kakadu Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 [quote name='Ulka18']zdjecia. PS. Prosze o nr konta na pw, wplace na Frodzia swoj udzial.[/quote] ulcia, to moze ja tu podam, zeby nie bylo zadnych watpliwosci; jesli taka twoja wola (za co serdecznie dziekuje :kiss_2:) to prosze o przeslanie pieniazkow na konto fundacji sfora: Fundacja Na Rzecz Opieki Nad Zwierzętami "SFORA", ul.Hołówki 3 lok.116, 00-749 Warszawa [B]Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie 76 1020 1013 0000 0702 0108 5752 koniecznie z dopiskiem [SIZE=3][COLOR=Red]"ulka18 od okruszka" [COLOR=Black][SIZE=2]bo to bardzo wazne zebym wiedziala, ile mi jeszcze zostalo do splaty dzieki raz jeszcze :Rose: :calus: [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
kaja555 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 jak juz Frodek zamerdał ogonkiem, to już coś :loveu: Quote
terra Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Z każdym dniem będzie lepiej. Na pewno teraz Frodzio odczuwa dyskomfort, ale to się zmieni. Już niedługo będzie śmigał a nie jedynie machał ogonkiem:lol: Quote
terra Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Kakadu, powstał nowy dział na dogo: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1129/"]Mają dom, ale potrzebuja pomocy - Dogomania Forum[/URL] może warto założyć tam watek Frodzia? A co nowego u miziaka? Jak się czuje? Quote
kaja555 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [B]Marcie padł internet na kilka dni, ale właśnie dzwoniła i mówi że z Frodkiem wszystko w pożądku, łapa ładnie się goi - w poniedziałek idą na kontrolę.[/B] [B]Marta pozdrawia wszystkie ciotki!:razz:[/B] Quote
Reno2001 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='kaja555'][B]Marcie padł internet na kilka dni, ale właśnie dzwoniła i mówi że z Frodkiem wszystko w pożądku, łapa ładnie się goi - w poniedziałek idą na kontrolę.[/B] [B]Marta pozdrawia wszystkie ciotki!:razz:[/B][/quote] Wiekie dzięki za info, bo troszku się tu martwiłam. Quote
Ulka18 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 No to dobrze, ze wszystko w porzadku u Martusi i Frodka. Trzymamy kciuki za powrót do zdrowia malego Frodzialka :kciuki: Quote
Isabel Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Tak przypuszczałam, że pewnie jakieś problemy z Internetem, ale dobrze, że u Frodzia wszystko OK! Quote
terra Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 To dobrze, że wszystko w porządku :lol: Frodek już tam pewnie dziarsko przemyka, roztrącając wszystko wokoło kołnierzem. ;) Quote
kakadu Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 kochani, bardzo dziekuje za zainteresowanie i cieple mysli; nie mialam najpierw sieci, teraz mam ale zaczelam pracowac i jestem tak strasznie zakrecona,ze poporacy to juz tylko siedze na zmiane ze spacerami z psami (frodzio troche chodzi, ale trzeba go glownie nosic); w poniedzialek bylismy na wizycie i doktor zdjal calkiem opatrunek; teraz frodzia wszystko swedzi i jest okropnie bo piszczy i lata w kolko lize co popadnie pod jezyk a ja nie moge mu pomoc; wymylam mu noge woda z mydlem jak lekarz kazal, zmylam cala sucha skore ktora sie walkowala pod wacikiem i teraz smaruje go mascia ochronna z wit. a bo to mu wyraznie przynosi ulge i pozwolilo wczesniej w blyskawicznym tempie zagoic oparzenia po jodynie na brzuszku i siusiaku;caly czas chodzi wkolnierzu bo sie boje ze wylize sobie te dziury po szwach (szwy zdjete w poniedzialek); frodzio nic juz nie bedzie mial robione w sensie usuwania drutow itd bo ten drut co ma to juz zostanie w nodze na zawsze; za pierwszym razem byl jeden szew teraz sa trzy: na kolanie bardzo dlugi, jeden pod kolanem i jeden z tylu - oba malutkie; wszystko sie ladnie zagoilo, ale noga chudziutka makabrycznie; frodzio na niej nie staje tylko mu ona wisi pod brzuszkiem ale zeszlym razem bylo tak samo wiec poki co nie panikuje; apetyt ma, pije wode, nie chce zostawac w domu wiec go taszczymy na spacerach na zmiane z arkiem (ktory skrecil sobie noge w kolanie kiedy kucnal przy rabaniu drewna wiec mam w domu dwie kaleki); mysle, ze odrastajaca siersc tez daje malemu do wiwatu, wiec trzeba po porstu przeczekac; sadze, ze do niedzieli a potem mu juz zdejmiemy ten kolnierz - niech sie lize - po zagojonym moze sie lizac; no i tyle; arek siedzi z malym w domu, ale tylko do swiat, potem przyjezdza pani krysia i zostanie przez tydzien; moze juz to pisalam; ponawiam zaproszenie - mam 6 miejsc noclegowych wiec wszyscy sie zmieszcza :) zaraz ide spac bo wstaje po piatej zeby dojechac na 8. do roboty i wieczorem jestem nieprzytomna, dlatego juz bede konczyc bo chce zajrzec na inne watki ktore bardzo zaniedbalam, a jeden jest moj; sciskam was mocno :kiss_2: Quote
kaja555 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 cieszę się ze Frodek czuje się dobrze, znam ból wstawania o 5-tej ;), można się przyzwyczaić - witaj Martuś w klubie :evil_lol: Quote
terra Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Cieszę się, że u Frodzia wszystko dobrze. Również z tego, że nareszcie kakadu ułożyło się z pracą. A ranne wstawanie, cóż można się przyzwyczaić, dobra strona tego wstawania, że dzień jest dużo dłuższy:lol: Quote
Ulka18 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Martusiu, dziekujemy za obszerna relacje o Frodziaku :calus: Cieszymy sie, ze najgorsze jest już za Wami. Oby nózka sie ładnie zagoiła i Frodziak mógł sobie na niej chodzic. Wspołczuje Arkowi, miałam skręconą kostkę, jest to bardzo bolesna sprawa, a kolano ponoć jest jeszcze gorsze. A co wstawania porannego, to wolę wstawac niż nie mieć pracy i siedzieć w domu jak niektóre kobity. Ja mam do pracy na 7 :diabloti: Quote
Ulka18 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='kakadu']Fundacja Na Rzecz Opieki Nad Zwierzętami "SFORA", ul.Hołówki 3 lok.116, 00-749 Warszawa [B]Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie 76 1020 1013 0000 0702 0108 5752 koniecznie z dopiskiem [SIZE=3][COLOR=Red]"ulka18 od okruszka" [COLOR=Black][SIZE=2]bo to bardzo wazne zebym wiedziala, ile mi jeszcze zostalo do splaty[/QUOTE] Martusiu, zwrot pieniedzy z Twojego starego konta juz mam, wyslalam ponownie tą kwote na w/w konto. I proszę nie dziekuj, bo czuje sie w moralnym obowiązku, żeby pomagac Okruszkowi. Quote
kakadu Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 ulcia ja chyba nie mam twojego telefonu... przeslij mi numer na pw jesli mozesz, to ci podrzuce to zdjecie; a kaja jest proszona o zakup nowego modelu, ktory przyjmuje mmsy od ciotki marty :) Quote
kakadu Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 ja nie chce do takiego klubu gdzie sie wstaje o piatej rano :placz: a do tego moj dzien wcale nie jest dluzszy, bo ja musze spac przynajmniej 7 godzin, wiec o 21:30 juz pomalu wysiadam i dzien mi sie tylko przesunal, bo konczy sie tez wczesniej niestety; jak nie pracowalam to wstawalam o 8.ale kladlam sie pozno; a teraz to doktora house'a nawet nie idzie obejrzec do konca (na szczescie dzisiaj mecz :cool3:) ulka czy ja ci moge wyslac mmsa ze zdjeciem frodka jeszcze z opatrunkiem? bo zarejestrowalam sie co prawda na fotosiku i zaplacilam za miesiac smsem, ale jakos nie mam sily sie za to zabrac; a tak to by bylo chociaz takie zdjecie poki co... frodzik zagustowal w swojej nowej pieknej budzie, ktora razem z budka koli stoi na ganku; jak arek cos robi w ogrodku to frodzik nie siedzi w domu tylko wchodzi do budki jak ma dosc przebywania na zewnatrz i tam sobie spi na podusi; teraz tez tam spi - wlazl i odrzucil zaproszenie do domu; kolacje zjadl w srodku z filizanki :cool3: wcale sie nie zdziwie jesli na lato calkiem sie tam przeprowadzi i bedzie w budce nocowal; budka jest z ociepleniem, bardzo wygodna wiec krzywda mu sie nie stanie, a ganek jest zamykany i ma drzwiczki dla psow wiec i wiatr nie wieje, a w kazdej chwili mozna wyjsc i pogonic obcego kota, ktory przyszedl zjesc murke ;); zrobie zdjecia to wam pokaze; frodzik polubil tez lezenie w piachu co bardzo mnie cieszy szczegolnie wtedy kiedy 5 minut wczesniej nasmarowalam mu noge mascia witaminowa, a on robi sobie z piachu panierke :cool3:; w sobote biore sie za fotosika i uzupelnie dokumentacje zdjeciowa; a teraz drogie ciotki: dobranoc :sleep2: ciocia marta idzie lulu ;) Quote
Isabel Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Z tym wstawaniem rannym, to bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja całe lata zmuszona byłam wstawać "skoro świt" i nigdy do tego się nie przyzwyczaiłam, gdyby nie budzik, albo i dwa budziki, to spałabym do przyzwoitej godziny ;) Quote
terra Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 To chyba wszystko nastawienie. U mnie jak trzeba wstać do pracy, to budziki, drzemki, dolegiwania itp. Jak jest wolne, to równo ze świtem jestem jak skowronek i mam kopa do pracy. Każdy 'przymus' rodzi sprzeciw, chyba ,że robi się to co się lubi ;) A dlaczego Ty kakadu płaciłaś za fotosika? Przecież to darmowy serwer, chyba ,że ładujesz więcej zdjęć niż jest limit. Czekam na zdjęcia Frodzia w budce:lol: Quote
kaja555 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='kakadu']ulcia ja chyba nie mam twojego telefonu... przeslij mi numer na pw jesli mozesz, to ci podrzuce to zdjecie; a kaja jest proszona o zakup nowego modelu, ktory przyjmuje mmsy od ciotki marty :)[/quote] kochana, też mnie ten model co najmniej wnerwia i nie moge się doczekać jak go wymienię :evil_lol:, a mam te same odczucia co do wstawania o 5-tej - dzień wcale nie jest dłuższy, bo idę spać o 21.30 :evil_lol: i nie mogę obejrzeć House'a do końca :evil_lol:, dlatego często nagrywam. i musze tak samo spać co najmniej 7 godzin, bo inaczej nie żyję :evil_lol: a zdjęc Frodzika w nowej budzce nie moge się doczekać! Jakby mnie już nie było, to wszystkim życzę Wesołych Świąt! :loveu: Quote
Isabel Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy :) Quote
maggiejan Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Widzę, że wszystko powoli sie układa... :lol: A jak noga tz? Quote
Recommended Posts