Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny Piesek, a już tak długo "wisi" na dogo.
Może... nie pisać w tytule (lub w ogłoszeniach) o tych rogach, przecież zostały zoperowane. Rogi źle się kojarzą :).

Posted

Balzak w schronisku , w czwartek go trochę wygłaskałam , ..piękne dumne psisko ./..

nowe zdjęcia Balzaka ...

[url]http://picasaweb.google.pl/MajeczQa/BalzakOwczarekDoAdopcjiSchronisko[/url]

Posted

agamika, a jak jego powrót do schronu?
w czasie pobytu poza schroniskiem był w DT czy w jakimś hotelu?
Może napiszesz nowy tekst do ogłoszenia, DT nie przekazał żadnych nowych info na temat jego zachowania?
Zrobię mu nowe ogłoszenia, on tyle już czeka. Ostatnio ogłaszałam go w zeszłym roku w lipcu, odświeżam ogłoszenia tylko na portalach które przypominają, że trzeba to zrobić.
Dodatkowo mam bardzo dużo nowych stronek ogłoszeniowych, więc może tegoroczny spacer po necie przyniósłby domek?

Posted

niestety na ten temat nic niewiem :( ja go po prostu zobaczyłam, w czwartek jak byłam.

Tekst nowy bedzie ,jakos jutro.

Ja go trochę ogłaszałam też na własną rękę , ale cisza na razie .
ON pasuje do takich zrównoważonych trochę starszych osób, Balzak pięknie wykonuje komendy , nie ciągnie na smyczy... . Na początku w nowym domu moze byc lekko nieufny,ale to tylko kwestia "rozpoznania' ze nic mu nie grozi ...

Posted

Akurat wiadomo od kogo konkretnie wrócił, może w biurze zgodzą się zadzwonić do DT i zapytać o wrażenia. Do info agamiki dorzucę, że jak każdy normalny facet Balzak bardzo lubi dzieczyny :-); suczki wita machaniem ogonka i nienachalnym zainteresowaniem. Jest ulubieńcem wolontariusza Michała i zawsze dużo spacerują.

Posted

Balzak od chyba juz kilkunastu miesięcy wychodzi z Panią Beatą co niedzielę również - i niestety cześć swojej nadwagi chyba jej zawdzięcza :roll: .
co do suczek to juz wiadomo od dłuzeszgo czasu :eviltong: , był juz raz z jedna zapoznawany ( przed ewetualna adopcją )

Posted

[quote name='agamika']Balzak od chyba juz kilkunastu miesięcy wychodzi z Panią Beatą co niedzielę również - i niestety cześć swojej nadwagi chyba jej zawdzięcza :roll: .
co do suczek to juz wiadomo od dłuzeszgo czasu :eviltong: , był juz raz z jedna zapoznawany ( przed ewetualna adopcją )[/QUOTE]

tak Balzak to ulubieniec Beatki ale chyba przesada ze to dzięki niej ma nadwage ,przeciez ona go dokarmia tylko raz w tygodniu hehe
Agnieszko czy moge prosic zdjecia Balzaka na maila.

Posted

[quote name='Cantadorra']Szkoda, że wiek tak zniechęca.... :([/QUOTE] i to jest najgorsze. Przecież wiek o niczym nie świadczy:shake:. Samo życie, ludzi po 50-tce tez już nie chcą przyjmować do pracy:mad:

Posted

a może i dobrze .. przynajmniej odsiew jakis jest ...bo jesli dla kogos 7-8 letmn i pies juz se do niczego nie nadaje :shake: ...

Balzak ostatnio pokazał "rogi " :evil_lol: ... tzn ja go troszkę chciałam wyczesać, a pracownik w dziwny sposób sprawdzał czy kagańca nie potrzebuje .. i zaczał go po tyłku skubać :roll: znienacka .. a ze sie dobrze nie znali, to Balzak powiedział mu ze nie ma ochoty na to by obcy go tykali "tam " :evil_lol:- ale zrobił to w kulturalny sposób (bez użycia zębów ) .

Kagańca i tak nie wzięłam, bo z Balzakiem troszkę juz sie znamy i sygnały swoje świetnie rozumiemy :loveu: , tak wiec troszke udało sie zimowej sierści stracić - niestety czasu za duzo nie miałam , ale na pewno to powtórzymy .

Balzak jest bardzo inteligentnym psem , wspaniale by pasował do życia emeryckiego , wspólne spacery , przy których mógłby dumnie sie przechadzać po uliczkach osiedlowych i później wspólny odpoczynek ....on tak bardzo potrzebuje ciepła ludzkiego :-(

P.Beato zdjęcia przesle, ale czekam na wynik sesji z kanną która dzis miała miejsce zeby wybrać takie najlepsze .

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie! Tak mi się zdaje, że ucieszy Was wiadomość, że już wkrótce Balzak najprawdopodobniej opuści Rybną. Wspomniany już przeze mnie Michał (wolontariusz), który zauroczony Balzakiem regularnie z nim spaceruje, czesze go, a ostatnio nawet zabrał na wtorkową sesję tresury z Zulą, przedstawił psiura swoim rodzicom. Na razie znają go ze zdjęć i opowiadań, ale pod koniec czerwca przyjeżdżają poznać Balzaka osobiście i jeśli wynik spotkania będzie pozytywny, Balzak pojedzie do Wrocławia do domu z ogrodem. Państwo mieli przez 10 lat owczarka, a jeśli mają tyle serca do psiaków co Michał, to nie będziemy musieli się o Balzaka martwić :-)

Posted

ee tam, cud ;P po prostu ktos mający możliwość przygarnięcia psa w końcu sie na nim poznał . Nie sadze żeby ktokolwiek mający styczność osobista z Balzakiem, a mający normalnie w głowie poukładane nie uległ jego czarowi :loveu::evil_lol: bo pies jest cudny pod każdym względem - uprzejmie obojętny do obcych, nie pozwalający na zbyt silne spoufalanie na pierwszy raz . Za to z rozmarzeniem i oddaniem patrzący na każdego znajomego .

Jedno spojrzenie w jego duszę .. i nie ma mocnych ;) .

[B] Trzymam mocno kciuki ..[/B]. [SIZE=1]Trzeba P.Beacia powiedzieć ze jej pies moze "zniknac "

teraz jak te z pseudo okażą się do adopcji, inne owczarkowate beda miały trudniej o dom ze schroniska... [/SIZE]

Posted

Kochani! Jutro przyjeżdżają rodzice Michała. Jeśli spotkanie z Balzakiem wypadnie pozytywnie, od razu zabierają go Wrocławia. Michał mówi, że może sam się odezwie na forum. Trzymajcie kciuki!