Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]no to się cofnęłam żeby zobaczyć różnicę na zdjęciach z pudłem i faktycznie sznup wygląda przy terierze jak chucherko :-o
nigdy na żywca nie widziałam ruska a i olbrzyma sznaucera raptem kilka razy widziałam
sobie wpisałam też w google no i cofam co napisałam...teraz bym rozróżniła :)
[/FONT]

Posted

Ja CTRy i sznaucery akurat rozróżniam, mimo że żadna z ras nie jest tą "moją" :D
Ale sznaucera od sznaucera to już problem...
...o hodowli nigdy nie słyszałam, dobrze jest się czegoś nowego nauczyć :)

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ja bym nie odróżniła sznupa olbrzyma od teriera ruska nawet gdyby stały obok siebie :evil_lol::evil_lol:[/FONT][FONT=Georgia] w gruncie rzeczy to czym się różnią? :oops:[/FONT]

jak dla mnie zupełnie inne psy: CTR to taki misiasty wielkolud, kręcona sierść, kita, łeb jak sklep za to sznaucer smukły, umięśniony, prostokątny, gładki :)

Posted

malawaszka napisał(a):
ale jak CTRa obciąć na sznaucera to bardzo bardzo cieżko odróznić - pod futrem nie są takie ogromne - zwłaszcza jakby porównywać z takim np Irysem

haha, obiętego CTR z Irysem to nikt nie odróżni :D

chyba chodziło o wystawowe egzempla ;)

Posted

CTRa wystawowego cięzko pomylić ze sznupem. Ale takie "domowego" mozna. My raz na wybiegu spodkalismy nawet 1 zdjecie miałam w galerii. państwo z suczka CTRa Tazz nie ogolony p ozimie. Ja zauwazyłam różnicę ale naprawde subtelne. troche inny włos ale postórowo jak Tazzman. państwo natomiast mysleli ze Tazzio to terier ;)

Posted

Miałam dziś nowego klienta:lol:
Młodzieniec 5-cio miesięczny, większy jest już od rocznego Lotosa, ale słodki i bardzo grzeczny piesek:loveu: ASTER Hebanowa Sfora, w domu zwany BRUNO;-)

Przyszedł do mnie jakiś baranek i chciał się zrobić na sznupa:lol:

Posted

[quote name='Korenia']http://i52.tinypic.com/2qa1vm0.jpg
Ale lotnisko mu zrobiłaś :evil_lol:

Czyżby chciał Cię skonsumować ?
Tu jeszcze nie jest skończony. Robiłam mu przerwy, bo to jeszcze szczeniaczek malutki:lol:
Na początku podczas rwania chciał mnie zjeść, ale już po kilku minutach się uspokoił i był grzeczny, a podczas suszenia Bruno też suszył zęby - chyba mu było dobrze:lol:

Tu trzepał głową i taka fota mi się strzeliła:roflt: Jakby skóra mu odpadała:roflt:

Posted

makot'a;17154872 napisał(a):
Kurcze z tymi sznaucerami to kupa roboty! :-o

Trochę jest pracy, ale później efekty są super:lol:
[quote name='Saththa']http://i51.tinypic.com/1247st1.jpg do TOZu trzeba to zgłosić mecza psa :lol:

Odkurzałaś go?:hmmmm: kurcze ja nigdy nie widziałam takich fot z " w trakcie" troche przerażające.... :)
Ciekawe co na to przeciwnicy kopiowania, które jest w znieczuleniu i trwa chwilę, a trymowanie jest bardziej bolesne, szczególnie za pierwszym razem:roll:

Z Lotinkiem od razu się zakumplowali:lol:

Posted

makot'a;17154876 napisał(a):
Ile czasu taki pies zarasta po rwaniu?
Trochę makabrycznie musi wyglądać, jak się idzie z takim psem na spacer :lol:

Ja uwielbiam takie łyse sznupy dopiero co robione, bo widać, że zadbane są;-)
A zarastanie zależy od danego osobnika. Raper zarasta w ciągu miesiąca już tak na cacy, Gordon do wystawy potrzebuje ok 4 m-ce, Lotosa jeszcze nie wyłysiłam:roflt: A tego malucha rwałam pierwszy raz, wiec też jeszcze nie wiem;-)
[quote name='Saththa']Już wiem, ze odkurzacz to suszarka :roflt: ja się edukuję przy Was za wsze czasy ;)

http://i54.tinypic.com/1znmrsj.jpg hahaha

http://i52.tinypic.com/29pc8wp.jpg alez ma złą minę;)

A był taki misiaczek :)
Był baranem z obrzydliwą wata na plecach;-) A teraz jest pięknym sznaucerkiem:lol::loveu:

I przyszła "mamusia":multi:

I w nagrodę był długi spacerek:multi: