supergoga Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 To ja w pierwszym poście zrobie teraz listę zamówień. Różne trasy wypadają czasem - i prywatnie i przez dogo. Może i do Bydgoszczy się trafi. Może kuzyn pojedzie. A slimak kłopotliwy nie jest. Instrukcje wyślę na meila - bo na PM nie da rady. I za chwile sporządzę listę. To tylko poprosze jeszcze raz o wpisanie - kto ile i z jakiego miasta, jeśli nie ma w awatarku. Quote
supergoga Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 W pierwszym poście zamówienia - zajrzyjcie czy się zgadza. Quote
Magdalena Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 W moim przypadku proszę o spore wyprzedzenie gdyby szykowała się wyprawa przez Bydgoszcz bo bym musiała uśmiechnąć się do kogoś po akwarium do tego czasu ;) I to też nie jest tak, że na gwałt pragnę ślimaka, ale jeśli potrzebny jest dla nich domek to przygarnę i zadbam o nie ;) Quote
supergoga Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Rozumiem, bardzo dziękuję. Quote
jestem_wredna Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ja poczytam instrukcję i zorientuję się ile by mnie kosztowało terrarium/akwarium i torf. W przeciągu kilku dni powinnam podjąć decyzję, ale chyba się skuszę ;) Obawiam się tylko, że z tym moim nieszczęsnym Lublinem będzie problem. Malawaszka, w poście 737, na zdjęciu, to Ty masz terrarium? Niewielkie dość, prawda? Jakie wymiary, mniej więcej? Coś takiego właśnie bym chciała... ;) EDIT: Aha, jeszcze jedno: jak Wy głaszczecie te ślimki? :crazyeye: Quote
supergoga Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Ślimaski głaszczemy po głowie. Nasz duzy lubi po szyjce pod pysiem także. Wysuwa się mocno i pręży. Z Lublinem może nie będzie tak źle. Myślę, że coś się wymyśli. W listopadzie w Poznaniu wystawa psów - może popytajcie czy ktoś z okolicy nie jedzie. Ja tam będę całe dwa dni - mogłabym slimki zabrać i przekazać. Quote
basiulenkaxd Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Dołączam sie ze te slimaczki sa naprawde słodkie i niekłpotliwe ;D Sama mam 1 dużego i 12 małych. Ale niestety musze obalić mit ze ona same sie nie rozmnazaja-otóz sie rozmnazaja :roll:Moj ślimak złożył ponad 100 jajeczek, ale z nie wszystkich powykluwały sie małe.. Małych mam na razie 12, i poki co siedza z ojczulkiem w terrarium;) W sumie co jakis czas ślimaczek składa jajka, ale ja je systematycznie wyrzucam. Wiec serdecznie polecam te stworzonka bo sa przesympatyczne, a obserwowanie ich jest bardzo ciekawe ;) Quote
Charly Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='jestem_wredna']Ja poczytam instrukcję i zorientuję się ile by mnie kosztowało terrarium/akwarium i torf. W przeciągu kilku dni powinnam podjąć decyzję, ale chyba się skuszę ;) Obawiam się tylko, że z tym moim nieszczęsnym Lublinem będzie problem. Malawaszka, w poście 737, na zdjęciu, to Ty masz terrarium? Niewielkie dość, prawda? Jakie wymiary, mniej więcej? Coś takiego właśnie bym chciała... ;) EDIT: Aha, jeszcze jedno: jak Wy głaszczecie te ślimki? :crazyeye:[/quote] Nie jestem pewna czy się nie mylę, ale gdzies na jakims wątku wyczytałam zdaje się, że Lamia2 czasem jezdzi z Warszawy do Lublina. No i Rodzice Maciusia :) też jeżdzą czasem z Warszawy do/przez Lublin do Krasnego Stawu Quote
jestem_wredna Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Charly']Nie jestem pewna czy się nie mylę, ale gdzies na jakims wątku wyczytałam zdaje się, że Lamia2 czasem jezdzi z Warszawy do Lublina. No i Rodzice Maciusia :) też jeżdzą czasem z Warszawy do/przez Lublin do Krasnego Stawu[/quote] OOOOOO to by było super! Bo ja oczywiście (wiedziałam, że tak to się skończy) piszę się na ślimoki :oops: Quote
malawaszka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='jestem_wredna'] Malawaszka, w poście 737, na zdjęciu, to Ty masz terrarium? Niewielkie dość, prawda? Jakie wymiary, mniej więcej? Coś takiego właśnie bym chciała... ;) [/quote] dokładne wymiary 40x25x30 i póki co jest wystarczające dla dwóch chłopaków podrośniętych Quote
jestem_wredna Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='malawaszka']dokładne wymiary 40x25x30 i póki co jest wystarczające dla dwóch chłopaków podrośniętych[/quote] Będę musiała pomyśleć o czymś takim. Widziałam chyba faunabox na allegro o podobnych wymiarach. Quote
Charly Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 a ile takie kosztuje? to jest plastykowe czy ze szkła? czekam na instrukcje obslugi per email, ale juz tu zapytam czy przykrywacie takie terrarium, czy ono juz ma przykrywke? Quote
charon Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 ale moje ślimy się rzuciły na mlecz i ogóra ostatnio. O_O Plastikowe boksy wyglądają tak: [IMG]http://p.animalia.pl/img/produkty/zoomy/terra/faunarium_large.jpg[/IMG] Największy ma 37 x 22 x 24.5 cm [URL]http://animalia.pl/produkt,1272,127,Exo-Terra_Faunarium_large.html[/URL] (Można niby znaleźć innej firmy odrobinkę większe ale to rzadkość.) Szklane terraria - masa wymiarów. :P [IMG]http://mikroskopy.pl/iquitos/terra2.jpg[/IMG] Szkło u góry (i z każdej innej strony), drzwiczki z przodu. Terra są już droższe. Większe ok. 100 zł. Ja za moje 60x30x30 zapłaciłam 170 zł (choć to raczej dlatego, że jest takie niewymiarowe. 60x30x40 już jest tańsze, nawet 100 zł.) I jeszcze są akwaria które mają podstawę i cztery ściany i trzeba kombinować coś na górę. :) Akwa są tańsze od terra (prosta budowa). Przeważnie kosztują tyle ile mają litrów, np. 54 l = ok. 54 zł (choć zależy gdzie) P. S. Jak ktoś nie wie jak się liczy litraż. :) 60 x 30 x 30 = 54 000 Ucinamy trzy ostatnie cyfry i mamy 54 l. :D P.P.S. :P Jak już wstawiam fotki... XD Kilka moich neritinek. :D [img]http://img100.imageshack.us/img100/189/dscf4219bv5.jpg[/img] Quote
Charly Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 o wow:crazyeye: Ten pasiasty jaki piękny. A ten w kropki jeszcze bardziej. wszystkie piękne zresztą.:-o:lol: Quote
jestem_wredna Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Myślałam właśnie o takim faunaboxie największym, jak pokazałaś Malawaszka. Na dwa ślimki chyba wystarczy. Tzn o ile ktoś mi do głupiego Lublina te ślimaki dowiezie :/ A pasiasty i kropkowany rzeczywiście boskie Quote
charon Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 supergoga! Ślimak od Ciebie zdeprawował mojego Edzia. :P Patrz jakie buziaki odchodzą! Miała być niewinna kolacja a one tak! [URL]http://tinypic.com/player.php?v=xbhl09&s=4[/URL] (Mam nadzieję, że coś widać. ;( ) Quote
Aga i Eto Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 poproszę na maila instrukcję [email][email protected][/email] czy byłby możliwość transortu w kierunku białegostoku ? Quote
DG32 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 To ja też poproszę instrukcje, mój e-mail: [email][email protected][/email] Quote
Yorija Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 15 września będe napewno w Poznaniu Wracam - tak najpóźniej w niedzielę po tym 15 Quote
supergoga Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Czyli dzięki Yoriji - której się chyba razem z glutkami dobrze śpiewało po drodze - na trasie do Krakowa mogą slimki jechac po 15.10. YORIJA - mamy październik hihihi Proszę o potwierdzenie 2 ślimków do Krakowa. I może na tej trasie jeszcze jakiś ślimuś miałby dom. Charon - buuuu :placz:nie mogłam odpaliś tego linku. Powiedz im, że fuj i deprawować się nie można. Białystok - wszystko możliwe, np. z przesiadką w stolicy. Jeśli możesz popytaj u siebie, np. w Związku Kyn. itp. czy się ktoś na wystawię Międzynarodową do Poznania nie wybiera na początku listopada. Z całej Polski będą ludzie, może w ten sposób by się ślimki przemieszczały do domków. Instrukcje wysyłam. Dzięki Quote
supergoga Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Jestem Wredna - w sumie to Ty się nieźle reklamujesz tym nickiem. Ja bym tez musiałą taki mieć, chociaż nawet nie musza, wszyscy wiedzą, że jestem wredna także i to bardzo. Zapisuję Cię na 2 ślimki. I w tym związku kynologicznym popytaj - czy ktoś nie jedzie na tej trasie na wystawę do nas. Jesli nie - napisze do Lamii2 - czy jeździ. Do warszawy to się cosik wymyśli, tym bardziej, że tam też jest zamówienie. Moja córka jedzie na wycieczkę do Stolicy - może to się uda połączyć. Quote
malawaszka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 a ja też mogę dostać tą insterukcję - może coś nowego się dowiem :oops: [email][email protected][/email] Quote
alispo1 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Co do faunaboxów są jeszcze duże płaskie: [url]http://www.allegro.pl/item437492757_faunabox_duzy_plaski.html[/url] Quote
Charly Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 duże płaskie jest ładne. bardziej przejrzyste Quote
Recommended Posts