Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Tu jest link do albumu z wystawy;-) https://picasaweb.google.com/107441692098845963103/MWPRKielce20112011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLeXuJ_n-7Xd6gE&feat=directlink Quote
Vectra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Sylwia , ale "oni" tylko czekają , aż się wycofasz :) to tak właśnie działa , temu ja tak nie do końca znikam z ringów :) Grunt to mieć swoje ideały , trzymać się ich i nie podążać za modą .. Twoje psy , nie MUSZĄ kryć - nie żyjesz z tego .... dlatego miło jest , zamiatać innym szyki :diabloti: Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Vectra napisał(a):Sylwia , ale "oni" tylko czekają , aż się wycofasz :) to tak właśnie działa , temu ja tak nie do końca znikam z ringów :) Grunt to mieć swoje ideały , trzymać się ich i nie podążać za modą .. Twoje psy , nie MUSZĄ kryć - nie żyjesz z tego .... dlatego miło jest , zamiatać innym szyki :diabloti: Jest dużo prawdy w tym, co napisałaś, ale ja nie mam kasy na wyrzucanie i na bycie mięchem armatnim;-) Poza tym mój GRUBY Lotos jest za chudy w klacie, żeby wygrywać z tymi kolosami:-( Może znasz jakiś sposób na poszerzenie klatki piersiowej?:hmmmm::modla: Quote
Vectra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Doginka napisał(a):Jest dużo prawdy w tym, co napisałaś, ale ja nie mam kasy na wyrzucanie i na bycie mięchem armatnim;-) Poza tym mój GRUBY Lotos jest za chudy w klacie, żeby wygrywać z tymi kolosami:-( Może znasz jakiś sposób na poszerzenie klatki piersiowej?:hmmmm::modla: u staffików , to wszystko idzie z wiekiem :) a czemu myślisz , nie wystawiam moich szczeniaków ? :) bo są szczeniakami , tak też wyglądają , jak szczeniaki , więc są bez szans w swoich klasach szczenięcych. Poczekam , aż się rozwiną na tyle , by dorównać rozwojem konkurencji :diabloti: szkoda mi kasy , na opis w klasie szczeniąt - pies zbyt szczenięcy :evil_lol: Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 No ok, ale Lotos jest już w klasie pośredniej, chociaż jeszcze może chodzić w młodzieży przez 3 miesiące:razz: Do repa brakuje nam właśnie jednej oceny doskonałej i tych 3 miesięcy:lol:;-)A oceny mam z dwóch międzynarodówek:lol: Quote
Vectra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Wiesz , ja wiem co mam w domu i jeśli idzie o kwestie hodowlane , zawsze mówię - nie wystawy powinny być tego wyznacznikiem :) bo nie każdy super champion daje championy , a nie każdy przeciętny pies , da beleco :) często gęsto , jest odwrotnie :) Anatomia samego psa owszem , ale jego rodzina jest ogromnym wyznacznikiem , jeśli idzie o dziedziczenie :) Same medale i pierwsze lokaty , to nie to :) Jest duża rzesza hodowców , którzy podążają drogą , którą i ja zaczęłam kroczyć :) Fajnie że mamy , erę internetu i cyfrówek i możemy sobie oglądać "rodowód i okolice" Zobacz dzieci po Francy moim , taboret pokryje i wyjdzie jego matka :evil_lol: czyli on sam , bo wiele cech ma po niej. Ja mam ogromną teraz zagwozdkę , czym pokryć sukę , by kontynuować zamierzony plan i zupełnie nie patrzę na osiągnięcia potencjalnych ojców :) akurat w mojej rasie , ci NAJS , zupełnie mi nie pasują do planu ... Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Mądra kobieta z Ciebie jest - na serio tak myślę;-) A z tym taboretem, to tak samo mam z Gordonem:roflt: Cokolwiek pokryje, to wychodzą małe Gordonko-WHY NOTy:multi: Szkoda, ze szczyle zazwyczaj trafiają do niewystawowych domków:-(:angryy: Niestety nie będę na siłę zmuszać ludków do wystawiania:cool3: Ale najważniejsze, ze szczylki trafiają do kochających domków, z którymi mam jako taki kontakt czy to osobisty (mailowy, bądź telefoniczny), czy przez hodowczynie u których Gordon krył:p Ale chyba najlepiej maja te psiaki, które trafiły do LA i do Hiszpanii:lol: Dobra idę spać, bo rano przyjeżdża do mnie Holly na podstrzyżyny:razz: DOBRANOC:hand: Quote
Vectra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Ja też nie zmuszam nikogo , do wystawiania :) powierzając szczenie , wolne od wad dyskwalifikujących , zawsze mówię , że wolna wola :) Jeśli ktoś ma życzenie , może spróbować sił na ringu :) Bo wystawy , to zasada - każda potwora, znajdzie swego amatora :diabloti: na inną rzecz uczulam - nie przejmować się opiniami innych , owszem być krytycznym wobec swojego psa i nie zrażać się , jeśli pies dziś nie wygra. Nie zaręczam również , że wydaje super championa , bo to jak pisałam o potworach ;) Ważne by pies miał dobrze :) i już 3 suczki , będą sterylizowane - rozczulające były pytania - czy nie będę zła :) Niby na co ? Wola właściciela , jego wygody :) sama wiem , co to cieczka w bloku.Suczkę bez macicy , można wystawiać. Nie każdy ma aspiracje hodowcy i nie każdemu musi się suczka zwrócić.Z psami podobnie , raczej informowałam , że dla zasady , nikt Penn-Staffem , kryć nie będzie :diabloti: więc by się nie łudzili. No i informowałam , że zatłukę , jak się dowiem o lewych miotach ... że jeśli już tak chcą , to dam przydomek , pomogę , w kosztach również. Normalny rozumie i szanuje moje słowa , dlatego szanuję i jego wole :) debil , no sama wiesz - kolejny siwy włos. Dobranoc Quote
Vectra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 a co do Hiszpanii , to ja ostatnio KOCHAM UWIELBIAM staffiki z tego kraju !!!! no i właśnie tam , będe szukać mężów :) rodowody miód , okolice również. Mojego idola wstawiałam ostatnio :) klonika Frania :) Jego właściciel , też serio świetny człowiek , wymiana maili , to czysta przyjemność. Nie ma bla bla ile ma piesek tytułów , tylko jak lubię - wiem jaki jest pies , co lubi , jaki ma charakter , jak wygląda jego rodzeństwo , babki , dziadki , przodkowie wszelcy , jak i co wychodziło z rodowodów ... bez pustych gadek o osiągnięciach i pieniądzach .. ja chcę kryć psem , a nie jego medalami :razz: Quote
eria Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Oj Vectra, żeby wszyscy tak uważali ;) Ja chcę w przyszłości sukę (jednak) , chcę ją wystawiać, ale sterylizowana będzie po pierwszej cieczce. W żadną hodowlę się nie będę bawić - nie mam warunków ani lokalowych,ani finansowych ani też chęci , ale wystawiać -spróbować dla zabawy i hobby chcę ;). https://picasaweb.google.com/107441692098845963103/MWPRKielce20112011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLeXuJ_n-7Xd6gE&feat=directlink#5677959134807779058 z tym psem przegrał Lotos ? :crazyeye: faktycznie porażka.... Quote
Tekla64 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 wystawy... wystawy , zawsze bylo to bawienie sie w szwindelki i przekrety i jak widze dalej zostalo ale jesli to tyn pies to tez sie nie dziwie ze jestes wku... tyz bym byla Quote
#Etna# Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Wszędzie widzę trzeba mieć dojścia;) Szczerze mówiąc na tej wystawie to bardzo dużo było takich dziwnych wygranych... Ja też bardzo chce chociaż spróbować swoich sił z Etną na ringach, ale to raczej tak z ciekawości. Bo z tego co widzę wystawy nie są żadnym wyznacznikiem tego czy pies jest piękny czy nie. Zresztą jak by nie było piękno leży w oczach patrzącego:diabloti: Podejście Vectry do sprawy super. Oby jak najwięcej takich hodowców. Moda to moda. Trwa tylko chwilkę. Ważne żeby mieć swoje ideały. Doginko przecież masz piękne psiska i z tego należy się cieszyć:roll: Chociaż sama psa bym nie kopiowała to jednak jest kilka psów, które mi się właśnie takie podobają np. Lotos albo czarny Decoy. Eria jak miło widzieć, że ktoś ma podobne podejście:lol: Wzięłam suczkę z takim samym założeniem:lol: Quote
Alicja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 eria napisał(a): https://picasaweb.google.com/107441692098845963103/MWPRKielce20112011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLeXuJ_n-7Xd6gE&feat=directlink#5677959134807779058 z tym psem przegrał Lotos ? :crazyeye: faktycznie porażka.... mam to samo zdanie ....pies porażka , gdybym spotkała go na ulicy pomyślałabym , że to jakieś popłuczyny ze sznupa ale nie pies z pudła wystawowego .... masakra Co do wystaw , Ania - hodowczyni od której mam Ozzulka , sama mi powiedziala ze z Ozzym niewiele zdzialam na ringach bo to nie ta hodowla , że przydomek u nas na wystawach bardziej się liczy niż wygląd i charakter psa , miała 100000% racji .... Quote
Vectra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dlatego sukcesy moich psów , mi smakują :) raz wygrywamy , raz nie - ale nikt mi nie zarzuci , że po znajomości i ja mogę sobie lustro spojrzeć. Wystawy , to epoka do której trzeba złapać mocnego dystansu , okolice hodowli , to już bardzo twarda dupa. Ważne robić swoje i nie patrzeć "co ludzie powiedzą". Jest to mimo wszystko bardzo wroga kraina , raz wystarczy sobie dać wejść na łeb i już będą po łbie łazić. Moje psy nie muszą się nikomu podobać :diabloti: wystarczy że ja jestem nimi zachwycona :cooldevi: I takie podejście do sprawy , sobie zorganizujcie w głowach , jest dużo łatwiej - skoro dziś się nie wygrało , wygramy następnym razem !!! Każdy kto brał odemnie psa , miał na ten temat cały wykład :evil_lol: uprzedziłam lojalnie , co może spotkać , co usłyszą - no i fajnie jest po jakimś czasie , słyszeć od właścicieli Penn-Staffów - skąd wiedziałaś że będą tak gadać :diabloti: cóż życie ... Oczywiście że jest miło , że dzieciak , którego przyjęło się na świat , osiąga coś .. dostaje fajny opis , lokatę - dreszczyk emocji wystawowy , jest bardzo ciekawy i go lubię. Ale zdecydowanie wolę relacje , z życia psa - co robi , co zbroił , jakie robi kupy ... I w sumie ,to o tego co się naj naj bałam , czyli Bajka , bo to jednostka niesłychanie po swojemu , trafiła najlepiej :) Ona miała przodozgryz , poszła do kochania , do tego charakter z pod ciemnej gwiazdy - wylazł z niej bulgot jak cholera ... uparty indywidualista ... miałam ogromne obawy , wydając ją , że wrzucą mi ją przez płot razem z granatem. Ale tak zachwyconych psem ludzi , to dawno nie widziałam :evil_lol: Alicja poznała Bajkę :) i jej chimeryczne życie :diabloti: Quote
#Etna# Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Właśnie z takim nastawieniem mam zamiar spróbować wystawiać... Jak nie wygram tym to może następnym razem. Hodowli nie zakładam bo z opowiadań (a to już mi w 100% wystarczy) wiem jaki to ciężki "kawał chleba". W przenośni oczywiście bo dobra hodowla zysków nie przynosi:diabloti: jedynie satysfakcje. To według mnie dla prawdziwych hobbystów a nie dla przeciętniaków. Szczerze mówiąc biorąc do siebie pierwszego psa bardzo nie chciałam żeby był nijaki tylko właśnie z charakterem. Nie dziwie się, że Bajka trafiła do domu w którym ją kochają ponad życie. Dla mnie pies to najlepiej jak jest albo aniołkiem albo diabłem wcielonym. Ile to się z moim onkiem namęczyłam, ale on to po prostu taki typ. Jak mu ktoś nie pasi do za cholere się go nie przekona. I tyle. A sznup no cóż. W porównaniu to jest aniołkiem z małymi różkami:evil_lol: Pies przede wszystkim jest do kochania a reszta to miły dodatek:lol: Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 eria napisał(a):... https://picasaweb.google.com/107441692098845963103/MWPRKielce20112011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLeXuJ_n-7Xd6gE&feat=directlink#5677959134807779058 z tym psem przegrał Lotos ? :crazyeye: faktycznie porażka.... Ale za to w klacie jaki szeroki, nie to, co mój "GRUBY" Lotinko:roflt: Mam nadzieję, że Lotos jest nadal w fazie rozwoju i tak jak młodzi chłopcy kiedyś zmieniają się w barczystych mężczyzn, tak moja "pocieszka" przeistoczy się w mocnego samca:lol: A najgorsze jest to, że w opisie ma dobra klatkę piersiową, czyli nie jest za wąski w/g pani Sędziny, tylko ma za bardzo umięśnioną głowę:crazyeye: Szukałam tych mięśni, ale za cholerkę nie mogę ich znaleźć:roflt: Lotos ma długi, kościsty, wąski łeb;-) Tekla64 napisał(a):wystawy... wystawy , zawsze bylo to bawienie sie w szwindelki i przekrety i jak widze dalej zostalo ale jesli to tyn pies to tez sie nie dziwie ze jestes wku... tyz bym byla Tu raczej szwindelków nie było, tylko Pani Sędzia miała dziwny gust i w dodatku zmieniał Jej się z klasy na klasę i z koloru na kolor;-) #Etna# napisał(a):Wszędzie widzę trzeba mieć dojścia;) Szczerze mówiąc na tej wystawie to bardzo dużo było takich dziwnych wygranych... Ja też bardzo chce chociaż spróbować swoich sił z Etną na ringach, ale to raczej tak z ciekawości. Bo z tego co widzę wystawy nie są żadnym wyznacznikiem tego czy pies jest piękny czy nie. Zresztą jak by nie było piękno leży w oczach patrzącego:diabloti: Podejście Vectry do sprawy super. Oby jak najwięcej takich hodowców. Moda to moda. Trwa tylko chwilkę. Ważne żeby mieć swoje ideały. Doginko przecież masz piękne psiska i z tego należy się cieszyć:roll: Chociaż sama psa bym nie kopiowała to jednak jest kilka psów, które mi się właśnie takie podobają np. Lotos albo czarny Decoy. Eria jak miło widzieć, że ktoś ma podobne podejście:lol: Wzięłam suczkę z takim samym założeniem:lol: Etna, dziękuję - wiem, że mam piękne psy i nie wystawiam ich dla samych wygranych, ale jest to wqrzające jak się przegrywa z gorszym psem. Jak przegrywam z pięknym psem np. takim jak SCRAPPY DOO Jazzy Dogs, albo HIPPIS HULTAY Nadpilickie Bestyjki, to nie jest tak przykro:roll: ja nie muszę wygrywać, nie mam żadnych układów, mam tylko piękne psy i tak jak pisze Vectra nie wystawiam ich, bo muszę, tylko wystawiam, bo to kocham. I uważam, ze właśnie mam idealne psy, przynajmniej Gordon i Lotos dla mnie są takie, a Rapcio jest trochę mniej idealny, ale za to najbardziej elegancki z całej mojej trójcy, jak go odpicuję na cacy:lol: Alicja napisał(a):mam to samo zdanie ....pies porażka , gdybym spotkała go na ulicy pomyślałabym , że to jakieś popłuczyny ze sznupa ale nie pies z pudła wystawowego .... masakra... Do tej pory 5 razy Lotos z nim startował i 5 razy wygrywał, teraz role się odmieniły:razz: Ale nic to, dziś doła zakopałam i postanowiłam, ze jeszcze nie raz Lotos sprawi młóckę temu psu:roflt: Ja jak Feniks podnoszę się z popiołów:roflt: Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Dziś przyjechała do mnie Holly - córusia Gordonkowa. Miałam ją tylko podstrzyc tu i ówdzie, wyrównać łapki i ostrzyc szyję, doopkę i policzki, a stało się tak, że teraz jest łysa jak kolano:roflt:Włosy z niej wyłaziły jak szpilki z masła i w sumie rwałam ją tylko 25 minut:crazyeye: Quote
Elitesse Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 ja tak od siebie dorzuce - alby wygrywac trzeba po pierwsze miec fajnego psa, po drugie trzeba go super przygotowac a po trzecie swietnie zaprezentowac ... i dopiero suma tych 3 rzeczy daje wygrana ;) Quote
Alicja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Doginka napisał(a):Dziś przyjechała do mnie Holly - córusia Gordonkowa. Miałam ją tylko podstrzyc tu i ówdzie, wyrównać łapki i ostrzyc szyję, doopkę i policzki, a stało się tak, że teraz jest łysa jak kolano:roflt:Włosy z niej wyłaziły jak szpilki z masła i w sumie rwałam ją tylko 25 minut:crazyeye: daj fotę :grins: Co do Bajeczki , jak Vectra napisała , poznałam dziewczynkę .... pierwszy raz trafiło mi się by poznać takie indywiduum z cyklu szczenior jak Bajka ...serio Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Elitesse napisał(a):ja tak od siebie dorzuce - alby wygrywac trzeba po pierwsze miec fajnego psa, po drugie trzeba go super przygotowac a po trzecie swietnie zaprezentowac ... i dopiero suma tych 3 rzeczy daje wygrana ;) Masz rację, ale czy przez to sugerujesz, że mam dupne psy? Albo dupnie zrobione? A może do dupy wystawiam:hmmmm: Alicja napisał(a):daj fotę :grins:... wedle życzenia Psze Pani:lol: Taka zarośnięta przyjechałam do taty;-) Tu mnie oskubali z grubsza:mad: Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 I teraz mogę się pobawić z Lotinkiem:lol: Quote
Doginka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Reszta fot jutro, bo ledwo patrzę na oczy Quote
jonQuilla Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [FONT=Georgia]ale one wszystkie się kurczą po skubanku :evil_lol::evil_lol: urokliwa sunia tak w ogóle :loveu:[/FONT] Quote
Saththa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Doginka napisał(a): Nie wiem, co to LOTR, ale wiem, że Gordon ma mądrzejsze spojrzenie od Lotosa:lol:;-) A Lotos ma bardziej puchate łapki :lol:;-) Lord Of The Ring ;) Władca pierscieni;) Quote
Recommended Posts