Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tweety napisał(a):
Podniesiemy Pucunię, może ktos ja w końcu zauważy

Sliczna kiciunia.
Ma juz troszke latek....
Czy ona jest kotka wychodzaca ?
Jak sobie radzi, kiedy znajdzie sie w towarzystwie szczekajacych psow ?
Zagladam na " Miau " i tutaj, bo mamy zamiar zaadoptowac jakas koteczke.
Najchetniej taka, ktora ma male szanse na adopcje.... starsza juz ... z jakimis drobnymi defektami ( biedna, ogonek musial bolec :-( ).
Mam juz kiciulke - 5-miesieczna Zuzie od wandul66.
Ale mam tez suczki - duze mieszkajace na dworze.
Oczywiscie bede bardzo uwazala, zeby moje suki nie zrobily krzywdy nowemu domownikowi ( Zuzi jeszcze nie puszczamy na dwor - dopoki nie urosnie i nie zmadrzeje :lol: - wychodzi ze mna tylko na smyczy na krotkie spacerki po ogrodzie, zeby sie oswoic z przestrzenia poza domem i z widokiem psiakow ).
Moje suki nie sa zarloczne i z pewnoscia kota nie rozszarpia ( jesli kot nie ucieka, to nawet zaprzestaja pogoni ) , ale niestety lubia za kotami ganiac. Jak wiekszosc psow zreszta :shake:.
Zuzie ogladaja sobie przez drzwi tarasowe i o ile na poczatku chcialy rozwalic dom, zeby sie do srodka dostac, o tyle teraz juz tylko przez chwilke zagladaja przez szybe, co sie tam w srodku rusza.
Zuzia zreszta juz z dwiema moimi dziewczynami miala osobiste, bliskie kontakty i obylo sie bez rzucania na siebie.

Ale przyzwyczajenie psow do obecnosci kota na podworku, to jedynie kwestia czasu i ... przypilnowania.

Dlatego zadaje te wszystkie pytania.
Mieszkamy w domu na wsi i kicia potrzebna jest oczywiscie do tego, do czego jest stworzona ... do lapania myszek ( chociaz sa takie sliczne :shake: ).
Nasza nowa kicia bedzie mieszkala w domu oczywiscie, ale bedzie kotka wychodzaca - patrolujaca teren ( takze garaz i strych ).

Zaczelam wlasnie namawiac meza, zeby jakas kicie zaadoptowac juz teraz, a nie czekac, bo wlasnie jesienia myszki pchaja sie do domu i .... obecnosc kota bardzo je od tego odwiedzie.

Czytam wiec kilka watkow na " Miau " i tutaj, zeby wybrac kicie, dla ktorej nasze warunki beda najodpowiedniejsze.

Mam nadzieje, ze uda mi sie przekonac meza.