Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

A u nas sie juz zaczęło- zwozą nam masowo ślepe i nieslepe, ale niesamodzielne mioty.
Akurat siedze w kotach, wiec już w ostatnich 10 dniach było takich 8 miotów.
Bałam sie wiosny bardzo :( I miałam rację :(

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kordonia']No, wielki bedzie- ma ze 4 tygodnie, a wązy z pięć kilo, łapy jak bochny chleba ;)[/quote]

co ?????:crazyeye:
ja myslalm ze ma z 4 miechy :crazyeye:
jak on ma tylko miesiac i taka wage to bedzie mial z 70kg jako dorosly jak nic :loveu: taki drugi Dżordż nam rosnie :loveu: mam nadzieje ze dlugo nie posiedzi :roll:

tak wlasnie ta cholerna wiosna...suczki cieczkuja i pelno zaciazonych ehh
ale slepe mioty i takie niesamodzielne usypia schronisko ?

Posted

[quote name='Rybc!a']Dzisiejszy dzień nie zaczął się dobrze.

W nocy policja przywiozła nam owczarkowatego, młodego samca, który dostał dziś imię '' AGENT '' :) Zamieszkał w boksie nr 15, dzieli go z OSKAREM ( od Sary ) .
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/112/d8318c346dec198d.jpg[/IMG][/URL]
(...)[/quote]

Agent, a tak naprawdę Pudzian został odnaleziony dziś przez swego włascciela :D :D :D

Posted

Otello jest już zarezerwowany, przyjadą po niego jutro.

Dzisiaj do domu pojechał szczeniak- PAMPUŚ i kocur FILIP.
Zdjęcia pożegnalne Pampusia ma Dorota, później na pewno je wklei.

Oszczeniła się Działka - 9 szczeniąt, w tym jeden nieżywy.

Trwają pracę nad dzieleniem 18. :)

Posted

[quote name='Rybc!a']Otello jest już zarezerwowany, przyjadą po niego jutro.

Dzisiaj do domu pojechał szczeniak- PAMPUŚ i kocur FILIP.
Zdjęcia pożegnalne Pampusia ma Dorota, później na pewno je wklei.

Oszczeniła się Działka - 9 szczeniąt, w tym jeden nieżywy.

Trwają pracę nad dzieleniem 18. :)[/quote]

spory miot :razz:
kiedy beda uspane?

Posted

dziewczynya szczegolnie vitka bo ma zdjecia :diabloti:
jakie mamy szczeniaki w tej chwili ? sa jakies pseudo rasowe?
namowilam kuzyna zeby pojechal do nas do schronu zobaczyl bo chcial na gieldzie kupic :roll:
moze akurat
mamy cos takiego prawie rasowego ze szczeniorow?

Posted

Moim zdaniem kocięta nie powinny być przyjete do schroniska tylko oddane kotce .Prawdopodobnie kotka je szuka. Kocięta mają ok. 10 dni, zaczynają się bawić.
Dobrze sie stało, że zajrzalam do tego koszyka !
[SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000]W myśl regulaminu OTOZ Animals nie uspypia się miotów widzących ani takich , które zaczynają otwierać oczy !!![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='basia0607']Moim zdaniem kocięta nie powinny być przyjete do schroniska tylko oddane kotce .Prawdopodobnie kotka je szuka. Kocięta mają ok. 10 dni, zaczynają się bawić.
Dobrze sie stało, że zajrzalam do tego koszyka !

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]W myśl regulaminu OTOZ Animals nie uspypia się miotów widzących ani takich , które zaczynają otwierać oczy !!![/COLOR][/SIZE]

[/quote]
Ale co mieliśmy z nimi zrobić? :-(
Ich matka podobno była po wypadku...

Posted

[quote name='gops']dziewczynya szczegolnie vitka bo ma zdjecia :diabloti:
jakie mamy szczeniaki w tej chwili ? sa jakies pseudo rasowe?
namowilam kuzyna zeby pojechal do nas do schronu zobaczyl bo chcial na gieldzie kupic :roll:
moze akurat
mamy cos takiego prawie rasowego ze szczeniorow?[/quote]

a Twoj kuzyn jest sensowny?:cool3: No bo wiesz, pseudorasowy nowofunland/ sznaucer jest do wzięcia.

Posted

[quote name='Charly']a Twoj kuzyn jest sensowny?:cool3: No bo wiesz, pseudorasowy nowofunland/ sznaucer jest do wzięcia.[/quote]

jest bardzo sensowny
to maz mojej kuzynki ;)
mieszkaja na dwoch pokojach razem w bloku i pies siedzial by sam jakies 3 godz moze dziennie , mialby duzo spacerkow i wogole (ja jzu tego dopilnuje)
namowienie go na psa ze schronu a nie z gieldy zajelo mi 3 godz ,ale sie udalo ;) tylko teraz on chce koniecznie cos pseudo rasowego , bo kundelka nie chce :roll: najlepiej cos duzego , onkowego czy cos ;)

nasz wilegachny szczenior jest ponoc zarezerwowany ;)

Posted

acha. nie wiedzialam o tym. poza tym jest jeden fajny terrierowaty szczenior. boski jest. typowy terrierek. tzn. to jest sunia. Dziewczyny są jej zdjecia? a jesli nie- poszukaj na dogo- jest masa szczeniakow w typie.
jak przyjde ze spaceru popatrze tez:)

Posted

tylko on po psa nigdzie nie pojedzie taki mlokos z niego
pies lepiej jakby byl z elblaga, napewno bedzie jezdzil kilka miesiecy co jakis czas az znajdzie tego "swojego" ;)
ja tez bede mu dawala znac co i jak u nas w schronie jest ;)

namowie go zeby pojechal w sobote to dziewczyny dobrze zagadaja :diabloti:

Posted

[quote name='Charly']a Twoj kuzyn jest sensowny?:cool3: No bo wiesz, pseudorasowy nowofunland/ sznaucer jest do wzięcia.[/quote]
Nie jest, pisałam już, że jutro po niego prawdopodobnie przyjadą .

Posted

Basiu ty myślisz, że nam było przyjemnie na nie patrzeć? Cały czas chodziłyśmy i martwiłyśmy się, że muszą czekać... ale co miałyśmy zrobić?!

Posted

Może ta nowa sunia, szczenior, która przyszła dzisiaj? Niby specjalnie nie wygląda na rasową, ale będzie dość duża i jest bardzo ładna, trochę podobna do Bonza. Szkoda jej, nie wiedziała co się dzieje, a taka grzeczna...

Posted

[quote name='Vitka']Ale co mieliśmy z nimi zrobić? :-(
Ich matka podobno była po wypadku...[/quote]

Ich matka podobno z 1 kociakiem uciekla. W tym wszystkim dziwi mnie fakt, że kocięta glodne czekały na śmierć od godz. 12 do 18. Czy według Was jest wszystko ok ?.

Posted

[quote name='gops']jest bardzo sensowny
to maz mojej kuzynki ;)
mieszkaja na dwoch pokojach razem w bloku i pies siedzial by sam jakies 3 godz moze dziennie , mialby duzo spacerkow i wogole (ja jzu tego dopilnuje)
namowienie go na psa ze schronu a nie z gieldy zajelo mi 3 godz ,ale sie udalo ;) tylko teraz on chce koniecznie cos pseudo rasowego , bo kundelka nie chce :roll: najlepiej cos duzego , onkowego czy cos ;)

nasz wilegachny szczenior jest ponoc zarezerwowany ;)[/quote]

Zresztą taki wielgachny szczenior tylko męczyłby się w dwóch pokojach kiedy by urósł ;)

Posted

[quote name='Valeur248']Zresztą taki wielgachny szczenior tylko męczyłby się w dwóch pokojach kiedy by urósł ;)[/quote]
E tam , nieprawda. Moim zdaniem dla psa nie gra żadnej roli wielkość mieszkania. Jeśli zapewnioną ma odpowiednią dawkę ruchu, oczywiście.
Moja znajoma ma doga niemieckiego w kawalerce, znam też przypadek trzech rottweilerów w 2 pokojach. W obu rodzinach wszyscy są szczęśliwi.

Dorota, na zdjęcia czekam ! Tylko 300, co tam . :cool3: