Jump to content
Dogomania

Malenka Migotka, najmniejsze lapki swiata. Odeszla... ['] a nam serce peklo.

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w ciagu ostatnich dni nie udalo mi sie Migotki odwiedzic, al jeszcze dzisiaj zadzwonie do kliniki, tylko ciut pozniej, gdy juz mniej pacjentow tam bedzie i lekarz bedzie mial chwile by porozmawiac

bylam dzisiaj chwilke w schronisku, sa trzy kociaczki ok 8-10tyg, oraz jeden czarnulek, ten jest starszy
mam zdjecia, wkleje w watku schroniskowym

Posted

mam tak zawalone ostatnie dni, ze nie mam czasu by podjechac do kliniki, mam z nia kontakt jedynie telefoniczny
a Migotka rosnie i przy najblizszej okazji zrobie kiciuni zdjecia :)

Posted

Migotka dobrze, zaprzyjaznila sie z Irka, kotka lecznicowa, wieczorami jest wypuszczana i bawia sie razem w socjalnym.
Wczoraj Migotka byla szczepiona, w weekend najparwdopodobniej ja zabiore. Koszty sa duze, a ja jestem bankrutem :(

Pozyczylam na OC auta, bo przeznaczone na to pieniadze wczesniej spozytkowalam na zaplate rachunku w lecznicy....

w weekend powinnam miec wiecej czasu na wystawienie bazarkow, by choc troche odrobic prawie 2tys dlug

Posted

wczoraj przywiozlam Migotke do siebie :)
dolaczylam ja do kociej rodzinki, kotki Belli i jej 2,3 miesiecznego synka Amigo, do wczoraj byla jeszcze jeden kocurek DonPedro, ale jadac po Migotke zawiozlam kocurka do jego nowego domu
watek kociej rodziny w moim podpisie, zapraszam

kotki narazie z dystansem do siebie podeszly, ale dzisiaj juz probowaly sie ze soba bawic

nasmieszniejsze jest to, ze z daleka Bella je nie odroznia (oba tygryski, roznia sie tylko wielkoscia, Migotka jest mniejsza) i czasami pomruczy do Migotki a fuknie na Amigo!
ale z bliska oczywiscie bezblednie wie ktory to jej synek

zal mi Migotki, spi bidulka osobno, kiedy Amigo ssie matke do niej przytulony
chcialabym by Bella ja przygarnela. Migotka wlasciwie nie zaznala milosci, zabrana "za piec dwunasta" ze schronu, gdzie na pewno nie przezylaby, podobnie jak jej rodzienstwo.... bo tylko ja udalo mi sie uratowac, chociaz dzien wczesniej byla ich trojka, a do schroniska trafily cztery... przez miesiac przebywala w klinice, sama w klatce, przez trzy tygodnie sama w izolatce, gdzie leczylismy oczko, na poczatku karmiona butelka, dzisiaj juz samodzielna, kuwetkowa pannica!
bardzo reaguje na glos, od razu podbiega, wlasciwie glownie z ludzmi miala kontakt przez wiekszosc swojego zycia

za Migotke zaplacilam 649zl, prosze o pomoc w organizacji bazarkow, z gory dziekuje

Posted

to bardzo duzo! dziekuje!
ja dzisiaj dalam do zeskanowania wszystkie rachunki, paragony, faktury, w koncu rozlicze z wszystkich wplywow i wydatkow

przez caly czas myslelismy ze Amigo, kotek ktorego mam na tymczasie, ze on jest malenki, drobniutki, bo jest w poronaniu z bratem - Don Pedro, gdyby nie to ze zbaieralam je gdy byly calkiem malusie i widzialam ze sa z jednego miotu, moznaby podejrzewac ze wcale nie sa rodzenstwem!
a teraz gdy z kolei porownuje do niego Migotke, to nie jest juz taki malenki, ona jest mniejsza od niego, taka kruszynka i troche sie wkurza na jego "konskie zaloty"

Bella - matka Amigo, troszke mnie zawiodla, nie chce przygarnac Migosi i bidulka sama z boku sypia, zrobilam jej wiec pudeleczko z grzejnikiem z butelki ale zaraz super domek zweszyl Amigo i sie w nim ulokowal, wiec musialam zrobic identyczne drugie pudelko - z identycznymi warunkami!
pudelko w pierwsza noc bylo takim hitem, ze oba maluchy, kazdy w swoim spaly
wiem to m.in. po tym, ze Bella miala nabrzmiale gruczoly mlekowe - Amigo w ogole przy niej nie spal! (pewnie brak zarlocznego Don Pedro tez sie przyczynil do tego ;))
ale do poludnia mleko juz bylo wyssane (!)

jak tylko odzyskam aparat, ktory "pojechal" na wycieczke, to zrobie zdjecia mojej gromadce :)
zobaczycie jak bardzo Migosia urosla, byla malenka gdy miesiac temu ja zabieralam, nie umiala sama jesc, nie kumala co to kuwetka, a teraz? samodzielna, kuwetkowa pannica!
slodziak niesamowity, a jaki ma charakterek!!!! gdy cos jej nie pasuje pokazuje to na wszelkie mozliwe sposoby, wydziera sie, drapie, lekarza pobila bo chcial jej do uszek zajrzec... ale ja sie nie dziwie, tyle tygodni maltretowali ja dzien po dniu aplikujac leki.... kazdy by stracil cierpliwosc!

