Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z bólem serca :placz::roll: przekazałam niedawno suczynkę cioteczce Patii. Jest urocza, absolutnie urocza :loveu: Podbiła moje serducho. Najchętniej wcale bym jej nie oddała.
No żeby nie było tak słodko - zesikała się w samochodzie :mad:

Posted

Suczynka już u mnie . Oj boi się biedusia , boi wuja Fafika , zamelinowała się w łóżku laleczka :evil_lol:, pod pachą u mojego męża .

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA JAYO , KTÓRA WIOZŁA I WESZKI , KTÓRA ODEBRAŁA SUCZKĘ W KRAKOWIE , WYKĄPAŁA JĄ , OBCIĘŁA KOŁTUNY I PODAROWAŁA ŚLICZNĄ SMYCZ I OBRÓŻKĘ :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Ślicznotka w tej chwili całkowicie zagrzebana pod kołdrą śpi smacznie.

Posted

Dzień ze Śliczną był prawdziwą przyjemnością :) Rzeczywiście malutka woli towarzycho ludzi niż psów, przed moimi potfforami też się odsuwała. A szczyt szczęścia to kolanka, kołderka i ciepełko :loveu: Cudeńko!!!

Posted

nie wszystkie pieski to rajdowcy. Pixi też nie toleruje jazdy samochodem. Bez tabletki wymiotuje a po tabletce jest jakby nieprzytomna. Sama nie wiem co lepsze podawac nie podawac

Posted

Spała z nami :oops: i z Dudkiem całą noc bardzo grzecznie , daliśmy jej pontonik koło łóżka ale nie został wykorzystany . Nie chciała iść z psami na spacer rano , najpierw poszliśmy z naszymi psami a potem wzięłam Ślinocznotkę. Lubi spacerować , umie chodzić na smyczy . W domu pakuje się na kanapę , jest cichutka i grzeczna. :loveu: Nie chce albo nie umie jeść suchego ale będziemy starali się to zmienić , chcemy jej kupic karmę dla psów otyłych , ona jest zbyt gruba .

Posted

Ponieważ sunia saneczkowała bardzo odwiedziliśmy już gabinet weterynaryjny . Śliczna miała bardzo wypełnione gruczoły okołoodbytowe . Lekarz zrobił usg aby wykluczyć ciążę . Weszka odkryła u suni na brzuszku bliznę , prawie na 100 % jest pewne , że sunia jest wysterylizowana. Waży 11 ,5 kg , musi schudnąć .
Serduszko w porządku , uszy czyste , zęby są w idealnym stanie , czyste , bez kamienia.

Czy ktoś jej nie szuka ? Nie rozpacza za nią ?

Posted

czyli ktoś musiał o nia kiedyś dbać, skoro ja wysterylizował...tylko dlaczego teraz nie ma domku ???? zdecydowanie wszystkie psiaki powinny nosić adesówki !!!! Pixi juz dostała swoją i maja razem z Tabi powieszone na szyjkach !!!!!

A wracając do Ślicznej - czy byly rozwieszane plakaty w miejscu, gdzie znaleziono suczkę ???

Posted

xxxx52 napisał(a):
i..........byl jakis oddzwiek???

odnośnie czego ?? póki co Ślicznotka ma domek tymczasowy i będziemy szukać stałego, jeśli oczywiście nie znajdziemy poprzedniego właściciela.....

Posted

Ufff dobrze że to jednak tusza, a nie ciąża. A o saneczkowaniu właśnie zapomniałam ci Patia powiedzieć ale sunia sama pokazała ;)
No właśnie tak mi się wydawało że ma bliznę po sterylce. Kurcze ktoś o nią zadbał... a potem... się pozbył :shake:
Śliczna :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja przeszukałam jeszcze wczoraj ogłoszenia o zaginionych psach z Radomia ale nie znalazłam nic pasującego do naszej Ślicznotki. Czy ktoś z Dogomanii odwiedza radomskie schronisko , może jeszcze tam sprawdzić ?

Mała czuje się dobrze , już mniej boi się psów . Dudek się zakochał i nie ostępuje jej na krok:cool3:

Posted

Ja też już jakiś czas temu przeszukałam ogłoszenia i nie znalazłam nic pasującego. A czy ktoś może wie czy ta Pani, która opiekowała się Śliczną na działce dawała ogłoszenie do schroniska o znalezieniu takiej suni?
Dudek ma gust :) piękna panna mu się trafiła :)

Posted

Tak właściwie to sunia jest gotowa do wzięcia . Odrobaczę ją dziś wiec już niedługo będzie można ją zaszczepić .

Tylko sama nie wiem co robić , czy już ją ogłaszać , czy szukać dawnego właściciela ?

Zadzwonię do tej pani , która ją miała na działce i wypytam o te ogłoszenia.