Ambra Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Kochani, dostałam info od Pani która pomaga schronisku w Myszkowie że jest tam ok 2 letnia piekna sunia rasy GOŃCZY POLSKI, jak wiadomo tam sa tragiczne warunki, naprawde fatalne, sunia jest młoda zabawowa, kuleje troszką na przednią łapke - nie wiedziec czemu - ale nie przeszkadza jej to w bieganiu, błgam rozejrzyjcie sie za domkiem dla niej, inaczej skończy na pobliskich wiochach jako suka rozpłodowa na łancuchu! proszę!!!:modla: :modla: ja nie mam stałego dostepu do netu teraz dlatego proszę o podbijanie wątku! podaje mój tel na wypadek...:cool3: 600414656 Quote
eurydyka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 jest jakies forum gonczych, sama nie znam adresu, ale pomagalo szukac domow Quote
eurydyka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 na razie wkleilam na beaglowe, gdzie jest to schronisko? Quote
madzia828 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 śliczna sunia:loveu::loveu: hopaj po domek maleńka;) Quote
marillka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 tu mam link do strony adopcyjnej OGARY i GOŃCZE POLSKIE http://www.adopcjegoncze.republika.pl/ Quote
Goska76 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='marillka']tu mam link do strony adopcyjnej OGARY i GOŃCZE POLSKIE http://www.adopcjegoncze.republika.pl/ - wysłałam tam wczoraj e-maila z informacją i zdjęciami suczki - nie mam jeszcze żadnej odpowiedzi. Quote
carmen888 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 jest piękna, na forum gończych i ogarów jest wzmianka o niej, zobaczymy czy się coś uda Quote
Rybka_39 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Śliczna oby jakis miłośnik rasy ja przygarnął. Na 1 malutka!:multi: Quote
Ania W Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Może chociaż domek tymczasowy. Gończe są dość popularne i jest naprawdę spora szansa na znalezienie domu ... Quote
Ambra Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 dzieki za zagladanie do watku, ja sie probowalam zarejestrować na forum gonczych ale jeszcze nie mam odp. moze jest na dogo ktos kto zna ta rase i zajmuje sie jej adopcjami? hmmm ... sunia jest w Myszkowie. Quote
Ania W Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Niestety gończarzy jest tu niewielu... Rozesłałam jeszcze do znajomych właścicieli ogarów i gończych (tych którzy rzadziej bywają na forach lub wogóle) maila z informacją o suni. Może się uda... Quote
eurydyka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Tomo z e-beagle juz dal tez znac bezposrednio dziewczynie od adopcji gonczych Quote
Ania W Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Wiedzą właściwie wszyscy, którzy powinni wiedzieć;-) Quote
Goska76 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 http://www.forum.polskigonczy.avx.pl/viewtopic.php?t=779 Quote
marillka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 dzięki za kolejny link do stron adopcyjnych psów rasowych :) już go dodałam :) Quote
Ambra Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 czyli sunia ma tymczas, a na jak długo ten tymczas jest? zeby za tydzien nie zostac na lodzie w dodatku z psem w wawie;) to wazne, i 3ba pooglaszac ja na allegro moze i innych portalach zeby domek staly sie znalazł szybciutko, Gosiu mysle jak Ci pomóc w tym transporcie bo ty pociągiem chcesz jechac, dasz rade? o ktorej chcesz ja zabrac ze schronu? ja bede w lelowie (za myszkowem) na weekend... hmmm mysle co by tu... a i jutro juz bede miec dostep do netu wiec bede sledzic juz uwaznie co dalej sie dzieje, 3mam kciuki! Quote
Ania W Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Ambra , prosze cię , jak możesz pomóż Gosi ! Jakbyś wracając z weekendu dziewczyny podrzuciła ;-) Ja się obawiam , że suka może byc nie przyzwyczajona do pociągu. Ona w Warszawie będzie w bardzo dobrych rękach. Sprawę pilotuje Ula - ja mam do niej 100 % zaufania. Z resztą warszawskie gończe nie dość , że liczne to jeszcze są dość zgraną grupą. Niech ona tu dojedzie, trochę się zaaklimatyzuje, podtuczy... bo na razie niewiele o niej wiadomo i moim zdaniem trochę za wcześnie na szukanie domu. Ale jak tylko przyjdzie pora pomoc w poszukiwaniach na pewno się przyda :-) Quote
Goska76 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 schron w niedziele jest do pierwszej. W drodze na pkp chce wstąpić do babci, żeby psinę trochę umyć coby można ją było do domu wpuścic. (Gończa ma spać jedną nockę u koleżanki Uli - lepiej nie narażać koleżanki na te przykre schroniskowe zapachy :lol:) Przewoziłyśmy już psy w pociągach, nie widzę tu problemu. Zawsze jest jakis sposób zeby psa udobruchac :lol: A gliwice nie są tak daleko. poradzimy sobie :) Chociaż ...... gdybyś Ambra miała możliwość pomóc w transporcie to może w końcu poznałabyśmy się osobiście :p Quote
Ania W Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 A ja nadal kombinuje z podwózką ;-) Gosia jeżeli będzie można to warto suce stresu zaoszczędzić (nie przypadkowo słowa "suka" jest podkreślone, wiemy, że ty jesteś dużą dziewczynka i dasz rade ale... ;-)) Ona i tak tego dnia będzie miała wrażeń pod dostatkiem i jeżeli można to ja bym jej pociągu i dworców oszczędziła ... Quote
Recommended Posts