Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie rozumiem ludzi. Jak mogą być tacy okrutni. Ostatnio byłam świadkiem pewnego zajścia. Ktoś zostawił przywiązanego pod sklepem psa i poszedł na zakupy. Piesek bał sie ludzi i sczekał. Jakaś przeokropna dziewczyna wzieła wózek na zakupy i potrąciła psa. Biedak nie widział co się dzieje. Było to dla mnie coś nie dopomyslenia! Z mamą powiedziałyśmy do pieska, żeby sie nie bał itp. Poszłyśmy do sklepu, a gdy wyszłyśmy juz go nie było. Chyba zabrał go właściciel. To zajście potwierdza, że niektórzy ludzie są bez serca. I tak to mało mocne słowa. staruszek trafił właśnie na takiego właściciela. Mam nadzieje, że znajdzie się jednak człowiek, który przywróci mu wiarę w ludzi!

Posted

MagYa^^ napisał(a):
wg mnie dziadem Misiek musi znalezc domek tymczasowy, bo inaczej moze nie przezyc zimy.. chocby platny (oczywiscie w miare naszych mozliwosci).

tylko gdzie go znaleźć... :roll:

Posted

kiedy "moja" Misia szukala domu i nie miala gdzie mieszkac, zglosili sie studenci weterynarii. wzieli sunie i byli bardzo zadowoleni. pies sie oswoil, zsocjalizowal, przyzwyczail do zycia w rodzinie ;) zas nasi wybawcy uczyli sie na psicy, mieli w miare tansze leczenie na uczelni. Miska miala skarpete na AFN poniewaz wszystkie koszty ponosilismy MY.
I na szczescie po pol roku Misie na allegro wypatrzych mily chlopak i wraz ze swoja towarzyszka zycia adoptowali psine :)))
Niestety nasz DT konczy w marcu uczelnie, maja duzo pracy i nie maja mozliwosci zabrac juz psiaka..

Ale tak sobie pomyslalam, ze gdyby znalezc tak odpowiedzialnych ludzi jacy na m sie trafili, to nawet mozna dac im skromnie (bo skromnie) ale zarobic...

Nie wiem sama.. mysle juz jak za wszelka cene znalezc Miskowi dom!