supergoga Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Można usuwać jajeczka, zanim z nich sie cosik ulęgnie. A sa boombowe - duże i pręgowane (muszle znaczy się :evil_lol:). Dorothy - rozmawiałam z Twoją koleżanką, której koniem Avi - sie miałaś zająć. Miałaś wyjechać, więc nie zawracałam Ci głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania_i_Kropka Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy maluchy nie zmarzły by podczas dłuższej podróży pociągiem? Bardzo chętnie przygarnęła by 2 maluchy tylko boję się o transport. Jest coraz zimniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Nie zmarzły by na bank. W słoiku, z ziemią, liśćmi sałaty, ciepło opatulony słoik - nic im nie bęzie. One jak im chłodno zamykają się w muszli i przeczekują. Spokojnie dojadą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weszka Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Muszę się tu rozejrzeć po moim niewielkim M i jak znajdę miejsce na M dla ślimorów to się zapisuję na adopcję :) Mój szwagier niedługo będzie w Poznaniu to by zabrał przesyłkę :) A czy wizyta przedadopcyjna będzie ;) ? I podpisanie umowy adopcyjnej ;) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothy Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 [quote name='supergoga'] Dorothy - rozmawiałam z Twoją koleżanką, której koniem Avi - sie miałaś zająć. Miałaś wyjechać, więc nie zawracałam Ci głowy.[/quote] jak mogłaś ciotka się nie odezwać będąc tak blisko..:placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weszka Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Dorothy jakby co to może "twoje" ślimaki się zabiorą z "moimi". Zawsze to bliżej je odebrać z Krakowa niż z Poznania ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothy Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 a starczy dla mnie? Ile ich jest do ,(hehe:evil_lol:) , adopcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weszka Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 W sumie jest ich 12 - nie wiem czy wszystkie do adopcji - ale chyba wszystkie, to tak czy siak starczy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Jest 8, Aga zostawia 2 ślimali - do adopcji 6 cudaków. Umowa jasne że musi być...:evil_lol: ale może później, a wizyta adopcyjna będzie. My co roku jeździmy w góry, więc możemy przez Wasze rejony przejechać i dokonac wizytacji. :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weszka Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 [quote name='Ania_i_Kropka'] Bardzo chętnie przygarnęła by 2 maluchy [/quote] [quote name='Dorothy']a starczy dla mnie? Ile ich jest do ,(hehe:evil_lol:) , adopcji?[/quote] [quote name='supergoga']Jest 8, Aga zostawia 2 ślimali - do adopcji 6 cudaków. [/quote] Jak 6 ślimaków w potrzebie to chyba już na wszystkie są chętne :lol: Dorothy ile chcesz? Ja w sumie mogę się zadowolić jednym ale duuużym :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 3, 2007 Author Share Posted November 3, 2007 Ślimaki sa młode, ale już wyrośnięte. To jak szykować. Ile komu. I dokąd organizować transpt. Bo trza pogłówkować nieco. Czy w razie czego ten transport do Krakowa byłby - to wtedy jedno by odpadło i zostałby Olsztyn, o ile nadal podtrzymujecie oferte pomocy mięczakom. A warto, bo sa oryginalne i fajne strasznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hala Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Supergoga to i ślimaki potrafi wyadoptować. :diabloti: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 3, 2007 Author Share Posted November 3, 2007 Czegóż to się nie robi aby umieści zwierzaki bezpiecznie w domkach. Do Olsztyna w razie czego miałabym transport za 3 tygodnie. Kolega TZ-a tam będzie jechał - do rodziców. Więc mógłby zabrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothy Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 biorę co zostanie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania_i_Kropka Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Ja nadal jestem chętna na dwa ślimaczki. Jak byłby transport to byłoby super. Ja już zaczęłam kombinować, ale niestety nikt od nas nie wybiera się do Poznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weszka Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Ja podtrzymuję chęć adopcji ale jednak [B]decyduję się na jednego ślimora[/B] :) Co do transportu - w najbliższym czasie Tadek (mój szwagier) będzie jechał do Poznania to go zabierze :) chyba że sprawa pilna i ślimaczysko ma jechać na cito to będziemy coś organizować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 4, 2007 Author Share Posted November 4, 2007 spokojnie. Wszak ślimaki są u nas bezpieczne. Szukam im domu żeby miały lepiej, bo u nas ich za dużo jest. Ania i Kropka - mamy transport do Olsztyna - chyba za jakieś 3 tygodnie. Dam znać. Do Krakowa może jechać jeden duży. A jak dalej - z innymi ślumakami i ich dostawą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irysek Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 czyli ile kawalerow znalazlo nowy domek? super sie ciesze, od poczatku ci kibicowalam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 4, 2007 Author Share Posted November 4, 2007 Na razie takie pewne zamówienia są 3 mięczuski: 2 do Olsztyna i 1 do Krakowa. A jak dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothy Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 ja tez prosilam :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irysek Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 tez chcesz slimola dorothy? jednego czy dwa? a moze 3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 4, 2007 Author Share Posted November 4, 2007 Sorry, jasne. A czy jak dotrze do Krakowa razem z tym 1 zamówionym - bęziesz mogła go odebrać jakoś. :razz: I 1 czy 2 mięczaki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothy Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 a czy im jest smutno jak jest jeden?:cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supergoga Posted November 5, 2007 Author Share Posted November 5, 2007 Nie sądzę - jak mają gębiszcze zajęte jedzonkiem i miejsce do spaceru - to raczej im nic nie dolega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weszka Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 To całe szczęście bo nie chciałabym unieszczęśliwić ślimoka i zrobić z niego singla na siłę :roll::cool3: Bo ja jak się znam to obawiam się że nie dopilnuję kradzieży jajek albo sumienie mi nie pozwoli albo ciekawość jak takie małe ślimaczki wyglądają i zaraz będe mieć stado ślimaczysków :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts