Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']Poszukuję DOBREGO behawiorysty albo szkoleniowca z Waszych okolic - chodzi o sznaucera średniego adoptowanego ze schroniska w Koszalinie - pies zamieszkał w Malborku i jest dość problemowy - opiekunka chce z psem pracować tylko nie może znaleźć nikogo sensownego bo jak zadzwoniła do "behawiorystki" (SIC!) gdzieś z miejscowości Przyjaźń (znaleziona w necie) to baba kazała psa uśpić albo odwieźć do schroniska - nie widząc psa - po rozmowie telefonicznej wydała na psa wyrok!!!! to jakiś koszmar bo to drugi taki przypadek w ostatnich dwóch tygodniach kiedy "behawiorysta" telefonicznie wydaje wyrok :shock:

aaaaaa... grrr. Ja slyszałam tylko o pani od chartów z ornety (same dobre opinie). zaraz wskoczy Vitka i pewnie powie dokladnie o kogo chodzi. ale mysle ze wystarczy wygooglować Orneta i charty to powinna wyskoczyć.

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O tak, już jestem ;)
Pani z Ornety jest dobrym behawiorystą, już tu o niej pisałam.
Pomagała mojej cioci i dobrej znajomej i w ogóle dużo o niej słyszałam, widziałam w akcji. ;) Gdzieś miałam numer, więc jak trzeba to go znajdę, ale pewnie w necie o niego nietrudno.
Pani zna się na rzeczy i nie wydaje wyroków.

Posted

życzę powodzenia. jesteśmy totalnie przepełnieni!! nie możemy przyjmować więcej psów- a wszystkie okoliczne gminy nie mają zadnego schroniska. my przyjmujemy tylko scisły elbląg, miasto elbląg- nie gminę. a i tak ludzie podrzucają psy z kadej wioski wokół elbląga, z malborka itd itd itd...
Straż Miejska z Milejewa chciała oddac psa- nie przyjęliśmy, chcieli zapłacić, nie przyjęlismy- wypuścili przed bramą schroniska....powitajmy Jopa:roll:

Posted

Wrzucam zdjęcia biurowych "czarnuchów", czyli Toli i Lolka, które pięknie obsrywają biuro kierowniczki i zmuszają biedne pracownice schroniska do wpadania do męskiej toalety (bo bliżej niż damska) w poszukiwaniu papieru toaletowego, nawet gdy toaleta zajęta....Brrr...:evil_lol:

Fot. Ola:

Posted

ale przynajmniej u naszej pani kierowniczki pachnie jak w schronisku ( nie pachnie fiolkami i czym tam jeszcze, a zwierzakami w najwiekszej potrzebie:loveu:) jestem z tego dumna:) yep!

ps. a to ze sobie czasem na Pawła popatrzysz- no cóż....trzeba korzystać:evil_lol:

Posted

Porażka... Tej wsi, jak i wielu innym przydała by się jakaś resocjalizacja :/ Biedny psiak :shake: niech ta zima już się kończy, bo pochłania zbyt wiele ofiar...
A na głupotę ludzką niestety nie ma lekarstwa... Chyba że pała przez łeb -.-

Posted

to się w głowie nie mieści ;-((((((((((((
ja jestem zdania że do każdego kto niesie dobro - wraca ono ze wzmożoną siłą, a zło wraca prędzej czy później...
tych wszystkich ludzi kara i tak nie ominie
moim zadaniem mamy tylko prawo do du.., że pozwala się na takie rzeczy
jakby ich tak wszystkich którzy tak zrobili zrobić to samo:
przywiązać na łańcuchu, na pasek ( anie na smycz) zostawić na dworze, bez jedzenia i picia... mieli by jakąś budę a niektórzy nie... ciekawe ile by wytrzymali...

Posted

i wkurza mnie to ,że ludzi tak bezmyślnie rozmnażają te zwierzaki, a potem oddają byle komu i takie są tego skutki ;-(((
przecież są tabletki i zastrzyki jeśli suka zaskoczy - można takie co zastosować - tylko większość nawet o tym nie wie.
a potem podrzucają przez bramę do schroniska, albo na śmietnik !!!!
ale co się dziwić - jak mówi mój Rafał - ludzie wyrzucają swoje dzieci na śmietnik, głodzą, biją... to co im po takim psie czy kocie ;-((((!!!!!!!!!!!!!!!! to jest NIENORMALNE!!!