Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pewne nowe wiadomości, które zupełnie zmieniają obraz sprawy...

Ostatnio zaczepiła mnie taka sąsiadka (tzn. mieszka na tej samej ulicy co ja). Bo się dowiedziała, że ja chodzę do schroniska itp.
No i ona pyta sie mnie, czy około 4 tygodnie temu to nie trafił może do schroniska taki dosyć nieduży rudy stary pies, z siwą mordką i puchatym ogonem :roll: Pomyślałam od razu o Misiu, bo ostatnio takich podobnych staruszków nie było. No i się okazało, że psa oddała jej matka :-o która chyba nie jest do końca zdrowa psychicznie :angryy: No i niby ani ona (czyli ta sąsiadka) ani jej siostra nie mogą go zabrać bo mają swoje psy.
Szczęka mi opadła...

Pies był wychowany w mieszkaniu, nigdy nie przebywał w takich warunkach :shake:
Ma ok 10 lat.
Nie jest wcale niewidomy (nie wiem skąd oni wzięli tą wiadomośc w schronisku), natomiast od zawsze ma problem z uchem.

Teraz wyobraźcie sobie, co czuje ten pies :placz:
Prosto z mieszkania, po 10 latach, wylądował w boksie, z bolącym prawdopodobnie uchem, porzucony przez "właścicielke" ...

I tacy właśnie "ludzie" mieszkają w tych Pabianicach... :shake: :angryy:

Muszę zmienić więc temat, bo Miś wcale nie jest niewidomy...

No i co z nim teraz będzie????? Zima przed nami :placz:
Niech go ktoś pokocha :placz::placz::placz:

Posted

ada_1994 napisał(a):
Biedny staruszek i jeszcze nie widzi to okropne:-(.

oj ada cos nie czytasz uważnie :evil_lol: modliszka napisała dokładne informacje stronę wcześniej:cool1: i piesek ma doskonały wzrok :razz: teraz domku wypatruje

Posted

kasia14 napisał(a):
oj ada cos nie czytasz uważnie :evil_lol: modliszka napisała dokładne informacje stronę wcześniej:cool1: i piesek ma doskonały wzrok :razz: teraz domku wypatruje

Teraz już wiem:evil_lol: Mam nadzieję, że szybko ten dom wypatrzy

Posted

biedny 10 lat glaskany przytulany w domowym cieple sie grzal
a tera zna starosc kiedy tego ciepła potrzebuje najwiecej to wyrzucony jak stara niepotrzebna rzecz w takie warunki ;(