Neigh Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Kołtunek - ładny prawda? Tak jak napisałam pies bez wad, żyjący w zgodzie z współtowarzyszami niedoli, modziutki, dobrze wychowany, garnący się do ludzi. Wszystkie atuty w łapie:-) Kiedy go zobaczyłam pierwszy raz byłam przekonana, że to nasze ostatnie spotkanie........że kiedy pojawię się tam znowu Kołtunek ( a fe co za imię! ) będzie w nowym domu z własnym człowiekiem...... Nic z tego.....Niewiarygodne? A jednak...... . Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Mogę jeszcze dodać, że psiak przebywa od maja w schronisku w Józefowie k. Legionowa. Może ktoś zechce ofiarować mu dom? Albo pomóc w jego znalezieniu? Quote
MiK-Jozefow Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Chyba wiem o kogo chodzi, poszukam zdjęć i wkleje wieczorem... Czy on przypadkiem nie siedział z Negritą?? Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Dokładnie tak:-). Negri już ma pańcię, a on nadal kibluje....... Jak mi ostatnio nadstawiał łeb do głaskania, to obiecywałam rozejrzeć się za domem dla niego. Taki przystojniak..........no niewiarygodne. Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 A oto co napisano o nim na stronie wolontariuszy: "Kołtunek trafił do schroniska niedawno w bardzo złym stanie. Psiak miał na sobie skorupę - skołtuniona sierść. ( stąd imię) Dodatkowo - w skorupie znajdowała sie masa kleszczy. Został szybko ogolony. Podano mu leki dzięki ktorym choroba odkleszczowa (Babeszjoza)nie zabiła psiaka. Kołtunek to miły piesek, bardzo spokojny, bez problemu dogaduje sie z kolegami i kolezankami z boksu." Imię nadali mu wolontariusze, w schronisku pewnie nikt go pod tym imieniem nie zna......zresztą co za różnica. Istotne jest to, że taki fajny psiak zamiast cieszyć się życiem siedzi w klatce.:shake: Quote
lika Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Pisałam już o Kołtunku na wątku sznaucerów w potrzebie. zaraz wkleję tam link do tego wątku. Quote
lika Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Zrobione. Wielbiciele sznaucerków poinformowani. ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6610996#post6610996 Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Baaaardzo wielkie dzięki Lika:-). Rozesłałam wici z pytaniem o zdjęcia........może jakieś jeszcze dziewczyny wygrzebią:-) Quote
weszka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Melduje się sznaucerowa mama. Kołtunek jest prześliczny, a dodatkowo ma taki uroczy charakter - jak piszecie. Czy ma już gdzieś ogłoszenia? Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Nie ma:oops: . Naprawdę nie zauważono żadnych wad jednostki........:loveu: Ja się przyznaję, zaniedbany został. ogłoszeniowo.....Wiesz Weszko jak to jest.......jak piesek młody i śliczny to się wydaje, że bez pomocy domek znajdzie.......no błyskawicznie. Zwykle więcej pracy wkłada się w takie totalne nędze. A tu patrz.............nikt się o niego nie bił. Ludzie to dziwni są.....:ekmm: Quote
weszka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Wiem, rozumiem doskonale. Zawsze jest jakaś większa bida, a człowiek myśli że taki piękniś domek sam znajdzie, a tu masz niespodzianka :???: i psiak siedzi i siedzi i siedzi... Może uda wam się wkleić jeszcze jakieś zdjęcia to zrobię chłopaczkowi ogłoszenia. Bardzo mnie za serducho złapała ta mordeczka :iloveyou: Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 No właśnie napisałam do dziewczyn mail z pytaniem, czy któraś gdzieś jeszcze jakiś jego zdjęć nie ma....coś się pewnie znajdzie. Niestety do schroniska pojechać nie mogę:-( ............mam zakaz zbliżania się do nieszczepionych kotów i psów......jestem dla nich śmiertelnie groźna. Jak niefart to niefart. Ale poproszę........poszukam. Myślę, że ktoś gdzieś ma......:diabloti: Quote
