Dea Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 To konto na pierwszej aktualne, bo mam 40 złotych do przekazania z wątku Klarneta od Zmysła i Przyjaciela Koni:p Quote
olenka_f Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 za wszystko bardzo dziękujemy, tak na prawde jesteśmy wyportkowani na maxa ale co zrobić wetem nie jestem i teraz żałuję sterydy wg mnie to ostateczność no ale ta ostateczność chyba się zbliża choć i wczoraj i dziś jest dobrze. byłam dziś u wet z Baskiem bo ma zapalenie oskrzeli i mówiłam jaka poprawa jest u Atoska to nie kazała jutro przyjeżdżać tylko dała leki do poniedziałku - no moze jeszcze powalczymy bo jakoś po troszku wychodzi Quote
iza_szumielewicz Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Olu, nie bój się sterydów, zwłaszcza wziewnych. Wziewne nie rozwalają wątroby. A dosustne owszem, ale znam psa, który z powodu chorobuy skóry żył na doustnych 14 lat i zmarł wcale nie na wątrobę. Quote
olenka_f Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 no właśnie te wziewne dostanie, musi i nie ma wyboru :shake: miały być szczegółowe badania jutro a będą w poniedziałek Atos teraz dużo śpi i pokłada się jak jeden dzień tuptał że chciałam mu kapcie zakładać tak od wczoraj jakoś cicho w tym domu - ale kaszel osłabł Quote
maggiejan Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='Dea']To konto na pierwszej aktualne, bo mam 40 złotych do przekazania z wątku Klarneta od Zmysła i Przyjaciela Koni:p[/quote] Są chętni do pomocy...:multi: Olenko, to konto aktualne...? Quote
olenka_f Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='maggiejan']Są chętni do pomocy...:multi: Olenko, to konto aktualne...?[/quote] tak aktualne , bardzo bardzo dziękujemy maggiejan dziekujemy - Atos Szyszka i ja za wszystko bardzo bardzo :loveu::loveu::loveu: Quote
maggiejan Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Zawsze do usług :B-fly:, oby z psinami lepiej było... Quote
iza_szumielewicz Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Olu, z tego, co piszesz - wątpię (i całe szczęście, gdyby to była prawda), że Atos ma zapaść tchawicy. Przy tym schorzeniu kaszel NIGDY!!!!! nie słabnie, a cały czas się nasila. Towarzyszą mu zasinienia języka i błon śluzowych, ogólna niewydolność oddechowa, niepokój, itd. Tlen czasowo pomaga, ale bilans jest zawsze ujemny. Zwężenie światła tchawicy na rtg może wynikać z fazy oddechowej, w której robione bylo zdjęcie. Oby Atos nie miał zapaści tchawicy.... Quote
olenka_f Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 sprawdziłam nie ma sinego języka, kaszel osłabł więc może to nie to to te białe płuca tak go duszą ale wczoraj i dziś nie jest źle na prawde nie jest źle Quote
KrystynaS Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Witajcie Przyjaciele Atoska, cześć Atosku.[quote]....dziś nie jest źle na prawde nie jest źle[/quote]No i oby tak było nadal. :multi: Czyli masz przez jeden dzień najświętszą rzecz na świecie - święty spokój. Oby to nie była ta zapaść tchawicy, jak się naczytałam tu co to za choroba to oby Atosik jej nie miał. Okropnie paskudztwo. Quote
olenka_f Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Krysiu mam nadzieję że na urlop przyjedziesz do nas i ucałujesz Atoska w dzioba - zdrowego dzioba Quote
przyjaciel_koni Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Zmysł i Dea - bardzo Wam dziękuję !!! Olenko - jak tylko Wujek Zmysł wróci z delegacji będziemy Go napastować o bazarki dla Atoska. [B]Bardzo też liczę na pomoc innych Osób z Dogo !!! Za każdą Atosek będzie wdzięczny !!!! Tak bardzo psiaczek potrzebuje teraz wsparcia finansowego !!!!![/B] Quote
emilia2280 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 wspomogę Atoska, przypomnijcie mi tylko gdzie znajdę detale konta plus kod SWIFT dla zagranicy. we wtorek robię przelewy Quote
Eruane Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Mnie też się wydaje, że to nie są objawy zapaści tchawicy, tylko te płuca... Nie wiem ,czy w takim przypadku, Iza, mogą pomóc te tabletki na kaszel, które Niziołek kazał brać Kaziowi, podawane równolegle z antybiotykiem? U Kazika po nich dużo lepiej. W zasadzie mam normalne noce wreszcie i obydwoje wreszcie śpimy. Steryd wziewny zły. Faktycznie pozostałe formy strydu wpływają znacznie na wątrobę, co widziałam na przykladzie moich psów. Ale w tym wypadku to, jak sądzę może być jedyne wyjście i nie ma się co zastanawiać nd efektami ubocznymi. Tym bardziej, że te wziewne sterydy są ok. Będzie dobrze. Quote
KrystynaS Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='olenka_f']Krysiu mam nadzieję że na urlop przyjedziesz do nas i ucałujesz Atoska w dzioba - zdrowego dzioba[/quote] Oleńka dziękuję :oops: :loveu: Zmysł, Dea wielkie dzięki :modla:, zwłaszcza, że Oleńka opiekuje się również innymi psami z Dogo, które wymagają ciągłej opieki weterynaryjnej i ciągłego leczenia. Emilia dane konta są w pierwszym poście, niestety nie ma SWIFT. Oleńka, Atos :calus: :iloveyou: nie jesteście sami!!!! Quote
Dea Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Przelew zrobiłam, coś tam od siebie też dorzuciłam, Atosku trzymaj się!:loveu: Quote
olenka_f Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 bardzo żałuję że nie poszłam wczoraj na zastrzyk, on je musi dostawać co dwa dni i wtedy jest dobrze a tak to od nocy znów jest źle :shake: idziemy jutro na kompleksowe badania , ma być zmiana leków - zobaczymy Quote
olenka_f Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='emilia2280']wspomogę Atoska, przypomnijcie mi tylko gdzie znajdę detale konta plus kod SWIFT dla zagranicy. we wtorek robię przelewy[/quote] ten numer dla zagranicy kod:BPHKPLPK jak by było można gdzieś go wkleić bo pogubiłam karteczki i jak znam siebie tą też zgubie :roll::oops: Quote
KrystynaS Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Witajcie!!! Oleńka jeśli ten zastrzyk to antybiotyk to musi być podawany ściśle w określonych odstępach czasowych właśnie po to aby działał ciągle i aby nie było pogorszenia. Czyli znów noc zarwana. Opowiesz nam jutro co było na wizycie lekarskiej dobrze. Atosiku nie choruj nam. Trzymaj się chłopie kochany!!!! Buziaczki. :calus: Oleńka zapisałam sobie SWIFT do Atoskowego konta, więc jeśli zgubisz a będzie Ci potrzebny to daj znać a Ci go prześlę. Quote
paros Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Taki skromny banerek Atoska :roll: [URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94136"][IMG]http://images34.fotosik.pl/122/d47e904071bc7eca.jpg[/IMG][/URL] Quote
olenka_f Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 banerek śliczny :loveu: dziękujemy noc zarwana w dzień też tak sobie , ale jutro może zaczniemy jakieś nowe leczenie , Atos zwiewa od tabletek gdzie pieprz rośnie, kiełbasy to nawet bez naszpikowania tabletkami juz nie jada :evil_lol: Quote
KrystynaS Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 A wolno spytać czemu to Atos już nie jada kiełbaski???? Nie smakuje mu?? :evil_lol: Quote
maggiejan Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='KrystynaS']A wolno spytać czemu to Atos już nie jada kiełbaski???? Nie smakuje mu?? :evil_lol:[/quote] Boi się pewnie, że na tabletkę trafi... Quote
maggiejan Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 A może to i dobrze, bo kiełbaska podobno niezdrowa...chociaż dobra...;) Quote
olenka_f Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 kiełbaska mu się kojarzy z tabletkami :evil_lol: ale jak tak zwiewał to chciałam oszukać i dać bez tabletek no i zwiał :evil_lol: kiełbacha to rarytasik tabletkowy ale coś mi nie wychodzi z tym oszukiwaniem i nęceniem pysznościami i tak galop po domu za Atoskiem jest:evil_lol: Quote
Recommended Posts