Asior Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Chciała bym Wam przedstawić młodego psiaka Luxa.. Ma ok 1,5 roku, a za sobą bardzo cięzkie przeżycia... Został odebrany jakiemus pijaczkowi, który go bardzo bił.. Luxik jest bardzo serdecznym, wesołym psiakiem, ale jednak woli kobiety niż mężczyzn.... Do wolontariuszy płci męskiej się przyzwyczaił, ale jednak zdecydowanie woli kobiety... Był już raz adoptowany (przez faceta właśnie) i niestety po ok 2 tyg wrócił spowrotem.. Facet tłumaczył, że Lux go dominował.... Ja znam go jako bardzo kochanego i wesołego psiaka i uważam, ze jeśli znalazł by domek to byłby najszczęsliwszym psiakiem na świecie :) Quote
Asior Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 noo mam taką nadzieje... Bo on jest naprawde kochany, ale potrzebuje bardzo konsekwentnej osoby.... Quote
epe Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Kochana Asiorku! To prawie taki sam pies jaki napadł na Krystianka! A nie wiesz kto go wziął i oddał? Bo z tego co wiem,ten napadający pies mieszkał na Azorach ul.Palacha/ lub mieszka nadal/,ale jakos go nie widuję/na szczęście/. Facet ma jeszcze doga argentyńskiego/myślałam,że to biały bokser/. Ten pies z kolei napada na malutkie pieski. Widziałam jak doga samego wsadzali do auta w niedzielę. Quote
Asior Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 nie... Lux jest w schronie już bardzo długo... napewno od stycznia tego roku, lub dłużej.... To nie mógł być on....zwłaszza, ze widzisz jak się pięknie bawi z innym psiakiem ;) Quote
epe Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 A to dobrze! Tzn.niedobrze,że tak długo,myslę,że znajdzie domek,bo śliczny! A propos tamtego,to właściciel napakowany i łysy,młody. Jednak mam uraz do takich,nie do końca ufam takim właścicielom,bo często lubią "wyrabiać" w psach agresje i to ich cieszy,że pies taki ostry. Z krzywdą dla psa niestety! Quote
Asior Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Lux... w góre.. dlaczego nikt Cie nie odwiedza :placz:??? Quote
karusiap Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Lux bardzo cierpi bez ludzi:(usmiecha sie tak slicznie... Quote
Asior Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 dziś był ze mną znowu na spacerku :) już nawet tak nie cuduje przy zakładaniu obroży :) Oczywiście radość była niesamowita :D Pan Paweł powiedział ,że on raczej żaden mix boksera ani stka.. ze bardziej miks bul mastifa.. hmm no niewiem... ciężko stwierdzić.... Co dziwne.. sporo spędziliśmy dziś czasu w budynku, bo szukałam psiaka dla takich młodych ludków, którzy chieli psiaka dla mamy .. domek z ogrodem i takie tam.. i jak czekali na Pauline (która dziś miała pełne ręce roboty) to Lux niesamowicie się do tego faceta tuił i łasił i siadał cały czas przy nim... Zupełnie nie rozumiem jego zachowania... w schronie jest taki cudny, a w domu dominuje i ustawia ... Napewno dom z ogrodem był by rewelacyjnym wyjście.... tam by się wybiegal i może nie miał by ochoty dominować swojego właściciela.. No ale na dzień dzisiejszy to psiek dla kobiety :) bo je kocha najbardziej ;) Quote
Asior Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 znowu zapoimnieliście o Luxie :( noo ale musicie przyznać, zę tu wygląda jak boksiu :evil_lol: Quote
Asior Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Bo smutna jego historia.... Okazało się, ze jakiś czas temu znowu go adoptowali... i znowu wrócił, bo dominował :( Quote
aagaaciaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ludzie są strasznie nieodpowiedzialni... Chyba ktoś, kto adoptuje psa ze schronu powinien być przygotowany na to, że trzeba mu poświęcić więcej czasu i być bardzie cierpliwym... Quote
Asior Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 pracownicy schroniska twierdzą, ze on jest miły, do momentu aż się od niego czegoś nie chce..... Niewiem co o tym sądzić.... Do nas jest cudowny!!!!! Quote
epe Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 O matko! A mało to takich ludzi /zwłaszcza facetów!!/,którzy sa mili do czasu gdy coś sie od nich chce? A psa przy odrobinie pracy mozna tego oduczyć,a ludzi nie!! Quote
Recommended Posts