Tweety Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 do Migosi dołączy właśnie Okruszek/ka, która będzie też miała konsultacje w tym samym czasie. Oby był to owocny wyjazd :modla: Quote
Jola_K Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Okruszka juz u mnie :loveu: to kochana kocinka, niesamowicie cichutka, jest chyba zmeczona, ziewa potwornie ale i tak ma jeszcze sily na mruczenie :loveu: dostala kuwetke, jedzonko, ani jednym ani drugim sie jednak nie zainteresowala, zwinela sie w krazek i spi jutro wyruszamy, w Warszawie zostaniemy do srody, wiec dopiero po powrocie napisze jaki jest efekt konsultacji trzymacjie kciuki! razem z nami pojada dodatkowo dwa moje kociaki tymczasowe :roll: niestety, nie mam ich z kim zostawic i tu znow kciuki potrzebne za cierpliwosc mojego taty i za pozytywny wynik rowniez jego konsultacji lekarskiej! pa Quote
Tweety Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ja myslę, że ten wyjazd przyniesie same pomyslne wieści, dla każdego:loveu: Quote
Tweety Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 cała wycieczka juz w drodze, aby mieli udaną podróż Quote
Tweety Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Na szczęście Migotka skorzystała z pomocy Pana Doktora i jutro ma operację oczka, usuwanie przyklejonej trzeciej powieki. Niestety, u Okruszka jest to mechaniczne uszkodzenie, po prostu dziura w oczku i nie da się jej pomóc Quote
wandul 66 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Migosiu , trzyma sie jutro- estes taką słodka kocinką - poznałam Cię osobiście , a Okruszkowi znajdziemy najlepszy domek pod słońcem!!!! Quote
Tweety Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 wandul 66 napisał(a):Migosiu , trzyma sie jutro- estes taką słodka kocinką - poznałam Cię osobiście , a Okruszkowi znajdziemy najlepszy domek pod słońcem!!!! obydwóm trzeba, bo to muszą być domy, które będą zwracać uwagę na te ich oczka czy coś się nie pogarsza Quote
Jola_K Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 wrocilismy wczoraj baaaardzo pozna pora jesli chodzi o Migotke, to jest dobrze wtorkowa konsultacja potwierdzila, ze Migosia ma przyrosnieta trzecia powieke do rogowki i trzeba to oczko zoperowac doktor Garncarz wyjatkowo juz na drugi dzien po konsultacji znalazl dla nas czas by to przeprowadzic kicie zawiozlam wczoraj rano i juz okolo poludnia moglam ja odebrac, kicia dzielnie zniosla operacje teraz Migotka ma ciut mniejsze to oczko i troszke jej lzawi, mamy kilka roznych kropli, ktorymi zakraplamy oczko w koncu Migosia widzi w stereo! :multi: doktor uprzedzil ze problem moze nawracac, ze za jakis czas znow moze gdzies przyrosnac, ot taka natura Migosi szukamy wiec najlepszego domku, ktory zapewni jej odpowiednia opieke natomiast Okruszka juz nigdy nie bedzie widziala na prawe oczko :-( w jej przypadku doszlo do nieodwracalnego zniszczenia galki ocznej, oczko jest, ale nie bedzie na niego juz nigdy widziala :( w oczku jest dziurka, jest to wynik przebytych chorob, nie wykluczone mechaniczne uszkodzenie mozna to oko usunac, ale nie jest to koniecznie, jego wyglad, to tylko i wylacznie kwestia estetyki by zwiekszyc komfort powinno sie jej to oczko zakraplac, u doktora zakupilam polecane przez niego kropelki Okruszka jest niesamowicie zywiolowa, "wyszlo szydlo z worka" w Warszawie, gdy zostala wypuszczona na jeden teren wraz z innymi kociakami, ktore tez ze mna pojechaly wszystkie trzy koteczki: Okruszka, Migotka i mala czarnulka jeszcze bezimienna, wyczyscily wszysciutkie zakurzone katy, bo mieszkanie stalo puste od sierpnia... najfajniej bawila sie wlasnie z czarna kicia, Migosia, jako ta starsza, bardziej z czlowiekiem kontaktu szukala :p Okruszka to cudowna dziewczynka :loveu: po konsultacji z Wanda doszlysmy do wniosku ze kicia zostanie u mnie jakis czas... szukamy drugiego najlepszego domku dla Okruszki mam duzo zdjec, jak tylko odpisze na wszystkich watkach, podlinkuje je i wkleje Quote
Jola_K Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 ponizej obiecana foto-relacja z tego tygodnia :D podroz do Warszawy zabawa papierem toaletowym. Okruszka czeka na moment by wyrwac zdobycz ponizej dobrze widac jak bardzo trzecia powieka zakrywala oczko a tu juz po powrocie, oczko odsloniete, jeszcze lzawi, ale na pewno kicia ma wiekszy komfort niz przez cale poprzednie zycie i wszystkie kociaki Okruszka, Migosia i Amigo Quote
Jola_K Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 bazarek dla kociat ktorym pomagam http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8792186#post8792186 Białe damskie łyżwy, rozmiar 38 (24,50) Quote
Jola_K Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 kolejna aukcja serii ŻYWIEC :cool3: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8793766#post8793766 koszulka "Żywiec" Kufle "Żywiec" Zapałki "Żywiec" zapraszam! :D Quote
Jola_K Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 bazarkowo dzisiaj na moich watkach, ale to przez duze wydatki i dlug ktory nie maleje :( zapraszam na koci bazarek bluzka i czapka z kotkiem! rysunki recznie malowane oraz pasek bawelniany w rozgwiazdy tutaj aukcja: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68332&highlight= Quote
Jola_K Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 u nas bez zmian - walczymy podczas zakraplania oczka - szalejemy z amisiem i Okruszka - jestesmy kotkiem z duzym apetytem - uwielbiamy sie tulic - i czekamy na najlepszy dom w kosmosie Quote
Tweety Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 a Okruszka nie miała być już w nowym domu? Quote
Jola_K Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Tweety napisał(a):a Okruszka nie miała być już w nowym domu? miala byc, jak sie ja dowiezie :roll: ja nie dalam rady zawiezc ja w ubieglym tygodniu z domkiem jestem w stalym kontakcie, czeka na nia na te chwile mam problem z transportem na slask Quote
Jola_K Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 pamietacie o Migosi? kicia nadal jest u mnie i bedzie jak dlugo trzeba bedzie domek musi znalezc najlepszy, ktory zagwarantuje jej najlepsza opieke wczoraj podczas sjesty kociakow zrobilam im kilka zdjec spaly przytulone do siebie w miejscu dla nich nie przeznaczonym.. :roll: koty same wybieraja sobie miejsca do spania, czesto sa to nasze ubrania, najlepiej wyprane, jakas kurtka lub plaszcz, ktory nalezy potem wyczyscic itp jednak jak widze takie aniolki nie mam sumienia je przeganiac :shake: zdjecia wkleje "od tylu" zaczniemy od Migosi Migotka solo oczko juz ladne, chociaz nadal lekko zalzawione zobaczcie jak mam jezyczek wystawiony :loveu: Migotka i Amigo Spaly nadal robiac maslane oczka :loveu: (rozpoznajecie je? Migosia jest mniejsza, jest lekko z tylu po prawej) i cala trojka: Okruszka Migotka i Amigo :lol: panienki z tylu, Amigo na pierwszym planie ;) Okruszka jest najmlodsza wiec najmniejsza z calej trojki kotki bardzo sie polubily. Okruszka wylizywala siebie i pozostala trojke na zdjeciach nie slychac jak bardzo cala trojka byla mruczaca! :loveu: Quote
fochu Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 jak tam oczko Migotki? Sama mam 8 miesiecznego kocurkaze zrostami po wrzodzie na rogówce a na drudim oku miał przyrośniętą trzecią powiekę,ale też po operacji już jest i oczko wygląda super.Jednak cały czas musi kropelki dostawać bo oczka łzawią,tzrymam kciuki aby z Migotką było inaczej i nie musiała codziennie kropel dostawać. My nadal wlczymy ze zrostami,ale raczej się nie cofną i albo operacja będzie albo będzie sobie z tym żył,zobaczymy co wet powie na kontroli. Trzymajcie się maluchy:loveu: Quote
Jola_K Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 a dziekuje :) u nas dobrze oczka zakraplamy ciagle jest zalzawione, sa to czyste lezki, zadna ropa etc Migosia jest bardzo zywiolowa, jeszcze chwile temu szalaly oba z Amigo po calym pokoju, po mnie, po wszystkim teraz je zamknelam w ich pokoju, dostaly jedzonko obfoce je w najblizszych dniach pozdrawiam i mizianki dla Twojego koteczka wysylam :) Quote
fochu Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 no to nie jest źle skoro z oczka ropa się nie sączy.Łzawienie i zakraplanie czyli to co u nas :P Ale z tym da się żyć. My dziś na szczepieniu byliśmy i kocury padły,bo są u nas dwa:) nastepną sierotę od Ulv mamy.Okruszek taki z felki był jak do nas trafiła 350 gram ważyła a teraz po 2 tygodniach 800 :) Gdybys była w potrzebie $$ to daj znać,coś podeślę Quote
Jola_K Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 znam watek Ulv kibicuje jej po cichu co do wsparcia finansowego to ta potrzebna jest bardzo :( jutro zabieram kotke czarnulke z choroba neurologiczna, koszt jej leczenia i hospitalizacji to juz 400zl :( w ubieglym tygodniu placilam za sterylizacje kotki, ktora znalazla moja siostra pod swoja praca w piatek zaplacilam 104zl za inna kicie, ta miala KK (informacja o niej na ogolnym kocim watku-link w moim podpisie) na wlasny koszt woze kociaki na DT do Wandy i gdzie tylko trzeba wlasnie przygotowuje bazarek by zmniejszyc dlug Quote
fochu Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 chetnie wspomogę jakimś groszem Ciebie i koczinki,podaj tylko dane pod jakie mam wysłać pieniądze na adres [email protected] lub pod nr tel.668194519 pozdrawiam i ściskam koteczki:loveu: Quote
Jola_K Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 dziekuje! a w miedzyczasie zapraszam na aukcje irlandzkiej whiskey KLIKNIJ TUTAJ Quote
Jola_K Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 matko! co one wyprawiaja! dzisiaj sie szaleju najadly! lataja jak opetane, ze tez sil im starcza Quote
Recommended Posts