Charly Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='malawaszka']Poszukuję DOBREGO behawiorysty albo szkoleniowca z Waszych okolic - chodzi o sznaucera średniego adoptowanego ze schroniska w Koszalinie - pies zamieszkał w Malborku i jest dość problemowy - opiekunka chce z psem pracować tylko nie może znaleźć nikogo sensownego bo jak zadzwoniła do "behawiorystki" (SIC!) gdzieś z miejscowości Przyjaźń (znaleziona w necie) to baba kazała psa uśpić albo odwieźć do schroniska - nie widząc psa - po rozmowie telefonicznej wydała na psa wyrok!!!! to jakiś koszmar bo to drugi taki przypadek w ostatnich dwóch tygodniach kiedy "behawiorysta" telefonicznie wydaje wyrok :shock: aaaaaa... grrr. Ja slyszałam tylko o pani od chartów z ornety (same dobre opinie). zaraz wskoczy Vitka i pewnie powie dokladnie o kogo chodzi. ale mysle ze wystarczy wygooglować Orneta i charty to powinna wyskoczyć. Quote
Vitka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 O tak, już jestem ;) Pani z Ornety jest dobrym behawiorystą, już tu o niej pisałam. Pomagała mojej cioci i dobrej znajomej i w ogóle dużo o niej słyszałam, widziałam w akcji. ;) Gdzieś miałam numer, więc jak trzeba to go znajdę, ale pewnie w necie o niego nietrudno. Pani zna się na rzeczy i nie wydaje wyroków. Quote
Charly Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 http://www.chartpolski.fc.pl/szkolenie/szkolenie.htm Quote
Vitka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Tak, właśnie tak ;) To pani Dagmara. Była na Dniu Psa w Światowidzie i pokazywała co jej piesek potrafi - niesamowite! :) Quote
Charly Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 piękne te charty- chude, ale jakoś jednak piękne Quote
malawaszka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 z nieba mi spadacie!!!!!!! wielkie dzięki!!!!!! :Rose: Quote
Vitka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Nooo, ja uwielbiam charty. Mają taką wyjątkową budowę. Trochę nieproporcjonalną, ale mają to coś :) Trzeba sobie pomagać ! ;) Quote
Charly Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 życzę powodzenia. jesteśmy totalnie przepełnieni!! nie możemy przyjmować więcej psów- a wszystkie okoliczne gminy nie mają zadnego schroniska. my przyjmujemy tylko scisły elbląg, miasto elbląg- nie gminę. a i tak ludzie podrzucają psy z kadej wioski wokół elbląga, z malborka itd itd itd... Straż Miejska z Milejewa chciała oddac psa- nie przyjęliśmy, chcieli zapłacić, nie przyjęlismy- wypuścili przed bramą schroniska....powitajmy Jopa:roll: Quote
malkawil Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Wrzucam zdjęcia biurowych "czarnuchów", czyli Toli i Lolka, które pięknie obsrywają biuro kierowniczki i zmuszają biedne pracownice schroniska do wpadania do męskiej toalety (bo bliżej niż damska) w poszukiwaniu papieru toaletowego, nawet gdy toaleta zajęta....Brrr...:evil_lol: Fot. Ola: Quote
malkawil Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 A oto nasze koty w ujęciu Oli: A to zdjęcie bije wszystkie na głowę :) : Quote
Charly Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 no no- dzieki Gosiu. Vitkaaaa kiedy przyjdziesz robic zdjęcia? hahahahhahah Quote
Charly Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ale przynajmniej u naszej pani kierowniczki pachnie jak w schronisku ( nie pachnie fiolkami i czym tam jeszcze, a zwierzakami w najwiekszej potrzebie:loveu:) jestem z tego dumna:) yep! ps. a to ze sobie czasem na Pawła popatrzysz- no cóż....trzeba korzystać:evil_lol: Quote
Rybc!a Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 A mnie w sobotę chyba nie będzie . :( Za to w następną, na pewno! Quote
Charly Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 następna interwencja w tym popegeerowskim ciemnogrodzie Bielniku http://www.portel.pl/artykul.php3?i=41298 Quote
Niebieska713 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Charly']następna interwencja w tym popegeerowskim ciemnogrodzie Bielniku http://www.portel.pl/artykul.php3?i=41298 Zaczynam coraz mniej rozumiec ludzi :( Quote
Aga3006 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Aż płakać się chce jak coś takiego się widzi i do tego świadomość, że sprawcy najprawdopodobniej ujdzie na sucho:placz::mad::angryy: Quote
Patyś_ Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Porażka... Tej wsi, jak i wielu innym przydała by się jakaś resocjalizacja :/ Biedny psiak :shake: niech ta zima już się kończy, bo pochłania zbyt wiele ofiar... A na głupotę ludzką niestety nie ma lekarstwa... Chyba że pała przez łeb -.- Quote
Charly Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 z zimą to pewnie niewiele ma do czynienia. zanim ten piesek zamarzł to umarł z głodu- na złość żonie. Quote
Aga3006 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dokładnie. W lato będą umierać z braku wody przywiązane na słońcu... Quote
Vikii Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 to się w głowie nie mieści ;-(((((((((((( ja jestem zdania że do każdego kto niesie dobro - wraca ono ze wzmożoną siłą, a zło wraca prędzej czy później... tych wszystkich ludzi kara i tak nie ominie moim zadaniem mamy tylko prawo do du.., że pozwala się na takie rzeczy jakby ich tak wszystkich którzy tak zrobili zrobić to samo: przywiązać na łańcuchu, na pasek ( anie na smycz) zostawić na dworze, bez jedzenia i picia... mieli by jakąś budę a niektórzy nie... ciekawe ile by wytrzymali... Quote
Vikii Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 i wkurza mnie to ,że ludzi tak bezmyślnie rozmnażają te zwierzaki, a potem oddają byle komu i takie są tego skutki ;-((( przecież są tabletki i zastrzyki jeśli suka zaskoczy - można takie co zastosować - tylko większość nawet o tym nie wie. a potem podrzucają przez bramę do schroniska, albo na śmietnik !!!! ale co się dziwić - jak mówi mój Rafał - ludzie wyrzucają swoje dzieci na śmietnik, głodzą, biją... to co im po takim psie czy kocie ;-((((!!!!!!!!!!!!!!!! to jest NIENORMALNE!!! Quote
malkawil Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dziś do domu za Tczewem pojechał Grubcio, a do domu w Elblągu - Adam (dorosły, mały, który trafił do nas spod szpitala wojewódzkiego w grudniu) :multi::multi:. Quote
Charly Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ten maluch??? o jak suuuuuper:) Jeszcze w srodę tak bardzo prosił. A pan Grubego jaki? Quote
Aga3006 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Powodzenia Grubasie! czy was też tak irytują te reklamy?:angryy: Quote
Recommended Posts