Posted

zrobilam sesje kociakom
nie bylo to latwe, bo maluchy sa tak ruchliwe, ze zanim aparat zlapal ostrosc i zanim zrobilam zdjecie, w kadrze pozostawal juz tylko fragment ogonka, lapki lub... pusta podloga :roll:

Migosia, jest slodziutka, mruczy przytulona do policzka :)

na zdjeciach widac, ze oczko jeszcze nie wyglada dobrze, nie zareagowalo na leczenie wg oczekiwan, troszke powieka sie obsunela, ale ma to raczej zwiazek z tym ze kicia rosnie
w przyszlosci czeka ja operacja podciagniecia powieki chirurgicznie
wet jest przeciwny calkowitej jej wycieciu

zapraszam do ogladania :)

chwila spokoju, podczas jedzenia...
Amis po lewej (wiekszy z dluzszym ogonkiem :wink: ), Migosia po prawej (mniejsza z krotszym ogonkiem :wink: )

Migosia podczas zabaw z Amigo

i sama :love:

i jeszcze uchwycona w dzikim wyskoku, w tle mama Bella

Posted

chcialabym by jakis dobry wet-okulista wypowiedzial sie na temat oczka Migosi
Jej powieka zciemniala, w pierwszym poscie sa zdjecia z 28/08

i jeszcze jedno..

na ktorych widac ze oczko zakrywa biala powieka, teraz ta powieka jest brazowa, czy to wina lekow? czy tak zciemnialo naturalnie?
moja osobista kotka ma na trzeciej powiece brazowa obwodke, drugiej osobistej kotki-calkowicie biala,
czy trzecia powieka Migosi zejdzie z oczka? czy nie przyrosla?
tysiace pytan

prosze o informacje gdzie, u kogo moglabym Migotke skonsultowac

z gory dziekuje

Posted

Migosia zostala zaadoptowana.............. przez Belle :multi:
tez tymczasowa kotke, mame ktora u mnie przebywa z synkiem AMigo
na pocztaku prychala na Migosie i Migosia oczywiscie dluzna nie pozostawala :diabloti: ale "gadaja" po kociemu do siebie i Bella wylizuje jej futerko :p

w poludnie wszystkie kociaki u mnie dostaly wetminth
Migotka walczyla prawie tak samo jak moja osobista kotka, z ktora zawsze musze stoczyc walke by polknela lek :angryy:
podobnie Bella - prychnela na mnie
Amigo z zaciekawieniem przyjal "lekarstwo", z nawet zaczal sie bawic strzykawka

maly slodziak :loveu:

teraz cala piatka spi, ale czesc jest nadal na mnie obrazona!

Posted

teraz dostaje kropelki, musimy tez jechac na antybiotyk

troszke bardziej jej oczka lzawia i ten swiszczacy oddech
chyba lapnela kk od Amigo, ktory przechorowal kk jak byl malenki lub.. lub sie przeziebila, bo oba kichaly kilka dni temu

konsultacja specjalistyczna oczka lewego jeszcze sie nie odbyla

musze zorganizowac wyjazd w tej sprawie

a wiecie jaka ona jest wojownicza? sprobujcie jej kropelki podac, lub w ogole jakies zabiegi przy niej wykonac, wydziera sie, burczy, drapie...
zlosnica z niej ogromna!

Posted

Tweety napisał(a):
a takie to male a takie zadziorne:):evil_lol:

........... i odwazne :cool3:

mamy w domu fachmana od dachu, wezwanego by cos tam naprawic
i lazi ten pan po pietrze w ciezkich buciorach
Amigo siedzi schowany pod szafka, Bella tez zaniepokojona a Migotka tez jakby troche, ale chec zjedzenia czegos dobrego jest silniejsza i za kazdym razem jak do nich wchodze, to ona mnie wita przu drzwiach

Posted

Jola_K napisał(a):
wlasciwa pisownia jest przez "v" vetminth

to pasta na odrobaczenie

Aaaaaaaaa...................:lol:
Moje bezgraniczne zaufanie do wetki powoduje , że nie mam pojęcia jak co sie nazywa :evil_lol:
My też to brali :loveu:

Posted

a ja teraz biore ten sam antybiotyk, ktory jest nagminnie przez wetow aplikowany: amoxyciline
czyli weterynaryjny betamox, ja oczywiscie lykam "ludzkie" wydanie tego leku ;)