N&N Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 FCI zatwierdziło nasz przydomek. :multi: Przeszła druga propozycja. Będziemy się nazywać [B]"z Grodu Czartoryskich"[/B]. Quote
corvenatoris Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Halo Halo :D a czy ktoś pamięta o nas ? Macie jakieś pomysły na przydomek 1 członowy dla rudych ? Quote
Kika9004 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 [quote name='corvenatoris']Halo Halo :D a czy ktoś pamięta o nas ? Macie jakieś pomysły na przydomek 1 członowy dla rudych ?[/QUOTE] Napisz coś więcej o sobie i Twoich psach :) Gdzie mieszkacie, co robicie, co kochacie :) Będzie łatwiej. Mnie ostatnio naszło na wiejskie klimaty :) Coś w stylu: ... Z Bajkowej Wsi. Ale jednoczłonowe... hmmm. [B]DIGNETERIA[/B] (połączenie francuskiego "digne"-dostojny z nicnieznaczącym "teria") [B]ALAINN[/B] (irlandzki "piękny") [B]RUBERTIS[/B] (połączenie łacińskich "RUBER"-rudy i "FORTIS" - silny) Quote
metaxa Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 a czy wiecei moze jak czesto aktualizowana jest strona fci? tzn jak czesto aktualizuja nowe przydomki? Quote
Sylwia95 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 A ja jestem ciekawa czy można stworzyć jakiś fajny przydomek dwuczłonowy z początkowych liter P,B? Najlepiej polski, bez ogonków, pasujący do różnych ras. Quote
karina149 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 (edited) Super pomysły!!!!! Ja również proszę o pomoc. Mam rottweilery i owczarki australijskie. Nie mam sprecyzowanych oczekiwań do języka w jakim ma być przydomek. Podobał mi się SUPERATOR, niestety juz zajęty :-( Rasy zupełnie inne, więć musi to byc coś co będzie pasowało do nich. Miała być Czekoladowa Zgraja, ale zasugerowano mi że do rottek to średnio pasuje... Nadmienie że nazywamy się Milka :-) Z psami byłam związana od zawsze. Zawsze było ich kilka w domu, to żeby się im bardzo nie nudziło. W tym roku w Naszym domu zamieszkały dwie rottki Azira i Zaza, a także Czekolada i Elay - owczarki australijskie. W domu mieszka także 9letnia rottka Lisa. Ten rok postawiłam na spełnianie własnych marzeń!!! W takiej gromdzie jestem szczęśliwa :-) Edited May 25, 2013 by karina149 Quote
Kika9004 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='karina149']Super pomysły!!!!! Ja również proszę o pomoc. Mam rottweilery i owczarki australijskie. Nie mam sprecyzowanych oczekiwań do języka w jakim ma być przydomek. Podobał mi się SUPERATOR, niestety juz zajęty :-( Rasy zupełnie inne, więć musi to byc coś co będzie pasowało do nich. Miała być Czekoladowa Zgraja, ale zasugerowano mi że do rottek to średnio pasuje... Nadmienie że nazywamy się Milka :-) Z psami byłam związana od zawsze. Zawsze było ich kilka w domu, to żeby się im bardzo nie nudziło. W tym roku w Naszym domu zamieszkały dwie rottki Azira i Zaza, a także Czekolada i Elay - owczarki australijskie. W domu mieszka także 9letnia rottka Lisa. Ten rok postawiłam na spełnianie własnych marzeń!!! W takiej gromadzie jestem szczęśliwa :-)[/QUOTE] Hmmm, tak na szybko: ... FROM DREAMS :). ... the house of dreams. ... herd of dreams (stado marzeń). Quote
karina149 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 (edited) Czy sprawdzenie wolnego przydomku to na polskiej stronie czy FCI??? Sprawdzam na FCI i tam nie znalazłam nazwy przydomka swojej suki?? W ZKwP ta nazwa jest. Edited May 26, 2013 by karina149 Quote
karina149 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Kika9004']Hmmm, tak na szybko: ... FROM DREAMS :). ... the house of dreams. ... herd of dreams (stado marzeń).[/QUOTE] Ciekawe... pierwszy wpadł mi w ucho najbardziej. Coś ucichło tutaj na tym wątku.... Chyba reszta podobnie jak ja, straciła wenę :lol: Quote
asiuleczka7907 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Czy ktoś wie jak to jest ze zmianą przydomku zarejestrowanego w FCI? Quote
asiuleczka7907 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 To jest tak mam przydomek który pasuje tylko do małych psów a , mojej ukochanej osobie przyśniła się buldożka francuska ,no i raczej Koliberki Sofi nie pasuje do buldoga ...ratujcie Quote
mychaaaaa Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 E tam nie pasuje... moja znajoma ma Samoyedy... teraz kupiła sukę chińskiego grzywacza, a hodowla nazywa się Siberian Love ;) Syberia niekoniecznie pasuje do łysych piesków, ale komu to przeszkadza ;) Ja mam Winterfield's pisane przed imieniem, a planowane też są grzywacze :eviltong: Quote
asiuleczka7907 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 No niby tak ... ja widzę dwa wyjścia albo ukochana moja osoba składa wniosek o przydomek no i ma swoją Hodowle , albo zmienić przydomek na pasujący do wszystkich raz bo nie wiem co nam jeszcze strzeli do głowy :P Quote
yorlex Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 (edited) Witajcie ;) Może jednak nie wszyscy stracili wenę... a na pewno nie ja xD Mam dla Was kilka propozycji. A nóż się któraś komuś spodoba :) "Strzępek Miłości" "Dandy" - z fran. Elegancik "Być, albo nie być" - cytat chyba każdemu znany ;-) "Rubacuori" - z włos. Łamacz Serc "Honey on my heart" - z ang. Miód na moje serce "Gentelman" "Magiczne Zaklęcie" "Castle on the hill honey" - z ang. Zamek na miodowym wzgórzu" "Duo parfait" - z fran. Duet Doskonały "W transie" " Amok" "Samurai" "Amour magnétisme" - z fran. Magnetyzm Miłości "Sidła Miłości" "Correre" - z włos. Pośpiech Uffff.... Myślę że moje się komuś przydadzą :) Jak mnie najdzie wena to znów wpadnę :-) P.S. Znakomitej większości nie sprawdzałam w bazach FCI i ZKwP, więc jeśli komuś się któryś spodoba to radzę sprawdzić jego dostępność :) Pzdr. yorlex Edited June 18, 2013 by yorlex Quote
Paatrycja Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Myślę o przydomku "Silivren Ennorath". Co sądzicie? ;) Quote
Kika9004 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='Paatrycja']Myślę o przydomku "Silivren Ennorath". Co sądzicie? ;)[/QUOTE] Znaczy coś konkretnego?? Quote
Paatrycja Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Wzięłam te słowa z jednego z wierszy w powieści J.R.R. Tolkiena i połączyłam razem. W przetłumaczeniu na angielski oznacza to "glittering middle-earth" czyli "błyszczące śródziemie". Niestety wczoraj przeczytałam, że nazwa hodowlana rejestrowana w Irish Kennel Club może mieć tylko JEDNO słowo, co według mnie jest totalną głupotą. Muszę do nich napisać w tej sprawie. Quote
margo001 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Mam problem z przydomkiem dla doga argentyńskiego, niestety wszystkie które wymyśliłam są już zajęte, proszę o pomoc, propozycje...;) Quote
Koszmaria Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 ze stajni śmierci Śmierć Pratchetta ma dużego białego konia o imieniu Pimpuś.od czasu,kiedy przeczytałam "Morta" uważam że Pimpuś pasuje jak znalazł do doga argentyńskiego:evil_lol: Le Chien Fiancee -nawiązanie do "Bombon el perro",filmie o dogu argentyńskim Quote
czarluch Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 a może ,, Wonder of the world ,, z ang. cud świata Quote
margo001 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 [quote name='Koszmaria']ze stajni śmierci Śmierć Pratchetta ma dużego białego konia o imieniu Pimpuś.od czasu,kiedy przeczytałam "Morta" uważam że Pimpuś pasuje jak znalazł do doga argentyńskiego:evil_lol: Le Chien Fiancee -nawiązanie do "Bombon el perro",filmie o dogu argentyńskim[/QUOTE] [quote name='czarluch']a może ,, Wonder of the world ,, z ang. cud świata[/QUOTE] Dziękuję za pomoc ;) bardzo mi się podobają, szczególnie drugi :loveu: ale jeśli coś komuś z Was przyjdzie jakiś pomysł bardzo proszę o dalsze propozycje, robię listę i sprawdzam ;) Quote
paulaprzygoda Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 witajcie! a czy macie jakieś pomysły dla hodowli bernardynów? sama nie wiem jakiej nazwy szukam, więc rzucajcie pomysłami.... szukam czegoś po polsku, ciepłego ale nie głupkowatego. mam mnóstwo pomysłów anglojęzycznych, ale mąż się nie chce zgodzić :( POMÓŻCIE!! Quote
Najzaklina94 Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 niestety zarejestrowanie nie jest takie proste Quote
Recommended Posts