Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Doginka']Nie zdarzają się przypadki, ze niekopiowany nie pasuje do wzorca, bo wzorzec przewidywał jeszcze do niedawna i takie i takie, czyli kopiowane i naturalne;-)
Jeśli chodzi o podróże autem z psem, to nawet starego psa można nauczyć, tylko potrzeba trochę cierpliwości i konsekwencji, a jak pies wymiotuje, to są na to specjalne środki i po problemie;-)

Przypominam Ci mój adres:
[email protected]

A jak ten nie działa, to kliknij w mój banerek po stronie www i na mojej www w zakładce kontakt jest inny adres;-)

Ja wiem, że nauczyć można, niemniej jednak jest to bardzo mozolny proces, szczególnie przy lękliwych psach :/
A niestety moje wykazują objawy mocnego "zaniedbania" jeśli chodzi o szczenięcą socjalizację ze światem. Szczególnie Łati, który często bez powodu wpada w panikę. W samochodzie jest urwanie głowy, bo jeśli już uda się uspokoić Bastę, to Łati zaczyna od nowa jęczeć i wyrywa BAstę ze spokojnego stanu, który udało jej się osiągnąć...i wszystko od nowa. Tak w kółko ;)
Myślę, że gdyby nie Łati, to poszłoby z samą Bastą gładko, Nitka samochód uwielbia. Tylko Łati panikarz nie daje się przekonać :(

Jak wrócę z Nitką ze spaceru to prześlę zdjęcia :D

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]książę bloków ;) :evil_lol:
http://i53.tinypic.com/s6jez5.jpg

chłopaki chyba przypadli sobie do gustu :)
[/FONT]
Tiaaaaaa, bloker:roflt:

makot'a;17164871 napisał(a):
Ja wiem, że nauczyć można, niemniej jednak jest to bardzo mozolny proces, szczególnie przy lękliwych psach :/
A niestety moje wykazują objawy mocnego "zaniedbania" jeśli chodzi o szczenięcą socjalizację ze światem. Szczególnie Łati, który często bez powodu wpada w panikę. W samochodzie jest urwanie głowy, bo jeśli już uda się uspokoić Bastę, to Łati zaczyna od nowa jęczeć i wyrywa BAstę ze spokojnego stanu, który udało jej się osiągnąć...i wszystko od nowa. Tak w kółko ;)
Myślę, że gdyby nie Łati, to poszłoby z samą Bastą gładko, Nitka samochód uwielbia. Tylko Łati panikarz nie daje się przekonać :(

Jak wrócę z Nitką ze spaceru to prześlę zdjęcia :D

na początek trzeba robić króciutkie przejażdżki, takie 10/15 minut i co 2 dni wydłużać i za każdym razem nagradzać jak pies jest spokojny:lol:
Czekam na foty od soboty:lol:;-)

[quote name='Tekla64']ale zes tych foteckow natrzaskala!!!
Zobaczysz ile we Francyjjjiii natrzaskam:lol: