Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i na jutro jestem umówiona z jednym panem co chce adoptować Smutka vel Bazylego....a teraz oficjalnie idę sie napić winka i spać:B-fly::B-fly::cunao::drinka:

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neigh']No i na jutro jestem umówiona z jednym panem co chce adoptować Smutka vel Bazylego....a teraz oficjalnie idę sie napić winka i spać:B-fly::B-fly::cunao::drinka:[/quote]

No suuper. Dobrze będzie ci się spało po butelce winka :diabloti:

Posted

o Boze, co za ulga.......... Neigh, Tz, jestescie fantastyczni,co to za konstrukcja byc musiala... jakiegos Nobla moze??

no to swietnie... :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
uffffffff........

bylam przygotowana na gorsze wiesci....

Posted

Wczoraj mnie nie było przy necie i pół dnia myślałam o Kołtunku. Teraz wchodzę i uffffffffff kamień z serca. [B]Neigh i TZ jesteście wspaniali!!! Gromkie brawa!!! [/B]Ależ musiałaś podżyć, biedna, kochana, dzielna cioteczka :loveu::loveu::loveu:
No to teraz "kopa w Kołtunkowy-Findusowy tyłek" i do nowego domku :evil_lol: bo zalazłeś ciotce Neigh za skórę :diabloti: Niech sie z tobą Joasia teraz buja :evil_lol: Findus - imię chyba nie od parady.

Posted

Neigh, caly czas myslelismy jak pomoc, ale nic nie wymyslilismy :(
Ale widze, ze powinnismy od Ciebie lekcje brac :-)

My na odmiane od wczoraj lapalismy Mopcie (dzikuske z Ostrowii), ktora zamieszkala w naszym ogrodku. Zaczela kulec, wiec oswajanie nalezalo przerwac i suke zlapac zeby zaewiezc do weta.
Niby teren ogrodzony, ale nie chcialam jej zapedzac nigdzie i stresowac. Wiec robilam podchody ja, moj TZ, joaa wezwana na pomoc (Asia, dzieki !!), a na koniec dopiero dzis mi sie udalo, ale przy uzyciu sedalinu (tak brzmi nazwa tego oglupiacza). Za tabletke na 22kg zaplacilismy w lecznicy 3 zl...

Czyli znow szukanie transportu ?
Moze w przyszlym tygodniu jakis kurs sie uda skombinowac, bede szukac po znajomych z pracy.

Posted

Tak dokładnie szukamy transportu - wprawdzie Asia jest gotowa przyjechać........ale
a. uważam, że jazda pociągiem będzie za dużym stresem. Huk, pociąg, dworzec......Moim zdaniem lepsze jest auto
b. chcę, żeby przynajmniej 3-4 dni u mnie posiedział. Musi odreagować, no i wzięłam gostka pod lupę.
To jest zadziwiający przypadek. Wiecie........ja to się najpierw nauczyłam szczekać, a potem mówić. Z psami mieszkam od zawsze.......Wydaje mi się, że sporo o nich wiem.

On jest pogibadełko takie. Teraz łazi za mną krok w krok, uwala się na kanapie, ogonkiem macha, na spacerki po ogródku ( w dwóch obrożach!!!, bo nie mam szelek) wychodzi i ogólnie cud miód malina. Ale za grosz mu już nie wierzę.....

No i boi się facetów......Co zresztą mnie nie dziwi.......kto wie czemunten wie. Kto nie byl niech się domyśla.

Posted

Kochana, to jest teraz najlepiej strzeżony pies na kuli ziemskiej:-) Wychodzi w 2 obrożach pod ścisłym nadzorem.......jak się nie opanuje, będzie sikał na szmatę:mad:

Posted

No fakt, ale za to Joasia zsaskarbiła jeszcze więcej mojego serca. Ja jej na bieżąco donosiłam. No i teraz napisałam mail z pytaniem czy nie zmienili decyzji, o wszystkich zagrożeniach i kłopotach.

Odpisała: "decyzję podjęłam za pierwszym razem, teraz się tylko umocniłam w przekonaniu że on jest dla mnie pisany. Ja też miałam różne zawirowania życiowe i rozumiem go bardzo dobrze"

Pies jest już Joasi:-)
Howgh:-)

Posted

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że niżej pokazany w czwartek wyruszy pociągiem z jedną Asią do drugiej Asi:-)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/4049/bernardynibidul014yu4.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Tak naprawdę, to on jest kochany - tyle że sporo przeszedł.
I wiecie co - Sakunię podrywa.:mad:....a ta w ogóle nie wie o co chodzi:-) Moja jełopa kochana.