Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicja napisał(a):
Fajne kolorowe włoski :) takie mi się podobają , z tym że na moich jeżach to bym zbankrutowała u fryzjera , strasznie szybko mi rosną

Ja poprawiam te kudły raz na 3 miesiące zbankrutuję czy nie?:hmmmm::lol:

Posted

Ale fajna fotorelacja:) bardzo mi się podobają wystawy na powietrzu bo psy wyglądają cudnie na tej zielonej murawie :loveu:
Zdecydowanie lepiej sie prezentują niż na hali.
Młody afgan i CTR śliczne. Flik Flak może i jest zwarty ale mi się taki typ sznaucera nie podoba...
Tak patrząc na Drimka i Lotosa to obydwaj są świetni i tak mi się wydaje, że dość wyrównani. Lotos chyba nieco mocniejszy.

Posted

Świetna relacja z wystawy ;)
Ja jako sznaucerowy laik mówię, że Flak rzeczywiście ma wklęsłe plecki :P Może jakby był bardziej na szyi wyskubany to nie wydawałaby się taka króciutka ;)

Posted

niestety , ale foty BOBowca , nie są takie jak reszty psów , dlatego nie można wg nich porównywać , ani wyciągać pochopnych wniosków.
Na zdjęciach faktycznie grzbiet ma ... jak na osiołku przez pustynie w dal ;) ale to chyba taki mocniejszy psiak prawda ? przynajmniej takie sprawia wrażenie , że jest masywniejszy i bardziej zwarty niż konkurenci.

Posted

Doginka napisał(a):
Ja poprawiam te kudły raz na 3 miesiące zbankrutuję czy nie?:hmmmm::lol:

ja co 3 tygodnie :roll:, jakbym mogła co 3 miesiące to spoko , też bym pokolorowała

Posted

Alicja napisał(a):
ja co 3 tygodnie :roll:, jakbym mogła co 3 miesiące to spoko , też bym pokolorowała

dlatego ja się farbuję sama :evil_lol: aktualnie jestem różowo-niebieska blondyna :diabloti:

Posted

super relacja z wystawy, psy pięknie i uchwycone w fajnych momentach :p

no kolorków to trochę masz na tych swoich włosach;)
mnie sie jeszcze dodatkowo podoba czerwień na paznokciach:lol:

Posted (edited)

#Etna# napisał(a):
Ale fajna fotorelacja:) bardzo mi się podobają wystawy na powietrzu bo psy wyglądają cudnie na tej zielonej murawie :loveu:
Zdecydowanie lepiej sie prezentują niż na hali.
Młody afgan i CTR śliczne. Flik Flak może i jest zwarty ale mi się taki typ sznaucera nie podoba...
Tak patrząc na Drimka i Lotosa to obydwaj są świetni i tak mi się wydaje, że dość wyrównani. Lotos chyba nieco mocniejszy.

Ja też wolę wystawy na powietrzu, ale tylko jak jest ładna pogoda:lol:
Moim zdaniem Flik Flak jest zbyt krótki - nieproporcjonalnie;-) - Gordon też jest zwarty, mocny i krótki, ale jednak jest bardzo proporcjonalny - łapy do całości pasuja;-)No i nie ma wklęsłego grzbietu:lol:
Drimek i Lotos są rzeczywiście w miarę wyrównani, ale Drimek ma dopiero 10 m-cy, a Lotos 1 czerwca kończy 2 lata, dlatego jest mocniejszy - Drimuś jeszcze nabierze masy:loveu:

Korenia napisał(a):
Świetna relacja z wystawy ;)
Ja jako sznaucerowy laik mówię, że Flak rzeczywiście ma wklęsłe plecki :P Może jakby był bardziej na szyi wyskubany to nie wydawałaby się taka króciutka ;)

Może skubnięcie poprawiłoby trochę optycznie tą szyję, ale i tak jej realnie nie wydłuży:lol: Przednich łapek też się nie wydłuży, żeby tyłek opadł trochę na dół;-)

Vectra napisał(a):
niestety , ale foty BOBowca , nie są takie jak reszty psów , dlatego nie można wg nich porównywać , ani wyciągać pochopnych wniosków.
Na zdjęciach faktycznie grzbiet ma ... jak na osiołku przez pustynie w dal ;) ale to chyba taki mocniejszy psiak prawda ? przynajmniej takie sprawia wrażenie , że jest masywniejszy i bardziej zwarty niż konkurenci.

Flik Flak nie zdobył BOB, to Drimek ma BOB:lol:;-)
O BOB wychodził Drimek,Flik Flak, Gordon i suczka Flip Flop:lol: Flak i Flop odpadły, a do prorównania Pani Sędzia zostawiła Gordona i Drimka i długo się zastanawiała, któremu dać rasę:lol: Młodziak zwyciężył, bo Gordon i tak szedł na BISy:-) No i Drimek na prawdę jest piękny:loveu:
Tak Flak jest dosyć mocnym pieskiem, jak dla mnie za mocnym:lol:Ale to chyba też zasługa tego, że był w dłuższym włosie od pozostałych psów;-)

Edited by Doginka
Posted

[quote name='Alicja']ja co 3 tygodnie :roll:, jakbym mogła co 3 miesiące to spoko , też bym pokolorowała
Wow, co 3 tygodnie to rzeczywiście bym zbankrutowała, zważywszy na to, że moja fryzjerka bierze 170 zł za balejage trzy-kolorowy:cool3:

[quote name='Culineo']ale wielki ten niufek :-o
a afgan sprawia wrażenie takiego maga miluśkiego tak samo benek :loveu:
a Flak... jak dla mnie 'za' zwarty :smile:
Avgan i benek byli w szczylkach, albo w bejbikach (nie pamiętam już dokładnie), ale takie chodzące misiowate słodziaki z nich:loveu:
A co do Flaka (który flakiem jest tylko z nazwy, bo raczej jest z tych mocniejszych i twardych:roflt:), to mamy podobne zdanie:lol:

[quote name='Unbelievable']dlatego ja się farbuję sama :evil_lol: aktualnie jestem różowo-niebieska blondyna :diabloti:
Ooooo, to muszę zobaczyć:crazyeye: - wrzucisz jakąś różowo-niebieską fotkę Twojej fryzurki?:hmmmm:
Ja sama sobie nie umiałabym zrobić wielokolorowego balejażu:roll:

[quote name='Alicja']no ja też sama :lol:
Jak wyżej, ja sama sobie nie umiałabym zrobić wielokolorowego balejażu:roll:

[quote name='Fides79']super relacja z wystawy, psy pięknie i uchwycone w fajnych momentach :-P

no kolorków to trochę masz na tych swoich włosach;-)
mnie sie jeszcze dodatkowo podoba czerwień na paznokciach:lol:
Paznokcie mam czerwone do czerwonej bluzki i czerwonych pasemek:lol:;-)
I też lubię czerwony kolor, jak każdy zodiakalny byk:lol:

[quote name='Saththa']https://lh6.googleusercontent.com/--P5IVvU_I1w/T8SMD9IKJHI/AAAAAAAALfM/KU-DfNj0caI/s640/Płock (12:cool:.JPG :iloveyou: Ahhhhhhh

Wszystkie ogladałam i sie pozachwycałam :smile:

Ale niufek ahhhhhhh
Niufek był piękny w realu, ale ja z sentymentu ze wstrzymanym oddechem kibicowałam sznupkowi olbrzymkowi:loveu:

Posted

Doginka napisał(a):

Ooooo, to muszę zobaczyć:crazyeye: - wrzucisz jakąś różowo-niebieską fotkę Twojej fryzurki?:hmmmm:
Ja sama sobie nie umiałabym zrobić wielokolorowego balejażu:roll:

powinnam dostać za niedługo fotki z seminarium, na pewno wrzucę ;)

Posted

makot'a;19159238 napisał(a):
Czy to jest sznup w starym, niemieckim typie?! :O
Nie wiedziałam, że one jeszcze istnieją, super! :D
https://lh3.googleusercontent.com/-FPBZqUne-YM/T8SMmgwYHJI/AAAAAAAALmM/FzxdSrjoD1Y/s640/Płock (7).JPG

Nie wiem, jaki to typ, ale jedno wiem na pewno - nie mam tego sznupka w pozie wystawowej:-(:angryy:

[quote name='Unbelievable']powinnam dostać za niedługo fotki z seminarium, na pewno wrzucę ;)
Będę filować;-)

A teraz na dobranoc jeszcze kilka foteczek z wystawy i wskakuję do łóżka:lol:;-)

Gordon ćwiczy mięśnie grzbietu:roflt:

Lotos też ćwiczy, ale jeszcze ma za słaby kręgosłup:roflt:

Posted

[quote name='Justa']Gratki dla chłopaków !!!

Sylwia, wpadły Ci może jakieś wyżły niemieckie w obiektyw?
Dzięki za gratki:lol:
Z innych ras to wszystkie już pokazałam, co miałam;-)

[quote name='Fides79']https://lh5.googleusercontent.com/-U6Fg9f-m2Dw/T8Vmp76on0I/AAAAAAAALto/gw7mo9ErStM/s640/Gostynin (40).JPG łooojj, aleś go wygięła :-o

https://lh6.googleusercontent.com/-zb7KPUuQHto/T8VmzI9EqcI/AAAAAAAALuY/X0gGXztzcIA/s640/KWPR Gostynin (Płpck) 27.05.2012 006.JPG jakie wielkie ucho :lol:
Źle go złapałam i mi się wygiął:roll: Mało mu kręgosłupa nie złamałam:nerwy:

Ucho wielkie jak u nietoperza - radarek:roflt: