kordonia Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 A u nas sie juz zaczęło- zwozą nam masowo ślepe i nieslepe, ale niesamodzielne mioty. Akurat siedze w kotach, wiec już w ostatnich 10 dniach było takich 8 miotów. Bałam sie wiosny bardzo :( I miałam rację :( Quote
gops Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='kordonia']No, wielki bedzie- ma ze 4 tygodnie, a wązy z pięć kilo, łapy jak bochny chleba ;)[/quote] co ?????:crazyeye: ja myslalm ze ma z 4 miechy :crazyeye: jak on ma tylko miesiac i taka wage to bedzie mial z 70kg jako dorosly jak nic :loveu: taki drugi Dżordż nam rosnie :loveu: mam nadzieje ze dlugo nie posiedzi :roll: tak wlasnie ta cholerna wiosna...suczki cieczkuja i pelno zaciazonych ehh ale slepe mioty i takie niesamodzielne usypia schronisko ? Quote
kordonia Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Rybc!a']Dzisiejszy dzień nie zaczął się dobrze. W nocy policja przywiozła nam owczarkowatego, młodego samca, który dostał dziś imię '' AGENT '' :) Zamieszkał w boksie nr 15, dzieli go z OSKAREM ( od Sary ) . [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/112/d8318c346dec198d.jpg[/IMG][/URL] (...)[/quote] Agent, a tak naprawdę Pudzian został odnaleziony dziś przez swego włascciela :D :D :D Quote
Rybc!a Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Otello jest już zarezerwowany, przyjadą po niego jutro. Dzisiaj do domu pojechał szczeniak- PAMPUŚ i kocur FILIP. Zdjęcia pożegnalne Pampusia ma Dorota, później na pewno je wklei. Oszczeniła się Działka - 9 szczeniąt, w tym jeden nieżywy. Trwają pracę nad dzieleniem 18. :) Quote
gops Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Rybc!a']Otello jest już zarezerwowany, przyjadą po niego jutro. Dzisiaj do domu pojechał szczeniak- PAMPUŚ i kocur FILIP. Zdjęcia pożegnalne Pampusia ma Dorota, później na pewno je wklei. Oszczeniła się Działka - 9 szczeniąt, w tym jeden nieżywy. Trwają pracę nad dzieleniem 18. :)[/quote] spory miot :razz: kiedy beda uspane? Quote
kordonia Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Poszła tez do domu SEti, kotunia przebywająca u mnie na tymczasie :) Quote
gops Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 dziewczynya szczegolnie vitka bo ma zdjecia :diabloti: jakie mamy szczeniaki w tej chwili ? sa jakies pseudo rasowe? namowilam kuzyna zeby pojechal do nas do schronu zobaczyl bo chcial na gieldzie kupic :roll: moze akurat mamy cos takiego prawie rasowego ze szczeniorow? Quote
Charly Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 dziewczyny czy wiadomo cos na temat nero? skąd zostal oddany? z domu, z budy? Quote
basia0607 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Moim zdaniem kocięta nie powinny być przyjete do schroniska tylko oddane kotce .Prawdopodobnie kotka je szuka. Kocięta mają ok. 10 dni, zaczynają się bawić. Dobrze sie stało, że zajrzalam do tego koszyka ! [SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#ff0000]W myśl regulaminu OTOZ Animals nie uspypia się miotów widzących ani takich , które zaczynają otwierać oczy !!![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE] Quote
Vitka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='basia0607']Moim zdaniem kocięta nie powinny być przyjete do schroniska tylko oddane kotce .Prawdopodobnie kotka je szuka. Kocięta mają ok. 10 dni, zaczynają się bawić. Dobrze sie stało, że zajrzalam do tego koszyka ! [SIZE=3][COLOR=#ff0000]W myśl regulaminu OTOZ Animals nie uspypia się miotów widzących ani takich , które zaczynają otwierać oczy !!![/COLOR][/SIZE] [/quote] Ale co mieliśmy z nimi zrobić? :-( Ich matka podobno była po wypadku... Quote
Charly Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='gops']dziewczynya szczegolnie vitka bo ma zdjecia :diabloti: jakie mamy szczeniaki w tej chwili ? sa jakies pseudo rasowe? namowilam kuzyna zeby pojechal do nas do schronu zobaczyl bo chcial na gieldzie kupic :roll: moze akurat mamy cos takiego prawie rasowego ze szczeniorow?[/quote] a Twoj kuzyn jest sensowny?:cool3: No bo wiesz, pseudorasowy nowofunland/ sznaucer jest do wzięcia. Quote
gops Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Charly']a Twoj kuzyn jest sensowny?:cool3: No bo wiesz, pseudorasowy nowofunland/ sznaucer jest do wzięcia.[/quote] jest bardzo sensowny to maz mojej kuzynki ;) mieszkaja na dwoch pokojach razem w bloku i pies siedzial by sam jakies 3 godz moze dziennie , mialby duzo spacerkow i wogole (ja jzu tego dopilnuje) namowienie go na psa ze schronu a nie z gieldy zajelo mi 3 godz ,ale sie udalo ;) tylko teraz on chce koniecznie cos pseudo rasowego , bo kundelka nie chce :roll: najlepiej cos duzego , onkowego czy cos ;) nasz wilegachny szczenior jest ponoc zarezerwowany ;) Quote
Charly Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 acha. nie wiedzialam o tym. poza tym jest jeden fajny terrierowaty szczenior. boski jest. typowy terrierek. tzn. to jest sunia. Dziewczyny są jej zdjecia? a jesli nie- poszukaj na dogo- jest masa szczeniakow w typie. jak przyjde ze spaceru popatrze tez:) Quote
gops Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 tylko on po psa nigdzie nie pojedzie taki mlokos z niego pies lepiej jakby byl z elblaga, napewno bedzie jezdzil kilka miesiecy co jakis czas az znajdzie tego "swojego" ;) ja tez bede mu dawala znac co i jak u nas w schronie jest ;) namowie go zeby pojechal w sobote to dziewczyny dobrze zagadaja :diabloti: Quote
Rybc!a Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 [quote name='Charly']a Twoj kuzyn jest sensowny?:cool3: No bo wiesz, pseudorasowy nowofunland/ sznaucer jest do wzięcia.[/quote] Nie jest, pisałam już, że jutro po niego prawdopodobnie przyjadą . Quote
Vitka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Basiu ty myślisz, że nam było przyjemnie na nie patrzeć? Cały czas chodziłyśmy i martwiłyśmy się, że muszą czekać... ale co miałyśmy zrobić?! Quote
Afi Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Może ta nowa sunia, szczenior, która przyszła dzisiaj? Niby specjalnie nie wygląda na rasową, ale będzie dość duża i jest bardzo ładna, trochę podobna do Bonza. Szkoda jej, nie wiedziała co się dzieje, a taka grzeczna... Quote
basia0607 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Vitka']Ale co mieliśmy z nimi zrobić? :-( Ich matka podobno była po wypadku...[/quote] Ich matka podobno z 1 kociakiem uciekla. W tym wszystkim dziwi mnie fakt, że kocięta glodne czekały na śmierć od godz. 12 do 18. Czy według Was jest wszystko ok ?. Quote
Valeur248 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='gops']jest bardzo sensowny to maz mojej kuzynki ;) mieszkaja na dwoch pokojach razem w bloku i pies siedzial by sam jakies 3 godz moze dziennie , mialby duzo spacerkow i wogole (ja jzu tego dopilnuje) namowienie go na psa ze schronu a nie z gieldy zajelo mi 3 godz ,ale sie udalo ;) tylko teraz on chce koniecznie cos pseudo rasowego , bo kundelka nie chce :roll: najlepiej cos duzego , onkowego czy cos ;) nasz wilegachny szczenior jest ponoc zarezerwowany ;)[/quote] Zresztą taki wielgachny szczenior tylko męczyłby się w dwóch pokojach kiedy by urósł ;) Quote
Vitka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Podpisuję się pod wypowiedzią Rybci, bo o to dokładnie mi chodziło. Quote
Vitka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Jak wgrają się zdjęcia to znów zaspamuję wszystko. Charly - przygotuj się, bo mam boskie foty Nerusia :loveu: Quote
Rybc!a Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 [quote name='Valeur248']Zresztą taki wielgachny szczenior tylko męczyłby się w dwóch pokojach kiedy by urósł ;)[/quote] E tam , nieprawda. Moim zdaniem dla psa nie gra żadnej roli wielkość mieszkania. Jeśli zapewnioną ma odpowiednią dawkę ruchu, oczywiście. Moja znajoma ma doga niemieckiego w kawalerce, znam też przypadek trzech rottweilerów w 2 pokojach. W obu rodzinach wszyscy są szczęśliwi. Dorota, na zdjęcia czekam ! Tylko 300, co tam . :cool3: Quote
Rybc!a Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Otello, bo tak ma na imię nasz mini gigant, będzie miał dom z ogrodem i w przyszłości będzie psem stróżującym . Quote
Recommended Posts