weszka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Jak będzie więcej dobrych zdjęć to fajnie, a jak nie to będę ogłaszać z tymi co są. Już go widzę w nowym domku - radosnego, z błyszczącą sierścią (a nie takiego matowca) i sznaucerzym błyskiem w oku... oj Kołtunku... Quote
lika Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Przydałaby się dobra dusza, utalentowana plastycznie, żeby Kołtunkowi banerek zrobić. Ciągle jeszcze miewam telefony w sprawie Czupurka (miniaturowego sznaucerka, który jest już w nowym domu) i wszystkich zainteresowanych informuję, o bezdomnym Kołtunku. Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 I nikt dosłownie NIKT się do mnie w jego sprawie nie odzywa......paranoja...... Quote
lika Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Bardzo dużo dają też ogłoszenia w necie. Czupurek właśnie tą drogą znalazł domek. Najwięcej chętnych zgłaszało się z kupsprzedaj.pl A allegro już Kołtunek ma? Quote
lika Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 weszka napisał(a):Melduje się sznaucerowa mama. Kołtunek jest prześliczny, a dodatkowo ma taki uroczy charakter - jak piszecie. Czy ma już gdzieś ogłoszenia? Jak już jest weszka, to będzie dobrze. Ona ma takie dobre fluidy, że domek będzie dla Kołtunka znaleziony w kilka chwil. ;) Weszko, Twoja szczęśliwa (dla psiaków) ręka potrzebna nam przy ogłoszeniach ... Quote
schroniskoJozefow Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 zdaje sie, ze sie znam z tym delikwentem troche blizej ;o) z tego co pamietam z tamtego spaceru, zachowywal sie zupelnie normalnie, jak przyzwoity pies, a nie jak schroniskowy biedaczek ;o) co prawda wtedy bardziej sie koncentrowalam na Dotty :loveu: ale ten maluch tez mi sie milo zapamietal;o) dzis tez go widzialam, zawsze milutko kreci ogonkiem, skacze jak sie wchodzi- na pierwszy rzut oka nie widac zadnych urazow, to dobrze- bede pamietac o nim kolejnym razem, ale prosze cioteczki o wyrozumialosc, bo nie jestem w stanie bywac tam co dzien ;o) no i slicznioszek z niego, co? Quote
Neigh Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 No znasz się:-). Mnie też zaskoczył.......normalnym - jak na te warunki zachowaniem...Owszem próbuje zwrócić uwagę........nadstawia głowę do głaskania......ale to świadczy o mocnej psychice. Warto się więc pośpieszyć:-) Quote
weszka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Jakiż on piękny :loveu: I dobrze że się trzyma psychicznie. Słuchajcie on na tych zdjęciach to nie wygląda na takiego małego... jakiej jest wielkości bo już zgłupiałam... :roll: Bardziej jak mini czy jak średni sznaucer...? lika - dzięki za dobre słowo ale mnie przeceniasz :oops: To na początek Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=231095268 Quote
Neigh Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 On jest taki ciut poniżej kolana.....( przynajminiej mojego kolana):cool3: Quote
Neigh Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 :Rose: dla weszki od Kołtunka. Może mu się wreszcie uda...........zasługuje. Quote
MiK-Jozefow Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Psiak jest naprawde fajny, bardzo ładnie chodzi na smyczy i bez problemów dogaduje się z innymi psiakami... Hopaj po domek.... :loveu: Quote
weszka Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Czyli on chyba bardziej średniaczek niż miniaturka skoro troszkę pod kolanko sięga. Żeby się tylko komuś spodobał ten słodki pycholek... komuś poza mną... Chcę zrobić jeszcze parę ogłoszeń. Tylko nie wiem na kogo i jakie namiary podawać? Proszę o wskazówki. Quote
Recommended Posts