Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super:multi: To zostanie mi już "tylko" [SIZE=6][B]13[/B][/SIZE].
Elmira -zaraz Ci wyślę PW to dogadamy szczegóły odbioru.

[SIZE=3][COLOR=Red]Kto jeszcze chętny?[/COLOR][/SIZE]

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja bym chętnie 1 wzięła, ale nie wiem jak. Moja córka w dniach 28-29 będzie w Warszawie, zawozi 2 ślimaki.
Nie wiem jak zrobić, żeby z powrotem zabrała 1 Twojego.
Ona jest z wycieczką szkolna (młodzież maturalna) i sami nie bedą łazić - zresztą nie zna stolicy.
Może ktos jakos poradzić?

Posted

[quote name='Equus']Super:multi: To zostanie mi już "tylko" [SIZE=6][B]13[/B][/SIZE].
Elmira -zaraz Ci wyślę PW to dogadamy szczegóły odbioru.

[SIZE=3][COLOR=Red]Kto jeszcze chętny?[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

ja byłabym chetna ale czy na 100% nie będzie się ten ślimak krzyżować z tym od supergogi?
Bo takiego wysypu ślimaków bym nie chciała. :shake:
A trzymasz te dwa inne gatunki razem? i się na pewno nie mnożą?
Jak się nie mnożą ,to ja poproszę jednego białaska tylko gdzie dokładnie w Warszawie można odebrać?

Posted

Kurcze ciotki nie kuście bo ja już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kolegą dla Ślimka a jeszcze mówicie, że żółty z brązowym nie będzie miał jajec. :evil_lol:

Ostatnio znalazłam u Ślimka małego wstężyka :crazyeye: chyba go musiałam z jakimś mleczykiem przynieść.

Posted

[quote name='ewkaewa3']ja byłabym chetna ale czy na 100% nie będzie się ten ślimak krzyżować z tym od supergogi?
Bo takiego wysypu ślimaków bym nie chciała. :shake:
A trzymasz te dwa inne gatunki razem? i się na pewno nie mnożą?
Jak się nie mnożą ,to ja poproszę jednego białaska tylko gdzie dokładnie w Warszawie można odebrać?[/quote]
Na pewno się mnożą:evil_lol:, ale nie krzyżują miedzygatunkowo, bo iredaleiki są żyworodne a fuliki znoszą jajca (jak widać u niektórych pseudohodoffczyń:diabloti:)

Posted

[quote name='MagdaH']Na pewno się mnożą:evil_lol:, ale nie krzyżują miedzygatunkowo, bo iredaleiki są żyworodne a fuliki znoszą jajca (jak widać u niektórych pseudohodoffczyń:diabloti:)[/QUOTE]

Wiem,że się mnożą zreszta wszystko co żywe to się mnoży:evil_lol: ,tylko chodziło mi oto czy się między sobą dwa inne gatunki nie będą mnożyć i tyle :p

Posted

Dziewczyny - ewkaewa3, siekowa - żółte z brązowymi się nie skrzyżują więc spokojnie możecie brać. A wyglądają bardzo ładnie tak zestawione kolorystycznie!

[SIZE=1]Mój problem polega na tym, ze zamiast 2 dostałam ich 18 a tylu ślimków nie jestem w stanie rozparcelować do osobnych pojemników (zostawiam sobie 3 do 3 terrariów, gdzie mieszkają "fuliki" od supergogi). [/SIZE]

Są fajowe i jakby takie "spokojniejsze" niż te moje supergogowe tłuściochy, których wszedzie jest pełno i jedzą jak wściekłe (mój rekordzista waży już 245g!:crazyeye:)

Odebrać ślimaki można albo w okolicach Arkadii (centrum) albo w okolicach Carrefour Bemowo. Jeśli się zdecydujecie to dajcie znać na pw to się konkretnie umówimy na odbiór!

Posted

[quote name='ewkaewa3']Wiem,że się mnożą zreszta wszystko co żywe to się mnoży:evil_lol: ,tylko chodziło mi oto czy się między sobą dwa inne gatunki nie będą mnożyć i tyle :p[/quote]
Ja też wiem, że Ty wiesz, że one się mnożą:p Bo co rusz któraś krzyczy, że ma za dużo:evil_lol:

Posted

[quote name='Equus']/.../ [SIZE=1]Mój problem polega na tym, ze [B][COLOR=Blue]zamiast 2 dostałam ich 18[/COLOR][/B] a tylu ślimków nie jestem w stanie rozparcelować do osobnych pojemników (zostawiam sobie 3 do 3 terrariów, gdzie mieszkają "fuliki" od supergogi). [/SIZE]/.../[/quote]
Dziwisz się??? Jak się który chętny naiwnie ujawni to zaślimaczeni dopadają takiego niezaślimaczonego i zaślimaczają:eviltong: Supergoga też pakowałaby po 5 nie po 1 :p

Posted

Ara, wysłałam Ci pw w sprawie ślimaka dla supergogi :p
A może Twoja koleżanka, chciałaby też dodatkowo ślimaka ode mnie? Miałaby dwa bez niebezpieczeństwa rozmnożenia i ten supergogowy nie byłby taki samotny:cool3:

Posted

Supergoga czy bylaby mozliwosc wziecia od ciebie slimaka odebralabym go pod hotelem na krasiczynskiej bo wiem gdzie to jest, mam rodzine obok w bloku. Zdecydowalam sie na jednego. napiszesz mi pw z kontaktem do siebie to zadzwonie umowimy sie co i jak...

Equus a i tak samo bym poprosila od ciebie to bym miala dla towarzystwa jak sie nie rozmnazaja i jak sie nie zagryza to moge wziasc tez od ciebie jednego;) poprosze na pw to sie dogadamy

pozdrawiam ale wciagaja te slimaki:loveu:

Posted

Ślimaki są super, rodzina już je polubiła :p Zostały ochrzczone przez siostrę jako Stefan i Zdzichu i tak już zostało. Stefciu Burzczymucha to świetny kompan, jest bardzo towarzyski. Zdzisiu bardzo lubi spać i zazwyczaj nie mamy okazji go oglądać ;)

Nie ma ktoś akwarium na sprzedaż? Najlepiej plastikowe, moje wydaję mi się za małe jak na sypialnię, jadalnię i łazienkę ;)

Posted

Tak sobie myśle, czy nie można by było zrobic tak, żeby 1 osoba, np. anusia&ajlu zabrała pojemnik z naszymi ślimkami od Agi - zawsze łatwiej umówić się i przekazać 1 osobie - a Wy już na miejscu łatwiej sobie odbierzecie. A mnie przekazałaby iredalka.

Mlóda w hostelu ma obiadokolację między 17-18.00 - chyba 29.10. ale potwierdzę jutro. Wtedy jest.
O 19.00 idą do teatru a potem - lulu.

Gdyby te godziny nie pasowały, Agnieszka może zostawić w recepcji pojemnik z gloociakami i tam też może zostać ślim dla nas.

Czy dałoby się tak zrobić.

Posted

dla mnie nie ma problemu w razie moich mozliwosci postaram sie wszystko ogarnac, ale ktos musialby mi przekazac instrukcje co i gdzie i jak mam zebrac i pozniej rozdac slimaki, moj nr jakby co 504832997

a jezeli chodzi o dzien 29.10 to pracuje na rano to nie ma problemu zebym je odebrala o 18 i przekazala dla ciebie

edit: mam jeszcze pytanie, jak podajecie wapno slimakom i czy moze byc podloze kokosowe? czy zwykly torf?

Posted

Byłoby super gdyby się udało. Jakbyś mogła być przed 18.00 - byłoby super. Nie wiem, o której wymaszerują do tego teatru.

Telefon do Agi: 695 395 815.
Zapiszę Jej Twój tel także.

Oby wszystko się powiodło. Slinmki już wybrane.

Nojec - możemy się umówić na odebranie tego wiaderka. Aga wyjeżdża chyba w czwartek (albo w środę) a to jest największy pojemnik dla gloociaków.

Posted

to kto w końcu odbiera te ślimaki od córki supergogi? *anusia&ajlu* ty je odbierasz? tak? Bo czytam watek i rozumiem,że ty także odbierasz ślimaki te białe od Equus tak?A czy mogłabyś też przy okazji wziąść dla mnie jednego białaska?
Bo te wszystkie ślimaki z tego hotelu miała odbierać najpierw Ara ale teraz na to wychodzi,że to ty jednak je odbierzesz *anusia&ajlu* i bierzesz na przetrzymanie?Jeżeli tak to ja biorę jednego supergogowego i jednego białego a później się umówimy na odbiór tak?

Posted

[quote name='ewkaewa3']to kto w końcu odbiera te ślimaki od córki supergogi? *anusia&ajlu* ty je odbierasz? tak? Bo czytam watek i rozumiem,że ty także odbierasz ślimaki te białe od Equus tak?A czy mogłabyś też przy okazji wziąść dla mnie jednego białaska?
Bo te wszystkie ślimaki z tego hotelu miała odbierać najpierw Ara ale teraz na to wychodzi,że to ty jednak je odbierzesz *anusia&ajlu* i bierzesz na przetrzymanie?Jeżeli tak to ja biorę jednego supergogowego i jednego białego a później się umówimy na odbiór tak?[/QUOTE]

ja odbieram slimaka od [U]Equss[/U] napewno dla siebie i supergogi jutro tzn dzis. No to odbiore i za ewkaewa3. A w czwartek odbieram od [U]corki supergogi[/U] slimaka dla siebie i dla ??? moglabym przetrzymac i pozniej komus oddac. To moj tel 504832997, jakby sie cos zmienilo to mozecie napisac, jutro mam wolne wiec moge cos pozalatwiac

a ewkaewa3 jak mam sie z toba skontaktowac gdzie podwiezc ci slimaka? napisz mi sms

Posted

Najlepiej byłoby właśnie tak - jakby się dało żeby 1 osoba się kontaktowała, łatwiej wtedy zgrać. Młoda stolicy nie zna, a ich wychowawczyni pewnie będzie młodzież pilnować.

Czwartek międzi 17-17.45 najlepiej - w hostelu będzie na bank. Gdyby już wychodziła, zostawi w recepcji przesyłkę gloociaków. Telefon podałam i jej podałam Twój.

Ara - czy tak może być, czy inaczej?
I czy aktualne?

Nojec - a dzisiaj koło Empiku o 16.00 dasz radę.

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=81460"]*anusia&ajlu*[/URL] odebrała właśnie 3 ślimory:multi: Mam nadzieję, że maluszki dobrze zniosą kolejną już w ich życiu przerowadzkę:loveu: