monita Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 O to już [B]Dorothy[/B] zamówiła :p Jak kiedyś będą młode, to się skuszę :diabloti: Quote
Dorothy Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 przepraszam ale u mnie na zadupiu co chwila nie ma pradu i komp nie działa:shake: ja jestem chętna na 2 sztuki jeśli można poproszę koleżanke z Krakowa żeby jakoś odebrała i przetrzymała jeśli nie dam rady, bo w tej chwili mam chore dziecko i sama jestem ledwo żywa... Quote
weszka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='supergoga'] Dorothy, czyli na bank odbierze je ktoś od Weszki, bo inaczej Weszka gotowa je ugotować :shake::razz: - i co wtedy. [/quote] No chyba oszalałaś :mad::diabloti: Gnieździłabym się z nimi i tyle! [quote name='Dorothy']przepraszam ale u mnie na zadupiu co chwila nie ma pradu i komp nie działa:shake: ja jestem chętna na 2 sztuki jeśli można poproszę koleżanke z Krakowa żeby jakoś odebrała i przetrzymała jeśli nie dam rady, bo w tej chwili mam chore dziecko i sama jestem ledwo żywa...[/quote] OK to jak dojadą dam znać i będziemy się umawiać na odbiór. Quote
MonikaP Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Kurcze...no dobra, to ja się przyznam....Bardzo....bardzo...bardzo lubię ślimaki....:oops:...mniam mniam.... ale afrykańskich nigdy nie jadłam!!!! :cool3: Quote
Dorothy Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 i to się nazywa konsumpcyjne podejście do życia!!:evil_lol: Quote
MonikaP Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 No tak...i teraz Supergoga nie wpuści mnie za próg swego domu... :placz: Quote
Hala Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Monika..a fuj..to ja Ci niegdy buzi nie dam. :evil_lol: Quote
sugarr Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='supergoga']Wiesz, może tak, ale Ci co kochają np. gryzonie też powinni oddawać je do zoo, bo węże chcą jeść. A Chińczycy lubia psine, tym sposobem - można im kilka tłuściutkich szczeniaków podrzucić.[/quote] Ale ja nie mówiłam o jedzeniu zwierząt przez ludzi tylko przez inne zwierzaki. Co do gryzoni sama mam szczury, nie wiem jak to jest z wężami. Jeżeli węże [B]muszą [/B]jeść gryzonie to niestety ale wężom też trzeba pozwolić żyć i zgodnie z łańcuchem.. Zjadać myszy. A jeżeli można im czymś to zastąpić, to jestem jak najbardziej za zastąpieniem. Quote
MonikaP Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='Hala']Monika..a fuj..to ja Ci niegdy buzi nie dam. :evil_lol:[/quote] A to cios....:diabloti:. Ale ciicho...bo Supergoga bardzo się na mnie pogniewa :oops:. Za te....ekhem....w masełku czosnkowym :cool1:. Quote
supergoga Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 4 slimaki pojechały do Krakowa z p. Tadkiem. Będzie miał fajne, rozmowne towarzystwo po drodze. Dzięki i czekam na relacje. To młode ślimki, pozyja sporo. Quote
MonikaP Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='supergoga']4 slimaki pojechały do Krakowa z p. Tadkiem. Będzie miał fajne, rozmowne towarzystwo po drodze. Dzięki i czekam na relacje. To młode ślimki, pozyja sporo.[/quote] Znaczy się elokwentne ślimacze towarzystwo? :evil_lol: Quote
weszka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Ślimaki podróżują, kłopotu nie sprawiają! Tadek ubawiony po pachy że ma takich pasażerów :D Quote
supergoga Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Ja się nie dziwię, chyba jeszcze takiego nie miał. Przemiły jest p. Tadek - ślimaki maja farta. Ciekawe czy rozmowne. Quote
majap Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='MonikaP']Kurcze...no dobra, to ja się przyznam....Bardzo....bardzo...bardzo lubię ślimaki....:oops:...mniam mniam.... ale afrykańskich nigdy nie jadłam!!!! :cool3:[/quote] skrytobójczym ślimakożercom mówimy stanowcze NIE :P Quote
supergoga Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Dokładnie tak. Oj Moniko, pogadamy. Przed Twoimi wizytami będziemy barykadować drzwi do pokoju slimaków. Quote
weszka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Tadek ma kompletnego fioła zwierzęcego - jak my tu zgromadzeni. A ślimaczą pasję ze mną podziela :D Supergoga - żalił mi się że psy pozamykałaś :roll: a on ma głód futra bo od wczoraj w podróży i już dobę bez psa jest :evil_lol: Quote
weszka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Dzwonili z podróży że za 20 minut są u mnie :) To zmykam szykować miejsce! Rano będzie relacja po pierwszej nocy! Tadek mówi że świetnie mu się jechało bo zamiast napędu 4WD w samochodzie ma napęd 4WŚ - od ślimaków które się podobno pięknie poruszją i przyssiewają ;) Quote
MonikaP Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 [quote name='supergoga']Dokładnie tak. Oj Moniko, pogadamy. Przed Twoimi wizytami będziemy barykadować drzwi do pokoju slimaków.[/quote] No tak. Wiedziałam. Ale przecież napisałam,że afrykańskich nie jadłam i (czego nie napisałam) jeść nie zamierzam :cool3:. To jak, Gosiu, wpuścisz mnie choć na chwilę do pokoju ślimaków? :placz: Quote
monita Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 [quote name='sugarr'] Jeżeli węże [B]muszą [/B]jeść gryzonie to niestety ale wężom też trzeba pozwolić żyć i zgodnie z łańcuchem.. Zjadać myszy.[/quote] Węże dostają oseski - a jak są duże, to niestety już większe gryzonie :p Quote
weszka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Ślimaki całe i zdrowe dojechały :) Są imponujące!! Na razie w lokum tymczasowym ;) [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/38/797202ef1d2f4c44.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/38/9036be09017d447b.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/38/d263272532fbbaeb.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/109/008abfc427ed0d47.jpg[/IMG][/URL] Quote
Dorothy Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 booooskie weszko najpierw organizuje kontakt z kolezanka bo teraz nie wyjade p nie (chora Jula) i odezwe sie do Ciebie Quote
monita Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Ale mordziacha :loveu: [URL]http://images31.fotosik.pl/38/d263272532fbbaeb.jpg[/URL] Quote
tamb Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Supergoga, dziękuję za ślimaka.:loveu:Weszka, dziękuję za transport.:loveu:Wszystko, co trzeba dla nowego lokatora, kupiłam. Mamy teraz 4 psy, 3 koty, żabę szponiastą i ślimaka.;) Quote
supergoga Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Tak się cieszę, że ktoś jeszcze kocha slimaki afrykańskie. I że tak fajnie trafiły do Was. Wiem, że będą miały dobrze. Za rok - wizyta poadopcyjna. W drodze w góry - odwiedzimy ślimaki i sprawdzimy ich warunki. :lol: Wszystkiego dobrego moje kochane mięczusie. Teraz szykujemy Olsztniaków. Czy sprawa aktualna. Bo przypuszczam że mogłyby pojechać do Olsztyna 25.11. Tylko - czy jeszcze sa tanm oczekiwane :cool3: Quote
Ania_i_Kropka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jasne, że są oczekiwane. Mój TZ cały czas gada o tym jakie im zrobi terrarium, co im do niego wsadzi itp. Zaczynam robić się zazdrosna:evil_lol: Quote
Recommended Posts