modliszka84 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Wczoraj do schroniska przywieziono psiaka... Opatrzonego metką "agresywny". Mały, zmoknięty, wystraszony staruszek. Nałożono kaganiec. Staruszek warczał i próbował zareagować zębami na każdego kto chciał go dotknąć. Trafił do boksu. Staruszek jest łagodnym i grzecznym, spokojnym pieskiem. Przeraźliwie smutnym. wpatruje się w człowieka i prosi o ratunek. W schronisku nie przetrwa. To pewne. Tu wygrywa silniejszy. Staruszek jest słaby... To brzmi jak wyrok. Czy ktoś jeszcze pokocha staruszka? Nie ma nawet imienia, nie ma domu, nie ma nic... Ma za to ok 12 lat, piękną siwą mordkę. Ludzie przychodzą i gdy słyszą "12 lat" - odwracają się i idą dalej. Nikt takiego psa nie chce, każdy woli szczeniaka. Mimo tego, że staruszek jest spokojny i grzeczny, nie wymaga wielkiej uwagi, tylko odrobiny zainteresowania. Co z tego, że będzie wpatrzony w swojego człowieka i każdą minutę miłości odwzajemni dozgonną wiernością. Co z tego, że on też ma prawo do miłości, domu, ma prawo zestrzeć się i odejść w otoczeniu kochających go ludzi. Co z tego, że on też ma serce, uczucia, czuje tak samo jak każdy z nas, tak samo cierpi ... ALE CO Z TEGO? Skoro i tak nikt go nie chce.... Quote
dariaopole Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 modliszka skąd u Was tyle starutkich bid ??????? :placz: Quote
MagYa^^ Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ..o Boze.. to drugie zdjecie zlamalo mnie :placz:.. jaki on jest dokladnie? wyglada na podworkowego 'burka' czy domowego? jaka bieda.. :((( Quote
modliszka84 Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Wygląda raczej na domowego. Jest niski ale krępy. Na wysokośc max 40 cm. Wagę bym na oko określiła na jakies 12 kg. Wygląda na grubaska, ale ma grubą taką sierść... Daria-tyle u nas staruszków, bo ludzie tylko młode adoptują :roll: a starsze zostają... Około 60 procent psów u nas ma ponad 6 lat chyba... Quote
MagYa^^ Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 zrobie mu banerek.. dobrze, ze ma futra duzo.. to choc nie zmarznie Quote
uxmal Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 może się komuś zgubił. Wyszedl z podwórka i nie mógł znaleźć drogi. ? Quote
modliszka84 Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 uxmal napisał(a):może się komuś zgubił. Wyszedl z podwórka i nie mógł znaleźć drogi. ? hmm no zobaczymy..narazie ma kwarantanne z tego co mi sie kojarzy to chyba znalazła go jakas pani i przywiozła razem ze straża miejską...ale musiałabym to sprawdzić dzięki Magya - czekamy wiec na bannerek Quote
Gajesia Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Oby znalazł się właściciel, chociaż niewidomego psa nie powinien zostawiać tak bez opieki :shake: Quote
uxmal Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 A czy w Pabianicach jak ludziom giną psy to dzwonią do schronu czy gdzie indziej? Quote
modliszka84 Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 uxmal napisał(a):A czy w Pabianicach jak ludziom giną psy to dzwonią do schronu czy gdzie indziej? dzwonią do schroniska. nie ma tu innej instytucji, do której mogliby sie zgłosić... Quote
Madzik77 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 banerki sa za wysokie zaraz dostaniemy od modema negatywea mozesz je zmniejszyc?? Quote
MagYa^^ Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 ups.. sorry, a jakie maja byc? moje wszystkie sa na 100px i jakos stoja Quote
modliszka84 Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 bannerki są dobre, akurat sie mieszczą :lol: Quote
modliszka84 Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 trzeba mu jakieś imie chociaż znaleźć...:roll: Quote
MagYa^^ Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 modliszka84 napisał(a):trzeba mu jakieś imie chociaż znaleźć...:roll: Może po prostu Miś? Bo jest taki puchaty.. Quote
MagYa^^ Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 jestem ciekawa jak on daje sobie rade w schronie.. mam nadzieje, ze nie zmarnieje przed znalezieniem domku.. i ze wogole szybko go znajdzie, sliczny przytulak Quote
Madzik77 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Ja dostałam upomnieni eod mod. ze maja być nie większe niż 500x100 pikseli oraz objętości 60KB i miałam np banerek LUKI troche wyzszy niz banerek Spajkiego i dostałam upomnienie. JAk wstawiłam Twoj banerek to tez był wyzszy od Spajkiego i wykasowałam go ale skoro mowisz ze ma 100 to chyba ok? Quote
Madzik77 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Widze zreszta ze Modliszka tez ma jzu mniejsza grafike LUKI Mialas tez upomnienie? Quote
modliszka84 Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 Madzik77 napisał(a):Widze zreszta ze Modliszka tez ma jzu mniejsza grafike LUKI Mialas tez upomnienie? jeszcze nie, ale modzi tacy nadgorliwi, że za zły podpis bana dają nawet, więc wolałam nie ryzykowac :evil_lol: Quote
MagYa^^ Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Madzik77 napisał(a):Ja dostałam upomnieni eod mod. ze maja być nie większe niż 500x100 pikseli oraz objętości 60KB i miałam np banerek LUKI troche wyzszy niz banerek Spajkiego i dostałam upomnienie. JAk wstawiłam Twoj banerek to tez był wyzszy od Spajkiego i wykasowałam go ale skoro mowisz ze ma 100 to chyba ok? sa ok :) 100px to max wysokosci jaka moze byc. wszystkie robie na 100px - wystarczy prawym myszem kliknac na obrazek i wlasciwosci aby sprawdzic. Quote
Gajesia Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Jak on sobie radzi? Wiadomo jak Miś trafił do schroniska? Może ktoś jednak go szuka... Quote
Madzik77 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 jest ok juz dodalam Nie wiem wczesniej patrzylam i był wyzszy niz inne.... Chyba cos dzis łyknełam... ;) Poprosiła bym CIe o jeszcze jeden banerek (a moze napiszesz jak to robisz?) Tylko nie wiem gdzie go sobie wstawie ;/ ?? No ale moze ktos inny go walnie w swoj podpis... Chodzi mi o psiaka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88266 Quote
Recommended Posts