Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Również życzę miłego maratonu, a przede wszystkim - wytrwałości! :D
Ile 'Zmierch' ma w ogóle części? Ja widziałam tylko pierwszą, ale nie miałam ochoty oglądać następnych, więc nawet nie wiem :roll:

Tekla64 napisał(a):
gilgaja jak sie nie napily hihihi
bo gilganie w wykonaniu Dony nie jest gilganiem a raczej moczeniem czleka
nie wiem czemu ale ona zawsze ale to zawze ma ochote na pieszczotki bliskie zaraz jak sie napila maupa jedna chyba wie co tym czlekowi robi z ta masa wody w kudlach na brodzie

WATACHA napisał(a):
Hi,hi,hi Mentor za to jak zje to zawsze po jedzeniu przychodzi do pokoju idzie raz w jedną stronę , raz w drugą wzdłuż łóżka i sobie fafle wyciera świnia ;).Ewentualnie jak coś wisi na krześle to też się nada :)

Tekla64 napisał(a):
Tekla tak sie po jedzeniu o kanapy lub jesli je na zewnatrz to o dom wyciera

weszka napisał(a):
Moje też sobie ryjce wycierają czasem o coś typu mebel, ściana ;)
A odróżnianie Gordona od Lotinka po łapkach to i czasem moja metoda ;) jak inne porównanie zawodzi hihi

Hehe, czytając takie rzeczy cieszę się, że moje psy nie mają bród :evil_lol:

Posted

makot'a;18029314 napisał(a):
Ile 'Zmierch' ma w ogóle części? Ja widziałam tylko pierwszą, ale nie miałam ochoty oglądać następnych, więc nawet nie wiem :roll:

[FONT=Georgia]Książka ma 4 części ale film 5 bo ostatnią część podzieli na dwa :roll:[/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Książka ma 4 części ale film 5 bo ostatnią część podzieli na dwa :roll:[/FONT]
Dokładnie;-)
Już nie mogę się doczekać:lol: Jeszcze tylko 3 godzinki z minutami:lol:

Posted

makot'a;18029314 napisał(a):

Hehe, czytając takie rzeczy cieszę się, że moje psy nie mają bród :evil_lol:

Ale fafelki chyba posiadają :)?Mój tylko jeden ma brodę i ten z rana nią gilga.To ten drugi fafle wyciera o co tylko może :)

Posted

WATACHA napisał(a):
Ale fafelki chyba posiadają :)?Mój tylko jeden ma brodę i ten z rana nią gilga.To ten drugi fafle wyciera o co tylko może :)

Mają, ale żaden nie ma obwisłych, więc nie mają ich raczej jak wycierać :P
Jednym słowem - nie brudzą pyskiem :D

Posted

makot'a;18032060 napisał(a):
Mają, ale żaden nie ma obwisłych, więc nie mają ich raczej jak wycierać :P
Jednym słowem - nie brudzą pyskiem :D

No dobra, mój ma troszkę zwiski, ale brodę też czasem sobie upaprze.A Twoje nic, ani tyci, tyci ;)?

Posted

[quote name='Alicja']ooo przetrwała :lol:

śpioszek :)
http://i41.tinypic.com/34943v9.jpg

:hand:
Przetrwałam i nawet na chwilkę nie miałam uczucia senności. Było super, było wygodnie, było wesoło, było ZAJE2BIŚCIE:multi:
Na bank obejrzę tę część jeszcze kilka razy:lol:

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]To nie mogę się doczekać kiedy sama ją zobaczę :cool3:[/FONT]
Ale warto było czekać:lol:;-)

Ariss...:cool3: Czy mam bookować bileciki:hmmmm: Zobaczysz, ze warto;-)

Posted

Alicja napisał(a):
Ja to mam tak ...w kinie wytrzymam ( jak film dobry) nawet 4 godziny ale w domu :roll: zawsze coś znajdę do roboty i żadnego filmu nie obejrzę do końca

Ja mam dokładnie na odwrót :diabloti:
Zawsze znajdę coś ciekawego i żadnej roboty nie zrobię do końca :evil_lol:

Posted

[FONT=Georgia]Ja to wolę w domu siedzieć i oglądać przez kilka godzin coś...nie mam z tym problemu :evil_lol:
Teraz nie oglądam już tak namiętnie filmów ale kiedyś dość często zarywałam noce robiąc sobie maratony.

Zostałam wyrolowana i w ogóle nie wiem czy pójdę do kina na nowy Zmierzch :roll: Kuzynka z którą chodziłam na poprzednie części i z która umawiałam się też na tą chciała iść wczoraj albo dzisiaj ale z racji tego że ja pracuję zaproponowałam przyszły weekend, nawet wczoraj zaklepałam sobie sobotę wolną a po powrocie do domu dowiedziałam się że idzie dzisiaj na 12 z jakąś koleżanką :roll:
Jeśli moja kumpela już była to nie będę miała z kim iść bo nikt nie lubi :angryy:
[/FONT]

Posted

WATACHA napisał(a):
Ja bym nie wytrzymała, no chyba, że by były leżanki ;)

Ja też bym nie wytrzymała, ale saga Zmierzch jest wyjątkiem;-)

Alicja napisał(a):
Ja to mam tak ...w kinie wytrzymam ( jak film dobry) nawet 4 godziny ale w domu :roll: zawsze coś znajdę do roboty i żadnego filmu nie obejrzę do końca

Ja wytrzymałam 8 godzin i nie miałam nawet jednego kryzysu śpiączki;-) A jak wejdzie ostatnia część, to będzie 10 godzin do zaliczenia:lol:

makot'a;18038369 napisał(a):
Ja mam dokładnie na odwrót :diabloti:
Zawsze znajdę coś ciekawego i żadnej roboty nie zrobię do końca :evil_lol:

Ja mam tak tylko w niektórych przypadkach - zależnie od nastroju;-)

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia]Ja to wolę w domu siedzieć i oglądać przez kilka godzin coś...nie mam z tym problemu :evil_lol:
Teraz nie oglądam już tak namiętnie filmów ale kiedyś dość często zarywałam noce robiąc sobie maratony.

Zostałam wyrolowana i w ogóle nie wiem czy pójdę do kina na nowy Zmierzch :roll: Kuzynka z którą chodziłam na poprzednie części i z która umawiałam się też na tą chciała iść wczoraj albo dzisiaj ale z racji tego że ja pracuję zaproponowałam przyszły weekend, nawet wczoraj zaklepałam sobie sobotę wolną a po powrocie do domu dowiedziałam się że idzie dzisiaj na 12 z jakąś koleżanką :roll:
Jeśli moja kumpela już była to nie będę miała z kim iść bo nikt nie lubi :angryy:
[/FONT]

No to koleżanka nieźle sobie z Tobą pograła:mad: Ja na Twoim miejscu poszłabym sama;-)

Dziś znowu byłam w kinie na "Przed świtem":lol::loveu: Idę jeszcze raz w czwartek i później jeszcze raz z Ariss, ale jeszcze nie ustaliłyśmy terminu:lol:
Iza. napisał(a):
I jak tam w Kielcach ? :razz:

Lotos: excellent, V2, :-(
Gordon: excellent, V1, Najlepszy Weteran (BOB Weteran) ;-)
Kilka foteczek:
Sasquehanna /FCI/ LOTOS

Sasquehanna /FCI/ GORDON

Posted

Reszta fot jutro;-) Ale porównajcie sobie jak wyglądają psy farbowane ( mój jest natural;-)):cool3: Różnica w odcieniu sierści i naturalna sierść bez farby jest lśniąca, a ta po farbie jest matowa:cool3: Ktoś po Poznaniu powiedział, że moje psy ociekały farbą, to ten ktoś teraz może sobie porównać;-) Nie używam farby - wolę black Magika - czarny puder w sprayu, a i to używam go tylko i wyłącznie do łap:diabloti::cool3:

Posted

Tekla64 napisał(a):
no to gratulacje !!!!!
wy to sie mata powinnas powoli jaki nowy pokoj na trofea dostawic hihihi

Trofea to tylko w marzeniach:roflt: ZK coraz biedniej traktuje wystawców - wystawy drożeją, my wystawcy bulimy kasę, często jesteśmy mięsem armatnim dla "pokrak" jak to się ktoś niedawno wyraził lub hodowli, które przynoszą ZK większe dochody. Ledwo jakieś medale dostajemy - no chyba, że stoi się na pudle, to wtedy jakiś pucharek wpadnie;-)
Poza tym poważnie zastanawiam się nad rezygnacją z wystaw - wzorzec sznaucera jasno określa wielkość miniaturowych sznupów - od 30 do 35 cm w kłębie - a wygrywają spore przerosty (37/38 cm w kłębie). Mój Lotos ginie wśród takich olbrzymich mini, ma zaledwie (jak dla mnie doskonałe) 34 cm w kłębie, Gordon ma 35 cm w kłębie (też doskonałe):lol: Wygrywają psy, które mają doopę wyżej od głowy, odstające na bok uszy, jak się takie rzeczy dzieją, to dla mnie sens wystaw gdzieś zanika. Gdzie tu piękno?:niewiem:

W sumie ja nie powinnam narzekać, mam piękne psy, z doskonałym przydomkiem hodowlanym, fajnymi rodowodami i chyba nieskromnie powiem jedne z piękniejszych na wystawach;-) Ale ja jestem "nikim ważnym". Nie prowadzę hodowli, nie przynoszę ZK zbyt dużych profitów, mam tylko reproduktory (Lotosowi brakuje jednej oceny doskonałej i 3 miesięcy do uprawnień repa), więc myślę, że na zimówce w Legionowie zdobędziemy taką ocenę i już tylko będziemy czekać na odpowiedni wiek:lol:
A później, jak Lotos będzie dalej przegrywał z kolosami, to wycofam się z tej obłudy:razz:

Posted

Fajnie że dobrze się bawiłaś na maratonie. Ja akurat nie jestem fanką tych filmów ale do kina uwielbiam chodzić więc w pełni rozumiem. W domu ostatnuo tez mam tak, że ledwo jestem w stanie jeden film obejrzeć i mnie spanko zbiera ;) a najbardziej nerwy biorą jak jest więcej reklam w przerwach niż filmu jak to film z TV.
Fajnie chłopaki wyglądały i mimo wszystko gratulacje! Jak to jest na wystawach wiadomo - trzeba mieć spory dystans, lubić to i robić swoje.

Posted

Doginka napisał(a):
Trofea to tylko w marzeniach:roflt: ZK coraz biedniej traktuje wystawców - wystawy drożeją, my wystawcy bulimy kasę, często jesteśmy mięsem armatnim dla "pokrak" jak to się ktoś niedawno wyraził lub hodowli, które przynoszą ZK większe dochody. Ledwo jakieś medale dostajemy - no chyba, że stoi się na pudle, to wtedy jakiś pucharek wpadnie;-)
Poza tym poważnie zastanawiam się nad rezygnacją z wystaw - wzorzec sznaucera jasno określa wielkość miniaturowych sznupów - od 30 do 35 cm w kłębie - a wygrywają spore przerosty (37/38 cm w kłębie). Mój Lotos ginie wśród takich olbrzymich mini, ma zaledwie (jak dla mnie doskonałe) 34 cm w kłębie, Gordon ma 35 cm w kłębie (też doskonałe):lol: Wygrywają psy, które mają doopę wyżej od głowy, odstające na bok uszy, jak się takie rzeczy dzieją, to dla mnie sens wystaw gdzieś zanika. Gdzie tu piękno?:niewiem:

W sumie ja nie powinnam narzekać, mam piękne psy, z doskonałym przydomkiem hodowlanym, fajnymi rodowodami i chyba nieskromnie powiem jedne z piękniejszych na wystawach;-) Ale ja jestem "nikim ważnym". Nie prowadzę hodowli, nie przynoszę ZK zbyt dużych profitów, mam tylko reproduktory (Lotosowi brakuje jednej oceny doskonałej i 3 miesięcy do uprawnień repa), więc myślę, że na zimówce w Legionowie zdobędziemy taką ocenę i już tylko będziemy czekać na odpowiedni wiek:lol:
A później, jak Lotos będzie dalej przegrywał z kolosami, to wycofam się z tej obłudy:razz:

Myślę, że to niestety zmora każdej rasy.
Zdarza się trafić sędziego, który doskonale zna i respektuje wzorzec, ale częściej bywa niestety tak, że sędzia ma swoje subiektywne preferencje, niekoniecznie ze wzorcem zgodne...