cockermanka Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Mam nadzieję,że właścicielka odpowie za takie traktowanie suni i maluszków. Quote
madzia828 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Mysia dostałam takie pytanie z portalu 4 łapy: czy maluszki to spanielki? mama spanielka to wiadomo a tata też spaniel czy nieznany? to super ze 2 maluchów bedzie miało domki:multi::multi: Quote
Mona4 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 dziewczyny wezmne 2 maluszki do siebie:loveu: ale moge dopiero w Czwartek ,bo wtedy jedzie do nowego domu sunia ktora mam na tymczasie. Quote
Mona4 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 mysiu dzwonie do ciebie i dzwonie:placz: wylacz poczte glosowa:lol: Quote
Asia & Ginger Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Dziewczyny mam osobę chętną przygarnąć sunię. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną i obiecuje wysterylizować sunię. Osoba ta jest z Wodzisławia Śląskiego. [/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Chciała adoptować innego spaniela, ale ma on dość trudny charakter. Miała już kiedyś sunię spanielkę, która zginęła pod kołami samochodu i była ona bardzo podobna do naszej Rify. Teraz ma dwie suczki yorki i 15-letnią onkę.[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Mysiu, wiem, że już rozmawiałyście i ja też z nią rozmawiałam, bardzo miła i rozsądna osoba. :cool3: :loveu: [/FONT][/FONT] Mysiu, jeśli się nie mylę, to chyba już 4 szczeniaczki mają zapewnione domki: jedna kudłata sunia i kudłaty piesek oraz dwa pieski gładkie. Daj znać, czy dobrze myślę? :cool3: Quote
Mysia_ Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Juz jestem :cool3: A więc na dzień dzisiejszy: - Rifa będzie miała domek :multi: Na mnie też ta Pani zrobiła dobre wrażenie ;) - jeden kudłaty piesek i kudłata sunia już są w domkach - po dwa krótkowłose (tu się zmieniło, bo miały być długowłose) przyjedzie Basia (chyba z forum spanielów?) z Krakowa Mona4, przepraszam, że nie odebrałam, ale w schronisku nie noszę przy sobie telefonu :oops: Quote
Mona4 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Nic sie niestalo:lol: Mysza czyli tymczas umnie niebedzie potrzebny? bo gdyby jednak byl to moge 2 robaczki zabrac do siebie.:lol: Quote
Mysia_ Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Mona dam Ci znać ;) Ale póki co nie ma jeszcze tylko pewnych domków dla trzech maluchów, ale myślę, że domki znajdą się szybko :cool3: Quote
znikam Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 jakie śliczności! na pewno szybko znajdą domki :) trzymam za pieski kciuki :kciuki: Quote
Mona4 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 gdyby sie nieznalazly to mam wielki wolny kojec:lol: zmiesiloby sie nawet 7 robaczkow. W Poniedzialek wysle wam tam rodzine z Bytomia po sczeniaka ,obojetnie jakiego.Bo unas niema nic wszystko usypiaja:angryy: Quote
Mysia_ Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Mona oprócz tych mamy tez inne maluszki ;) Czyli czekamy na rodzinkę po jakiegoś :cool3: Quote
madzia828 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 no to super ze część maluszków bedzie mieć domki :multi::multi:i mama też:multi: Quote
Asia & Ginger Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Mysiu, spanielarze pytają jaką karmę kupić dla psiaków. :cool3: Jakie tam macie wymagania? :cool3: ;) Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 najlepiej jedzonko w puszkach ;) Bo suchej karmy nie jedzą wszystkie psiaki.... A jeśli chodzi o marke to jakakolwiek ;) Quote
Pinczerka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Jak to można porzucic taka piekna spanielke... jakis debil O.o jakbym miala takie szczeniaczki do bym sie z nimi bawila do upadlego a nie porzucala O.o zycze zdrówka i dobrego wychowania maluchów :) mysle ze domki juz niedlugo znajda :) jestem dobrej mysli ;) Quote
Kajduk Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Jakie sliczne, bardzo dobrze ze czesc juz znalazla domki! :loveu: Mam nadzieje ze wlasciciel ktory tak potraktowal pieski, duzo za to zaplaci... Quote
Guest monia3a Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Pokażcie, które piękności zostały :loveu: Szczeniaczki zawsze mają wzięcie tym bardziej, że są z małych piesków a jeszcze lepiej, że mamcia rasowa :loveu: Quote
jezzmam Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Wątpię,że mama jest rasowa. Gdyby byla rasowa nikt by jej tak nie potraktowal. A szczeniaki są slodkie:loveu: ciekawe jaki ojciec byl i jak bardzo będą one przypominać spaniele. Quote
Guest monia3a Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Shine napisał(a):Wątpię,że mama jest rasowa. Gdyby byla rasowa nikt by jej tak nie potraktowal. A szczeniaki są slodkie:loveu: ciekawe jaki ojciec byl i jak bardzo będą one przypominać spaniele. Bardziej miałam na mysli, że jest w typie rasy :evil_lol: Quote
Mona4 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Shine napisał(a):Wątpię,że mama jest rasowa. Gdyby byla rasowa nikt by jej tak nie potraktowal. A szczeniaki są slodkie:loveu: ciekawe jaki ojciec byl i jak bardzo będą one przypominać spaniele. Shine niema reguly czy rasowy rodowodowy czy w typie rasy czy kundelek.ludzie sa okrutni:angryy: traktuja psy jak zabawki,i pozybywaja sie jak smieci.widze ze jestes tu nowa/nowy. psiedzisz dluzej na dogo to sie przekonasz ze rodowod niegwarantuje psu zycia w luksusie. Quote
Guest Agata_B Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Mona4 napisał(a):Shine niema reguly czy rasowy rodowodowy czy w typie rasy czy kundelek.ludzie sa okrutni:angryy: traktuja psy jak zabawki,i pozybywaja sie jak smieci.widze ze jestes tu nowa/nowy. psiedzisz dluzej na dogo to sie przekonasz ze rodowod niegwarantuje psu zycia w luksusie. Zgadzam sie. Coś o tym wiem niestety :-( Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Mysiu, czy uważasz, że potrzebna jest wizyta przedadopcyjna? Na forum spanielowym zgłosiła się osoba, która mieszka niedaleko Wodzisławia i chętnie odwiedzi panią Olę. Co mam odpisać tej dziewczynie ze spanielowego? :roll: Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Prawdę mówiąc zazwyczaj stosuję coś takiego jak wizyta poadopcyjna, bo kiedy psiak jeszcze nie trafi do nowego własciciela nie wiele można powiedzieć, jedynie po rozmowie :roll: A Ty Asiu jak myślisz? Bo na mnie ta Pani zrobiła dobre wrażenie. Dzisiaj kolejny maluch znalazł domek, zaraz zaktualizuję pierwszą stronkę ;) Quote
Recommended Posts