#Etna# Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Wszystkiego dobrego dla Lotinka :) 100 lat!!!:new-bday: i oby jak najdłużej cieszył Cię swoim towarzystwem:painting: ;) Quote
makot'a Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Samych szczęśliwości dla Lotosa z okazji urodzin! :bday: Teraz to już kawał mężczyzny jest :) I jak to odpad hodowlany? :roll: Swoją drogą, zajrzałam na stronę hodowli Sasquehanna... ile oni mają psów! :crazyeye: Przez ostatnie ~30 lat 228 sztuk :crazyeye: To daje stale około 38 psów na raz zakładając, że każdy żyje 5 lat (czyli średnia mooocno zaniżona... :razz:) Jak oni funkcjonują? :lol: Quote
Doginka Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 [quote name='Fides79']kolejna galeria z rocznicą ;) życzę Lotinkowi, żeby przynosił Ci wiele radości, żeby był nadal psotnym, rezolutnym psiakiem skorym do harców i zabaw, żeby zdobywał tytuły na wystawach i przy tym dobrze się bawił wraz z Tobą i przesyłam taki skromniutki upominek i mnóstwo głasków i drapanka :lol: http://www.karmoteka.pl/images/products/psy/zabawki-dla-psw/zabal.jpg Za taką zabawkę w realu Lotos dały się pokroić:lol: [quote name='weszka']Super relacja z wystawy! No i oczywiście gratulacje dla chłopaków bo jakoś nie miałam okazji :) Stu psich lat dla Lotinka :tort: Dzięki;-) [quote name='Izabela124.']I ode mnie wszystkiego dobrego :) Lotos merda kikutkiem;-) [quote name='WATACHA']Wszystkiego najlepszego dla Lotina :). Odpadu hodowlanego?Czego to ludzie z tej zazdrości nie wymyślą ;) To było na samym początku, jak tylko wstawiłam pierwsze foty skopiowanego Lotinka na forum, ale czujny Admin, bądź Moderator szybko ukrócił dyskusję:multi: Jednak ten post czasem mi się przypomina i wtedy się śmieję, bo z Lotinka wyrósł piękny samiec, dziś reproduktor i Młodzieżowy Champion Polski, a za niedługo Champion Polski, bo brakuje nam tylko czasu. CWC już są, ale musi minąć od tego pierwszego do ostatniego pół roku i jeden dzień:lol: Zawiść ludzka nie zna granic:cool3: [quote name='Justa']A ja jeszcze dużo zdrówka dla Lotinka :loveu: Dzięki:lol: Dzięki, Lotos żyje w nieświadomości, że dziś skończył 2 lata - nadal zachowuje się jak szczyl:roflt: [quote name='Saththa']Haaa:) najlepszego :) Wyczochraj go ode mnie mocno :) http://i54.tinypic.com/2507485.jpg ale tutaj to mnie rozbawił :evil_lol: taka duża kulka i mała głowka :lol: Wyczochrany:lol: Wtedy był bardziej podobny do kapibary niż do sznupka:roflt: [quote name='Korenia']http://i55.tinypic.com/j7yclg.jpg Ale wypłosz :loveu: Uroczy! Wszystkiego najlepsiejszego!:) :lol: Quote
Doginka Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 [quote name='Vectra']hahahaha jaka koza :evil_lol: http://i51.tinypic.com/2m7zo84.jpg zmienił się bardzo na plus !! i kolejnych pięknych lat życia i dużo sukcesów !!! Dzięki Vectra:lol: Miałam kiedyś wątpliwości, czy wyrośnie z niego piękny sznup, czy raczej przeciętny, ale dziś patrzę na Lotosa innymi oczami:lol: I nie żałuję, że go wzięłam, że jest kopiowany, tylko chciałabym, żeby zawsze był szczeniaczkiem, a on zamienił się w pięknego potttfffora:roflt: [quote name='#Etna#']Wszystkiego dobrego dla Lotinka :) 100 lat!!!:new-bday: i oby jak najdłużej cieszył Cię swoim towarzystwem:painting: ;) Oby jak najdłużej, bo pokochałam tego psotnika prawie tak jak Gordona:lol: makot'a;19175323 napisał(a):Samych szczęśliwości dla Lotosa z okazji urodzin! :bday: Teraz to już kawał mężczyzny jest :) I jak to odpad hodowlany? :roll: Swoją drogą, zajrzałam na stronę hodowli Sasquehanna... ile oni mają psów! :crazyeye: Przez ostatnie ~30 lat 228 sztuk :crazyeye: To daje stale około 38 psów na raz zakładając, że każdy żyje 5 lat (czyli średnia mooocno zaniżona... :razz:) Jak oni funkcjonują? :lol: Lotos merda ogonkiem. Ten "kawał mężczyzny" znowu śpi pod stołem na moich stopach i jest nieświadomy tego, że od teraz będzie walczył o tytuły na wystawach w klasie