Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Temat jest o kopiowaniu i wszystko sie łaczy w nim, chociaz posrednio.
Brak zzacunku do zycia nie mierzy sie w ilosci. Kto nie szanuje jedno zycie nie bedzie szanowac 100 i wiecej.
Podobnie jest z kopiowaniem. Jezeli krzywdzisz zwierze amputujac mu ogon dla wygladu, to znaczy ze za nic masz to zwierze i jego prawo do życia bez bólu

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasiek zrobi wszystko zeby tylko temat zmienić :lol:...sam przywalił do pieca pierwszy tym tekstem o uczeniu szacunku do homo sapiens ( jakby w szkole nie uczyli ze naród niemiecki rownież był zmuszany do pewnych działań wbrew swej woli, a przecietny Niemiec który rozumiał co robi Hitler, cierpiał również! No coż, ale żeby to wiedzieć trzeba było na tę historię chodzic.. pomijam ze wyciaganie argumentu holocaustu i wojny w kontekscie kopiowanych psów było lekko mowiąc niepoważne...) a potem innym to zarzuca.
Polecam taki film Jasiu...pokazujacy, jak młodzi studnci niemieccy tracili życie, bo protestowali przeciwko wojnie i zabijaniu innych! Niestety, nie pamiętam tytułu, ale leciał na HBO. Obejrzyj sobie, zanim zaczniesz rzucać narodowościowymi, ksenofobicznymi sloganami!

Posted

[quote name='Jasiek']Szkoda ze kiedys ich nie uczono szacunku do gatunku homo sapiens.
[/quote]

To są fakty historyczne i niczym nikogo nie obraziłem.To że teraz swiatopogląd u zachodnich sasiadów się zmienił to fakt ale jest to tylko i wyłącznie zasługą mieszania się nacji w tym kraju.Zawsze twierdzilem ze narody nie są złe.ZLE są jednostki.Sam mam wielu przyjacioł- hodowców z zachodu i bezposrednio po sasiędzku i znam ich zdanie i poglądy na wiele spraw w tym hodowlanych i nie zabieraj głosu w sprawach o ktorych nie masz bladego pojecia.Jak powiesz mi ze hodowlą zajmujesz sie 10,20 ,30 lat to mogę z Tobą podyskutowąć.Z pikusiami nieeeeee

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']buahaha, spojrzałaś na swoje posty, ile tazy ty wypowiedziałaś to słowo?
Ja tylko biorę przykład z Ciebie, może nie zostanę osądzony o chamstwo...
[/quote]
Daj przykład!
3 razy na jednej stronie - "bełkot" :shake:!

Dziewczyny, czy wy to widzicie? Jaki mi się FAN trafił :eviltong:?
O matko kochana :lol:.

Posted

[quote name='niceravik']

Dziewczyny, czy wy to widzicie? Jaki mi się FAN trafił :eviltong:?
O matko kochana :lol:.[/quote]

A mi trafiła się fanka:lol::lol:Niceravik jak to tam szło ;edycja postu-zauroczenie Jaśkiem:lol::lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Jasiek']Sam mam wielu przyjacioł- hodowców z zachodu i bezposrednio po sasiędzku i znam ich zdanie i poglądy na wiele spraw w tym hodowlanych i nie zabieraj głosu w sprawach o ktorych nie masz bladego pojecia.Jak powiesz mi ze hodowlą zajmujesz sie 10,20 ,30 lat to mogę z Tobą podyskutowąć.Z pikusiami nieeeeee[/quote]

Nie napisałeś, z kim nie chcesz dyskutować?
Ty tez nie jesteś hodowcą, więc z opowieści to możesz mieć co najwyżej "blade pojęcie" jak i ja, bo ja też do nich nie należę, więc dodaj mnie do czarnej listy :diabloti:
Zanim zaczniesz oceniać innych, spójrz na siebie..

Ja opieram sie na faktach, czytam, obserwuje, rozmawiam, mieszkam w DE.. nie znam hodowli, co nie znaczy że nie wiem o czym pisze. Ty natomiast nie przedstawiłeś tutaj żadnych treści, które są na temat..

Posted

[quote name='Jasiek']To są fakty historyczne i niczym nikogo nie obraziłem.To że teraz swiatopogląd u zachodnich sasiadów się zmienił to fakt ale jest to tylko i wyłącznie zasługą mieszania się nacji w tym kraju.Zawsze twierdzilem ze narody nie są złe.ZLE są jednostki.Sam mam wielu przyjacioł- hodowców z zachodu i bezposrednio po sasiędzku i znam ich zdanie i poglądy na wiele spraw w tym hodowlanych i nie zabieraj głosu w sprawach o ktorych nie masz bladego pojecia.Jak powiesz mi ze hodowlą zajmujesz sie 10,20 ,30 lat to mogę z Tobą podyskutowąć.Z pikusiami nieeeeee[/quote]

Wracając do tematu.
Jasiu.Czy Ty masz psy? Czy te psy mają cokolwiek obcięte? To moze Ty mi udzielisz odpowiedzi kto, gdzie i kiedy obiął coś Twojemu psu? Pytałam kilkakrotnie o to Elitesse, ale nie chce mi powiedzieć :(
A bardzo jestem ciekawa...

Posted

[QUOTE]
Pytałam kilkakrotnie o to Elitesse, ale nie chce mi powiedzieć :(
A bardzo jestem ciekawa...
[/QUOTE]

Tu raczej nikt Ci tej ciekawosci nie zaspokoi.Przy obecnej zbiorowej histerii weci prosza o zachowanie dyskrecji;)Jak jednak zdecydujesz sie na ciecie,dam Ci kontakt:evil_lol:
Moj byl kopiowany w Pradze..

Posted

[quote name='Quelthalas']
Jasiu.Czy Ty masz psy? Czy te psy mają cokolwiek obcięte? To moze Ty mi udzielisz odpowiedzi kto, gdzie i kiedy obiął coś Twojemu psu? Pytałam kilkakrotnie o to Elitesse, ale nie chce mi powiedzieć :(
A bardzo jestem ciekawa...[/quote]

Oczywiście że mam psy i to zgodne ze wzorcem rasy:evil_lol:Niestety nie mogę zaspokoić Twojej ciekawści ponieważ takie wzorcowe już kupiłem.I jak skończy się tak jak napisął Maxxel histeria jaka obecnie panuje a skończy się niebawem:lol: sama bez problemu odszukasz gabinety wet. gdzie można będzie fachowo kopiować psy.Nie będzie ich dużo bo do tego typu zabiegów trzeba mieć trochę wiedzy kynologicznej.

Posted

[quote name='Jasiek']Jako Polak czuję OBRAZONY to POTWARZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tym postem obraziłaś cały NAROD POLSKI.Zaczynasz chodzić po grząskim gruncie.!!!!!!![/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Przynajmniej co do kultury kynologicznej, to ja się zgadzam.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Niemcy mają poukładane w papierach i na pokazach. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]A u nas co? GLW swoje, KILW swoje, Ministerstwo swoje anonimy śle, ZK swoje, hodowcy swoje, Jasiek swoje, sędziowie swoje dyrdymały prawią... jeszcze :eviltong:.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Moderna, się nie przejmuj Jaśkiem /może to zamiast OBRAŻONY, miało brzmieć: OBNAŻONY?/, chyba że Jasio postanowił tak jak ROMANTYCZNY BOHATER, cierpieć za miliony. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Kilka miesięcy temu, pisząc, że wet, który obcina psu ogon albo uszy wyłącznie dla urody, „podli się za pieniądze”, wyobraź sobie, że w opinii naszego MARSA, obraziłam całą populację weterynarzy, tj. 10.000 zawodników . Sprzedał to staremu modowi a ten mi bana.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Wbrew wyświechtanej opinii, nasi oponenci są bardzo wrażliwi.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Zwłaszcza jeżeli chodzi o nich samych :mad:.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik']
[COLOR=black][FONT=Verdana]A u nas co? GLW swoje, KILW swoje, Ministerstwo swoje anonimy śle, ZK swoje, hodowcy swoje, Jasiek swoje, sędziowie swoje dyrdymały prawią... jeszcze :eviltong:.[/FONT][/COLOR]

[/quote]

Niebawem wszystko będzie jasne , zrozumiałe (taką mam nadzieję) i proste jak budowa cepa.Trzeba tylko niestety uzbroić się w cierpliwosć.:multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='maxxel']Tu raczej nikt Ci tej ciekawosci nie zaspokoi.Przy obecnej zbiorowej histerii weci prosza o zachowanie dyskrecji;)Jak jednak zdecydujesz sie na ciecie,dam Ci kontakt:evil_lol:
Moj byl kopiowany w Pradze..[/quote]
Dzięki,ale chodzi mi o lekarza w Polsce...Bo chyba nie jest tak, iż nagle okaże się, iż wszystkie cięcia ogonów i uszu odbywają się poza granicami kraju?:diabloti:
Hmm...a co do histerii...no skoro, jak Tuatha twierdzi, kopiowanie nie jest zakazane, to czemu weci się,hmmm... wstydzą/boją/ czyli proszą o dyskrecję?

Posted

[quote name='Jasiek']Oczywiście że mam psy i to zgodne ze wzorcem rasy:evil_lol:Niestety nie mogę zaspokoić Twojej ciekawści ponieważ takie wzorcowe już kupiłem.I jak skończy się tak jak napisął Maxxel histeria jaka obecnie panuje a skończy się niebawem:lol: sama bez problemu odszukasz gabinety wet. gdzie można będzie fachowo kopiować psy.Nie będzie ich dużo bo do tego typu zabiegów trzeba mieć trochę wiedzy kynologicznej.
[/quote]
Jasiu, a ja nie pytam, czy masz psy zgodne z wzorcem tylko czy "przycięte":lol: , a jeśli tak to gdzie wykonano okaleczenie?

Posted

[quote name='Quelthalas']Jasiu, a ja nie pytam, czy masz psy zgodne z wzorcem tylko czy "przycięte":lol: , a jeśli tak to gdzie wykonano okaleczenie?
[/quote]

Moje psy absolutnie nie są okaleczone.One poprostu wygladają tak jak mówi wzorzec tej rasy.Juz Ci pisałem że kupiłem takie wzorcowe:lol::lol:i zapewniam Cię że są przepiękne:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Jasiek']Moje psy absolutnie nie są okaleczone.One poprostu wygladają tak jak mówi wzorzec tej rasy.Juz Ci pisałem że kupiłem takie wzorcowe:lol::lol:i zapewniam Cię że są przepiękne:lol::lol::lol:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Możesz napisać, jakiej rasy są twoje pieski?[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Możesz napisać, jakiej rasy są twoje pieski?[/FONT][/COLOR][/quote]

I co jeszcze:lol::lol::lol:Musisz zadowolić się tym co wczesniej napisałem.Nie mam zamiaru obnażać sie przed Tobą.Właściwie na odczepnego mógłbym napisać cokolwiek i co Ci to da?

• 4 months later...
Posted

u nas w miescie jest juz problem jesli chce sie psu cos obciac :diabloti:
ja mam dwa psy bez ogonow , ja ich nie prowadzilam na sciecie juz tak mialy ale wiem ze chlopak jechal do miasta obok zeby sciac ogon ;)

Posted

[quote name='gops']u nas w miescie jest juz problem jesli chce sie psu cos obciac :diabloti:
[/quote]

U nas też jest problem a w zasadzie zawsze był,Nikt nie chciał i niechce to[B][SIZE=5] COS [/SIZE][SIZE=2]obcinać.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/SIZE][/B]

Posted

u nas jeszcze dwa lata temu sasiadka obcinala ogony szczeniaka bokserow i nie bylo problemu a teraz nalazila sie i zaden niechce obcinac na szczescie :evil_lol:

• 3 months later...
Posted

[quote name='gops']u nas jeszcze dwa lata temu sasiadka obcinala ogony szczeniaka bokserow i nie bylo problemu a teraz nalazila sie i zaden niechce obcinac na szczescie :evil_lol:[/quote]
Wcale się nie dziwie, bo sam Minister ma z tym problem, kiedy pisze cyt.:
"[I][FONT=Verdana]Omawiane przepisy nie rozstrzygają w definitywny sposób dopuszczalności lub [/FONT][/I][I][FONT=Verdana]niedopuszczalności obcinania ogonów i kopiowania uszu.[/FONT][/I][FONT=Times New Roman][I]"[/I][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=1]/ŻWsdp/mj-070-5/2008(1660) /.[/SIZE][/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Pan Minister woli spędzać czas na naradach :cool3:.[/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Pamiętacie?[/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

No to przypomnę:
[B][SIZE=3][COLOR=#444444]Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi[/COLOR][/SIZE][/B]
[I][COLOR=#444444][FONT=Verdana]2008-03-05[/FONT][/COLOR][/I]
[B][COLOR=#444444][FONT=Verdana]Spotkanie z przedstawicielami środowisk weterynaryjnych[/FONT][/COLOR][/B]
[I][COLOR=black][FONT=Verdana]W dniu dzisiejszym [U]sekretarz stanu Kazimierz Plocke spotkał się z przedstawicielami środowisk weterynaryjnych[/U] reprezentowanych przez członków Krajowej Rady Lekarsko-Weterynaryjnej, Rady Krajowej NSZZ „Solidarność” Pracowników Weterynarii, Ogólnopolskiego Komitetu Protestacyjnego Pracowników Inspekcji Weterynaryjnej i Urzędowych Lekarzy Weterynarii. [/FONT][/COLOR][/I]
[I][FONT=Verdana][COLOR=black]W rozmowach uczestniczyli również: Główny Lekarz Weterynarii oraz przedstawiciele Departamentu Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii MRiRW. [/COLOR][/FONT][/I]
[I][FONT=Verdana][COLOR=black][U]Celem spotkania było omówienie problemów w działaniu Inspekcji Weterynaryjnej, możliwości jej wzmocnienia i usprawnienia, a także zaproponowanie inicjatyw mających na celu poprawę jej funkcjonowania[/U]. [/COLOR][/FONT][/I]
[I][FONT=Verdana][COLOR=black]Minister Kazimierz Plocke[U] podkreślił konieczność szybkiego podjęcia działań i zapewnił o priorytetowym traktowaniu tych zagadnień przez resort. [B]Podziękował również za wolę współpracy ze strony rozmówców :evil_lol: .[/B][/U][U]W trakcie spotkania ustalono, że w najbliższym czasie zostaną powołane dwa zespoły robocze z udziałem przedstawicieli ww. organizacji: [/U][/COLOR][/FONT][/I]
[U][I][FONT=Verdana][COLOR=black]- do spraw reorganizacji Inspekcji Weterynaryjnej, [/COLOR][/FONT][/I][/U]
[U][I][FONT=Verdana][COLOR=black]- do spraw finansowania zadań Inspekcji Weterynaryjnej. [/COLOR][/FONT][/I][/U]
[U][I][FONT=Verdana][COLOR=black]Zadaniem tych zespołów będzie zaproponowanie konkretnych rozwiązań systemowych dotyczących poruszanych dziś zagadnień.[/COLOR][/FONT][/I][/U]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Oto oficjalny komunikat Ministerstwa.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]A teraz maleńka niespodzianka![/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][URL="http://www.minrol.gov.pl/FileRepozytory/FileRepozytoryShowImage.aspx?item_id=30281"][COLOR=#800080]http://www.minrol.gov.pl/FileRepozytory/FileRepozytoryShowImage.aspx?item_id=30281[/COLOR][/URL] [/FONT]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Foto tegoż Ministra, ten z prawej strony, przy fladze Unii. Prawda, że okazały? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Chyba mało ćwiczy :evil_lol: .[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='1w0na']Nigdy nie widziałam, a ni nie słyszałam. Że właścicielom psów kopiowanych uszów czy ogonów dawali jakiś mandat czy coś tam...

Jak to z tym jest?
Kiedy każą za to?[/quote]

Mozna ciac bezkarnie :lol: