Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='supergoga'] Do warszawy to się cosik wymyśli, tym bardziej, że tam też jest zamówienie.
Moja córka jedzie na wycieczkę do Stolicy - może to się uda połączyć.[/quote]

Supergoga, kiedy Córka sie wybiera? Daj znać trochę wcześniej, żebym zdążyła skompletować akcesoria dla chłopaków:lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Co do "dużych płaskich" to nie wiem jak z dorosłymi ślimakami przy nich. :( Bo one potrzebują taki poziom podłoża żeby się zakopać no i przydało by się też coś ponad ziemią. :)

Posted

[quote name='charon']Co do "dużych płaskich" to nie wiem jak z dorosłymi ślimakami przy nich. :( Bo one potrzebują taki poziom podłoża żeby się zakopać no i przydało by się też coś ponad ziemią. :)[/quote]

to sie nazywa cenna informacja:lol::multi:

Posted

Ślimki są i czekają na domki. Informacje o nich mogę wysłac meilem - bo tu to dużo zajmie i zawali cała stronę. Mam przygotowane.
Domki dla nich na wagę złowa - bo mnie zalewa ślimacza fala. Ponad 50 jeszcze. Do Kary pojedzie kilka na początku tygodnia, ale i tak to jeszcze nic.

Malawaszka - jajka to góra małych kuleczek kolory ecri.:evil_lol:
Na początku puste sa i często tak zostaje, ale łopatką spokojnie można usunąć.

Posted

[quote name='supergoga']Ślimki są i czekają na domki. Informacje o nich mogę wysłac meilem - bo tu to dużo zajmie i zawali cała stronę. Mam przygotowane.
Domki dla nich na wagę złowa - bo mnie zalewa ślimacza fala. Ponad 50 jeszcze. Do Kary pojedzie kilka na początku tygodnia, ale i tak to jeszcze nic.
[/quote]

to ja poproszę takie info :modla: [email][email protected][/email]

a one mogą być pojedynczo, czy musi być "stadko"?:cool3: a minimalne mieszkanko, to jakie musi być?:cool3:

Posted

uffff jak kuleczek to chyba fałszywy alarm :mdleje: a ja w nocy zauważyłam - było ecru tylko nie kuleczki, a takie zpłaszczone więc to chyba były niestrawione nasiona bakłażana albo po prostu ogórka :mdleje: a jakbyście widziały monę mojego TZ jak zaczęłam panikować - bezcenna :evil_lol:

Posted

[quote name='ara']to ja poproszę takie info :modla: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

a one mogą być pojedynczo, czy musi być "stadko"?:cool3: a minimalne mieszkanko, to jakie musi być?:cool3:[/quote]

dziewczyny pisalały, ze sam tez moze byc. bo mialy i glutek się nie skarżyl. Tylko go trzeba czasem posmyrac pod szyjką:loveu:. Kilka stron wstecz jest kilka przykladow tych fauna box dla nich.

Posted

Myślałam że mi ślimaki zwolnią z jedzeniem na zimę, a tu mlecz, ogóry i nawet cukinia znikają w jedną noc. :D
Polecam ślimy - nie mam dość obserwacji. :)

Posted

To my byśmy prosiły o 4 pociechy:loveu: i jeżeli można jeszcze instrukcje na maila:cool3: Jest jakaś wizja transportu do Wawy w niedalekiej przyszłości?:cool3:

Posted

ara - zapisuję - kombinujemy transporty - bo do stolicy juz mam też inne glutki.
Może ktos się znajdzie kto jedzie na tej trasie. A jak nie, może na wystawe do Poznania ktos uderzy, już tylko miesiąc do niej. Choc lepiej wcześniej.

Komu jeszcze - i do jakiej miejscowości glucika.

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Ściałabym takiego ślimola, jak miałam 9 lat to wypościłam na dom 40 tylko tych naszych;) mama była zachwycona :evilbat:[/quote]
Wyobrażam sobie minę 'zachwyconą' Twojej mamy :evil_lol:

Posted

[quote name='weszka']Jak się zachowują wasze gluciaki? Bo moje jakieś markotne. Nie chcą jeść tylko zakopane i zaklejone śpią... zima czy co???[/quote]

o wow:-o. Weszka jest VIP. jak tylko poprawi się moja finansowa sytuacja też będę:watpliwy::lol:

Posted

Zrób kąpiel ślimków, nowe podłoże, chyba że niedawno wymieniałaś. Wtedy jak im się spodoba - wyjdą. I zobacz czy wapna nie wyjadly i daj świeże nowe listki,marchewkę, ogóra.

W listopadzie będęmiała transport do Bydgoszczy - jeśli ślimki do Bydgoszczy aktualne - to pojada.

Posted

[quote name='supergoga']ara - zapisuję - kombinujemy transporty - bo do stolicy juz mam też inne glutki.
Może ktos się znajdzie kto jedzie na tej trasie. A jak nie, może na wystawe do Poznania ktos uderzy, już tylko miesiąc do niej. Choc lepiej wcześniej.
[/quote]

Dzięki:loveu::loveu::loveu: