kasik wawa Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 adres juz sobie znalazlam w internecie ,nawet powinnam tam trafic ale jeszcze poczekam na odpowiedz kiedy dokladnie najlepiej jest podjechac Quote
_Natalia_M_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 sunia jest piekna... niech tylko sie dobrze naje wyszczotkuje sie ja i bedzie cuuuudo :).. czy juz ktos jest nia zainteresowany? ;) aby uzyskac wiecej informacji trzeba dzwonic tak ? nie ma tu kogos z tego schronu ..bo mam kilka pytan :) A jak sunia reaguje na inne psy ? Bo ja juz mam jedna suczke ... (widoczna w profilu) jest bardzo mala.. Czy ta psinka nie ma nic przeciwko innym psiakom? bGdyby wszystko bylo w porzadku to bardzo chetnie porozmawialbym z rodzicami na jej temat... Szkoda psiny.. Quote
Ziutka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='kasik wawa']adres juz sobie znalazlam w internecie ,nawet powinnam tam trafic ale jeszcze poczekam na odpowiedz kiedy dokladnie najlepiej jest podjechac Kasiu nasz Azorek jest czynny codziennie od 7.00 do 19.00.....w tych godzinach możesz spokojnie pojechać i zobaczyć małą. W schronisku będzie pani Zytka, dzisiaj do niej zadzwonię i powiadomię Ją, że jutro będziesz u naszej suni. [quote name='_Natalia_M_'] czy juz ktos jest nia zainteresowany? ;) aby uzyskac wiecej informacji trzeba dzwonic tak ? nie ma tu kogos z tego schronu ..bo mam kilka pytan :) Natalia...suczką jest zainteresowana Kasia.....(jak widać kilka postów wyżej") Aby uzyskać więcej informacji możesz pytać tutaj na wątku - odpowiemy na każde pytanie. Quote
kasik wawa Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 dziekuje bardzo to ja jutro podjade do malej widze ze nie tylko ja sie mala interesuje to jets pocieszajace ilu ludzi tak szybko i sprawnie chce pomoc maluszkowi!! Quote
Ziutka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 kasik wawa napisał(a):dziekuje bardzo to ja jutro podjade do malej Kasiu a o której będziesz jutro u suni :roll: Quote
_Natalia_M_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 ziuta-23 napisał(a):Natalia...suczką jest zainteresowana Kasia.....(jak widać kilka postów wyżej") Aby uzyskać więcej informacji możesz pytać tutaj na wątku - odpowiemy na każde pytanie. Wlasnie widze... Kasia pewnie ja przygarnie bo ma wielkie serducho... :) Ja pytam bo rowniez chce przygarnac jakiegos psa.. najlepiej wlasnie suczke i juz po zabiegu... Ale martwie sie bo mam juz w domu jedna psine.. Stad moje poprzednie pytanie... Bo to wazne aby psy sie nawzajem akceptowaly.. Mieszkam na wsi .. wiec psiakowi ruchu by nigdy nie zabraklo... ale mieszkala by oczywisci w domku... Dzisiaj porozmawiam na jej temat z rodzicami..no ale zaczekamy jeszcze co zadecyduje Kasia :) ! Pozdrawiam :) Quote
Ziutka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 _Natalia_M_ napisał(a): Ja pytam bo rowniez chce przygarnac jakiegos psa.. najlepiej wlasnie suczke i juz po zabiegu... Ale martwie sie bo mam juz w domu jedna psine.. Stad moje poprzednie pytanie... Bo to wazne aby psy sie nawzajem akceptowaly.. Mieszkam na wsi .. wiec psiakowi ruchu by nigdy nie zabraklo... ale mieszkala by oczywisci w domku... Dzisiaj porozmawiam na jej temat z rodzicami..no ale zaczekamy jeszcze co zadecyduje Kasia :) ! Pozdrawiam :) Natalko u nas suczek pod dostatkiem.....wszystkie po sterylizacjach. Wszystkie sunie w naszym schronisku zazwyczaj siedzą z innymi psiakami i jest ok.....zero jakiejkolwiek agresji. Więc jeżeli Kasia zdecyduje się adoptować Boni ( a zapewne Ją adoptuje :eviltong:bo nie można się w niej zakochać :cool3: ) to może chciałabyś dać domek jakiejś innej naszej schroniskowej suńci :roll: Natalia a daleko mieszkasz od Sochaczewa :cool1: Quote
