emir Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 [quote name='luka1']Przepraszam, faktycznie napisałam nie jasno. Miała to być ironia. Zawsze gdy pytałam o Kulke słyszałam, że siedzi sobie spokojnie, i jest jej dobrze. Pytałam czy ta otyłość nie jest skutkiem jakiejś choroby, wspominałam o badanie krwi - ale nie, to wynik dobrego jedzenia. I w ogóle pełnia szczęścia. Zakładając ten watek chciałam pomóc Kulce w znalezieniu dom. Jakie informacje przekazywałam o niej - wiadomo - zostałam za to skrytykowana, ale przecież nie wyssała ich z palca. Jaki jest faktyczny stan zdrowia Kulki dowiedziałam sie dopiero po badaniach przeprowadzonych w Fundacji. Dziękuję za to bo dzieki Emirowi Kulka ma sznsę jeszcze tochę pożyć ( bardzo chcę w to wierzyć) A przy okazji jestem pełna podziwu dla tego co fundacja robi dla zwierzaków i dziekuję za to. Jeszcze raz przepraszam za głupi tekst, który można było tak opacznie zrozumiec.[/quote] Ok;ponioslo mnie, bo mi wcale nie do żartów - już mi przeszło. A z Zazą wcale nie jest dobrze ; nawet jeśli uda się zejść z tej koszmarnej wagi ( co systematycznie robimy) to i tak zmiany zwyrodnieniowe w organach wewnętrznych, spowodowane tą nadwagą - pozostaną; ze względu na stan serca żaden zabieg chirurgiczny ( np. sterylka) nie wchodzą w rachubę. EMIR Quote
Szyszka Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Wszyscy myślimy o niej ciepło i jesteśmy bardzo wdzięczne że wreszcie jest w dobrych rękach. Quote
eurydyka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 zapraszam na aukcje dla Zazy [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9383146#post9383146[/URL] Quote
eurydyka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 dzis bardzo zle, ma wysoka goraczke, wlasnie maz pojechal do weta, bo pies caly blady jest, przerazeni jestesmy jego stanem Quote
luka1 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 to wesoło. Mój Biały też chory bardzo właśnie leży u weta na stole i patrzą co sie popsuło. Quote
Kanzaj Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='luka1'] [*] Biały juz nie cierpi.[/quote] Tak mi przykro... Quote
Wilejkaros Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Luka, Biały miał tak poważną operację? Bardzo mi przykro. ['][']['] Quote
eurydyka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 bardzo mi przykro ['], my sie zastanawiamy kiedy nas czeka podobna decyzja Quote
luka1 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Nic nie zapowiadało takiego końca, a juz na pewno tak szybko. Biały to pies, który nie jedno przeżył. Co prawda ostanio widac było, ze cierpi ale nie sądziłam, że aż tak. Po otwarciu okazało sie ze wszędzie ma guzy. Wet wyciął mu śledzione ale wątroba okazała sie wielkim guzem, i wszędzie te guzy. Nie było sensu :shake: Quote
Ania W Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Biedny:( Bardzo współczuję ale jestem pewna że teraz już nie cierpi... Quote
eurydyka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 a ja szukam suni ponad 20 kg najlepiej nigdy nie rodzacej dla potencjalnej transfuzji jutro dla mojego beagla, ma ogromna anemie :( Quote
luka1 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Eurydyka, zadzwoń do wet. Kloków - oni maja psy które są kwiodawcami. Quote
eurydyka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 to juz jutro, wstepnie zgodzili sie przyjaciele z ich sunia flatka Quote
eurydyka Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 nie zagladalam tutaj, bo u nas bardzo zle aukcja tez sie nie bardzo udala, za male te ubranka sa, zeby wzbudzic zainteresowanie :( i nikt nie podrzucal, jeszcze jest chwilka do konca, to moze ktos ja w ciagu dnia podrzuci? Quote
eurydyka Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 jest info z piatku dot Zazy [QUOTE][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS][B]01.02.2008:[/B] ZAZA / BULECZKA - po kontrolnym ekg i badaniu: schudla 3,5 kg; juz nie charczy przy oddychaniu; zniknely objawy obrzeku pluc; sprawniej i chetniej sie porusza. Dostala kolejne leki wspomagajace prace sreca, watrob i nerek. Leki te bedzie musiala przyjmowac do konca zycia. Gdyby znalazl sie odpowiedzialny Opiekun - sunia jest do adopcji. [/FONT][/SIZE] [/QUOTE] Quote
eurydyka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 aukcja sie zakonczyla, napisze do beamicha zeby przeslala na Zaze pieniazki Quote
eurydyka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 powinno tez trafic 30zl z aukcji fony, od lavinii na konto Emira na Zaze Quote
luka1 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 zdjęcia ze strony Fundaji EMIR - mozesz pezkazać 1% podatku. Zaza też skorzysta. Zaza [IMG]http://lh4.google.com/psia.szajka/R6Ybnme_DxI/AAAAAAAAB3M/hCgG18AEdYo/s800/zaza.jpg[/IMG] [IMG]http://lh3.google.com/psia.szajka/R6Yb5We_DyI/AAAAAAAAB3U/Joz2LHRta64/s800/zaza1.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.google.com/psia.szajka/R6Yb5me_DzI/AAAAAAAAB3c/MJFyGF9Eqis/s800/zaza2.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.google.com/psia.szajka/R6Yb5me_D0I/AAAAAAAAB3k/woQQsTdM47w/s800/zaza3.jpg[/IMG] Włoski odrastają i pyszczek weselszy Quote
Recommended Posts