Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj do schroniska przywieziono psiaka... Opatrzonego metką "agresywny". Mały, zmoknięty, wystraszony staruszek. Nałożono kaganiec. Staruszek warczał i próbował zareagować zębami na każdego kto chciał go dotknąć.
Trafił do boksu.

Staruszek jest łagodnym i grzecznym, spokojnym pieskiem. Przeraźliwie smutnym. wpatruje się w człowieka i prosi o ratunek.

W schronisku nie przetrwa. To pewne. Tu wygrywa silniejszy. Staruszek jest słaby...
To brzmi jak wyrok.

Czy ktoś jeszcze pokocha staruszka? Nie ma nawet imienia, nie ma domu, nie ma nic... Ma za to ok 12 lat, piękną siwą mordkę. Ludzie przychodzą i gdy słyszą "12 lat" - odwracają się i idą dalej. Nikt takiego psa nie chce, każdy woli szczeniaka. Mimo tego, że staruszek jest spokojny i grzeczny, nie wymaga wielkiej uwagi, tylko odrobiny zainteresowania. Co z tego, że będzie wpatrzony w swojego człowieka i każdą minutę miłości odwzajemni dozgonną wiernością. Co z tego, że on też ma prawo do miłości, domu, ma prawo zestrzeć się i odejść w otoczeniu kochających go ludzi. Co z tego, że on też ma serce, uczucia, czuje tak samo jak każdy z nas, tak samo cierpi ...

ALE CO Z TEGO? Skoro i tak nikt go nie chce....

• Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wygląda raczej na domowego.
Jest niski ale krępy. Na wysokośc max 40 cm. Wagę bym na oko określiła na jakies 12 kg.
Wygląda na grubaska, ale ma grubą taką sierść...

Daria-tyle u nas staruszków, bo ludzie tylko młode adoptują :roll: a starsze zostają... Około 60 procent psów u nas ma ponad 6 lat chyba...

Posted

uxmal napisał(a):
może się komuś zgubił. Wyszedl z podwórka i nie mógł znaleźć drogi. ?

hmm no zobaczymy..narazie ma kwarantanne
z tego co mi sie kojarzy to chyba znalazła go jakas pani i przywiozła razem ze straża miejską...ale musiałabym to sprawdzić

dzięki Magya - czekamy wiec na bannerek

Posted

Ja dostałam upomnieni eod mod. ze maja być nie większe niż 500x100 pikseli oraz objętości 60KB i miałam np banerek LUKI troche wyzszy niz banerek Spajkiego i dostałam upomnienie.
JAk wstawiłam Twoj banerek to tez był wyzszy od Spajkiego i wykasowałam go ale skoro mowisz ze ma 100 to chyba ok?

Posted

Madzik77 napisał(a):
Widze zreszta ze Modliszka tez ma jzu mniejsza grafike LUKI
Mialas tez upomnienie?

jeszcze nie, ale modzi tacy nadgorliwi, że za zły podpis bana dają nawet, więc wolałam nie ryzykowac :evil_lol:

Posted

Madzik77 napisał(a):
Ja dostałam upomnieni eod mod. ze maja być nie większe niż 500x100 pikseli oraz objętości 60KB i miałam np banerek LUKI troche wyzszy niz banerek Spajkiego i dostałam upomnienie.
JAk wstawiłam Twoj banerek to tez był wyzszy od Spajkiego i wykasowałam go ale skoro mowisz ze ma 100 to chyba ok?

sa ok :) 100px to max wysokosci jaka moze byc. wszystkie robie na 100px - wystarczy prawym myszem kliknac na obrazek i wlasciwosci aby sprawdzic.