Pastylka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 To ja odrazu 4 bym mogla wziasc bo mam jeszcze kolezanke chetna :D Quote
supergoga Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 To jak tylko się wywiem, jak moga jechac - napisze i załatwię. A na razie - napisze na transportowym. Quote
weszka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Przesyłka specjalnego znaczenia by była ;) A moje chrupią mi tu za uchem świeżutkie mlecze :) Quote
Margolka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Może by im jakieś przedszkole założyć, dotacje z EFS-u ściągnąć, program edukacyjny wdrożyć :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
supergoga Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Jeszcze nie wiem nic pewnego na temat transportu. Nikt nie wybiera się na trasie do Szczecina, Świnoujścia? Zabrałby ślumki. Quote
Gosiapk Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 A jak zabezpieczacie terrarium, aby górą nie wyszły? Quote
supergoga Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Ja mam terrarium pełne, z górą, w górze i w dole są otwory do wlotu powietrza. I otwierane szybki z frontu - takie już było gotowe. I łażą sobie mięczusie po całym. Quote
supergoga Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Pastylka jest szansa - napisałam do Ciebie PM. odpisz! Quote
esperanza Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Jest osoba zainteresowana ślimakami z W-wy, z Bielan, więc jeśli są jeszcze jakieś w potrzebie, chętnie skontaktuję z Moniką. Quote
supergoga Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Ślimaki jeszcze są. Tak więc jakby byli chętni dołączyc do naszego mięczusiowego kręgu - zapraszam. Bo myslę że na trasie ktos będzie kiedys jechał. Quote
esperanza Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Supergoga podaj proszę do siebie numer tel, przekażę go Monice. Quote
supergoga Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Mój tel.609 601 362. Ślimki rosna jak na drożdżach.:evil_lol: Quote
Gosiapk Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='supergoga']Mój tel.609 601 362. Ślimki rosna jak na drożdżach.:evil_lol:[/quote] Przestań im wreszcie dawac te drożdże! :evil_lol: Quote
supergoga Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 A na patelnię to co włożę? :evil_lol: Ślimki od jutra będą w domu tymczasowym u [EMAIL="Rene@Rabik"]Rene@Rabik[/EMAIL]. Gdyby znalazł się domek - cioteczka ma upoważnienie do wydania , wyekspediowania mięczusiów. Jest też byc może DT dla jednej małej suni w Warszawie - więc gdyby ten domek w Warszawie był chętny - może uda się poszukać domku dla całej ekipy - czyli mieczusie plus Alfa.;) Quote
Pastylka Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 ja pytalam wszystkich znajomych czy w piatek nie jada do szczecina ale jak na zlosc nikt :/ Quote
malawaszka Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 moje śLoozaki rosną w oczach normalnie szok!!! :crazyeye: a jak dużo jedzą!!! tzn dużo w porównaniu z tym ile jadły kiedyś :lol: no i muszę im powoli zmienić mieszkanko na większe bo wyrastają z tego :-o codziennie widzę nowe przyrosty - szok szok proszę Państwa!!! :loveu::lol: BA! nawet próbują się przeprowadzać :lol: [IMG]http://img410.imageshack.us/img410/7823/dsc0034ke5.jpg[/IMG] a ku ku [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/6240/dsc0035al6.jpg[/IMG] jajo było duże :grins: Quote
supergoga Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Dokonałam podliczenia - na adopcje czeka...40 ślimków w sumie. Ostatnio poszło 12 malców. Szukam transportu do Warszawy dla szczeniorki. Jak znajdę - mogą jechać i slimki pewnie. Może ktoś ma ochotę pohodowac co innego. :oops: Quote
malawaszka Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 [quote name='Gosiapk']Lubią jajeczka? :cool3:[/quote] skorupki ;) chociaż mam wrażenie, że tylko jeden je lubi :lol: Quote
hop! Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 [quote name='malawaszka']skorupki ;) chociaż mam wrażenie, że tylko jeden je lubi :lol:[/quote] Malawaszka, dajesz skorupki w całości? :crazyeye: :lol: Chyba lepiej dawać pokruszone. ;) Quote
malawaszka Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 [quote name='hop!']Malawaszka, dajesz skorupki w całości? :crazyeye: :lol: Chyba lepiej dawać pokruszone. ;)[/quote] kiedyś dałam pokruszone i nie było zainteresowania - teraz dałam takie fajne jajo i nie dość, że fajna kryjówka to z chrupaniem też sobie radzą :cool3: Quote
hop! Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 [quote name='malawaszka']kiedyś dałam pokruszone i nie było zainteresowania - teraz dałam takie fajne jajo i nie dość, że fajna kryjówka to z chrupaniem też sobie radzą :cool3:[/quote] Nawet ślimaki mają swoje upodobania. :lol: Spróbuję dać swoim taką skorupę. :lol: Moje dwa maluchy będą miały kryjówkę, ale duże już nie. Przydałaby się skorupa ze strusiego jaja... ;) Quote
Recommended Posts