Jump to content
Dogomania

Kraków -cztery kocięta-Pepsi , Lolo , Fredzio i Elwis -wszyscy mają domy !!!

Recommended Posts

Posted

Dobrze że maluchy mają się dobrze :) Mają wspaniałą opiekę to nie może być inaczej.
Jeśli maluszek ma zatwardzenie możesz mu podać troszkę oleju parafinowego albo Lakcid - też reguluje sprawy trawienne.

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

3 tygodnie i same jedzą :crazyeye: To te moje jakieś zacofane są . W nocy 2 razy je karmię .:mad: Oj , chyba muszę się wziąsć solidnie za wychowanie swoich malców .
Albo je odstawię do Cioci Toski :diabloti:

Posted

Albo je odstawię do Cioci Toski :diabloti:[/quote]

matko jedyna :crazyeye: , tylko nie to :evil_lol:

urwanie głowy mamy z koteckami :loveu: , bo przecież w domu są dwa psy , rozbestwione , wypieszczone a teraz zamykanie w pokoju :crazyeye:, do kuchni nie wolno :crazyeye: -szok totalny !
Tosia /tosa inu/ nie jest specjalnie przyjaźnie nastawiona , Tofcik miał chyba jakiegoś przodka terierka-co się rusza gonić trzeba !
wczoraj obwąchiwał malucha na kolanach u Ani , a potem jakoś tak kłapnął paszczą :shake:-musimy bardzo uważać i niestety go zamykać !

ciociu Bianko :lol:, jedzenie , to moze za duże słowo :evil_lol: do określenia czynności przy talerzykach z mleczkiem :evil_lol: -ciamkanie , sapanie, prychanie , oczywiście obowiązkowo łapięta umoczone -ale mleko znika w brzuszkach i to jest najważniejsze :lol:

a olej parafinowy kupię gdzie ? w aptece ?

Posted

oferowalam tymczas kociaczkom ktore wyladowaly w schronie tylko narazie nic nie wiadomo co z nimi-czekam na odpowiedz.Co prawda niewiem czy powinnam brac koty ze schroniska bo mam swojego kota i boje sie ze czyms moze sie zarazic (wiadomo jak to w schronisku)
Wiec jesli tamte kociaczki nie beda u mnie to moge tym zaoferowac tymczas

Posted

Toska napisał(a):

a olej parafinowy kupię gdzie ? w aptece ?

Tak, w aptece.

MARTYNKA146 napisał(a):
oferowalam tymczas kociaczkom ktore wyladowaly w schronie tylko narazie nic nie wiadomo co z nimi-czekam na odpowiedz.Co prawda niewiem czy powinnam brac koty ze schroniska bo mam swojego kota i boje sie ze czyms moze sie zarazic (wiadomo jak to w schronisku)
Wiec jesli tamte kociaczki nie beda u mnie to moge tym zaoferowac tymczas

To by było super gdyby się udało. Cioteczka Toska ma dobre serce :loveu: ale psi domek a nie koci i ciężko jej bardzo wychowywać kocie stadko. Zwłaszcza jak kociarnia zacznie rosnąć i rozrabiać :roll::shake:

Posted

:lol: wielkie dzięki za propozycję :lol:, ale będę szukać tymczasu tu na miejscu w Krakowie -żeby mieć możliwość odwiedzin kociaków i ewentualnej pomocy :lol:

pozdrawiam :lol::lol::lol:

Posted

rety, Toska, masz kocieta i to od razu cztery!!
nie moge dac DT, ale pomoge w oglaszaniu.
tyle, ze one powinny jeszcze z miesiac pobyc razem...
no chyba ze trafilby sie naprawde dobry dom.

Posted

oto nasze kotecki :loveu:

stołówka :dwa czarne po lewej to Elvis -u góry i Freddi na dole
i dwie kobitki po prawej -nadal bezimienne

Elvis nad Tofciową miseczką

Freddi podczas konsumpcji

panna łobuziara na koszyku , w którym śpią

Freddi

Posted

o tak :evil_lol: , urozmaicenie to ja teraz mam ......:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
każdy kociak jest inny , nie ma problemu z rozróżnieniem :lol:
i tak fajnie -panowie czarni , panie biało -burawe :lol:
dziewczyny są zdecydowanie silniejsze , większe, ciekawskie i okrrropnie ruchliwe !
chłopcy słabsi , drobniejsi , ale walczą dzielnie :evil_lol:
noc wszyscy przesypiają całą , ruch w koszyku zaczyna się po 7 rano i nie ma zmiłuj :angryy:
dziś dałam im pierwszy raz karmę Royala Babycat , namoczyłam , rozpaćkałam i.......czekałam , co będzie !
Baby rzuciły się jak sępy :evil_lol:, chłopcy spokojniej , ale wszystkim smakowało !
zobaczymy , co będzie z kupkami .
właśnie , a propos kupek -mały Freddi dalej koopki nie zrobił , choć wczoraj wieczorem dostał 1,5 ml parafiny do dziuba . Brzusio masujemy , ale wije się , jak wąż i wymyka biegać .Ma apetyt , biega , sioora , bawi się -kiedy ta kupa będzie , noooo....

panny mnie dziś zaskoczyły totalnie -pierwszy raz zrobiłam kuwetkę -wlazły jedna po drugiej , pogrzebały w żwirku i załatwiły się , jakby to robiły od zawsze :lol:

Posted

Kot zawsze wie do czego służy żwirek :lol: Mój też nie robił długo kupki .
Postaw go na brzegu zlewozmywaka , odkręć lekko kran żeby leciała ciepła woda , weż wacik i ciepłym wacikiem podcieraj mu tyłeczek . Może sie uda . Postaw go na ścierce , to się wbije pazurkami i nie będzie nawiewał .

Posted

Toska napisał(a):
:lol: wielkie dzięki za propozycję :lol:, ale będę szukać tymczasu tu na miejscu w Krakowie -żeby mieć możliwość odwiedzin kociaków i ewentualnej pomocy :lol:

pozdrawiam :lol::lol::lol:

w razie czego mozesz o mnie pamietac :lol:

Posted

fantastyczne!!!! :p i takie maleńkie...
mojego kocura znalazlam, jak byl kocim nastolatkiem i nie wiem, jak wygladal w dziecinstwie...
a zdjęcie śpiewającego Elvisa - cudo :lol::loveu:

Posted

:lol: dziękujemy za pochwały :oops:
i jak na sobotni wieczór przystało zapraszamy na szampana , winko , piwko , wódeczkę , drinki -co kto lubi :drinka::chlup::knajpa::drink1::drinking::popcorn::beerchug:
a mamy co świętować , oj mamy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
FREDDI wszedł do kuwetki , zrobił siusiu i PIĘKNĄ, WIELKĄ KOOOOOPKĘ :multi::multi::multi::multi:
kamień z serca nam spadł -słychać było u wszystkich ????
czekaliśmy na nią -tą koopkę-od środy !!!!
czyli wszystko z chłopakiem ok , możemy wreszcie spać spokojnie :sleeping:

wszystkie ciocie pozdrawiamy cieplutko :loveu:

Posted

dzień dobry wszystkim w słoneczny , niedzielny poranek :lol:
jak się spało ?
u nas żłobek ogłosił pobudkę o 6.30 :cool3: , pobrykaliśmy , toaleta /takie to małe a już umie, no jestem cały czas pod wrażeniem :lol: / , śniadanko i znowu drzemka .
Dziewczęta dostały wreszcie wczoraj imiona :lol: -ta bardziej bura to Lola :lol: , więcej biała to Pepsi :lol:
i Lola dziś nie bardzo chciała jeść , musimy ją poobserwować , czy aby coś nie dolega ....
zaczęły już się fajnie bawić , urządzać gonitwy po kuchni , bijatyki, tarzania i dzikie skoki :evil_lol: -wszystko jeszcze tak cudownie nieporadnie-coraz trudniej będzie towarzystwo ogarnąć :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

chwilowo śpią kociambry jeszcze , a ja nie wiem za co się brać :evil_lol:

Posted

Super kociaczki.
U mnie od wczoraj szpital wszystkie 3 koty kichają.
Tequila i Mała mają brać 3 x dziennie Esberitox N a Pchełka dodatkowo dostała Oridermyl bo jej znowu uszka się paprają oraz antybiotyk w zastrzyku i tabletki do domu będzie je brać 2 x dziennie (jest najmłodsza z towarzystwa jeszcze nie zaszczepiona)
Mała oprócz tego od tygodnia dostaje Sulfacetamid do oczu bo ma zapalenie spojówek

Wet mówił że jakiś wirus grasuje.....