Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia dostałam takie pytanie z portalu 4 łapy: czy maluszki to spanielki? mama spanielka to wiadomo a tata też spaniel czy nieznany?
to super ze 2 maluchów bedzie miało domki:multi::multi:

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Dziewczyny mam osobę chętną przygarnąć sunię. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną i obiecuje wysterylizować sunię. Osoba ta jest z Wodzisławia Śląskiego. [/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Chciała adoptować innego spaniela, ale ma on dość trudny charakter. Miała już kiedyś sunię spanielkę, która zginęła pod kołami samochodu i była ona bardzo podobna do naszej Rify. Teraz ma dwie suczki yorki i 15-letnią onkę.[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Mysiu, wiem, że już rozmawiałyście i ja też z nią rozmawiałam, bardzo miła i rozsądna osoba. :cool3: :loveu: [/FONT][/FONT]

Mysiu, jeśli się nie mylę, to chyba już 4 szczeniaczki mają zapewnione domki: jedna kudłata sunia i kudłaty piesek oraz dwa pieski gładkie.
Daj znać, czy dobrze myślę? :cool3:

Posted

Juz jestem :cool3:
A więc na dzień dzisiejszy:
- Rifa będzie miała domek :multi: Na mnie też ta Pani zrobiła dobre wrażenie ;)
- jeden kudłaty piesek i kudłata sunia już są w domkach
- po dwa krótkowłose (tu się zmieniło, bo miały być długowłose) przyjedzie
Basia (chyba z forum spanielów?) z Krakowa

Mona4, przepraszam, że nie odebrałam, ale w schronisku nie noszę przy sobie telefonu :oops:

Posted

gdyby sie nieznalazly to mam wielki wolny kojec:lol: zmiesiloby sie nawet 7 robaczkow. W Poniedzialek wysle wam tam rodzine z Bytomia po sczeniaka ,obojetnie jakiego.Bo unas niema nic wszystko usypiaja:angryy:

Posted

Jak to można porzucic taka piekna spanielke... jakis debil O.o jakbym miala takie szczeniaczki do bym sie z nimi bawila do upadlego a nie porzucala O.o zycze zdrówka i dobrego wychowania maluchów :) mysle ze domki juz niedlugo znajda :) jestem dobrej mysli ;)

Guest monia3a
Posted

Pokażcie, które piękności zostały :loveu:

Szczeniaczki zawsze mają wzięcie tym bardziej, że są z małych piesków a jeszcze lepiej, że mamcia rasowa :loveu:

Posted

Wątpię,że mama jest rasowa.
Gdyby byla rasowa nikt by jej tak nie potraktowal.
A szczeniaki są slodkie:loveu: ciekawe jaki ojciec byl i jak bardzo będą one przypominać spaniele.

Guest monia3a
Posted

Shine napisał(a):
A szczeniaki są slodkie:loveu: ciekawe jaki ojciec byl i jak bardzo będą one przypominać spaniele.

Bardziej miałam na mysli, że jest w typie rasy :evil_lol:

Posted

Shine napisał(a):

Shine niema reguly czy rasowy rodowodowy czy w typie rasy czy kundelek.ludzie sa okrutni:angryy:
traktuja psy jak zabawki,i pozybywaja sie jak smieci.widze ze jestes tu nowa/nowy. psiedzisz dluzej na dogo to sie przekonasz ze rodowod niegwarantuje psu zycia w luksusie.

Guest Agata_B
Posted

Mona4 napisał(a):
Shine niema reguly czy rasowy rodowodowy czy w typie rasy czy kundelek.ludzie sa okrutni:angryy:
traktuja psy jak zabawki,i pozybywaja sie jak smieci.widze ze jestes tu nowa/nowy. psiedzisz dluzej na dogo to sie przekonasz ze rodowod niegwarantuje psu zycia w luksusie.

Zgadzam sie. Coś o tym wiem niestety :-(

Posted

Mysiu, czy uważasz, że potrzebna jest wizyta przedadopcyjna? Na forum spanielowym zgłosiła się osoba, która mieszka niedaleko Wodzisławia i chętnie odwiedzi panią Olę.
Co mam odpisać tej dziewczynie ze spanielowego? :roll:

Posted

Prawdę mówiąc zazwyczaj stosuję coś takiego jak wizyta poadopcyjna, bo kiedy psiak jeszcze nie trafi do nowego własciciela nie wiele można powiedzieć, jedynie po rozmowie :roll: A Ty Asiu jak myślisz? Bo na mnie ta Pani zrobiła dobre wrażenie.

Dzisiaj kolejny maluch znalazł domek, zaraz zaktualizuję pierwszą stronkę ;)