Asia & Ginger Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):Prawdę mówiąc zazwyczaj stosuję coś takiego jak wizyta poadopcyjna, bo kiedy psiak jeszcze nie trafi do nowego własciciela nie wiele można powiedzieć, jedynie po rozmowie :roll: A Ty Asiu jak myślisz? Bo na mnie ta Pani zrobiła dobre wrażenie. Dzisiaj kolejny maluch znalazł domek, zaraz zaktualizuję pierwszą stronkę ;) Sama nie wiem. :roll: Myślę, że nie jest to konieczne, ale żeby stało się zadość formalnościom, można by przeprowadzić taką wizytę. ;) Ja osobiście czuję, że pani Ola kocha psy. Zresztą mówiła mi, że jak tylko zobaczyła fotkę Rify, to od razu jej serce drgnęło, bo Rifa wygląda jak jej poprzednia spanielka, która tragicznie zginęła pod kołami samochodu i za którą bardzo długo płakała. Czyli jeszcze tylko dwie sunie gładkie czekają na domki. Super! :multi: Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 dokładnie, tylko dwie sunie gładkie jeszcze nie mają domku ;) Ale myslę, że już niedługo.... Asiu, to może napisz tej osobie z forum spanielów, żeby przeprowadziła taką wizytę ;) Jesli nie masz adresu to Ci przeslę na PW... Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):dokładnie, tylko dwie sunie gładkie jeszcze nie mają domku ;) Ale myslę, że już niedługo.... Asiu, to może napisz tej osobie z forum spanielów, żeby przeprowadziła taką wizytę ;) Jesli nie masz adresu to Ci przeslę na PW... Mysiu, to prześlij adres, bo telefon mam. ;) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Wszystkie szczeniaczki, które potencjalnie mają domy wyszły już ze Schroniska?? Rifa jest piękną sunią, dużo przeszła, należy jej się godne życie.Nie zapominajcie podpisywać umów adopcyjnych.Warunkiem adopcji powinna być sterylizacja.. Powodzenia dla całej spanielkowej rodzinki.. Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Nie w schronisku są jeszcze dwa gładkowłose pieski one jadą do nowego domku do Krakowa w czwartek ;) No i są jeszcze dwie gładkowłose sunie one nadal czekają na szczęście :cool3: Umowę adopcyjną ocywiście podpisuja, a o sterlizacji wszyscy wiedzą, spróbowali by nie :mad: Zresztą jest to w umowie adopcyjnej. Pani zainteresowana Rifą sama jest jak najbardziej za sterylką, powiedziała, ze może wysterlizowac ją na swój koszt. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Połakomiłabym się na jednego szczeniaka, ale czysty rozsądek mnie powstrzymuje :lol: Szczytem marzeń byłoby dla mnie, gdyby Charlie mógł zostać.. ale niestety, jest w domu małe dziecko, a on się do maluchów absolutnie nie nadaje.. zresztą rodzina w razie czego zgodzi się tylko na szczeniaka.I będzie.Ale z tym trzeba też poczekać.. do ukończenia budowy domu;) Jak będziecie mieć jeszcze jakieś dziciaczki w typie spaniela w przyszłości to proszę o wiadomość hihi ;) chyba zakochałam się w tej rasie.. :eviltong: :eviltong: Szczęścia kochanej rodzince !! Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Agnieszka, nie ma sprawy, w razie co damy znać ;) Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 póki co na domki czekają jeszcze dwie sliczne suńki :cool3: Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):Nie w schronisku są jeszcze dwa gładkowłose pieski one jadą do nowego domku do Krakowa w czwartek ;) No i są jeszcze dwie gładkowłose sunie one nadal czekają na szczęście :cool3: Umowę adopcyjną ocywiście podpisuja, a o sterlizacji wszyscy wiedzą, spróbowali by nie :mad: Zresztą jest to w umowie adopcyjnej. Pani zainteresowana Rifą sama jest jak najbardziej za sterylką, powiedziała, ze może wysterlizowac ją na swój koszt. Mysiu, napisałam dosłownie to samo co Ty ;), ale net mi się rozłączył i post nie zdążył się wczytać. :mad: :angryy: Agnieszka(Visenna) napisał(a):Połakomiłabym się na jednego szczeniaka, ale czysty rozsądek mnie powstrzymuje :lol: Szczytem marzeń byłoby dla mnie, gdyby Charlie mógł zostać.. ale niestety, jest w domu małe dziecko, a on się do maluchów absolutnie nie nadaje.. zresztą rodzina w razie czego zgodzi się tylko na szczeniaka.I będzie.Ale z tym trzeba też poczekać.. do ukończenia budowy domu;) Jak będziecie mieć jeszcze jakieś dziciaczki w typie spaniela w przyszłości to proszę o wiadomość hihi ;) chyba zakochałam się w tej rasie.. :eviltong: :eviltong: Szczęścia kochanej rodzince !! Aga, strasznie się cieszę, że coraz więcej osób przekonuje się do spanieli. :multi: To wspaniałe psy rodzinne. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Charlie okazuje mi 1000 razy więcej milosci niz moj wlasny pies.Zapewne dlatego, ze jest po przejsciach i byc moze dopiero teraz zaznaje dobra..Gutek tez jest ze Schroniska, ale brany jako szczeniak, na pewno nie pamieta juz tego co zle ;) nie mniej jednak troche o spanielach poczytalam i chcialabym miec psa w tym typie.Nie kupowac - bo za duzo cierpienia juz widzialam, zeby wydawac gruba kase na psa z hodowli, podczas kiedy tyle biedakow cierpi w samotnosci i o glodzie...sumienie by mnie zagryzlo.. ale adoptowac - z najwieksza przyjemnoscia.. psiaka, ktory zawsze bedzie mi przypominal o Charliem - psie najzupelniej niezwyklym, w ktorym zakochalam sie bez pamieci.. bedzie mi ciezko sie z nim rozstac ;) Ludzie, powinniscie sie bic o te pieski, niepowtarzalna okazja przejdzie Wam pod nosami.. do boju ;) Quote
andzia69 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 no tak czytam i czytam i się pogubilam:oops: co chwilkę jakiś psiaczek ma szansę na domek:multi: Mysia - może podaj jakąś info w skrocie, ktore jeszcze domku szukają bo żebym gdzieś nie wkleila tych co już mają!;) Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 andzia69 napisał(a):no tak czytam i czytam i się pogubilam:oops: co chwilkę jakiś psiaczek ma szansę na domek:multi: Mysia - może podaj jakąś info w skrocie, ktore jeszcze domku szukają bo żebym gdzieś nie wkleila tych co już mają!;) Andzia69, na pierwszej stronie przy zdjęciach maluszków jest info, czy psiak ma już domek. ;) Mysiu, podaj proszę nr konta schroniska w Zabrzu, parę osób ze spanielowego chciałoby wpłacić pieniążki. :multi: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Asiu, a moglabys podac link do tego forum ? Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 www.spaniele.pl Zapraszam! ;) Ale trzeba się zalogować i przedstawić, żeby móc pisać i czytać forum. Quote
chalimala Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 dzisiaj zadzwonie do tej pani i pojade obadać warunki :) Quote
chalimala Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 dzisiaj jade na spotkanie :) podejrzewam że to będzie tylko formalnosc :) Quote
Asia & Ginger Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 chalimala napisał(a):dzisiaj jade na spotkanie :) podejrzewam że to będzie tylko formalnosc :) :multi: Jak wrócisz, to pisz jakie wrażenia. ;) Quote
Guest monia3a Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Czekamy na wieści :multi: Ale tylko te dobre ;) Quote
Mysia_ Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 czekamy, czekamy :cool3: A dzisiaj jedna z gładkich suniek znalazła domek, coprawda z jej powodu ze schroniska wyszłam 40 minut później (bo ludzie nie mogli wczesniej przyjechać), ale ważne, że kruszynka ma domek :cool3: Quote
Asia & Ginger Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):czekamy, czekamy :cool3: A dzisiaj jedna z gładkich suniek znalazła domek, coprawda z jej powodu ze schroniska wyszłam 40 minut później (bo ludzie nie mogli wczesniej przyjechać), ale ważne, że kruszynka ma domek :cool3: Super! :multi: Czyli jeszcze tylko jedna sunia szuka kochającego domku. :cool3: Quote
Mysia_ Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 tak tylko jedno maleństwo :p Jeszcze dostałam jakiegos maila w sprawie maluszków, więc może i ta kruszynka szybko się znajdzie w nowym domku :cool3: Quote
Guest monia3a Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Szybko i sprawnie :multi: oby wszystkie pieski tak szybko znajdowały nowe domki ;) Quote
Recommended Posts