brygidakuzniak Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 to zdjęcie aaabsolutny czad :) A jak wyglądał typowy dzień na takich wczasach z psem? Co się robi i czy jest tzw. czas dla siebie, czy raczej jest to mega zorganizowane? Quote
weszka Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Dogo się naprawiło :multi: ewka i haker napisał(a): a z jakiej on hodowli? Oficjalne imię to ZOOM ZOOM RIDE i pochodzi z hodowli Never Land AnkaG napisał(a):Puzon .... głośne bąki??? :evil_lol: Zgaduj dalej :eviltong: Justa napisał(a):Stan na 2 tygodnie temu :p A teraz? A gdzieście były z taką psią ferajną? Nie to jest stan po powrocie :cool1: Dwa tyg. temu było coś ok. 17 kg i mleczne kły. Później były podwójne, a teraz sa już stałe - dzisiaj wypadł ostatni mleczny :p Byłyśmy w Józefowie na Suwalszczyźnie na obozie organizowanym przez klub ALPI z Białegostoku. ariss napisał(a):ale tam pięknie!!!! Oj baaardzo :loveu: brygidakuzniak napisał(a): A jak wyglądał typowy dzień na takich wczasach z psem? Co się robi i czy jest tzw. czas dla siebie, czy raczej jest to mega zorganizowane? Pobudka o 8 na rozgrzewkę dla ludzi - kilka miłych ćwiczeń na dobry początek dnia. Spacer z psami. Śniadanie o 9. Od 10 do ok. 12-13 zajęcia z psami - posłuszeństwo, agility - psy podzielone na grupy, pomiędzy grupami czas na odpoczynek dla psów. Do obiadu o 14 czas wolny. Ok. 15 zajęcia z psami - przeważnie znów ok. 2 godz. Do kolacji o 19 czas wolny. Po kolacji frisbee albo zajęcia teoretyczne albo filmy szkoleniowe. To taki plan ogólny ale były też wyjazdy wtedy plan wyglądał inaczej - Augustów, spływ kajakowy, Stańczyki, można jechać na Litwę, był wyjazd do drugiego gospodarstwa tego samego właściciela, konkursy dla ludzi, zawody dla psów, wieczorna bania (super!), wieczorne sesje filmowe na świeżym powietrzu, ognisko. Jak ktoś mial jakiś pomysł i grupa chwytała to można było działać - każda inwencja mile widziana. Obóz jest tak pomyślany żeby nie zamęczyć ani psów ani ludzi i każdy miał też czas dla siebie i na odpoczynek. Quote
weszka Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 To kolejna porcja zdjęć :) plażowanie ze sforą psiaków :) pływaczka w stylu dość rozpaczliwym schniemy w ładnych okolicznościach przyrody Quote
ariss Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 pozazdrościć takiego wyjazdu...a jak Wam szło agility? Quote
weszka Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 pierwsze zawody agility - dobry czas i zero zrzutek :) Quote
weszka Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 radocha na mecie i zawody z posłuszeństwa - trzeba było zrobić jak najwięcej siad w ciągu 1 min. skupiona Vesper i już po - nie wiem ile zrobiłyśmy ale najważniejsza radość ze wspólnej pracy Quote
weszka Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 ariss napisał(a):pozazdrościć takiego wyjazdu...a jak Wam szło agility? Zapraszamy za rok :cool3: Vesper podoba się wszystko więc i agility jest fajne. Dirki ma raczej duszę kontemplatora niż sportowca i szybko się nudzi. Ale skakanie jej się nawet podobało, strefówki też, slalom jest ok ale tunel jest głupi :evil_lol: zwłaszcza ten nieprzejrzysty i jak jest długi to ciężko sukę namówić do wejścia. Ale dla mnie to i tak radocha i widzę moją pracę nad nią bo jakiś czas temu wcale by nie podeszła do przeszkód tylko zwiała :lol: Quote
M@d Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Jakoś nisko te poprzeczki jak na wielkopsa :cool3: Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Nisko żeby dla każdego psa było możliwe do skoczenia. Poza tym nie chodziło o wyczyn :cool3: a i psy nieprzyzwyczajone żeby sobie krzywdy nie zrobiły bo wtedy by było po obozie. Wyskubałam Dirki na poczet światówki, ciężko coś szło, włos miała długi ale ciężko wychodził. Nie czuję rąk, a zostały mi jeszcze do dokończenia boki ale te musiałam robić palcami i całkiem opadłam z sił. Później jeszcze zabrałam się za kąpiel bo jakaś była suka nieświeża po tych wiejskich wakacjach ;) Z rozpędu podgoliłam jeszcze uszy i szyję Vesper. I poproszę nowe ręce w zestawie z kręgosłupem :shake::placz: Ale Dirki ma teraz fajny stalowy kolor - lubię jak taka jest :loveu: i Vesper też fajnie wygląda - trud się opłacił. Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 cd. zdjęć :) sznaucerowe ciotki a to cała banda wariatów Vesper upodobała sobie prowadzenie Syriusza Rospuda Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 mój pokój w przebraniu :D pędzące szczęście Viva i Tazy - suczki Michała speca od frisbee Alina i część jej sfory - Ayka (ON) i Janka (border), widać też dupkę Kyoka (gronek) Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 nasze tereny a tak się po nich wspaniale biegało Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 że też musiałam uciąć :mad: czupiradełko :loveu: Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Kyoko z jackiem Edkiem Janka w pościgu za Syriuszem Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Ayka i Janka podchody borderów - Janka i Mery i w pędzie jeden pies z dwóch :) zjawiskowa Mery Quote
weszka Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 przyjaciele będę cię trzymać żebyś nie zwiał ;) cdn... ale już nie dzisiaj ;) Quote
ariss Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 http://img36.imageshack.us/img36/7651/dsc0694x.jpg piękna:loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 http://img36.imageshack.us/img36/7651/dsc0694x.jpg :loveu::loveu::loveu: ahhhhhhh do schrupania Quote
madziamn Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 sliczne fotki i słodziutkie psiaki na nich:loveu: Quote
brygidakuzniak Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Wspaniałe zdjęcia i relacja :) Dziękujemy i gratulujemy :) :) :) :) :) Piesuki obie, starsza i młodsza, są przepiękne. I podziwiamy równeż zdobyte wykształcenie. Nie dość, że miss to jeszcze ... uczona! Łał ! :) :) :) :) :) Quote
malawaszka Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 brygidakuzniak napisał(a): Nie dość, że miss to jeszcze ... uczona! Łał ! :) :) :) :) :) a to prawdZiwa rzadkość :evil_lol: Quote
ewka i haker Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 [quote name='weszka'] Oficjalne imię to ZOOM ZOOM RIDE i pochodzi z hodowli Never Land a no faktycznie po Pessi i po Reelu nie wiedziałam ze one takie przydomki dostały moge wyslac linki do zdjec Syriusza Ewie, hodowczyni? [quote name='weszka'] Viva i Tazy - suczki Michała speca od frisbee o Michał tez byl.byl instruktorem?vivka jest taka słodka taka malutka A [quote name='weszka'] podchody borderów - Janka i Mery a te dwa to skąd?w ogóle ich nie kojarzę:oops: super relacja!!!czekam na więcej zdjec i więcej:loveu: Quote
Recommended Posts