Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

przepraszam ale u mnie na zadupiu co chwila nie ma pradu i komp nie działa:shake:
ja jestem chętna na 2 sztuki jeśli można
poproszę koleżanke z Krakowa żeby jakoś odebrała i przetrzymała jeśli nie dam rady, bo w tej chwili mam chore dziecko i sama jestem ledwo żywa...

Posted

[quote name='supergoga']
Dorothy, czyli na bank odbierze je ktoś od Weszki, bo inaczej Weszka gotowa je ugotować :shake::razz: - i co wtedy. [/quote]

No chyba oszalałaś :mad::diabloti: Gnieździłabym się z nimi i tyle!

[quote name='Dorothy']przepraszam ale u mnie na zadupiu co chwila nie ma pradu i komp nie działa:shake:
ja jestem chętna na 2 sztuki jeśli można
poproszę koleżanke z Krakowa żeby jakoś odebrała i przetrzymała jeśli nie dam rady, bo w tej chwili mam chore dziecko i sama jestem ledwo żywa...[/quote]

OK to jak dojadą dam znać i będziemy się umawiać na odbiór.

Posted

[quote name='supergoga']Wiesz, może tak, ale Ci co kochają np. gryzonie też powinni oddawać je do zoo, bo węże chcą jeść.
A Chińczycy lubia psine, tym sposobem - można im kilka tłuściutkich szczeniaków podrzucić.[/quote]
Ale ja nie mówiłam o jedzeniu zwierząt przez ludzi tylko przez inne zwierzaki.
Co do gryzoni sama mam szczury, nie wiem jak to jest z wężami. Jeżeli węże [B]muszą [/B]jeść gryzonie to niestety ale wężom też trzeba pozwolić żyć i zgodnie z łańcuchem.. Zjadać myszy. A jeżeli można im czymś to zastąpić, to jestem jak najbardziej za zastąpieniem.

Posted

[quote name='Hala']Monika..a fuj..to ja Ci niegdy buzi nie dam. :evil_lol:[/quote]

A to cios....:diabloti:. Ale ciicho...bo Supergoga bardzo się na mnie pogniewa :oops:. Za te....ekhem....w masełku czosnkowym :cool1:.

Posted

[quote name='supergoga']4 slimaki pojechały do Krakowa z p. Tadkiem. Będzie miał fajne, rozmowne towarzystwo po drodze.
Dzięki i czekam na relacje. To młode ślimki, pozyja sporo.[/quote]

Znaczy się elokwentne ślimacze towarzystwo? :evil_lol:

Posted

[quote name='MonikaP']Kurcze...no dobra, to ja się przyznam....Bardzo....bardzo...bardzo lubię ślimaki....:oops:...mniam mniam.... ale afrykańskich nigdy nie jadłam!!!! :cool3:[/quote]

skrytobójczym ślimakożercom mówimy stanowcze NIE :P

Posted

Tadek ma kompletnego fioła zwierzęcego - jak my tu zgromadzeni. A ślimaczą pasję ze mną podziela :D
Supergoga - żalił mi się że psy pozamykałaś :roll: a on ma głód futra bo od wczoraj w podróży i już dobę bez psa jest :evil_lol:

Posted

Dzwonili z podróży że za 20 minut są u mnie :) To zmykam szykować miejsce! Rano będzie relacja po pierwszej nocy!
Tadek mówi że świetnie mu się jechało bo zamiast napędu 4WD w samochodzie ma napęd 4WŚ - od ślimaków które się podobno pięknie poruszją i przyssiewają ;)

Posted

[quote name='supergoga']Dokładnie tak.
Oj Moniko, pogadamy. Przed Twoimi wizytami będziemy barykadować drzwi do pokoju slimaków.[/quote]

No tak. Wiedziałam.
Ale przecież napisałam,że afrykańskich nie jadłam i (czego nie napisałam) jeść nie zamierzam :cool3:.
To jak, Gosiu, wpuścisz mnie choć na chwilę do pokoju ślimaków? :placz:

Posted

[quote name='sugarr'] Jeżeli węże [B]muszą [/B]jeść gryzonie to niestety ale wężom też trzeba pozwolić żyć i zgodnie z łańcuchem.. Zjadać myszy.[/quote]

Węże dostają oseski - a jak są duże, to niestety już większe gryzonie :p

Posted

Ślimaki całe i zdrowe dojechały :) Są imponujące!!
Na razie w lokum tymczasowym ;)

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/38/797202ef1d2f4c44.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/38/9036be09017d447b.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/38/d263272532fbbaeb.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/109/008abfc427ed0d47.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Supergoga, dziękuję za ślimaka.:loveu:Weszka, dziękuję za transport.:loveu:Wszystko, co trzeba dla nowego lokatora, kupiłam. Mamy teraz 4 psy, 3 koty, żabę szponiastą i ślimaka.;)

Posted

Tak się cieszę, że ktoś jeszcze kocha slimaki afrykańskie. I że tak fajnie trafiły do Was. Wiem, że będą miały dobrze. Za rok - wizyta poadopcyjna. W drodze w góry - odwiedzimy ślimaki i sprawdzimy ich warunki. :lol:

Wszystkiego dobrego moje kochane mięczusie.
Teraz szykujemy Olsztniaków. Czy sprawa aktualna. Bo przypuszczam że mogłyby pojechać do Olsztyna 25.11.
Tylko - czy jeszcze sa tanm oczekiwane :cool3: