luka1 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Kulka, głowa mi pęka od myślenia co z tobą będzie. Quote
rita60 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Kuleczka zanim sie sprawa wyjasni biegniemy na gore pokazac sie....... Quote
szajbus Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Czekamy wobec tego na wieści i bardzo mocno trzymamy kciuki Quote
luka1 Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Kulaczko, jutro wszystko będzie jasne. Pamiętaj - masz w nas wiernych przyjaciół. Co prawda tylko schroniskowych ale zrobimy wszystko by zmienić twoje życie. Quote
eurydyka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Liebe Tierfreunde, für diese arme Hündin wird ganz dringend ein Dauerpate gesucht.. d.h. jemand der die monatl. Kosten von ca. 50,- € übernehmen kann bis zur Vermittlung.. die kleine Kulka sitzt noch im Ausland und leidet dort sehr.. Viele Grüße Marina Täuber chcialabym wiedziec gdzie Kulka trafi, nie jestem za wysylaniem psa w ciemno, zeby czekal zagranica na docelowy dom niech sie moze ta osoba wreszcie odezwie, nie bardzo rozumiem dlaczego nie jest pisane otwarcie co sie ma zadziac, potem oby sie dobrze wszystko zakonczylo kto i gdzie i kiedy chce Kulke zabrac? bardzo zalezy mi na dobrym i kochajacym domu, bez zbednych tajemnic Quote
luka1 Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Jusstyna nic nie wiem na temat organizacji. Chęć zabrania Kulki zadeklarowała MalgosMalgos na wątku tigera. To wszystko co wiem. Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Liebe Tierfreunde, für diese arme Hündin wird ganz dringend ein Dauerpate gesucht.. d.h. jemand der die monatl. Kosten von ca. 50,- € übernehmen kann bis zur Vermittlung.. die kleine Kulka sitzt noch im Ausland und leidet dort sehr.. Viele Grüße Marina Täuber A co to? Quote
eurydyka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 przekopiowane ze strony, do ktorej linka podala luka wczesniej Quote
szajbus Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Dla zaniepokojonych zacytuje wypowiedzi Małgos z watku Tigera " Zapomnialam napisac, ze w sprawie Tigerka zglosila sie do mnie Mariolka Beckers z Hamburga, przedstawicielka fundacji HUNDEHILFE POLEN z Hamburga. Chciala pomoc, wiec jesli macie jakies naprawde bardzo biedne biedy, ktore na adopcje w Polsce szans nie maja skontaktujcie sie z Mariolka. Ta fundacja jest znana w calych Niemczech i bardzo wiarygodna. I jeszcze jedno - Gdzies na Dogo byl watek Kluski - malej grubiutkiej ze straszna depresja po utracie szczeniaczka. Kiedys niedawno sie natknelam, ale szczegoly ulecialy. DEMENCJA GALOPUJACA! Bylby dla niej dobry domek z ogrodkiem i kochajaca pancia, oczywiscie za zgoda i przyzwoleniem Dogomanow/nek. Pomozcie prosze poszukac, nie mam sily przeorac Dogo." I kolejna wypowiedź "Niniejszym zapytuje oficjalnie "tych co na Kulke zeszli" Czy moge przeslac zdjecia niemieckiej Fundacji "Krasnale w Opalach" www.zwerge-in-not.de. Wlascicielka jest Marina, osobiscie mi znana i z domem z ogrodkiem pod Berlinem. I najpierw zajmuje sie sama wszystkimi pieskami, a potem baaardzo ostroznie wybiera przyszlych wlascicieli. Wszelkie kontakty umozliwie, lacznie z tlumaczeniem. P.S. Moj czerwony nos na zdjeciu wynika tylko i wylacznie z tego, ze zimno bylo okrutnie...." I kolejna " Tygrys ma sie lepiej. Dzisiaj zaczal rehabilitacje, kustykal nawet calkiem zwawo po korytarzu kliniki. Apetycik ma porzadny,dostaje specjalna karme dla rekonwalescentow + witaminki, sole mineralne i.t.p. Lekarze sie smieja, ze szkoda, ze nie przyjechalismy dzien wczesniej w klinice niemiecka telewizja krecila film o pomocy zwierzetom, malo brakowalo a bylby TIGER HOLLYWOOD STAR. Zdjecia wyslalam Peterowi, mysle, ze szybko wklei. Przynioslam dzisiaj do domu kocyk Tigera do prania - MONSTRUM FRYC natknal sie na niego w przedpokoju i zaczal warczec.! Niesamowite, jak zazdrosc potrafi zaslepic... I jeszcze jedno lezy mi na sercu: NIe najezajcie sie prosze na haslo adopcja do Niemiec. Ja , mam nadzieje swoja wiarygodnosc udowodnilam i to samo moge z czystym sercem powiedziec o Marinie z Krasnali. W Niemczech nie ma, powtarzam nie ma psow bezpanskich - nawet na wsiach. Wiec oni ratuja, co im sie tylko uda dorwac. Ja sama mam na koncie oprocz dobermana, o ktorym pisalam w watku i labedzia, ktoremu robilam sztuczne oddychanie jeszcze uratowanie czapli siwej, ktora biedna zaplatala sie w zylke rybacka cala, niezliczonych jezy zdjetych z drogi i.t.p.i.t.d. Nie bede zanudzac, chce tylko zebyscie uwierzyli, Niemcy sa jednym z najbardziej humanitarnych wzgledem zwierzat narodem Europy. Oczywiscie zdarzaja sie takie historie jak z dobermanen (ktory nawiasem mowiac krasnalem nijak nie byl , ale wlasnie dzieki Marinie zyskal nowy dom) - coz kanalie sa wszedzie. I oszusci pewnie tez. Ale sa tez inni - podam za przyklad Tomasa z Berlinskiego Zoo, ktory pipetka wykarmil misia polarnego Knuta, przeprowadzajac sie na pol roku do Zoo mimo, ze mial rodzine.. Opwiedzialam o Kulce Marinie, bez zdjec bo nie ma jeszcze pozwolenstwa - Marina chce Kulke adoptowac..." Kolejna " Prosze o odrobinke cierpliwosci w sprawie Kulki. Jak tylko dowiem sie , kiedy Tiger jedzie do domu i czym - mozliwe, ze polece z nim samolotem, bo najszybciej i najtaniej to podam termin , kiedy przyjade po Kulke. Prawdopodobnie w okolicach 3 lub 4. 12.07. Nie zapomnialam , organizuje wszystko, tylko chwilowo ZAPOMINAM JAK SIE NAZYWAM." i ostatnia " UWAGA DZIEWCZYNY OD KLUSECZKI KULKI W przyszlym tygodniu przyjezdzam samochodem pelnym dywanikow, kocykow i innych ocieplaczy po Kulke. Musze tylko dograc terminy, dam znac jak tylko wszystko bedzie ustalone. Rozeslalam "wici darowe" po znajomych - odzew zwalil mnie z nog, paczki z ocieplaczami powedrowaly juz do mojego rodzinnego Schroniska Ciapkowo w Gdyni i do Ostrody. Nastepna dostawa to schronisko Kulki oraz Orzechowce. Tak jak imie Petera Beny otwiera drzwi i serca na Dogomanii, i moje imie otwiera drzwi i serca - przynajmniej w mojej okolicy. Calkiem milo byc tym spajajacym ogniwkiem. Lece do pracy, bo w "moim magicznym domu moze i sam sie rozgryza orzech", ale czynsz jakos cholipcia nie chce zaplacic sie sam... Malgos Pigula" Quote
Szyszka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Wiecie MAlagos pisze sensownie, wygląda na to, że wie komu chce wysłać Kulkę, skad w takim razie te wszystkie wątpliwości? Quote
eurydyka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 czy szajbus mozesz mi do niej podac maila i nr komorki? moze byc tez niemiecka Quote
MalgosMalgos Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Poniewaz Marina nie mogla mnie osiagnac przez Internet, sama znalazla Kulke i jej historie na Dogo. Wczoraj w nocy wrocilam z Bawarii, gdzie Tiger ma nowy dom. Marina jest wlascicielka Fundacji Krasnale w Opalach, daje pieskom DT, a potem bardzo, ale to bardzo rozsadnie (wraz z wizyta przed i po Adopcyjna) wybiera im Domki Stale. Znam ja osobiscie, recze wlasna glowa. Ci, ktorzy znaja mnie z watku Tigera, wiedza ze mozna mi ufac. Marina jest poruszona losem Kulki, i nie mogla doczekac sie az wroce. Jezeli chdzi o ta sume 50 Euro miesiecznie, Marina szuka wirtualnego dobroczyncy, bo jej srodki, choc nie male, przy dzialalnosci jaka prowadzi (powtarzam, wszystkie pieski przebywaja najpierw u niej, sa przebadane weterynaryjnie,leczone odrobaczywiane )itp.itd. - tez nie sa niewyczerpalne. Pytajcie prosze,chociaz jestem polzywa - 1300 km w 10 godzin, postaram sie wszelkie watpliwosci rozwiac Malgosmalgos Quote
eurydyka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 fajnie, ze tu trafilas, czy mozesz mi na PW podac telefon do siebie, chcialabym sie wiecej dowiedziec, moze to byc komorka niemiecka Quote
luka1 Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Może jutro ktoś znajdzie droge do Kulki. Quote
natija Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 trzymam kciuki za Kulke:) Malgos jestes wielka:) Quote
eurydyka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 zdazylysmy chwilke porozmawiac z MalgosMalgos ale chyba padl jej telefon Quote
Recommended Posts