_Natalia_M_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 ziuta-23 napisał(a):Natalko u nas suczek pod dostatkiem.....wszystkie po sterylizacjach. Wszystkie sunie w naszym schronisku zazwyczaj siedzą z innymi psiakami i jest ok.....zero jakiejkolwiek agresji. Więc jeżeli Kasia zdecyduje się adoptować Boni ( a zapewne Ją adoptuje :eviltong:bo nie można się w niej zakochać :cool3: ) to może chciałabyś dać domek jakiejś innej naszej schroniskowej suńci :roll: Natalia a daleko mieszkasz od Sochaczewa :cool1: No wlasnie widze ,ze dosc daleko... Ja mieszkam w Okolicach Leszna WLKp... Quote
Ziutka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 _Natalia_M_ napisał(a):No wlasnie widze ,ze dosc daleko... Ja mieszkam w Okolicach Leszna WLKp... Ojojoj...........to trochę kilometrów jest :roll: Quote
_Natalia_M_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 No niestety :-(:-(:-(:-( Szkoda bo psunia sliczna .. ale Kasia napewno sie nia wspaniale zaopiekuje i wyrosnie na pieknego radosnego psa :) Trzymam kciuki !! Quote
Reno2001 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 NataliaM -a może popatrz na psiaki ze schronik bliżej Ciebie? Jest takie schronisko w Buku pod Poznaniem. Straszna bieda, psiaków dużo, mało adopcji. Sporo psów z tego miejsca wystawia Supergoga. Ja mam z tego schronu swoją cud-miód Maszkę dawniej Majkę. Quote
_Natalia_M_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='Reno2001']NataliaM -a może popatrz na psiaki ze schronik bliżej Ciebie? Jest takie schronisko w Buku pod Poznaniem. Straszna bieda, psiaków dużo, mało adopcji. Sporo psów z tego miejsca wystawia Supergoga. Ja mam z tego schronu swoją cud-miód Maszkę dawniej Majkę. Szukalam juz strony schrnoiska w poznaniu ale nie moglam nic znalesc... Jedna mialam nba swoim blogu to jest juz nie aktualna... Chodzi mi jeszcze o to z,e ja poszukuje jeszcze wmiare mlodego psa.. aby mic jakis wplyw na jego charakter... Ostatnio mialam Dalmata ze schroniska byl dosc stary bo mial juz 8 lat :( I niestety przez to wszystko zdechl na skret jelit.. Byl strasznie wystraszony ..bal sie ,ze ktos zabierze mu jedzenie i bardzo lapczywie wszystko jadl.... :( Weterynarz niestety nie mogl mu pomoc i Pako oszedl :( ['] Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 NataliaM-przeciez jest straszne schronisko w Lesznie,Przerazajace w Koscianie ,w Gostyniu,Ostrowie Wlk.,Jarocinie,Steszewie,Gnieznie,Swarzedzu-Poznan,500 psow w poznanskim schronisku,Buku,Szamotulach,Obornikach,Wrzesni,Ruscu itd Sama rozpacz itragedia:placz::placz: Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 NataliaM-strona poznanskiego schroniska jest nieaktualna,nie uzupelniana.Slyszalam ,ze sa sliczne pieski w Gnieznie,gdzie nie ma wolontariatu:-(Sa sliczne pieski i mlode w Szamotulach,Ruscu,Wrzesni Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 za polowy ceny tzn.zakup z pseudohodowli ,co za horor:angryy:Nalezy zobaczyc rodzicow pieska gdzie przebywaja(czy sa z kojcow,klatek piwnic szop,bud)czy maja papiery ,metryki,ile razy do roku rodzi,Co znaczy polowa ceny?czy sie rodzice zastanowili co to znaczy?znowu chcecie zapelniac kiszen pseudohodowcom?Wpierw nalezy wszystko zobaczyc a nie cena sie fascynowac:angryy:Gdyby nie bylo zapotrzebowania nie byloby produkcji!!! schroniska pelne pieskow,szczeniaczkow,a ja musze czytac ze ktos bezmyslny chce kupic u pseudohodowcy:angryy: Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 NataliaM-zobacz watek zalozony przez pi_wei .Mieszka w lesznie i ma szczeniaczka. Pseudohodowle-bedac na dogomani powinnas wiedziec co oznacza PSEUDOHODOWLA. Zadna i to zadna dogomanianka nie powinna kupowac i miec do czynienia z psudohodowcami.My ratujemy zwierzeta ,a nie dajemy zarabiac rozmnozycielom,ktorzy za pieniadze dopuszaja swoje suczki dla pieniedzy :mad::mad:My walczymy z pseudohodowcami ,a nie wspieramy!!! my ratujemy,kastrujemy,leczymy,dajemyDT,a nie kupujemy nawet za 1/2 grosza od pseud...,my wykupujemy z hodowli stare ,niechciane psy sluzace tylko do rozrodu!!,zeby nigdy juz nie sluzyly jako rzecz! Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Psy z psudohodowli sprzedawane sa jako rasowe na jarmarkach,stadionach itdpsy te nie maja rodowodu,metryki,nie sa rejestrowane w ZK i kosztuje pol ceny.Psy te powinny miec tatuaz lub czip.Suczki rozrodowe powinny byc traktowane jako czlonek rodziny i trzymane byc w domu.Nie powinny 2x do roku rodzic tak dlugo ile pies zdrowotnie jest w stanie. Suczka nie moze byc narzedziem do rozrodu:angryy::angryy:i traktowana komercjalnie:angryy::angryy: Quote
Reno2001 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 NatalioM - pamiętaj: Rasowy=Rodowodowy. Jesli twój nowy pies nie będzie miał rodowodu to znaczy, że jest z pseudohodowli. Proste jak drut. Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Mam zapytanie ,czy bedzie posiadac rodowod ,metryke? Czy skantrolujesz ta hodowle? A tak z innej beczki ,czy nie widzisz ile szczeniakow roznych wielkosci jest w dziale psy w potrzebie? Quote
luka1 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 A wracając do Boni. Jeszcze jedna fotka dla nowej przyjaciółki psinki :eviltong: (Kasiu ona jest przesłodka, na psy i koty reaguje prawidłow właściwie wcale nie reaguje, zobaczysz cudo - psinka ) Quote
kasik wawa Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 jujku nie bylo mnie tu kilka godzin bo mi komp wysiadl a ten watek sie tak rozrusl!!! tragedia tyle psinek (rowniez szczeniakow)jest w potrzebie a tu sie pisze ze ktos za tyle pieniedzy kupuje psa!!przeznacz te pieniadze na jakiegos potrzebujecego zwierzaka a sama zaadoptuj jakiegos szczeniaczka-przeciez nawet tutaj na dogo jest ich pelno i napewno ponad polowa wyglada na rasowego!!:placz:po co ci papier jak mozesz pomoc jakiejs biedocie ktora napewno w 100000000% ci to odwdzieczy ze jej pomoglas z tego co widze nikt ci Natalio tutaj nie atakuje tylko cioteczki staraja sie ci uswiadomic kilka rzeczy-tyle biednych pieskow,nawet nie da sie ich zliczyc:placz: wracajac do suczki to jutro do niej pojade,porobie zdjecia i dam znac co u niej! ktos(juz z wrazenia nie pamietam kto)zapytal sie o ktorej bede jutro u niej.a o ktorej mam byc??mi to w sumie obojetne. Quote
Ziutka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 kasik wawa napisał(a): ktos(juz z wrazenia nie pamietam kto)zapytal sie o ktorej bede jutro u niej.a o ktorej mam byc??mi to w sumie obojetne. Ja pytałam Kasiu :lol: A pytałam dlatego bo też najprawdopodobniej będę jutro w Azorku....i myślałam, że się spotkamy. Tylko Ja w tej chwili nie umiem powiedzieć o której będę.....mam parę rzeczy do zrobienia. Quote
Ania-Sonia Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Prześliczna sunia z niej. Siedzi w boksie z takim fajnym rudym psiakiem, zwanym przez nas Szczurołapem ;) Chyba psiaki się polubiły. Quote
luka1 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Kasiu jeśli chcesz się umówić z p.Zytą - ona jutro jest w schronisku - to zadzwoń do niej 0 668 432 419, telefon ma przy sobie więc można dzwonić o każdej porze ( chyba) Quote
zurdo Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Najwyraźniej Natalio nie masz żadnej świadomości... Kundelka już masz... Ale chcesz psa do domu... Rozumiem - kundelek na łańcuchu? Kundelkiem ciężko się pochwalić? Kundelek może być tylko użytkowy, do kochania potrzeba rasowca? To masz problem, bo pies którego kupisz też będzie kundelkiem. Kasiu, bardzo bym się cieszyła, gdybyś się zdecydowała :multi: Quote
Recommended Posts