Jump to content
Dogomania

Przyczołgał się po pomoc...teraz choruje... Atos za TM ... [']

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

za wszystko bardzo dziękujemy, tak na prawde jesteśmy wyportkowani na maxa ale co zrobić wetem nie jestem i teraz żałuję
sterydy wg mnie to ostateczność no ale ta ostateczność chyba się zbliża choć i wczoraj i dziś jest dobrze.
byłam dziś u wet z Baskiem bo ma zapalenie oskrzeli i mówiłam jaka poprawa jest u Atoska to nie kazała jutro przyjeżdżać tylko dała leki do poniedziałku - no moze jeszcze powalczymy bo jakoś po troszku wychodzi

Posted

no właśnie te wziewne dostanie, musi i nie ma wyboru :shake:
miały być szczegółowe badania jutro a będą w poniedziałek
Atos teraz dużo śpi i pokłada się jak jeden dzień tuptał że chciałam mu kapcie zakładać tak od wczoraj jakoś cicho w tym domu - ale kaszel osłabł

Posted

[quote name='Dea']To konto na pierwszej aktualne, bo mam 40 złotych do przekazania z wątku Klarneta od Zmysła i Przyjaciela Koni:p[/quote]

Są chętni do pomocy...:multi:
Olenko, to konto aktualne...?

Posted

[quote name='maggiejan']Są chętni do pomocy...:multi:
Olenko, to konto aktualne...?[/quote]
tak aktualne , bardzo bardzo dziękujemy
maggiejan dziekujemy - Atos Szyszka i ja za wszystko bardzo bardzo :loveu::loveu::loveu:

Posted

Olu, z tego, co piszesz - wątpię (i całe szczęście, gdyby to była prawda), że Atos ma zapaść tchawicy. Przy tym schorzeniu kaszel NIGDY!!!!! nie słabnie, a cały czas się nasila. Towarzyszą mu zasinienia języka i błon śluzowych, ogólna niewydolność oddechowa, niepokój, itd. Tlen czasowo pomaga, ale bilans jest zawsze ujemny. Zwężenie światła tchawicy na rtg może wynikać z fazy oddechowej, w której robione bylo zdjęcie. Oby Atos nie miał zapaści tchawicy....

Posted

Witajcie Przyjaciele Atoska, cześć Atosku.[quote]....dziś nie jest źle na prawde nie jest źle[/quote]No i oby tak było nadal. :multi: Czyli masz przez jeden dzień najświętszą rzecz na świecie - święty spokój. Oby to nie była ta zapaść tchawicy, jak się naczytałam tu co to za choroba to oby Atosik jej nie miał. Okropnie paskudztwo.

Posted

Zmysł i Dea - bardzo Wam dziękuję !!!

Olenko - jak tylko Wujek Zmysł wróci z delegacji będziemy Go napastować o bazarki dla Atoska.

[B]Bardzo też liczę na pomoc innych Osób z Dogo !!!
Za każdą Atosek będzie wdzięczny !!!!
Tak bardzo psiaczek potrzebuje teraz wsparcia finansowego !!!!![/B]

Posted

Mnie też się wydaje, że to nie są objawy zapaści tchawicy, tylko te płuca... Nie wiem ,czy w takim przypadku, Iza, mogą pomóc te tabletki na kaszel, które Niziołek kazał brać Kaziowi, podawane równolegle z antybiotykiem? U Kazika po nich dużo lepiej. W zasadzie mam normalne noce wreszcie i obydwoje wreszcie śpimy. Steryd wziewny zły. Faktycznie pozostałe formy strydu wpływają znacznie na wątrobę, co widziałam na przykladzie moich psów. Ale w tym wypadku to, jak sądzę może być jedyne wyjście i nie ma się co zastanawiać nd efektami ubocznymi. Tym bardziej, że te wziewne sterydy są ok. Będzie dobrze.

Posted

[quote name='olenka_f']Krysiu mam nadzieję że na urlop przyjedziesz do nas i ucałujesz Atoska w dzioba - zdrowego dzioba[/quote]
Oleńka dziękuję :oops: :loveu:

Zmysł, Dea wielkie dzięki :modla:, zwłaszcza, że Oleńka opiekuje się również innymi psami z Dogo, które wymagają ciągłej opieki weterynaryjnej i ciągłego leczenia.
Emilia dane konta są w pierwszym poście, niestety nie ma SWIFT.

Oleńka, Atos :calus: :iloveyou: nie jesteście sami!!!!

Posted

bardzo żałuję że nie poszłam wczoraj na zastrzyk, on je musi dostawać co dwa dni i wtedy jest dobrze a tak to od nocy znów jest źle :shake:
idziemy jutro na kompleksowe badania , ma być zmiana leków - zobaczymy

Posted

[quote name='emilia2280']wspomogę Atoska, przypomnijcie mi tylko gdzie znajdę detale konta plus kod SWIFT dla zagranicy. we wtorek robię przelewy[/quote]
ten numer dla zagranicy kod:BPHKPLPK
jak by było można gdzieś go wkleić bo pogubiłam karteczki i jak znam siebie tą też zgubie :roll::oops:

Posted

Witajcie!!! Oleńka jeśli ten zastrzyk to antybiotyk to musi być podawany ściśle w określonych odstępach czasowych właśnie po to aby działał ciągle i aby nie było pogorszenia. Czyli znów noc zarwana. Opowiesz nam jutro co było na wizycie lekarskiej dobrze.
Atosiku nie choruj nam. Trzymaj się chłopie kochany!!!! Buziaczki. :calus:

Oleńka zapisałam sobie SWIFT do Atoskowego konta, więc jeśli zgubisz a będzie Ci potrzebny to daj znać a Ci go prześlę.

Posted

Taki skromny banerek Atoska :roll:

[URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94136"][IMG]http://images34.fotosik.pl/122/d47e904071bc7eca.jpg[/IMG][/URL]

Posted

banerek śliczny :loveu: dziękujemy
noc zarwana w dzień też tak sobie , ale jutro może zaczniemy jakieś nowe leczenie , Atos zwiewa od tabletek gdzie pieprz rośnie, kiełbasy to nawet bez naszpikowania tabletkami juz nie jada :evil_lol:

Posted

kiełbaska mu się kojarzy z tabletkami :evil_lol: ale jak tak zwiewał to chciałam oszukać i dać bez tabletek no i zwiał :evil_lol:
kiełbacha to rarytasik tabletkowy ale coś mi nie wychodzi z tym oszukiwaniem i nęceniem pysznościami i tak galop po domu za Atoskiem jest:evil_lol: