Mona4 Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 18 12.2007 urodzilo sie 5 sczeniat.Sunia rodzila 12 godzin,maluszki byly silne i zdrowe.21 12.deysy nagle dostala wysokiej goraczki,przyjechal nasz znajomy weterynarz podal jej antybiotyk,i po 2 godzinach padl pierwszy sczeniak suczka,za 3 godziny nastepna.Rano deysy byla prawie nieprzytomna,pojechalismy do lecznicy zrobiono jej wszystkie badania jakie tylko byly mozliwe.Nikt niewiedzial co jej dolega,dlaczego tak wysoka temperatura ,i dlaczego maluchy nagle umieraja na zapasc:placz:walczylismy z nieznanym chorubskiem do 25.12. ciagle w lecznicy pod kroplowkami.nagle temperatura spadla, deysy jakby nigdy nic wyzdrowiala przezyl tylko jeden maluszek piesek dzis ma 10 dni. Anioleczki za teczowym mostem,nieudalo sie ich uratowac,chociaz urodzily sie silne i zdrowe ;(((( Quote
Mona4 Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 zdjecie zrobilam wczoraj,tutaj ma 9 dni,jest silnym zdrowym sczeniaczkiem. Teraz najwazniejsze aby deysy nabrala sil i maluszek byl zdrowym sczeniaczkiem,a co z niego wyrosnie to sie okaze:loveu::loveu: W naszej galeri niepisalam o maluszkach bo napewno zrobiliby znas rozmnazaczy:shake: Quote
tigrunia Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Jejuś jakie słodkie kluseczki :loveu: Bardzo mi przykro, ze przeżył tylko jeden :-( Quote
wtatara Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 śliczny maluszek i jaka szczęśliwa mamusia.Jaki on podobny do synka Pixi. Przypomniałam sobie to wszystko i zrobiło mi się bardzo smutno. Dziękuję Moniko za zdjęcia Quote
Isabel Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Dla wszystkich najserdeczniejsze życzenia - oby Nowy 2008 Rok był szczęśliwy, szczodry i łaskawy! Quote
wtatara Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Dziękujemy cioteczkom za życzenia . My równiez zyczymy dużzo zdrówka dla cioteczek i ich zwierzątek. Kasia była dzisiaj z kotka do kontroli. Wzięłam tez Tabi bo skończyły się szczepienia oraz zaczęły jej łzawić oczka.Tabi ma zap. spojówek i jest podejrzenie jaskry. Kropelki do końca życia albo moze dojśc do slepoty -perspektywa ładna.Na co ta psina jeszcze nie chorowała Quote
Isabel Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 No to Tabuniu dla ciebie specjalne życzenia zdrówka! Może to tylko i wyłącznie zapalenie spojówek, miała badane dno oka? Quote
Jagoda1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Zdrowia dla całej Rodziny, spełnienia marzeń.:lol: Quote
wtatara Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 ja teżmam nadzieję że to tylko zap. spojówek. Dna oka nie miała robione ale przy ucisku gałka oczna jest bardzo twarda a wskazuje na wysokie cisnienie śrógałkowe. Tabus bardzo źle się wczoraj czuła po szczepieniu . Pixunia okropnie przeżyła petardy. Najpierw zaczęła szczekać , potem piszczała. A potem patrzę a ona ma całe oczka zapłakane. Quote
Isabel Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Moje sunie wystrzały noworoczne przeżyły zupełnie dobrze - Vega jest przygłucha, co w tym przypadku było dużą zaletą, Tinka trochę zaczęła szczekać, ale ją uspokoiłam - zobaczyła, że Vega nie reaguje, wszyscy zachowują się normalnie, więc przyjęła, że tak musi być. A Teoś siedział w oknie i oglądał sztuczne ognie - pierwszy raz go to zaciekawiło, dotąd moje koty nie chciały oglądać takich śliczności, a u mnie to się często zdarza, bo Błonia blisko i stadion Wisły. Quote
wtatara Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 chyba ten Nowy Rok nie będzie za szczęśliwy dla Pixi. Zaczyna kaszleć, znowu jutro weterynarz Quote
wtatara Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Dziękuję za zyczenia. Pxunia tylko nas nastraszyła ztym kaszel , nadrugi dzien był spokój, organizm zwalczył . Pixi robi się taka małą rozrabiarą. Wyskakuje na kolana , lize ręće, rozdaje buziaki , a od wczoraj jak nie może sobie poradzic z Tabi łapię ją za nogi. Będą zdjęcia Quote
Isabel Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 To świetnie, że dziewczynki zdrowe! Czekamy na fotki! Quote
Jagoda1 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Cieszymy sie, że Dziewczynki się dogadują, ale potrzebna dokumentacja fotograficzna...;) Quote
Mona4 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 wtatara napisał(a):Dziękuję za zyczenia. Pxunia tylko nas nastraszyła ztym kaszel , nadrugi dzien był spokój, organizm zwalczył . Pixi robi się taka małą rozrabiarą. Wyskakuje na kolana , lize ręće, rozdaje buziaki , a od wczoraj jak nie może sobie poradzic z Tabi łapię ją za nogi. Będą zdjęcia hhahahahah mala rozrabiara,ale ona jest tak piekna na tych fotkach ze musialam jedna ukrasc na swoj komputer:oops:Mizianka dla dziewczynek:loveu: Quote
Mona4 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 maly dzis otworzyl oczka:loveu: zaraz zrobie mu sesje zdjeciowa i wkleje fotki Quote
Mona4 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Zaczynamy prezentacje naszej kruszynki:loveu: Fotki zrobilam w tej chwili,maly ciekawy swiata pieseczek,dzis zobaczyl swiat,i niespodobal mu sie ,bo warczy i sczeka hihihi za dwa dni skoncze 3 tydzien Quote
tigrunia Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Śliczny, piękny, cudny bobas :loveu::loveu::loveu: Quote
wtatara Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 dzięki . mały jest śliczny . tak się cieszę że czuje się dobrze Quote
t_kasiek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 jak sie czuje maluch ??? A teraz mam kilka fotek dziewczynek :) zabawa a tak spimy z pania :D:D:D Quote
Ola164 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 A czyj to psiaczek?? Bo ja się nie oriętuję :( Quote
Recommended Posts