panienkabubu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginka, jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie, to źle podchodzisz do tych wystaw i dlatego tak się na Tobie odgrywają :diabloti: Też kiedyś miałam takie zdanie jak Ty, ale to było w czasie kiedy moja suka zgarniała same BDB :diabloti: Bo inni mają znajomości, bo młodych wystawców chcą wygryźć i tyle. A im o to właśnie chodzi, żeby pogonić, ale ja się tak łatwo nie poddaję. I co? I los się odwrócił, suki obie wygrywają, pokończyły Championaty (Franca w 3 tyg młodzieżówkę), wygrywają z tymi, którzy kiedyś zawsze byli na czele. Halszka nawet zaczęła Intera i trafiła do pierwszej szóstki na BOG! Warto było! W ciągu 4 miesięcy na mojej półce pojawiło się 10 olbrzymich pucharów, gdzie przez półtora roku było trudno o medal.. Wyrzuciłam w to tysiące złotych (pewnie już by się całkiem fajne auto z tego uzbierało), ale najważniejsze, że ja dobrze się bawiłam i było mi dobrze! Robiłam i nadal robię to, co kocham i nigdy nie przestanę, chyba, że mi nogi poucinają :diabloti: Wytrwałości i spokoju Ci życzę, wystawy to nie życie, a przyjemność, a z takim podejściem szkoda Twoich nerwów, pieniędzy i stresu dla psów (bo im też się udziela). Jednemu sędziowi się spodoba, drugiemu nie, o gustach się nie dyskutuje, a pojawiając się na jakiejkolwiek wystawie w jakimkolwiek mieście na świecie trzeba się z tym liczyć. Nie zawsze się wygrywa i do tego też trzeba się przyzwyczaić. Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Kasiububu, Ciebie też szlakby trafił, jakbyś np. widziała jamnika szorstkowłosego wygrywającego w sznaucerach - piszę tak ogólnie, bo kiedyś taki wygrał - nie powiem gdzie i kiedy:evil_lol:Ale wkurza mnie to wszysko - szkoda kasy na kumoterstwo:razz: Gordon swoje Championaty też zrobił jak burza:multi:, ale to tylko jego zasługa, bo on poprostu jest show i sam się wystawia, Raper to dureń i do tego uparty:angryy::mad: - zamienia miejscami doopę z głową:evil_lol: - nie zawsze, ale przeważnie:evil_lol: A tak poza tym, to Jarek się buntuje i nie chce mnie wozić na te ustawione z góry wystawy:cool3: - nie mam z kim jeździć:angryy::placz: Quote
panienkabubu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Transport to nie problem, dogomaniacy na pewno pomogą:cool3: Ja już za długo siedzę w wystawach, żeby przejmować się potyczkami sędziów:) Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 panienkabubu napisał(a):Transport to nie problem, dogomaniacy na pewno pomogą:cool3: Ja już za długo siedzę w wystawach, żeby przejmować się potyczkami sędziów:) Kasieńko, Ty masz hodowlę, a ja jestem tzw. wolny strzelec:razz: Na hodowli ZK zarabia:cool3: - nie bierz tego do siebie, bo ja piszę tak ogólnie;) Quote
ariss Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 No nie!!!!!!!!!Mój kochany Rapcio,którego bym zamiziała,zagłaskała;)Jemu nic z tyłkiem się nie zamieniło:mad::evil_lol: A miejsce w w samochodzie pewnie się znajedzie...więc J się może buntować:evil_lol: Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 gassira napisał(a):No nie!!!!!!!!!Mój kochany Rapcio,którego bym zamiziała,zagłaskała;)Jemu nic z tyłkiem się nie zamieniło:mad::evil_lol: A miejsce w w samochodzie pewnie się znajedzie...więc J się może buntować:evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:Jesteś kochana:loveu::loveu::loveu: - będę pamiętać następnym razem:calus: Quote
panienkabubu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginka napisał(a):Kasieńko, Ty masz hodowlę, a ja jestem tzw. wolny strzelec:razz: Na hodowli ZK zarabia:cool3: - nie bierz tego do siebie, bo ja piszę tak ogólnie;) No bardzo na mnie na pewno :evil_lol: 44 zł rocznie składki, teraz więcej, i wsio :evil_lol: Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 panienkabubu napisał(a):No bardzo na mnie na pewno :evil_lol: 44 zł rocznie składki, teraz więcej, i wsio :evil_lol: A przeglądy miotu, a metryczki i karty krycia i nie wiem co tam jeszcze;) - wszystko kosztuje:razz: Quote
panienkabubu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginka napisał(a):A przeglądy miotu, a metryczki i karty krycia i nie wiem co tam jeszcze;) - wszystko kosztuje:razz: A jak to ma się do wystaw i przegrywania? :cool3: Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 panienkabubu napisał(a):A jak to ma się do wystaw i przegrywania? :cool3: Do przegrywania poniekąd nie, ale do wygrywania - tylko pomyśl:cool3: Quote
sleepingbyday Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 gassira napisał(a):No nie!!!!!!!!!Mój kochany Rapcio,którego bym zamiziała,zagłaskała;)Jemu nic z tyłkiem się nie zamieniło:mad::evil_lol: A miejsce w w samochodzie pewnie się znajedzie...więc J się może buntować:evil_lol: ja też bardzo lubię rapcia, o! Quote
ewka i haker Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 http://images6.fotosik.pl/210/dc3a616511098a5f.jpg ta pani meczy Rapcia a piesek pani labka Quote
Helga&Ares Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ooo! I Rapcio, i Gorduś i ....Gass:razz::loveu: Quote
panienkabubu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginka napisał(a):Do przegrywania poniekąd nie, ale do wygrywania - tylko pomyśl:cool3: Pamiętaj tylko, że tych czołowych hodowców, np. w sznutach jest wielu, a zwycięzca może być tylko jeden. I nie zawsze jest to jedna i ta sama osoba. No, ale widzę, że Ci nie przegadam, to nawet nie próbuję:cool3: Quote
AnkaG Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginka zawsze broniłaś Pani z miejscowosci na N. Ja przez kilka lat naoglądałam się damy w czerwieni. Fakt ma dużo pieknych psów ale jej wygrane czasami były naprawde wątpliwe. Potwierdzały to gwizdy ludzi. Niestety na układy nie ma rady. Przyzwyczaiłaś się do wygrywania.:evil_lol: A Rapcio jest koffany i nie gadaj na psa bo w ucho zarobisz. No ... :mad: Wyskub trochę siersci z Nuki i przeszczep Rapciowi :lol::razz: Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 [quote name='sleepingbyday']ja też bardzo lubię rapcia, o! Rapcio odwzajemnia lubienie:loveu: [quote name='ewka i haker']http://images6.fotosik.pl/210/dc3a616511098a5f.jpg ta pani meczy Rapcia a piesek pani labka Ale Rapcio jest szczęśliwy, jak się go tak męczy:multi: [quote name='Helga&Ares']ooo! I Rapcio, i Gorduś i ....Gass Może dołączysz?:razz: [quote name='panienkabubu']Pamiętaj tylko, że tych czołowych hodowców, np. w sznutach jest wielu, a zwycięzca może być tylko jeden. I nie zawsze jest to jedna i ta sama osoba. No, ale widzę, że Ci nie przegadam, to nawet nie próbuję Może w Twojej rasie jest lepiej...;) [quote name='AnkaG'] ...Wyskub trochę siersci z Nuki i przeszczep Rapciowi Chętnie bym to zrobiła, bo on naprawdę jest baaaaaardzo miękki, ale jego szczeniaczki jak na razie są twarde, co mnie bardzo dziwi:razz: A Pani w czerwieni dalej będę bronić, bo dzięki Jej hodowli mam Gordona i uważam (bez urazy dla innych), że mam najpiękniejszego i najmądrzejszego psa, jakiego kiedykolwiek miałam:loveu: - a miałam ich trochę;) Quote
weszka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginko ja ponad 15 lat wystawiam, wiele lat działałam w sekcji w ZK, jestem asystentem więc widywałam oceny od drugiej strony. Teraz nie bawię się w ZK bo brak czasu, a poza tym niestety jest tam sporo osób które nie zrealizowały się gdzie indziej i tam szukają kariery i poklasku i nie odpowiada mi ich podejście do sprawy. Mogę więc powiedziec że nieco znam ten światek i nie zgodzę się z Tobą, że tylko układy i kumoterstwo rządzą ringami i że wygrywają hodowcy. Nie twierdzę że się nie zdarzają takie incydenty ale nie można uogólniać. A przede wszystkim sprawę trzeba traktować lekko i przyjemnie jako hobby i sposób spędzania wolnego czasu w psim gronie. Rapcio jest śliczny i słodki, a wystawa to jak zawody więc i porażki się zdarzają. Czasem decyduje fryzura, czasem pies coś zmaści, czasem sędzia woli inny typ - samo życie. Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Sorry, ale dziś nie mam ochoty rozmawiać na temat wystaw - chyba się wypaliłam:razz: Mam doła!!!!!!!!!!!!!! Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Ewa, ale śliczne fotki:crazyeye::loveu: Quote
ariss Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Doginka napisał(a):Ewa, ale śliczne fotki:crazyeye::loveu: Przepraszam,że wklejam do Ciebie,ale Kamil prędzej tu je znajdzie niż całą moją galerię;) Quote
Doginka Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 [quote name='gassira']Przepraszam,że wklejam do Ciebie,ale Kamil prędzej tu je znajdzie niż całą moją galerię;) No problem:p Quote
Recommended Posts