bona_46 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 [quote name='supergoga'] Do warszawy to się cosik wymyśli, tym bardziej, że tam też jest zamówienie. Moja córka jedzie na wycieczkę do Stolicy - może to się uda połączyć.[/quote] Supergoga, kiedy Córka sie wybiera? Daj znać trochę wcześniej, żebym zdążyła skompletować akcesoria dla chłopaków:lol: Quote
ara Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Moja koleżanka jest poważnie zainteresowana, tylko prosiła o info, czego żyjątka potrzebują do szczęścia:cool3: Quote
charon Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Co do "dużych płaskich" to nie wiem jak z dorosłymi ślimakami przy nich. :( Bo one potrzebują taki poziom podłoża żeby się zakopać no i przydało by się też coś ponad ziemią. :) Quote
Charly Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 [quote name='charon']Co do "dużych płaskich" to nie wiem jak z dorosłymi ślimakami przy nich. :( Bo one potrzebują taki poziom podłoża żeby się zakopać no i przydało by się też coś ponad ziemią. :)[/quote] to sie nazywa cenna informacja:lol::multi: Quote
malawaszka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 :shock::shocked!: jak wyglądają jajka????????? :eek2: Quote
ara Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Nie mam czasu na przeczytanie całego wątku:oops:czy to jeszcze aktualne?:cool3: Quote
supergoga Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 Ślimki są i czekają na domki. Informacje o nich mogę wysłac meilem - bo tu to dużo zajmie i zawali cała stronę. Mam przygotowane. Domki dla nich na wagę złowa - bo mnie zalewa ślimacza fala. Ponad 50 jeszcze. Do Kary pojedzie kilka na początku tygodnia, ale i tak to jeszcze nic. Malawaszka - jajka to góra małych kuleczek kolory ecri.:evil_lol: Na początku puste sa i często tak zostaje, ale łopatką spokojnie można usunąć. Quote
Charly Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 [quote name='malawaszka']:shock::shocked!: jak wyglądają jajka????????? :eek2:[/quote] :megagrin::megagrin::megagrin::diabloti: Quote
ara Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 [quote name='supergoga']Ślimki są i czekają na domki. Informacje o nich mogę wysłac meilem - bo tu to dużo zajmie i zawali cała stronę. Mam przygotowane. Domki dla nich na wagę złowa - bo mnie zalewa ślimacza fala. Ponad 50 jeszcze. Do Kary pojedzie kilka na początku tygodnia, ale i tak to jeszcze nic. [/quote] to ja poproszę takie info :modla: [email][email protected][/email] a one mogą być pojedynczo, czy musi być "stadko"?:cool3: a minimalne mieszkanko, to jakie musi być?:cool3: Quote
malawaszka Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 uffff jak kuleczek to chyba fałszywy alarm :mdleje: a ja w nocy zauważyłam - było ecru tylko nie kuleczki, a takie zpłaszczone więc to chyba były niestrawione nasiona bakłażana albo po prostu ogórka :mdleje: a jakbyście widziały monę mojego TZ jak zaczęłam panikować - bezcenna :evil_lol: Quote
Charly Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 [quote name='ara']to ja poproszę takie info :modla: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] a one mogą być pojedynczo, czy musi być "stadko"?:cool3: a minimalne mieszkanko, to jakie musi być?:cool3:[/quote] dziewczyny pisalały, ze sam tez moze byc. bo mialy i glutek się nie skarżyl. Tylko go trzeba czasem posmyrac pod szyjką:loveu:. Kilka stron wstecz jest kilka przykladow tych fauna box dla nich. Quote
supergoga Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Pojedyyńcze ślimki tez dają sobie radę. Najwyżej nie urządzxają wyścigów i rozmyślają w samotności. Quote
Hotel KADIF Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ja też poproszę info na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Bardzo mi się podobają, może bym wzięła dwa dla synka :hmmmm: A nie chciałabyś paru sztuk dać do sklepu zoologicznego? Mam zaprzyjaźniony....Mogę zadzwonić i zapytać czy przyjmie... Quote
charon Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Myślałam że mi ślimaki zwolnią z jedzeniem na zimę, a tu mlecz, ogóry i nawet cukinia znikają w jedną noc. :D Polecam ślimy - nie mam dość obserwacji. :) Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 haha ja też co chwilę zerkam co chłopaki robią :loveu: Quote
ara Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 To my byśmy prosiły o 4 pociechy:loveu: i jeżeli można jeszcze instrukcje na maila:cool3: Jest jakaś wizja transportu do Wawy w niedalekiej przyszłości?:cool3: Quote
SZPiLKA23 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ściałabym takiego ślimola, jak miałam 9 lat to wypościłam na dom 40 tylko tych naszych;) mama była zachwycona :evilbat: Quote
supergoga Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 ara - zapisuję - kombinujemy transporty - bo do stolicy juz mam też inne glutki. Może ktos się znajdzie kto jedzie na tej trasie. A jak nie, może na wystawe do Poznania ktos uderzy, już tylko miesiąc do niej. Choc lepiej wcześniej. Komu jeszcze - i do jakiej miejscowości glucika. Quote
Gosiapk Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Ściałabym takiego ślimola, jak miałam 9 lat to wypościłam na dom 40 tylko tych naszych;) mama była zachwycona :evilbat:[/quote] Wyobrażam sobie minę 'zachwyconą' Twojej mamy :evil_lol: Quote
weszka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Jak się zachowują wasze gluciaki? Bo moje jakieś markotne. Nie chcą jeść tylko zakopane i zaklejone śpią... zima czy co??? Quote
Charly Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='weszka']Jak się zachowują wasze gluciaki? Bo moje jakieś markotne. Nie chcą jeść tylko zakopane i zaklejone śpią... zima czy co???[/quote] o wow:-o. Weszka jest VIP. jak tylko poprawi się moja finansowa sytuacja też będę:watpliwy::lol: Quote
supergoga Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Zrób kąpiel ślimków, nowe podłoże, chyba że niedawno wymieniałaś. Wtedy jak im się spodoba - wyjdą. I zobacz czy wapna nie wyjadly i daj świeże nowe listki,marchewkę, ogóra. W listopadzie będęmiała transport do Bydgoszczy - jeśli ślimki do Bydgoszczy aktualne - to pojada. Quote
Aga i Eto Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 pytałam na wątku Białostockim o tę wystawę ale na razie się nikt nie zdeklarował, a chęć na ślimki nadal mam Quote
ara Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='supergoga']ara - zapisuję - kombinujemy transporty - bo do stolicy juz mam też inne glutki. Może ktos się znajdzie kto jedzie na tej trasie. A jak nie, może na wystawe do Poznania ktos uderzy, już tylko miesiąc do niej. Choc lepiej wcześniej. [/quote] Dzięki:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts