Ulka18 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Kakadu, bedzie Frodziowa operacja jutro? Czy w jakims innym terminie? Quote
kakadu Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 oh, jakie ja meczarnie przechodze,zeby cokolwiek zrobic na dogo, to szlag mnie trafia; kazdy krok jak zmiana strony czy wejscie gdziekolwiek to 10 minut czekania :mad: nie wiem czy to moj internet czy dogo tak dziala,ale chyba i jedno i drugie; ale do rzeczy: tak operacja jest jutro!!! juz sie zaczelam bac,jakam sie przy mowieniu i robie takie literowki, ze napisanie najprostszego tekstu zajmuje mi wieki bo wszystko muysze poprawiac; boje sie jak cholera, ale juz wszystko zaklepane; jutro o 18:30 frodzio idzie na zabieg; tymczasem 3 razy dziennie rozgrzewam mu noge butelka z goraca woda (kupilismy termofor, ale tak smiedzial,ze go oddalismy z powrotem) przez pol godziny, a potem pol godziny masuje; pani doktor powiedziala, ze to bardzo wazne zeby jaknajwiecej yteraz rozciagnac przed zabiegiem (szkoda, ze nie wiedzialam o tym wczesniej, juz bym ze dwa tygodnie mogal cos robic:cool1:) wiec dzialam ile moge; spacerki max pol godzinki zeby nie przeforsowac nogi i zeby czegos nie zlapal nie daj boze (wiecie jak to jest czasem); no chucham i dmucham na niego,w nocy spi na kanapce pod kocykiem bo po ostatnim masazu szkoda mi go budzic i sciagac na poslanko - podczas masowania spi jak susel :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 TRZYMAMY KCIUKI ZA FRODZIAKA :kciuki: Zeby wszystko bylo dobrze. Martusiu, poprosze o nr konta nw pw, wplace pieniadze na operacje. Quote
Isabel Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Kciuki bardzo mocno trzymane:thumbs::thumbs: :thumbs: A co z bazarkiem? Teraz, na Fundację, już można, tylko czy w tych "warunkach technicznych" dasz radę to zrobić? Quote
terra Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Trzymam mocno kciuki za powodzenie operacji Frodzia. Będzie dobrze :kciuki: Quote
kakadu Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 ten post wystarczajaco dlugo wisial na watku aby skompromitowac moja umiejetnosc obiektywnej oceny sytuacji; operacja przeciez w koncu sie odbedzie i moje histerie na temat przekladania terminu sa zbedne ;) Quote
Isabel Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 No to klops, na całej linii:angryy: To nie fair, tak się nie robi:shake: Kakadu, bardzo dobrze Cię rozumiem:calus: Quote
kakadu Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 pani ania (doslownie przed chwila wymienilysmy sie ostatnimi smsami) zaklepala nam juz na 100% drugi termin na 18. marca czyli za tydzien; szkoda, ze nie dalo sie jutro, ale sie nie dalo, chociaz bardzo sie starala jakos pomoc za co jej dziekuje; juz sie uspokoilam, jakos sie zorganizujemy na za tydzien, a przez ten czas porozciagam frodziowi noge ile bedzie mozna; widocznie tak mialo byc, choc pare godzin temu trudno mi sie bylo z tym pogodzic; Quote
Isabel Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 No to świetnie:multi:Jak to nigdy nie wiadomo, co następna chwila przyniesie, jeden sms i wszystko się zmieniło na dobre:multi: Rozumiem, że za tydzień Fundacja będzie w stanie pomóc finansowo? Quote
terra Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Oj, no to się porobiło. Ale widać tak miało być. Trzymaj się Kakadu. Mizianki dla Frodzia. Quote
kakadu Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 niestety okazalo sie, ze pani ani w ferworze wlasnych trosk pomieszaly sie tygodnie i operacja bedzie nie za tydzien tylko za dwa czyli 23. marca; i miejmy nadzieje, ze to juz na pewno, bo sie wszyscy tu wykonczymy nerwowo :evil_lol: poki co zamowiaona lampa na podczerwien juz jedzie do nas i bede frodzia grzac nie butelka :oops: tylko profesjonalnym sprzetem;w zasadzie to jest tylko zarowka bo taniej wyjdzie, a oprawke tz juz ma, bo ta oprawka to zwykla jakas metalowa, a podnosi cene o 50 procent; a w tajemnicy wam powiem, ze chyba bedziemy mieli na czas jakis bioptron zeptera bo co prawda kolezanka mi nie pozyczy :cool1:, ale znalazlam inne zrodlo; tyle, ze lampa spierniczyla sie na podloge i trzeba ja podreperowac, ale juz oddana do serwisu; no to znowu odliczanie do 23. marca... Quote
terra Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Nic nie dzieje się bez przyczyny. Widać tak jest lepiej i już. Jeśli uda się załatwić lampę zeptera to na prawdę może dobrze zadziałać na nogę Frodzia. Quote
kakadu Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 witam was :) zadzwonila kolezanka, ze moze jednak pozyczyc tego zeptera na 2 tygodnie wiec od piatku codziennie, raz dziennie, naswietlamy noge w 6 miejscach; do tego przyszla ta zamowiona zarowka na podczerwien (tzw. promiennik podczerwieni :-o) i tez nagrzewamy nia noge przed masowaniem (plastykowa butelka poszla do recyklingu :)); kupilismy w drogerii reczny masazer (choc moim marzeniem jest taki na prad, zeby dodac do masazu drgania bo one dobrze rozluzniaja napiete miesnie i sciegna) i obie nogi masujemy 2-3 razy dziennie, zalezy ile mamy czasu, ale nie mniej niz 2 razy; czyli zeptera mamy do przyszlego piatku do 28. marca; operacja jest 23.i zobaczymy czy mozna naswietlac zaraz po operacji; jesli nie, to odczekamy tyle ile trzeba i wtedy pozyczymy drugiego zeptera (nowszego) od tej znajomej, ktora go upuscila na podloge :cool3:; zaplacilam za naprawe (na szczescie tylko 30 zlotych) i ona w zamian mi sie odwdzieczy ta lampa tylko jeszcze nie wiem na jak dlugo, ale juz moja kolezanka, ktora jest "na miejscu" pracuje nad pania i jak najdluzszym terminem ;) frodzio ma sie dobrze, tylko jak pada to juz na ganku sie otrzasa "z wody" zanim jeszcze zdazy wyjsc i zmoknac :razz: teraz spi po masowaniu, ale przez sen was pozdrawia :) Quote
kaja555 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 no to trzymamy kciuki za nogę Frodzika, naświetlania, masarze no i za ostateczny termin operacji :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Ulka18 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Super, ze bedzie Okruszkowa operacja. I ze Panciowie tak dobrze do niej przygotowuja psinke. Gdy juz bedzie na 100% wiadomo kiedy bedzie, to prosze o dane na pw z numerem konta. Quote
Isabel Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Wygląda na to, że zła passa już minęła i teraz wszystko powinno pójść jak po maśle! Kciuki oczywiście cały czas trzymane:thumbs: Quote
terra Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Trzymam kciuki za Frodzia i jego operację :kciuki: Quote
kakadu Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 kurcze, chcialam wam wkleic zdjecia frodka a tu cos dziwnego na imageshack... jakies inne rzeczy mi sie otwieraja niz kiedys, chociaz otwieram z zakladek i mam na pewno to samo, i nie moge zaladowac zdjecia... czy wy tez macie takie problemy? czy cos zmienili na tej stronce? jak to tylko u mnie problem to przesle do kaja555 - zawsze mnie ratuje w takich opalach :) Quote
kakadu Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 probowalam jeszcze raz, ale ciagle mam komunikat na koncu: no files were uploaded wiec nie wiem co zle robie... Quote
kaja555 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 hmm, tak jakby nie widział zdjęcia jakby co to prześlij do mnie na maila - to jutro wkleję ;) Quote
kakadu Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 kaja, jutro ci arek przesle z pracy bo ja nie mam szans na cokolwiek - za slabe polaczenie z siecia, ktore ciagle sie rwie, a wyslanie zdjecia jednak troche trwa i w miedzyczasie jak sa przerwy w polaczeniu to guzik z tego wychodzi :-( Quote
kakadu Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 nie wiem co sie dzieje z tym hostingiem zdjec, probowalyscie tam wchodzic? cos sie pozmienialo chyba bardzo i nie przyjmuje zadnych zdjec... Quote
kaja555 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 ja znam tylko fotosika, a i tam coś pozmieniali bo ostatnio mi kazali płacić za umieszczenie zdjęć na allegro moich kotów :roll: Quote
Recommended Posts