otwartej, czyli z dorosłymi psami:p O odpadzie hodowlanym to było dawno - jak tylko wstawiłam pierwsze foty Lotka, ale to już przeszłość:lol: Hodowla Sasquehanna ma sporo psów, przecież to jest Ich praca, Ich życie, Ich radość, Ich pasja i ogromny wkład, żeby dochodzić do takich sukcesów. Ja sama chciałabym mieć taką hodowlę z taką ilością zwierząt, bo na ludziach bardzo się zawiodłam, a pies nigdy mnie nie skrzywdził świadomie i z premedytacją. Ale niestety, żeby prowadzić taką hodowlę trzeba mieć ogromną wiedzę na ten temat. Podziwiam Panią Małgosię i dziękuję Jej z całego serca za Gordona i Lotosa - a szczególnie za Lotka, bo bez Jej pomocy Jarek nigdy by mi tego psa nie kupił:cool3: Dla mnie nie liczy się żaden inny przydomek, z Hodowli Sasquehanna psy są zrównoważone psychicznie, mają wystawianie we krwi (są uczone od osesków:lol:) i co tu dużo mówić, wyrastają na piękne zwierzęta, czego dowodem jest Gordon, Lotos, Raper i wiele innych psów biegających po ringach wystawowych:loveu: Quote
Vectra Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 makot'a;19175323 napisał(a): Swoją drogą, zajrzałam na stronę hodowli Sasquehanna... ile oni mają psów! :crazyeye: Przez ostatnie ~30 lat 228 sztuk :crazyeye: To daje stale około 38 psów na raz zakładając, że każdy żyje 5 lat (czyli średnia mooocno zaniżona... :razz:) Jak oni funkcjonują? :lol: jedź i sprawdź , bo Twoje rachunki są bardzo marne ;) Psy nie żyją 5 lat , spójrz na rasy jakie mają ... są to rasy w większości długowieczne :) To nie molosy co nie dożywają klasy weteranów ;) No jak widać funkcjonują i to bardzo prężnie i zacnie :) Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 o dżisys jaki bzydal :lol: http://i55.tinypic.com/j7yclg.jpg 100latek psiowych w zdrówku , szczęściu i miłości !!!! Quote
makot'a Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Vectra napisał(a):jedź i sprawdź , bo Twoje rachunki są bardzo marne ;) Psy nie żyją 5 lat , spójrz na rasy jakie mają ... są to rasy w większości długowieczne :) To nie molosy co nie dożywają klasy weteranów ;) No jak widać funkcjonują i to bardzo prężnie i zacnie :) No właśnie pisałam, że średnią mooooocno zaniżyłam :P Prawdziwe dane mogłyby mnie zrzucić z krzesła, tak sądzę :D Chętnie bym zobaczyła, jak to funkcjonuje w rzeczywistości. Nie lada wyzwanie utrzymać tyle zwierząt (bo przecież jeszcze konie, jakies ptaki itp.). Ciekawa jestem ile mają pracowników do pomocy :P Quote
Iza. Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Sto lat dla Lotinka!! Pięknego życia i sukcesów wystawowych!! makot'a;19175707 napisał(a): Ciekawa jestem ile mają pracowników do pomocy :P No to chyba jasne, że mają przecież dwie osoby nie dałby sobie rady z taka ilości zwierząt. Quote
makot'a Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 makot'a;19175707 napisał(a): Ciekawa jestem ile mają pracowników do pomocy :P [quote name='Iza.'] No to chyba jasne, że mają przecież dwie osoby nie dałby sobie rady z taka ilości zwierząt. A o co ja pytałam? ;) Quote
Montelka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='Doginka']Dla Ciebie nadal będę robić foty niepozowane - miło, jak się wie, że ktokolwiek woli prawdziwe foty:lol:;-) Ja bym nie wytrzymała :lol: Dziś Lotinek kończy 2 latka:lol: Był taki:loveu: [SIZE=4]LOTINKU obyś jak najdłużej był ze mną, taki psotny, taki szczęśliwy, taki piękny i oby nikt już nigdy nie nazwał Cię "odpadem hodowlanym" Hahaha, na tym drugim zdjęciu wygląda bardziej jak dzik niż jak sznaucer :P Ale fajny jest chłopak, jak będę kupowała następnego sznupa to na pewno wezmę pod uwagę tą hodowlę. Quote
Doginka Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Montelka napisał(a):Hahaha, na tym drugim zdjęciu wygląda bardziej jak dzik niż jak sznaucer :P... Bo to dzikun jest:roflt: Quote
Tiesto_kennel Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Montelka napisał(a): Ale fajny jest chłopak, jak będę kupowała następnego sznupa to na pewno wezmę pod uwagę tą hodowlę. Samej hodowli raczej pod uwagę już nie weźmiesz bo baaardzo prawdopodobne że więcej sznaucerów w niej nie będzie. Tak więc pozostanie Ci brać potomstwo psów z niej lub psy spokrewnione ;) Kapibara i już :P Spóźnione nieco życzonka dla Lotosa :) Quote
Doginka Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Tiesto_kennel napisał(a):Samej hodowli raczej pod uwagę już nie weźmiesz bo baaardzo prawdopodobne że więcej sznaucerów w niej nie będzie. Tak więc pozostanie Ci brać potomstwo psów z niej lub psy spokrewnione ;) Kapibara i już :P Spóźnione nieco życzonka dla Lotosa :) Nie chciałam tego pisać tak na forum, ale masz rację, już chyba sznupków z tej hodowli się nie kupi:sad: Ani żadnej innej rasy, którą się do tej pory kopiowało, a szkoda, bo za jakiś czas kupiłabym kolejnego, ale tylko od Pani Małgosi, a tak będę musiała ściągać z zagranicy i na bank ściągnę kolejnego skopiowanego, z kraju, gdzie jest to dozwolony zabieg:lol:Żadne ustawy nie zmienią mojego poglądu na kopiowanie;-) Quote
Doginka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Czytałam Wasze posty, ale wybaczcie dziewczyny, ze odpiszę ogólnie, bo mi coś dziś net chodzi dziwacznie:mad: Był u mnie piesek na POPRAWKI PO PROFESJONALNYM GROOMERZE! Okazało się, że piesek to syn mojego Gordona, pięknie zeszpecony - tylko zobaczcie - ta broda, to zjechanie nierówno maszynką, te zostawione uszy i szyja. Ten nieostrzyżony siusiak.:crazyeye: Zrobiłam, co mogłam, żeby psina był "do ludzi podobny" Był taki jak przyszedł z "salonu" - trochę już zaczęłam równać doopkę, zanim Miś przyniósł aparat, by porobić foty:razz: Quote
Doginka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 I najgorsze, co ten partacz mógł zrobić - wyciął cały pas włosów wzdłuż pyska - od stopu do nasady nosa - ściął czarne "wąsy", tak, że teraz jest efekt płaskiego pyska:angryy: A takie miał zasyfione czymś uszy:crazyeye: Tu już trochę wygląda jak przystało na Gordonkowego synka:lol: Quote
Doginka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Dodam, że piesio nie ma firanki, bo pan z salonu uznaje swoje wzorce:cool3: Quote
Doginka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Aż szkoda go pod maszynkę - taki piękny wystawowo poprawny samczyk:loveu::-( Tu skulił uszka, ale bardzo podobny jest na tej focie do tatusia:lol::loveu: Quote
Alicja Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 I ludzie temu patałachowi zapłacili za partactwo ?? Kurcze po poprawce nie ten pies ...znaczy dopiero wygląda jak PIES Quote
Doginka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 [quote name='Alicja']I ludzie temu patałachowi zapłacili za partactwo ?? Kurcze po poprawce nie ten pies ...znaczy dopiero wygląda jak PIES Alu, Ci Państwo nie nają się na rasie, w ogóle na psach, kupili pieska na kolanka, do kochania. Ustaliłam, ze jest to IVO Balcerowska Sfora - po Gordonie i Buffy. Widać, że pies jest kochany przez swojego starszego Pana, ale jest bardzo dominującym samcem, nie lubi ręki swojego Pana na głowie (ja oczywiście go spacyfikowałam, bo na początku chciał mnie gryźć:mad:) Z resztą Pana też kilka razy chciał capnąć. Dałam Im rady, jak mają z psem postępować, jak popracować nad ustaleniem hierarchii w domu, bo to pies jest alfa, a nie Pan:roflt: Niestety musiałam zamknąć swoje psy, bo piesio niezbyt towarzyski był:mad: Ale ustawianie wystawowe to ma chyba we krwi, bo tak pięknie stawał:loveu: I w ogóle szkoda, że taki pies się marnuje na kanapie, a nie biega po ringach wystawowych:sad: Jakbym ja go miała, to by się nie mamłosił w domku:roflt: No dobra, to jeszcze tylko napiszę, że była u nas przejazdem rodzona(nie miotowa) siostra Lotosa, ale o ponad rok młodsza - z tych samych rodziców, więc chyba mogę napisać rodzona:lol: Ma prawie 11 m-cy i jest bardzo do Lotinka podobna:loveu: Quote
Recommended Posts