basia0607 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Pisek w wypadku , odszedl dzisiaj na moich rękach. O Glazy były telefony ale z daleka. Mamy adresy. Jeżyk to 3-4 letnia sunia. Rok temu w najwieksze mrozy porzucona w lesie z 3 swoimi szczeniakami, dzieciaki zamarzły . Pamiętam dobrze noc w której je łapałam razem z koleżanką. Wysiadł nam akomulator, myślałam, że zamarznę zanim przyszła pomoc. Jeżyk ma cudowny charakter. Aga mnie wrobiła w kury jedwabiste, mam je u siebie do jutra-cuda ! ni to ptak ni baranek. Quote
AgaiTheta Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Nie jęcz!!! Uratowałaś tym kurom życie, umarłyby na poczcie w kartonie! Debilizm ludzi i zadufanie i nie wiem co jeszcze, nie wiem jak to nazwać... jedna osoba durna, bo zamawia sobie kury przez internet, paczką a druga poczta jeszcze durniejsza, bo po pierwsze sie godzi na przesyłke kur w paczce a po drugie myli adres i chce wyjaśnienie zostawić do jutra a kury niech zdechną na półce, w kartonie, drugą dobę, a co tam... Dziękuję Basia za zajęcie się do jutra kurami :* Jutro osobiście je zawiozę pani, która je kupiła! Quote
hop! Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dzisiaj w Metrze jest Sznycel. Ciekawe, czy będzie odzew z ogłoszenia. Quote
AgaiTheta Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Jestem załamana ludźmi!!! O Sznycla był jeden telefon z pytaniem czy bedzie podany z cebulką... Było mi tak strasznie przykro, że pojechałam z gnojem równo, miał ustawiony telefon na głośnomówiacy i ogólnie miał być ubaw, ale mu powiedziałam, że do tego sznycla przyrządze sadzone z jego jaj... Quote
AgaiTheta Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Potrzebujemy pomocy, w ostatnich trzech dniach przyjelismy 36 psów, głownie szczeniaki, nie chcę nawet myśleć co będzie jak zaczną chorować :( Pomóżcie proszę w szukaniu DT [URL]http://www.schronisko.elblag.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=590%3Ato-jaki-dramat&catid=40%3Aartykuly&Itemid=84[/URL] Quote
wasabi81 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='AgaiTheta']Potrzebujemy pomocy, w ostatnich trzech dniach przyjelismy 36 psów, głownie szczeniaki, nie chcę nawet myśleć co będzie jak zaczną chorować :( Pomóżcie proszę w szukaniu DT [URL]http://www.schronisko.elblag.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=590%3Ato-jaki-dramat&catid=40%3Aartykuly&Itemid=84[/URL][/QUOTE] To jakas masakra!!! Ludzie sa beznadziejni... najpierw rozmnazaja a potem porzucaja:-(:-( Quote
basia0607 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Wszędzie mamy psy, nie dajemy rady ze szczniakami. Jak je odizolować od siebie aby były bezpieczne ? Jak dobierać psy aby w boksach było spokojnie ? To jest nierealne przy takim przepełnieniu. Dzisiaj z maleńkich szczeniaczków, ktore są u nas w pokoju wychodziły setki robaków (bo odrobaczeniu.) Maluchy się kręciły, pewnie bolały ich brzuszki, nie mogły spać. Agnieszka co rusz latała do WC po nowej partii robali.... nie wiem czemu ? Quote
AgaiTheta Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Nie dałam dzisiaj rady, raz, dwa razy robale ale to co dzisiaj widziałam przerosło mój żołądek :( a Ty sie nie śmiej!!! Dziękuję, że tak dzielnie to sprzątałaś!!! Quote
hop! Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='AgaiTheta']Jestem załamana ludźmi!!! O Sznycla był jeden telefon z pytaniem czy bedzie podany z cebulką... Było mi tak strasznie przykro, że pojechałam z gnojem równo, miał ustawiony telefon na głośnomówiacy i ogólnie miał być ubaw, ale mu powiedziałam, że do tego sznycla przyrządze sadzone z jego jaj...[/QUOTE] Spodziewałam się, że zadzwoni jakiś debil, bo jednak to imię prowokuje do takich prostackich żartów. Przykre, że nie zadzwonił nikt normalny... [quote name='AgaiTheta']Potrzebujemy pomocy, w ostatnich trzech dniach przyjelismy 36 psów, głownie szczeniaki, nie chcę nawet myśleć co będzie jak zaczną chorować :( Pomóżcie proszę w szukaniu DT [URL]http://www.schronisko.elblag.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=590%3Ato-jaki-dramat&catid=40%3Aartykuly&Itemid=84[/URL][/QUOTE] Agnieszko, może załóż wątek na dogo - tylko tytuł musi być dramatyczny. Jeżeli wyślecie mi zdjęcia, to zrobię allegro dla szczeniaków. Quote
basia0607 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Mamy przypadek parwo, szczeniak po 3 dniach naszej walki o niego nie przeżył, myślałam, że mu się uda, był intensywnie leczony. Przy takim zagęszczeniu może być tragicznie. Wirus się zmutował, walczymy z wiatrakami. Quote
hop! Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Jestem w trakcie ogłaszania Jeżuni. Wstawiałam ogłoszenie w serwisie tablica.pl i natknęłam się na ogłoszenie gluchoj - [url]http://tablica.pl/oferta/piekna-milka-czeka-na-wlasny-dom-ID6549.html[/url]. Na jednej stronie są 2 ogłoszenia - Jeżuni i Jeżuni jako Miłki. To wprowadza zamieszanie. Staram się informować na wątku, którego psa ogłoszę właśnie po to, by uniknąć dublowania ogłoszeń. Quote
gluchoj Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Rzeczywiście piesek ten sam. A ogłoszeń ma ode mnie więcej. Usunę swoje na tablicy.pl. Ogłaszałam ją już jakiś czas temu. hop! daj znać gdzie jeszcze ją ogłaszasz to nie będziemy dublowały. W wolnej chwili edytuję i będzie wszędzie jako Jeżunia. Quote
hop! Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='gluchoj']Rzeczywiście piesek ten sam. A ogłoszeń ma ode mnie więcej. Usunę swoje na tablicy.pl. Ogłaszałam ją już jakiś czas temu. hop! daj znać gdzie jeszcze ją ogłaszasz to nie będziemy dublowały. W wolnej chwili edytuję i będzie wszędzie jako Jeżunia.[/QUOTE] Najważniejsze, żeby imię było takie samo - Jeżunia. Sunia ma takie ogłoszenia: [URL="http://allegro.pl/jezunia-niewielka-bajkowo-piekna-sunia-do-adopcji-i1602526792.html"][B]ALLEGRO[/B][/URL] alegratka cafeanimal kupiepsa adopcjapsa psy.pl przygarnijzwierzaka e-zwierzak morusek.pl doadopcji.pl psiamania kupsprzedaj trojmiasto.pl portel.pl tablica.pl Szczeniaki mają [URL="http://allegro.pl/sezon-rozpoczety-33-szczeniaki-w-3-dni-pomocy-i1602527122.html"][B]ALLEGRO[/B][/URL]. Informujmy się na wątku, którego psiaka mamy zamiar ogłosić, bo szkoda, żeby 2 osoby zajmowały się jednym psem, a tyle innych czeka na ogłoszenia. Dzisiaj lub jutro planuję ogłosić Borysa. Quote
gluchoj Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Nie jest źle, bo powtórzyłyśmy na cafeanimal i tablicy.pl. Wcześniej ogłaszałam Miłkę/ Jeżynie na prywatną prośbę pani Basi. Teraz będę podawać info tutaj. Quote
hop! Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='gluchoj']Nie jest źle, bo powtórzyłyśmy na cafeanimal i tablicy.pl. Wcześniej ogłaszałam Miłkę/ Jeżynie na prywatną prośbę pani Basi. Teraz będę podawać info tutaj.[/QUOTE] Super, dzięki. Quote
basia0607 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Prawda jest taka, że wcześniej prosiłam gluchoj o ogłoszenie Miłki ale Aga i reszta jak ją u mnie zobaczyli nazwali Jeżunia . Co do Borysa to dodam, że jest cudownym psem, ciągle roześmianym, skaczącym do siatki jak wariat aby tylko dotknąć ręki człowieka i polizać . Jest typowo terierowatym psem, krępym, niedużym. Jest bardzo ładny i zawsze czysty. Nie wiem jak on to robi gdy inne psy są często mokre od deszczu i błota, on jest suchy i czysty. Raz go wyjełam do zdjęcia z dużego wybiegu, wytarmosiłam i on to pamięta. Teraz jak tam przechodzę pies, jakby mógł zjadłby siatkę a moje serce się kurczy. Quote
hop! Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ogłoszenia Boryska: [URL="http://allegro.pl/niewielki-piesek-w-typie-rasy-terier-do-adopcji-i1603923853.html"][B]ALLEGRO[/B][/URL] alegratka cafeanimal kupiepsa adopcjapsa psy.pl przygarnijzwierzaka e-zwierzak morusek.pl doadopcji.pl psiamania kupsprzedaj trojmiasto.pl portel.pl tablica.pl Quote
basia0607 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Dzisiaj do domu poszedł Rubik, mimo, że to niedziela. Przyjechałam szybciej do schroniska i wpuściłam państwa do środka. Rubik mało atrakcyjny ale ukradł serce córki, 10 letniej dziewczynki. Ona go głaskała a jemu mało nie odpadł ogon z radości. Piesek jakich w schronisku wiele, starszy, pospolity kundelek. Od razu został wykastrowany , ponieważ była nasza wetka. Na " Dniu Kota " zostały zarezerwowane 2 maleńkie kocięta i duża kotka. Byłam do godz. 15, dziewczyny zostały, może rezerwacji było wiecej. Na wystawie były koty cud-urody ale nasze w niczym nie były gorsze i to jest najważniejsze ! Pomagała na niezastąpiona gluchoj i jej synek, dziękujemy !!!!! Quote
Kamila Proc Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Brawo Rubik. Oby to bym dom staly, a nie kaprys coreczki Quote
gluchoj Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jaka tam niezastąpiona. Nie ma za co, bo to sama przyjemność była. Najważniejsze, że choć kilka koteczków znajdzie dom. A nasze koteczki były cudne i wzbudzały ogromne zainteresowanie. Quote
basia0607 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ludzie zareagowali na apel Agnieszki i z maluchów pozostały tylko 2. Jeden ma przepuklinę mosznową a drugi częściowy paraliż tylnych łapek. Jest leczony , raz jest gorzej, raz lepiej. Podejrzewamy zatrucie toksynami od robali lub mógł się taki urodzić i nie zauważylismy tego zabierając psy. Pozostała prowdopodobnie na ulicy ich matka, jutro spróbujemy ją odlowić.Wczoraj miałam fajny telefon z Elblaga w sprawie Jeżuni, pani zna również stronę schroniska w Elblagu i powiedziałam jej o Pigi. Ma przyjechać i zdecydować. Fajnie jakby Jeżunia znalazła dom ale nie mogę patrzeć na cierpienia Pigi. Gryzie kratę , schudła, zrobiła się malutka. Gdyby nie uciekała mogła by być biurowa ale ona tylko czeka aby uciec . Będę namawiała panią na Pigi. Tam jest tylko chłopiec 14 letni, pani nie pracuje, oby tylko nie straciła chęci na psa. Quote
Recommended Posts