jusstyna85 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):tak własciwie to wieku nigdy na 100% nie można okreslić :roll: Przypominam, że Harnasia Wasz wet ocenił na 3 lata, a on trzy lata spędził w naszym schronisku, a do tego jak tam trafił już miał koło 3 :eviltong: Dlatego mam cichutką nadzieje, że u Rimbuska to działa w drugą stronę i jeszcze miałby szasnę pożyć sobie kilka szczęśliwych lat.... Wygląda na przekochanego psiaka, tak strasznie mi go żal :-( Gdy brałam Dina miał napisane ok 7 lat, po obejrzeniu go ok 9 latek,a wczoraj gdy usłyszalam od weterynarza oszacowanie go, doznałam szoku.Wg niego znowu ok 12 lub 13 lat. Pewnie gdybym poszła,to jeszcze innego,to wiek także uległby zmianie. Jeśli nie ma w książeczce od właścicieli napisane,to może dopisz też w aukcji, że wiek między 8,a 10.To chyba nie byłoby kłamstwo, jeśli nie jest 100 % pewność,a wiek pomiędzy jest chyba bardziej przekonywujący. Quote
credita Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 wiem najgorsze że będzie coraz zimniej :shake: Quote
Aaliyah1981 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 jusstyna85 napisał(a):Gdy brałam Dina miał napisane ok 7 lat, po obejrzeniu go ok 9 latek,a wczoraj gdy usłyszalam od weterynarza oszacowanie go, doznałam szoku.Wg niego znowu ok 12 lub 13 lat. Pewnie gdybym poszła,to jeszcze innego,to wiek także uległby zmianie. Jeśli nie ma w książeczce od właścicieli napisane,to może dopisz też w aukcji, że wiek między 8,a 10.To chyba nie byłoby kłamstwo, jeśli nie jest 100 % pewność,a wiek pomiędzy jest chyba bardziej przekonywujący. zauwaz ,ze oni patrza na stan zebow a to tez zalezy jak psiak byl zywiony o np bokser kolezanki mojej mamy nie maa prawie zebow a ma jakies 6 lat:crazyeye: i zreszta to torsze tak jak z ludzmi jeden bedzie ladnie sie trzymac a 2-gi osiwieje majac 30 lat;) Tak zimno w Polsce??oj niedobrze kurcze zeby ta pani jednak sie zdecydowala Quote
credita Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 cisza a ja myślałam że chociaż ta pani się odezwała :roll: Quote
eria Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 zęby mylą ;) Kreona ocenili po zębach na 10-11 lat, bo ma starte równo z dziąsłami - takie płytki tylko są :lol: szybko okazało się że zęby ma starte bo uwielbia zabawe kamieniami i podejrzewam że całe życe sie nimi bawił :roll:A jeśli chodzi o zachowanie, o kondycję , całokształt, to może z 8 lat będzie mieć :lol: Quote
Mysia_ Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 dokładnie, tak to jest z tym ocenianiem wieku :roll: Qrczę, na dworze strasznie zimno..... Domku Rimbus Ciebie bardzo potrzebuje :roll: Quote
jusstyna85 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Pianka, jeśli możesz i chcesz,to wystaw go na wyróżnionej aukcji, bo wtedy jest na pierwszych stronach i o wiele więcej osób go widzi.Gdy była aukcja na transport Dalmatyńczykla,to ludzie pytali o jego adopcje,a też miał swoje lata i zmiany skórne. Quote
ANETTTA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):dokładnie, tak to jest z tym ocenianiem wieku :roll: Qrczę, na dworze strasznie zimno..... Domku Rimbus Ciebie bardzo potrzebuje :roll: domeczku kochany odezwij sie ...futrzak kochany czeka Quote
Pianka Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Wyróznienie na aukcji kosztuje. Ale on i tak ma juz prawie 1000 wyświetleń, więc nie jest aż tak źle. On jest naprawde stary, nie ma siły żeby np. biegnąc, chociaz bardzo by chciał bo czasem próbuje iść szybciej. I zdaje się, że taki wiek był w jego książeczce która schronisko dostało. Quote
eria Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 mam info od coolidiany, że jest szansa na dom dla niego o ile dogaduje się z innymi psami, chodzi zwlaszcza o duże.......... Quote
credita Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 chłopczyku dogaduj się z innymi psami trzymam kciuki za ciebie kochany;) Quote
ANETTTA Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 credita napisał(a):chłopczyku dogaduj się z innymi psami trzymam kciuki za ciebie kochany;) ojoj byłoby swietnie ........:multi::multi::multi:zeby sie udało Quote
Aaliyah1981 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 eria napisał(a):mam info od coolidiany, że jest szansa na dom dla niego o ile dogaduje się z innymi psami, chodzi zwlaszcza o duże.......... kurcze oby :roll:moj duzych nie znosil mam nadzieje ,ze Rimbus jednak jest spokojny a cos wiecej o potencialnym domku ??? Quote
Aaliyah1981 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 tzn tak sobie mysle ,ze w sumie wszystko mozna przeskoczyc ...zanim Kapsel zamieszkal z nami w blokach mielismy juz w nich stalego rezydenta Barrego owczarka szkockiego i obaj panowie za pierwszym razem tak nam sie skotlowali na spacerze ,ze nie wiedzialam za co mam lapac:placz:(totalna klapa)..2-gie podejscie pomrukiwania ale juz bez bujki ..myslimy ok bedzie dobrze ..wchodzimi po schodach otwieramy drzwi a tu kazdy z panow chial pierwszy wejsc do srodka . Efekt : zaklinowali sie w wejsciu -znowu to samo co za pierwszym razem z tym ,ze wszyscy sasiedzi wyszli z domow bo nie wiedzieli co sie dzieje:roll:...takie byly poczatki ale z dnia na dzien bylo coraz lepiej ..a potem Kapsel tak byl za Barrym ,ze w ognien za nim by poszedl .I kiedy odszedl Barry Kapsel tak bardzo za nim tesknil ,ze przez ok 2 tygodnie prawie nic nie jadl :-(A kiedy widzial z daleka collie o tym samym umaszczeniu to tak nas ciagnal zeby tylko sie do niego dostac.Chyba zawsze kiedy sie sprowadza do domu doroslego psa i rezydentem w domu jest takze dorosly sa problemy ....sprawa sie kaplikuje kiedy mamy do czynienia z dwoma facetami i kazdy chce byc gora:cool1:. Kurcze no oby sie udalo eria pisz koniecznie trzymam kciuki Quote
eria Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 potencjalny dom w Niemczech. nie wiem nic więcej, coolidiana tylko prosiła bym zapytała o jego stosunki z innymi psami ;) może się sama tu odezwie:razz: Quote
Aaliyah1981 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 eria napisał(a):potencjalny dom w Niemczech. nie wiem nic więcej, coolidiana tylko prosiła bym zapytała o jego stosunki z innymi psami ;) może się sama tu odezwie:razz: no nic czekamy na cioteczke coolidiane moze cos wiecej napisze:roll: Quote
Pianka Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Domki załatwione przez collydiane sa zawsze super, więc nie ma się czego obawiać;) Rimbus dogaduje się dobrze z innymi psami. Dawałam tu przecież zdjęcia z innymi psami. On tylko na całkiem obce psy na spacerze próbuje skakać;) Quote
ANETTTA Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 oby sie udało oby oby :shake::shake::shake::shake::shake: Quote
credita Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 no pluszaku niech Ci się uda powodzenia ! :loveu: Quote
Aaliyah1981 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Pianka napisał(a):Domki załatwione przez collydiane sa zawsze super, więc nie ma się czego obawiać;) Rimbus dogaduje się dobrze z innymi psami. Dawałam tu przecież zdjęcia z innymi psami. On tylko na całkiem obce psy na spacerze próbuje skakać;) oj oba sie udalo:p Quote
ANETTTA Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 i co z tym domusiem :placz::placz::placz::placz:psiunia czeka Quote
Recommended Posts