supergoga Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ciociu Marmar nie bij. BYłam tylko przejazdem, na działeczce, na chwilę, poznać Zuze i Bajkę - i zaraz jechałam dalej, bo jeszcze sporo drogi nas czekało Nastepnym razem pobędziemy dłużej i zrobimy spotkanko. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 [quote name='jotpeg']To Bajeczka jest taka nastolatka! :multi: Gdzies ten najlepszy dom jest. Na pewno.[/quote] no nastolatka. Ćwiczy się w robieniu min pod tytułem: jestem małą, biedną suczką i nikt mnie nie chce. Nikt mnie nie kocha, buu :shake: Ma trochę szczeniackich zachowań-dopiero teraz to zaczynam dostrzegać. Dzisiaj np. jadła mydło:-o Ale nie niszczy nic-na noc jest zamykana w altance i grzecznie śpi na wersalce. To kanapowiec jest. Nie oddam jej do budy. Sie nie nadaje, potrzebuje kontaktu z człowiekiem, ciepła i miziania. Wczoraj był telefon w sprawie Bajki ale chyba nic z tego-nie odezwał się na maila. Może się wystraszył umowy adopcyjnej-powiedziałam że tak w skrócie to zobowiązanie do odpowiedniej opieki nad psem i w razie problemów (bo to różnie jak wiecie bywa) zwrotu do mnie a nie np.do schroniska. No i cisza. Nie to nie:eviltong: Quote
supergoga Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Czekamy na domek dla Bajki. Szkoda, aby sunia długo czekała. Quote
marmar Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='supergoga']Ciociu Marmar nie bij. BYłam tylko przejazdem, na działeczce, na chwilę, poznać Zuze i Bajkę - i zaraz jechałam dalej, bo jeszcze sporo drogi nas czekało Nastepnym razem pobędziemy dłużej i zrobimy spotkanko.[/QUOTE] Wybaczam;) [QUOTE]Ma trochę szczeniackich zachowań-dopiero teraz to zaczynam dostrzegać. Dzisiaj np. jadła mydło[/QUOTE] Rewolucji żoładkowej nie było? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 niee,wyrwałam jej z pyska. a to niewyraźne zdjęcie komórkowe-w ubranku żeby sobie szwów nie wyskubała. W czwartek zdjęcie szwów. [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f26a4fcc8191b358.html][IMG]http://images25.fotosik.pl/74/f26a4fcc8191b358m.jpg[/IMG][/URL] Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images26.fotosik.pl/64/cb08f0a7118562c6.jpg[/IMG][/URL] coś te domki niezdecydowane :shake: Quote
jotpeg Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Bajeczka zdecydowanie szuka domu!!!! :Dog_run: Quote
marmar Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 niezdecydowanym mowimy decydujcie sie,bo bedzie za pozno i bedziecie zalowac,drugiej takiej laski nie znajdziecie Quote
syla00 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Bajka cioteczka cię podnienie na pierwszą bo tłum straszny i gdzieś się zapodziałaś Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 [quote name='marmar']niezdecydowanym mowimy decydujcie sie,bo bedzie za pozno i bedziecie zalowac,drugiej takiej laski nie znajdziecie[/quote] trafnie to ujęłaś:) Bajka przed godziną 19 pojechała do nowego domu w Kietrzu. Przyjechali po nią ludzie, którzy mieli b.podobną suczkę do Bajki. Ich sunia odeszła za Tęczowy Most kilka dni temu. W domu rozpacz, więc wypatrzyli na allegro Bajkę. Bajka będzie mieszkała z panią-emerytką i jej dorosłym synem. Osoby które ją zabrały mieszkają 500 metrów dalej, więc Baja będzie miała dużą rodzinę (która się wkrótce jeszcze powiększy;) ). Prawdopdobnie będzie się nazywała Nuka-tak jak poprzedniczka. Dziękuję wszystkim za pomoc i wirtualne odwiedzanie Bajki!:Rose: Może nowi właściciele Bajki się nam tu zalogują i coś napiszą-zapraszamy! Quote
syla00 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 :multi: hurra:multi: hurrra:multi: hurrra wszystkiego najlepszego dla BAjki vel Nuki i jej nowej rodzinki. ps. allegro już usunięte Quote
marmar Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 GRATULACJE CIOCIU ALFO:laola: ach jaka szkoda ze nie moge :drink1: ,ciotki wypijcie za Bajke:drinka: :drinka: :drinka: Quote
supergoga Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 superaśnie. Cieszę się bardzo. Alfa - to nie rozglądaj sie teraz na boki i nie szukaj Quote
Amanita Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Wspaniała wiadomość:multi::multi::multi: Bajeczko, dużo szczęścia w nowym domu:loveu::multi: Quote
supergoga Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Bajka w domu, nareszcie bezpieczna. Quote
sebo&kasia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']trafnie to ujęłaś:) Bajka przed godziną 19 pojechała do nowego domu w Kietrzu. Przyjechali po nią ludzie, którzy mieli b.podobną suczkę do Bajki. Ich sunia odeszła za Tęczowy Most kilka dni temu. W domu rozpacz, więc wypatrzyli na allegro Bajkę. Bajka będzie mieszkała z panią-emerytką i jej dorosłym synem. Osoby które ją zabrały mieszkają 500 metrów dalej, więc Baja będzie miała dużą rodzinę (która się wkrótce jeszcze powiększy;) ). Prawdopdobnie będzie się nazywała Nuka-tak jak poprzedniczka. Dziękuję wszystkim za pomoc i wirtualne odwiedzanie Bajki!:Rose: Może nowi właściciele Bajki się nam tu zalogują i coś napiszą-zapraszamy![/QUOTE] Witam wszystkich na forum:p . Jestesmy nowymi włascicielami Bajki, a raczej Nuki-bo tak sie teraz piesek nazywa. Owieczka jest cudowna ! Jest bardzo spokojna, ale kiedy chce pobrykać to też sobie nie żałuje, jest strasznym żarłoczkiem :sabber: i trzeba bardzo sie kontrolować żeby jej nie ulec ;) Potwiedzam też to wszystko co zostało napisane o niej wcześniej, ze spacerkami, lezeniem na łóżeczku, wchodzeniem do auta i siedzeniem w nim grzecznie itd ;) Babcia i jej syn zakochali sie w nim od pierwszego wejrzenia ( o nas już nie wspominając :eviltong: ), niedługo rodzina nam sie powiększy, jak już wspomniała Alfa ;) mysle wiec ze dwie dziewczynki (moja córa i nuka) będą sie świetnie razem wychowywały :multi: . Co prawda piesek mieszka w kamienicy z naszą babcią, ale my co najmniej raz dziennie u nich jesteśmy, tak więc nuka jest często z nami i moimi rodzicami, którzy mieszkaja tez w Kietrzu (ma teraz duża rodzinę). Wczoraj zrobiłem kilka fotek barankowi, jak bedę miał chwile to obiecuję że je wkleję na forum ( o ile bede wiedział jak ;) ). Dzisiaj idziemy z Nuka do pani weterynarz, na ściągnięcie szwów, brzusiu już sie dobrze zagoił, piesek sie chyba bardzo ucieszy bo ileż można spać w żółtym kubraczku :p Dziękuję wszystkim za pomoc i poświęcenie w znajdywaniu nowego domku pieskowi:modla: . Jestem przekonany, że nie mogła lepiej trafić, będzie miała suuuper warunki, cała rodzina kocha zwierzęta, a babcia jest ciągle w domu więc miziania jej nie zabraknie :razz: Pozdrawiam Sebastian. Quote
Jo37 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Witamy na forum . Fajnie ,że tak się suni udało . Czekamy na informcje i zdjęcia . Pozdrawiam Quote
marmar Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Gratulacje i wleikie dzieki za domek dla Nuki:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: ,z dzidzia nie bedzie problemu,Bajce przed sterylka towarzystwa dotrzymywala moja córka ,swietnie sie dogadywały,była karna ,zreszta co tu pisac sami wiecie jaka jest. ciociu alfo juz mozesz byc spokojna :multi: :multi: :multi: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Witam nowych na forum :wink: Dzięki za informacje o suni, czekałam na takie wieści a tu tak na dzień dobry. Cieszę się bardzo. Na forum Dogomanii jest sporo ciekawych tematów do poczytania [SIZE=1][COLOR=slategray](pierdół też;))[/COLOR][/SIZE] Szkoda że Nuka nie potrafi mówić bo pewnie ma ciekawą historię. Gdzieś gdzie była wcześniej prawdopodobnie były dzieci bo Nuka je lubi. Żebrania o jedzenie nauczyła się pewnie w tym ośrodku w lesie gdzie była-tam ją dokarmiali czipsami, hamburgerami, frytkami i tylko Nuka wie czym jeszcze. Ta żarłoczność może jej więc zostać na dłużej, ona już trochę schudła ale pączuś był niezły. Nuka wyćwiczyła sobie specjalne spojrzenie pod tytułem : jestem biednym, małym, głodnym pieskiem:( Przytul mnie i nakarm:diabloti: No i karmili... Teraz już wszystko będzie w porządku dziewczynko Nuko, a wkrótce będziesz miała malucha do pilnowania :p P.S. Sprawdziłam w kalendarzu: Nuka trafiła do mnie 18 sierpnia wieczorem, przywiozłam ją z tego ośrodka (Gwaruś). W niedzielę były robione zdjęcia i była Supergoga, w poniedziałek założyłam jej wątek tutaj. Quote
jotpeg Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Witamy sebo&kasia!!! :multi: Wspaniale, ze sie udalo bajkowej Nuce znalezc u Was dom!! :lol: :lol: Alfa i Zuzia - gratulacje!!!! :multi: :p :multi: Quote
syla00 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 nie no, REWELKA:p Uwielbiam czytać relacje z nowego domku więc Sebastianie i Kasiu prosimy o jeszcze:cool3: Quote
Recommended Posts