się naprawiło :multi:

ewka i haker napisał(a):

a z jakiej on hodowli?

Oficjalne imię to ZOOM ZOOM RIDE i pochodzi z hodowli Never Land

AnkaG napisał(a):
Puzon .... głośne bąki??? :evil_lol:

Zgaduj dalej :eviltong:

Justa napisał(a):
Stan na 2 tygodnie temu :p

A teraz?

A gdzieście były z taką psią ferajną?

Nie to jest stan po powrocie :cool1: Dwa tyg. temu było coś ok. 17 kg i mleczne kły. Później były podwójne, a teraz sa już stałe - dzisiaj wypadł ostatni mleczny :p
Byłyśmy w Józefowie na Suwalszczyźnie na obozie organizowanym przez klub ALPI z Białegostoku.

ariss napisał(a):
ale tam pięknie!!!!

Oj baaardzo :loveu:

brygidakuzniak napisał(a):

A jak wyglądał typowy dzień na takich wczasach z psem? Co się robi i czy jest tzw. czas dla siebie, czy raczej jest to mega zorganizowane?

Pobudka o 8 na rozgrzewkę dla ludzi - kilka miłych ćwiczeń na dobry początek dnia.
Spacer z psami.
Śniadanie o 9.
Od 10 do ok. 12-13 zajęcia z psami - posłuszeństwo, agility - psy podzielone na grupy, pomiędzy grupami czas na odpoczynek dla psów.
Do obiadu o 14 czas wolny.
Ok. 15 zajęcia z psami - przeważnie znów ok. 2 godz.
Do kolacji o 19 czas wolny.
Po kolacji frisbee albo zajęcia teoretyczne albo filmy szkoleniowe.
To taki plan ogólny ale były też wyjazdy wtedy plan wyglądał inaczej - Augustów, spływ kajakowy, Stańczyki, można jechać na Litwę, był wyjazd do drugiego gospodarstwa tego samego właściciela, konkursy dla ludzi, zawody dla psów, wieczorna bania (super!), wieczorne sesje filmowe na świeżym powietrzu, ognisko. Jak ktoś mial jakiś pomysł i grupa chwytała to można było działać - każda inwencja mile widziana. Obóz jest tak pomyślany żeby nie zamęczyć ani psów ani ludzi i każdy miał też czas dla siebie i na odpoczynek.

Posted

radocha na mecie

i zawody z posłuszeństwa - trzeba było zrobić jak najwięcej siad w ciągu 1 min.
skupiona Vesper

i już po - nie wiem ile zrobiłyśmy ale najważniejsza radość ze wspólnej pracy

Posted

ariss napisał(a):
pozazdrościć takiego wyjazdu...a jak Wam szło agility?

Zapraszamy za rok :cool3:
Vesper podoba się wszystko więc i agility jest fajne. Dirki ma raczej duszę kontemplatora niż sportowca i szybko się nudzi. Ale skakanie jej się nawet podobało, strefówki też, slalom jest ok ale tunel jest głupi :evil_lol: zwłaszcza ten nieprzejrzysty i jak jest długi to ciężko sukę namówić do wejścia. Ale dla mnie to i tak radocha i widzę moją pracę nad nią bo jakiś czas temu wcale by nie podeszła do przeszkód tylko zwiała :lol:

Posted

Nisko żeby dla każdego psa było możliwe do skoczenia. Poza tym nie chodziło o wyczyn :cool3: a i psy nieprzyzwyczajone żeby sobie krzywdy nie zrobiły bo wtedy by było po obozie.

Wyskubałam Dirki na poczet światówki, ciężko coś szło, włos miała długi ale ciężko wychodził. Nie czuję rąk, a zostały mi jeszcze do dokończenia boki ale te musiałam robić palcami i całkiem opadłam z sił. Później jeszcze zabrałam się za kąpiel bo jakaś była suka nieświeża po tych wiejskich wakacjach ;) Z rozpędu podgoliłam jeszcze uszy i szyję Vesper. I poproszę nowe ręce w zestawie z kręgosłupem :shake::placz: Ale Dirki ma teraz fajny stalowy kolor - lubię jak taka jest :loveu: i Vesper też fajnie wygląda - trud się opłacił.

Posted

mój pokój w przebraniu :D

pędzące szczęście

Viva i Tazy - suczki Michała speca od frisbee

Alina i część jej sfory - Ayka (ON) i Janka (border), widać też dupkę Kyoka (gronek)

Posted

Wspaniałe zdjęcia i relacja :) Dziękujemy i gratulujemy :) :) :) :) :) Piesuki obie, starsza i młodsza, są przepiękne. I podziwiamy równeż zdobyte wykształcenie.
Nie dość, że miss to jeszcze ... uczona! Łał ! :) :) :) :) :)

Posted

[quote name='weszka']

Oficjalne imię to ZOOM ZOOM RIDE i pochodzi z hodowli Never Land

a no faktycznie po Pessi i po Reelu
nie wiedziałam ze one takie przydomki dostały

moge wyslac linki do zdjec Syriusza Ewie, hodowczyni?

[quote name='weszka']

Viva i Tazy - suczki Michała speca od frisbee

o Michał tez byl.byl instruktorem?vivka jest taka słodka taka malutka

A

[quote name='weszka']
podchody borderów - Janka i Mery

a te dwa to skąd?w ogóle ich nie kojarzę:oops:

super relacja!!!czekam na więcej zdjec i więcej:loveu: