Ewkaa Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 [quote]Czy myslisz, ze po twoim donosie, ja ci jeszcze kiedykolwiek jakas odpowiedz dam? Po to, abys jej uzyla, aby nasze psy zniszczyc? Dla mnie przestalas istniec, podobnie, jak twoi " klakierzy". I na zadne informacje ode mnie nie licz. Nikomu nie bede juz zadnych informacji przekazywala[/quote]Wow można rzec żenada. I lepiej zachowaj sobie pisanie o klakierach dla siebie bo sama masz ich sporo, ja na szczęście niczyim nie jestem bo mam jeszcze rozum na swoim miejscu nikt nie musi mną dyrygować i mówić mi co jest dobre:diabloti: i kto jest dobry. Może wreszcie łaskawie odpowiesz na moje pytania bo ta gra w ciuciubabkę robi się nudna. A tylko ty wyrabiasz opinię o sobie tym samym. [B]Dlaczego nie poinformowałaś nas że Perro musi zmienić dom- tylko dowiedziałyśmy się sporo po czasie a potem doszła do tego kancelaria jeszcze.[/B] Dla wygody? a może nie umiesz się przyznać że zostawiłaś ludzi na lodzie z psem. Po zapoznaniu się z historią psa ze Swarzędza widzę pewne związki- tamci ludzie także nie otrzymali pomocy od ciebie:angryy: Ile jeszcze takich psów było? I druga ważna sprawa dla adoptujących psy do Niemiec. [quote] Wiec teraz dla twojej i wszystkich informacji. [B]Kastracja w Niemczech, bez waznego powodu JEST ZABRONIONA[/B]. Wycinanie zdrowych organow u zwierzecia bez waznego powodu, np zagrozenia ropomacica, czy rakiem prostaty, [B]jest oficjalnie zabronione[/B]. Powod, ktory ja podalam, np. problemy z cieczka i niepozadany miot, nie sa powodem do kastracji i sa zabronione. [/quote][quote]Jesli chodzi o zakaz kastracji, to czekam na odpowiedz mojej wetki, ktora mi to potwierdzila i ma sie zorientowac, jaka to ustawa jest. Gdy bede wiedziala, zaraz napisze.[/quote]I od 4 dni cisza w temacie- czy naprawdę tak ciężko jest odszukać tą ustawę, tym bardziej weterynarzowi który taki przepis i ustawę powinien znać- przecież ma dotyczyć zakazu kastracji!:diabloti: Potwierdź to albo zaprzecz([SIZE=1]oczywiście tekstem ustawy- może być po niemiecku[/SIZE]) bo nadal nie udzieliłaś odpowiedzi a to jest ważne dla tych którzy wydają psy do Niemiec! Quote
akucha Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 A ja mam pytanie do osób wyadoptowujacych psy do Niemiec. Czy polskie psy przed wyjazdem powinny zostać zachipowane polskimi czy niemieckimi czipami? Jak stanowi prawo? Quote
modliszka84 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='akucha']A ja mam pytanie do osób wyadoptowujacych psy do Niemiec. Czy polskie psy przed wyjazdem powinny zostać zachipowane polskimi czy niemieckimi czipami? Jak stanowi prawo?[/quote] zwykłe polskie chipy i paszporty wypisane na osobę, która psa przewozi przez granicę Quote
akucha Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Dziekuję! A czy polscy weci mogą wszczepiać niemieckie chipy? Quote
iwop Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='brazowa1']Na watku rocznego,slicznego Pusia,zaproponowalam,ze pomoge go oglaszac w Polsce i znajde mu dom,bo pojawiły sie grozby,ze pies wroci z Zelgoszczy do schroniska.Okazało sie,ze nie ma potrzeby oglaszac i nikt mu w Polsce domu nie szuka i nie bedzie szukac. Wobec tego wszelkie grozby "psy wroca przez ARKE do schronisk i na ulice" uwazam za bezzasadne.[/quote] Brązowa dlaczego wypisujesz takie KŁAMSTWA??! teraz to juz mnie coś trafi! :angryy: Puszek od wiosny był ogłaszany przeze mnie gdzie się da - łacznie z telewizja kablową, lokalnymi gazetami itd, itd. przez parę miesięcy jego wątek miał dramatyczny tytuł - i to wcale nie naciągany... Puszkowi groziła eutanazja mimo, że jest młody i zdrowy (mozna zajrzec do wątku) i jakoś NIKT z dogo a ty napewno tym się nie przejął... Dopiero kiedy pajunia jako JEDYNA zaofiarowała pomoc i pies został zabrany to ty po przeczytaniu o tym, że jest u pajuni napisałaś do mnie priva, że możesz go ogłosić! Nie wypisuj więc bzdur. Gdzie zatem byłaś gdy pisałam, że latam do lecznicy i błagam aby psa nie usypiali?! Gdy miesiącami na watku pojawiały się wieści, że jest głodzony przez alkoholiczke i ona nas szantażuje, że jak nie damy kasy to coś mu zrobi?!Obudziłaś się dopiero bo "ugryzło cię", że jest u pajuni? Kiedy był już był na ranczo? kłamać też trzeba sensownie.:angryy: Nawet nie wiem jak to nazwac, teraz to trudno uwierzyc w to wszystko co wypisuje wasze towarzystwo wzajemnej adoracji bo jak fakty sa takie jak podaje Brązowa o "moim" Puszku to dziekuję bardzo...:angryy:Brazowa to co napisałaś jest po prostu bezczelne! Quote
xxxx52 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 polskie psy moga byc czipowane tylko polskimi czipami ,musza dostac polskie paszporty i tylko wet.to wykonuje,i robi wpis idaje pieczatki.Nie mozna w niemieckie paszpoty wpisywac w schronisku dane polskiego psa ,wpisywac numer niemieckiego czipa ,i nie moze sie lekarz polski podpisac,dotyczy tak samo polskich paszportow,polskich czipow, nie moga osoby prywatne wszczepic czipa,czy szczepic . Ale sa do nabycia czipy przez internet,mozna zamowic kosztuja 200 euro-50 czipow ,nie maja one zaznaczonej narodowosci przed numerem np.niemiecki czip ma D. Quote
iwop Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Puszek miał założony wątek w maju. To jest post w którym pisze o tym, że ma byc uśpiony: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&p=6615815[/URL] Tylko pajunia zareagowała - więc dlaczego bezczelnie kłamiesz, że proponowałaś pomoc w szukaniu mu domu? :angryy: Kiedy już był bezpieczny? Quote
iwop Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Czekam na sprostowanie tego kłamstwa.:oops: Quote
ARKA Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='iwop']kłamać też trzeba sensownie.:angryy: Nawet nie wiem jak to nazwac, teraz to trudno uwierzyc w to wszystko co wypisuje wasze towarzystwo wzajemnej adoracji bo jak fakty sa takie jak podaje Brązowa o "moim" Puszku to dziekuję bardzo...:angryy:Brazowa to co napisałaś jest po prostu bezczelne![/quote] No wlasnie iwop, zacznij od siebie! [B]KIEDY Puszek wyjechal z ranczo, do Niemiec!???[/B] Quote
ARKA Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='iwop']Brązowa dlaczego wypisujesz takie KŁAMSTWA??! teraz to juz mnie coś trafi! :angryy: Puszek od wiosny był ogłaszany przeze mnie gdzie się da - łacznie z telewizja kablową, lokalnymi gazetami itd, itd. przez parę miesięcy jego wątek miał dramatyczny tytuł - i to wcale nie naciągany... Puszkowi groziła eutanazja mimo, że jest młody i zdrowy (mozna zajrzec do wątku) i jakoś NIKT z dogo a ty napewno tym się nie przejął... Dopiero kiedy pajunia jako JEDYNA zaofiarowała pomoc i pies został zabrany to ty po przeczytaniu o tym, że jest u pajuni napisałaś do mnie priva, że możesz go ogłosić! Nie wypisuj więc bzdur. Gdzie zatem byłaś gdy pisałam, że latam do lecznicy i błagam aby psa nie usypiali?! Gdy miesiącami na watku pojawiały się wieści, że jest głodzony przez alkoholiczke i ona nas szantażuje, że jak nie damy kasy to coś mu zrobi?!Obudziłaś się dopiero bo "ugryzło cię", że jest u pajuni? Kiedy był już był na ranczo? kłamać też trzeba sensownie.:angryy: Nawet nie wiem jak to nazwac, teraz to trudno uwierzyc w to wszystko co wypisuje wasze towarzystwo wzajemnej adoracji bo jak fakty sa takie jak podaje Brązowa o "moim" Puszku to dziekuję bardzo...:angryy:Brazowa to co napisałaś jest po prostu bezczelne![/quote] [B]Brazowa1 napisala tak, wiec gdzie kłamstwo widzisz?[/B] Napisał [B]brazowa1[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8710471#post8710471"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Na watku rocznego,slicznego Pusia,zaproponowalam,ze pomoge go oglaszac w Polsce i znajde mu dom,[B][U]bo pojawiły sie grozby,ze pies wroci z Zelgoszczy do schroniska[/U][/B].[B]Okazało sie,ze nie ma potrzeby oglaszac i nikt mu w Polsce domu nie szuka i nie bedzie szukac.[/B][/I] [I]Wobec tego wszelkie grozby "psy wroca przez ARKE do schronisk i na ulice" uwazam za bezzasadne.[/I] [B]A Ty na to,tak:[/B] brązowa dziekuję :loveu: ale ogłasza go pajunia :p [I][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=7951676&postcount=338[/URL][/I] Quote
Helga&Ares Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 A dla naszej Efi Czip przyjechał z niemiec.????? Quote
xxxx52 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 to prawdopodobne ten czip byl kupiony za 4 euro z internetu,ale ten czip nie ma zaznaczonej informacji gdzie byl produkowany. Quote
Ewkaa Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 [quote name='iwop'] [B] kłamać też trzeba sensownie[/B].:angryy: Nawet nie wiem jak to nazwac, teraz to trudno[B] uwierzyc w to wszystko co wypisuje wasze towarzystwo wzajemnej adoracji bo jak fakty sa takie jak podaje Brązowa o "moim" Puszku to dziekuję bardzo.[/B]..:angryy:Brazowa to co napisałaś jest po prostu bezczelne![/quote] Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kłamać trzeba umieć! I są w tym wybitni specjaliści! A co do towarzystwa wzajemnej adoracji to do kogo ty bijesz? Bo nie przypominam sobie abym kogoś adorowała:diabloti: [B]I skąd ty wiesz jakie np są fakty o adopcji Perraszka ? Nie należę do [/B]żadnego TWA i nie zamierzam więc na drugi raz uściślij o kim mówisz- bo dla mnie priorytetowe są dwie sprawy - [B]Perro[/B] i ta cholerna ustawa o zakazie kastracji:diabloti: Mam nadzieję że wyraziłam się jasno a sprawa Perra niech będzie nauczką dla ludzi, że nie zawsze wszystko jest takie jakim się wydaje być! Quote
Helga&Ares Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='xxxx52']to prawdopodobne ten czip byl kupiony za 4 euro z internetu,ale ten czip nie ma zaznaczonej informacji gdzie byl produkowany.[/quote] Ma dziwny numer ani niemiecki ani polski czy to jakiś kolejny szwindel./ przepraszam po poznańsku oszustwo?/ Quote
ARKA Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='Helga&Ares']A dla naszej Efi Czip przyjechał z niemiec.?????[/quote] ;) specjalny......... [B]A z jakiego powodu zmarla Sali??[/B] Quote
ARKA Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='xxxx52']to prawdopodobne ten czip byl kupiony za 4 euro z internetu,ale ten czip nie ma zaznaczonej informacji gdzie byl produkowany.[/quote] :crazyeye: czyli niewiadomo skad pies jest, z jakiego kraju, nawet? Quote
akucha Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='iwop']Brązowa dlaczego wypisujesz takie KŁAMSTWA??! teraz to juz mnie coś trafi! :angryy: Puszek od wiosny był ogłaszany przeze mnie gdzie się da - łacznie z telewizja kablową, lokalnymi gazetami itd, itd. przez parę miesięcy jego wątek miał dramatyczny tytuł - i to wcale nie naciągany... Puszkowi groziła eutanazja mimo, że jest młody i zdrowy (mozna zajrzec do wątku) i jakoś NIKT z dogo a ty napewno tym się nie przejął... Dopiero kiedy pajunia jako JEDYNA zaofiarowała pomoc i pies został zabrany to ty po przeczytaniu o tym, że jest u pajuni napisałaś do mnie priva, że możesz go ogłosić! Nie wypisuj więc bzdur. Gdzie zatem byłaś gdy pisałam, że latam do lecznicy i błagam aby psa nie usypiali?! Gdy miesiącami na watku pojawiały się wieści, że jest głodzony przez alkoholiczke i ona nas szantażuje, że jak nie damy kasy to coś mu zrobi?!Obudziłaś się dopiero bo "ugryzło cię", że jest u pajuni? Kiedy był już był na ranczo? kłamać też trzeba sensownie.:angryy: Nawet nie wiem jak to nazwac, teraz to trudno uwierzyc w to wszystko co wypisuje wasze towarzystwo wzajemnej adoracji bo jak fakty sa takie jak podaje Brązowa o "moim" Puszku to dziekuję bardzo...:angryy:Brazowa to co napisałaś jest po prostu bezczelne![/QUOTE] Zanim zarzuci się komuś kłamstwo, warto się wczesniej zastanowić. Ani jedno słowo, które napisała Brązowa nie jest kłamstwem. Brazowa złozyła swoją propozycję na watku Puszka, nie tylko na PM. Była ona odpowiedzią na dramatyczne wezwanie, że psy muszą opuścić ranczo. Ponieważ znajduje się ono niedaleko, zaproponowała pomoc. Mnie też pytała, czy nie poogłaszam Puszka. Nie należy sensownie kłamać, nie należy kłamać nigdy! Twoje roszczenia i oburzenie zakrawają już na histerię. Każdy, kto zajrzy na wątek Puszka, przekona się jak było, nie tylko Brazowa oferowała pomoc w ogłoszeniach. Quote
akucha Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='xxxx52']polskie psy moga byc czipowane tylko polskimi czipami ,musza dostac polskie paszporty i tylko wet.to wykonuje,i robi wpis idaje pieczatki.Nie mozna w niemieckie paszpoty wpisywac w schronisku dane polskiego psa ,wpisywac numer niemieckiego czipa ,i nie moze sie lekarz polski podpisac,dotyczy tak samo polskich paszportow,polskich czipow, nie moga osoby prywatne wszczepic czipa,czy szczepic . Ale sa do nabycia czipy przez internet,mozna zamowic kosztuja 200 euro-50 czipow ,nie maja one zaznaczonej narodowosci przed numerem np.niemiecki czip ma D.[/QUOTE] Ciekawe... dziękuje za odpowiedź! Quote
akucha Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 ARKO, wiem, co stało się z Sali. Wysyłam Ci PM. Quote
iwop Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Arka i znowu manipulacja :) Brązowa napisła, że NIKT MU W POLSCE DOMU NIE SZUKA ANI NIE BEDZIE SZUKAĆ. to jest to bezczelne kłamstwo bo w czasie kiedy Puszek był na ranczo miał CAŁY CZAS ALLEGRO, E-OFERTY I STAŁE OGŁOSZENIE W LOKALNEJ GAZECIE. (napisałam brązowej o tym na privie dziękująć jej za chęć pomocy) Więc bardzo prosze piszcie może o tymch faktach które znacie a nie naginajcie do własnych widimisię.. Ja nie wypowiadam się np na temat Perraszka bo nic o tym nie wiem i nieuczciwe byłoby pisanie na podstawie tego co przeczytam na dogo - was uczciwość nie odotyczy jeżeli chodzi o Puszka? Akucha co do mojej histerii to wolę byc histeryczką niż fanatykiem i kłamcą naginającym fakty tak jak mi się podoba... Quote
iwop Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Helga o tym to możemy dyskutować... Dołącz więc równiez mnie to tej grupy. Ja twierdzę, że Puszek miał CAŁY CZAS allegro, e-oferty, ogłoszenie w telewizj kablowej itp. Sama to wszystko załatwiałam. Twierdzisz, że brązowa i Arka wie lepiej ode mnie?:crazyeye: To ciekawe. Quote
Tweety Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='Helga&Ares']Iwop . Kłamstwa to tylko pajunia i AFN. Aga Mazuuy i Tweety. Reszta to prawda[/quote] nie przeginaj, za takie pomówienia też trzeba brać odpowiedzialność Quote
xxxx52 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 mam w domu niemieckie pszporty ,ale jest to tylko makulatura ,gdyz nie moge ich w Polsce uzyc.W niemieckich paszportach moze tylko niemiecki lekarz wypelniac .W Niemczech polskie pieski z polskimi paszportami sa jako polskie adoptowane. Quote
Evelin Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Puszek,Perraszek,Sali... Cos wam opowiem...Mieszkam (w wiekszosci )w małej miejscowości w podlaskim otoczonej małymi wioskami...Zwierzęta maja tu rolę służebną...i rzadko kto pomysli o wezwaniu weta od psa...Do krowy czy świniaka-noo tak...bo wiadomo jakaś korzyść z tego jest.A pies czy kot...jakby co to może byc nastepny...jak nie pasuje mozna wywieźć do lasu.U mojej cioci-syn wywiózł psa do lasu,pies wrócił.Przy okazji bytności weta w wiosce uspili psa...(*)I tak byli w miarę cywilizowani. Oczywiście nie twierdzę,że tak robia wszyscy.. To tez jest polska rzeczywistość.. Ostatnio przy myjni samochdów suczka urodziła małe,mieszkaja pod sosną..Ludzie dokarmiają.Jaki będzie ich los, los suczki nie wiem.Wywieźc je do schronu? Czy pozwolić walczyć o smietnikowy byt?Gdyby to był jednostkowy przypadek-ok Ale to masówka.W każdy piątek po tzw rynku rolnicy podrzucaja psy... Tak to wygląda. I dlatego nie rozumiem jednego..nie wnikając w szczegóły...Już wszyscy wiemy,że nie zdołamy pomóc wszystkim potrzebującym zwierzętom.Ale w razie potrzeby (drastycznej) chciałbym mieć mozliwośc zwrócenia się o pomoc do np Pajuni..czy kogokolwiek innego..Dlatego nie rozumiem wzajemnego zwalczania się.. Nie rozumiem... Bardzo mnie bola te awanturki na dogo w zderzeniu z rzeczywistościa..Przypuszczam,że nie tylko podlaską... I jeszcze cos napiszę ...wykorzystałabym każda mozliwość żeby pomóc... Sytuacja powszednia tu gdzie mieszkam (nie ma schroniska) jest o tysiące lat świetlnych od adopcji zagranicznych. Quote
ARKA Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='iwop']Arka i znowu manipulacja :) Brązowa napisła, że NIKT MU W POLSCE DOMU NIE SZUKA ANI NIE BEDZIE SZUKAĆ. to jest to bezczelne kłamstwo bo w czasie kiedy Puszek był na ranczo miał CAŁY CZAS ALLEGRO, E-OFERTY I STAŁE OGŁOSZENIE W LOKALNEJ GAZECIE. (napisałam brązowej o tym na privie dziękująć jej za chęć pomocy) Więc bardzo prosze piszcie może o tymch faktach które znacie a nie naginajcie do własnych widimisię.. [/quote] Jeszcze raz,brązowa napisala tak: Napisał [B]brazowa1[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8710471#post8710471"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Na watku rocznego,slicznego Pusia,zaproponowalam,ze pomoge go oglaszac w Polsce i znajde mu dom,[B][U]bo pojawiły sie grozby,ze pies wroci z Zelgoszczy do schroniska[/U][/B].[B]Okazało sie,ze nie ma potrzeby oglaszac i nikt mu w Polsce domu nie szuka i nie bedzie szukac.[/B][/I] [I]Wobec tego wszelkie grozby "psy wroca przez ARKE do schronisk i na ulice" uwazam za bezzasadne.[/I] [I] [B]Ty, odpisalas jej tak, na forum, w watku:[/B][/I] brązowa dziekuję :loveu: ale ogłasza go pajunia :p [B][SIZE=4]Kiedy wyjechal Puszek do Niemiec??[/SIZE][/B] Quote
Recommended Posts