KrystynaS Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ola tak się cieszę, że lepiej. O, tak się cieszę :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Dobrze, że mogłaś już odstawić Encorton, bo to nie jest lek obojętny, ale czasem konieczny. Atosku zdrowia, zdrowia, zdrowia!!!!!! Quote
olenka_f Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 byliśmy wczoraj u wet bo mi to spanie spać nie daje i wszystko ok serce w normie leki ma dostawać tak jak dostaje nic dodatkowego nie podawać tylko nie tyć już nam kazano:diabloti: Quote
KrystynaS Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Olenka usuń z podpisu Synka. Synek za TM [*]. Dzisiaj. :-( :-( Przepraszam ale tak mi ........ Quote
iza_szumielewicz Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Jestem w arcyszoku z powodu Synka:placz::placz: Ta historia w jakimś sensie przypomina mi mojego najukochańszego Malutkiego.... Może teraz razem biegają po łąkach. Quote
mtf zalesie Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 napisz jakie leki bierze atos bo mam troche to wysle Quote
olenka_f Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 - flixotide - wziewy - ventolin - wziewy - acodin - flavamed - theovent 300 co jakiś czas dostaje encorton Quote
iza_szumielewicz Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Za przeproszeniem, Olu - jak fajnie!:cool1: To znaczy, ze wszystkie leki, które ci wysłalam się przydały! Pewnie juz dawno się skończyły, prawda? Quote
maggie1971 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Bardzo proszę o zrobienie banerka na bazarek dla Atoska, ja niestety nie umiem:-( Bazarek niestety słabo idzie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108976[/URL] Quote
maggiejan Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Czy ktoś może zrobić banerek do bazarku Atoska? Interes trochę nam zamarł, biżuteria kurzem obrasta...:cool1: Quote
olenka_f Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='iza_szumielewicz']Za przeproszeniem, Olu - jak fajnie!:cool1: To znaczy, ze wszystkie leki, które ci wysłalam się przydały! Pewnie juz dawno się skończyły, prawda?[/quote] nie nie wszystkie ten taki co jest w ampułkach jest i go sie nie używa nie wiem czemu a wziewy ma cały czas jeszcze od Ciebie i sie nie kończą tylko enkorton nie potrzebny jest bo go miał tabletki te co przysłałąś to my dostawaliśmy wcześniej tylko ten jeden od Ciebie jest z mniejszą dawką więc go nie ruszam bo mam ten 300 Quote
iza_szumielewicz Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Olu, ten w ampułkach to pulmicort do inhalacji w nebulizatorze. To dobrze, że Atos nie musi go brać, bo to była nasza ostatnia deska ratunku. Właściwie wdrożyliśmy ten lek na miesiąc przed śmiercią Małego. Quote
olenka_f Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 tylko powiedz mi Izuś bo tak ten jeden wziew czytałam jest na rozszerzenie oskrzeli ale i tabletki też ma na to to czy tak można? Malutki też tak dostawał? bo żeby ie przedawkować Quote
iza_szumielewicz Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Oczywiście, ze można. Te leki mają taki sam cel (rozszerzyć drogi oddechowe), ale inaczej ten cel osiagają. Tabletki mają wolniejsze, ale dłuższe działanie, wziew ma skutek natychmiastowy, ale krótkotrwały. wszystko ok. Niech tak bierze. Mały też tak brał. Ponadto wziewny nie powoduje w zasadzie żadnych efektów ubocznych, to znaczy nie obciąża wątroby tak jak piguły., a i te piguły nie są groźne. Bądź spokojna. Quote
olenka_f Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 a Mały też ten ventolin mógł dostać najpóźniej o 18 bo tak sobie cały czas myslę że może to za silne leki, bo to jest takie proste ja przyszłam z całą paczką od Ciebie i wydaje sie że to tak było skoro już ma takie to niech bierze a może za silne Malutki był chyba o wiele poważniej chory, choć Atos ma jeden lek trzy krotnie silniejszy niż Malutki Quote
paros Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='maggiejan']Czy ktoś może zrobić banerek do bazarku Atoska? Interes trochę nam zamarł, biżuteria kurzem obrasta...:cool1:[/QUOTE] Chcesz to masz ;) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108976"][IMG]http://images23.fotosik.pl/191/80281ec18b993dc3.jpg[/IMG][/URL] Quote
maggie1971 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Dziękujemy za banerek, już go wklejam do podpisu:loveu: Quote
maggiejan Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='paros']Chcesz to masz ;) [/quote] Dzięki, paros, a można by dodać, że to biżuteria? Więcej zainteresowanych zajrzy, moim zdaniem. Quote
paros Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 To może taki :roll: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108976"][IMG]http://images23.fotosik.pl/191/fadcc0214eab16da.jpg[/IMG][/URL] Quote
maggiejan Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 W moim podpisie banerek z bazarkiem dla Atoska, zajrzyjcie, podnieście, licytujcie :multi::multi::multi: Quote
iza_szumielewicz Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Olu, chyba Cię pocieszy ta wiadomość. Byłam dziś kontrolnie u Niziołka z Fionkiem i pytalam o Atosa. zadałam proste pytanie: "Czy on jest w podobnym stanie jak Malutki?" A Niziołek mi na to, że w "O NIEBO LEPSZYM". mam więc nadzieję, że będizecie się nim jeszcze długo cieszyć.:lol::multi::multi: Quote
KrystynaS Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Witajcie!!!! Jak tam Atosek??? Czy względnie dobrze??? Quote
Recommended Posts