Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ulka18']zdjecia.

PS. Prosze o nr konta na pw, wplace na Frodzia swoj udzial.[/quote]

ulcia, to moze ja tu podam, zeby nie bylo zadnych watpliwosci; jesli taka twoja wola (za co serdecznie dziekuje :kiss_2:) to prosze o przeslanie pieniazkow na konto fundacji sfora:

Fundacja Na Rzecz Opieki Nad Zwierzętami "SFORA", ul.Hołówki 3 lok.116, 00-749 Warszawa
[B]Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie
76 1020 1013 0000 0702 0108 5752

koniecznie z dopiskiem [SIZE=3][COLOR=Red]"ulka18 od okruszka"
[COLOR=Black][SIZE=2]bo to bardzo wazne zebym wiedziala, ile mi jeszcze zostalo do splaty

dzieki raz jeszcze :Rose: :calus:
[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Z każdym dniem będzie lepiej. Na pewno teraz Frodzio odczuwa dyskomfort, ale to się zmieni.
Już niedługo będzie śmigał a nie jedynie machał ogonkiem:lol:

Posted

Kakadu, powstał nowy dział na dogo:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1129/"]Mają dom, ale potrzebuja pomocy - Dogomania Forum[/URL]

może warto założyć tam watek Frodzia?

A co nowego u miziaka? Jak się czuje?

Posted

[B]Marcie padł internet na kilka dni, ale właśnie dzwoniła i mówi że z Frodkiem wszystko w pożądku, łapa ładnie się goi - w poniedziałek idą na kontrolę.[/B]

[B]Marta pozdrawia wszystkie ciotki!:razz:[/B]

Posted

[quote name='kaja555'][B]Marcie padł internet na kilka dni, ale właśnie dzwoniła i mówi że z Frodkiem wszystko w pożądku, łapa ładnie się goi - w poniedziałek idą na kontrolę.[/B]

[B]Marta pozdrawia wszystkie ciotki!:razz:[/B][/quote]

Wiekie dzięki za info, bo troszku się tu martwiłam.

Posted

kochani, bardzo dziekuje za zainteresowanie i cieple mysli; nie mialam najpierw sieci, teraz mam ale zaczelam pracowac i jestem tak strasznie zakrecona,ze poporacy to juz tylko siedze na zmiane ze spacerami z psami (frodzio troche chodzi, ale trzeba go glownie nosic); w poniedzialek bylismy na wizycie i doktor zdjal calkiem opatrunek; teraz frodzia wszystko swedzi i jest okropnie bo piszczy i lata w kolko lize co popadnie pod jezyk a ja nie moge mu pomoc; wymylam mu noge woda z mydlem jak lekarz kazal, zmylam cala sucha skore ktora sie walkowala pod wacikiem i teraz smaruje go mascia ochronna z wit. a bo to mu wyraznie przynosi ulge i pozwolilo wczesniej w blyskawicznym tempie zagoic oparzenia po jodynie na brzuszku i siusiaku;caly czas chodzi wkolnierzu bo sie boje ze wylize sobie te dziury po szwach (szwy zdjete w poniedzialek); frodzio nic juz nie bedzie mial robione w sensie usuwania drutow itd bo ten drut co ma to juz zostanie w nodze na zawsze; za pierwszym razem byl jeden szew teraz sa trzy: na kolanie bardzo dlugi, jeden pod kolanem i jeden z tylu - oba malutkie; wszystko sie ladnie zagoilo, ale noga chudziutka makabrycznie; frodzio na niej nie staje tylko mu ona wisi pod brzuszkiem ale zeszlym razem bylo tak samo wiec poki co nie panikuje; apetyt ma, pije wode, nie chce zostawac w domu wiec go taszczymy na spacerach na zmiane z arkiem (ktory skrecil sobie noge w kolanie kiedy kucnal przy rabaniu drewna wiec mam w domu dwie kaleki); mysle, ze odrastajaca siersc tez daje malemu do wiwatu, wiec trzeba po porstu przeczekac; sadze, ze do niedzieli a potem mu juz zdejmiemy ten kolnierz - niech sie lize - po zagojonym moze sie lizac; no i tyle; arek siedzi z malym w domu, ale tylko do swiat, potem przyjezdza pani krysia i zostanie przez tydzien; moze juz to pisalam; ponawiam zaproszenie - mam 6 miejsc noclegowych wiec wszyscy sie zmieszcza :)
zaraz ide spac bo wstaje po piatej zeby dojechac na 8. do roboty i wieczorem jestem nieprzytomna, dlatego juz bede konczyc bo chce zajrzec na inne watki ktore bardzo zaniedbalam, a jeden jest moj; sciskam was mocno :kiss_2:

Posted

Cieszę się, że u Frodzia wszystko dobrze.
Również z tego, że nareszcie kakadu ułożyło się z pracą.
A ranne wstawanie, cóż można się przyzwyczaić, dobra strona tego wstawania, że dzień jest dużo dłuższy:lol:

Posted

Martusiu, dziekujemy za obszerna relacje o Frodziaku :calus:
Cieszymy sie, ze najgorsze jest już za Wami. Oby nózka sie ładnie zagoiła i Frodziak mógł sobie na niej chodzic.
Wspołczuje Arkowi, miałam skręconą kostkę, jest to bardzo bolesna sprawa, a kolano ponoć jest jeszcze gorsze.

A co wstawania porannego, to wolę wstawac niż nie mieć pracy i siedzieć w domu jak niektóre kobity. Ja mam do pracy na 7 :diabloti:

Posted

[quote name='kakadu']Fundacja Na Rzecz Opieki Nad Zwierzętami "SFORA", ul.Hołówki 3 lok.116, 00-749 Warszawa
[B]Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie
76 1020 1013 0000 0702 0108 5752

koniecznie z dopiskiem [SIZE=3][COLOR=Red]"ulka18 od okruszka"
[COLOR=Black][SIZE=2]bo to bardzo wazne zebym wiedziala, ile mi jeszcze zostalo do splaty[/QUOTE]
Martusiu, zwrot pieniedzy z Twojego starego konta juz mam, wyslalam ponownie tą kwote na w/w konto. I proszę nie dziekuj, bo czuje sie w moralnym obowiązku, żeby pomagac Okruszkowi.

Posted

ulcia ja chyba nie mam twojego telefonu... przeslij mi numer na pw jesli mozesz, to ci podrzuce to zdjecie; a kaja jest proszona o zakup nowego modelu, ktory przyjmuje mmsy od ciotki marty :)

Posted

ja nie chce do takiego klubu gdzie sie wstaje o piatej rano :placz:
a do tego moj dzien wcale nie jest dluzszy, bo ja musze spac przynajmniej 7 godzin, wiec o 21:30 juz pomalu wysiadam i dzien mi sie tylko przesunal, bo konczy sie tez wczesniej niestety; jak nie pracowalam to wstawalam o 8.ale kladlam sie pozno; a teraz to doktora house'a nawet nie idzie obejrzec do konca (na szczescie dzisiaj mecz :cool3:)
ulka czy ja ci moge wyslac mmsa ze zdjeciem frodka jeszcze z opatrunkiem? bo zarejestrowalam sie co prawda na fotosiku i zaplacilam za miesiac smsem, ale jakos nie mam sily sie za to zabrac; a tak to by bylo chociaz takie zdjecie poki co...
frodzik zagustowal w swojej nowej pieknej budzie, ktora razem z budka koli stoi na ganku; jak arek cos robi w ogrodku to frodzik nie siedzi w domu tylko wchodzi do budki jak ma dosc przebywania na zewnatrz i tam sobie spi na podusi; teraz tez tam spi - wlazl i odrzucil zaproszenie do domu; kolacje zjadl w srodku z filizanki :cool3:
wcale sie nie zdziwie jesli na lato calkiem sie tam przeprowadzi i bedzie w budce nocowal; budka jest z ociepleniem, bardzo wygodna wiec krzywda mu sie nie stanie, a ganek jest zamykany i ma drzwiczki dla psow wiec i wiatr nie wieje, a w kazdej chwili mozna wyjsc i pogonic obcego kota, ktory przyszedl zjesc murke ;); zrobie zdjecia to wam pokaze;
frodzik polubil tez lezenie w piachu co bardzo mnie cieszy szczegolnie wtedy kiedy 5 minut wczesniej nasmarowalam mu noge mascia witaminowa, a on robi sobie z piachu panierke :cool3:;
w sobote biore sie za fotosika i uzupelnie dokumentacje zdjeciowa; a teraz drogie ciotki: dobranoc :sleep2: ciocia marta idzie lulu ;)

Posted

Z tym wstawaniem rannym, to bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja całe lata zmuszona byłam wstawać "skoro świt" i nigdy do tego się nie przyzwyczaiłam, gdyby nie budzik, albo i dwa budziki, to spałabym do przyzwoitej godziny ;)

Posted

To chyba wszystko nastawienie. U mnie jak trzeba wstać do pracy, to budziki, drzemki, dolegiwania itp.
Jak jest wolne, to równo ze świtem jestem jak skowronek i mam kopa do pracy.
Każdy 'przymus' rodzi sprzeciw, chyba ,że robi się to co się lubi ;)

A dlaczego Ty kakadu płaciłaś za fotosika? Przecież to darmowy serwer, chyba ,że ładujesz więcej zdjęć niż jest limit.

Czekam na zdjęcia Frodzia w budce:lol:

Posted

[quote name='kakadu']ulcia ja chyba nie mam twojego telefonu... przeslij mi numer na pw jesli mozesz, to ci podrzuce to zdjecie; a kaja jest proszona o zakup nowego modelu, ktory przyjmuje mmsy od ciotki marty :)[/quote]

kochana, też mnie ten model co najmniej wnerwia i nie moge się doczekać jak go wymienię :evil_lol:, a mam te same odczucia co do wstawania o 5-tej - dzień wcale nie jest dłuższy, bo idę spać o 21.30 :evil_lol: i nie mogę obejrzeć House'a do końca :evil_lol:, dlatego często nagrywam.

i musze tak samo spać co najmniej 7 godzin, bo inaczej nie żyję :evil_lol:

a zdjęc Frodzika w nowej budzce nie moge się doczekać! Jakby mnie już nie było, to wszystkim życzę Wesołych Świąt! :loveu: