Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

malkawil napisał(a):
Przebiegła szybko i sprawnie! Po wszystkim doszłam do wniosku, że szkoda naszego słodkiego Zasrańca (to arcy pieszczotliwy przydomek!;) ) zamykać w naszym pokoju i zniosłam go na dół na jego posłanie (ale nie zamknęłam klatki). Po jakiś 10 minutach pan Marek przyniósł Kaja do mnie, mówiąc, że zobaczył go jak się pijany wytoczył z piwnicy :) W związku z czym zamknęłam go jednak u nas w biurze... Co za tym idzie, możesz się Olu nastawić na poranne sprzątanie kajowych gówienek zaraz po wejściu jutro do pracy :razz:

hehe. nic z tego:eviltong: Kaj kulturalnie skorzystał z kuwety:lol:

Dzis przyjechal po niego fajny, bardzo fajny domek. Bardzo mili starsi panowie,wjechali wielkopańsko i bez pardonu swoimi mercedesami na teren schroniska...wysiadają..... długie białe włosy:evil_lol:, zabójcze teksty i odpowiedni klimat.... Wieś gdzieś za Elblągiem- mieszkają na wsi od kilku miesięcy, mają wyżła ( który boi się kotów) i teraz szukają kota. Kot ma łowić myszy:lol: i być towarzyszem- kto nadaje się do tego lepiej niż Kaj:)

(kaj dzis znow złowił "mi" myszkę, rzucił pod nogi i maszerował o wyprostowanych nogach i ogonem na sztorc, po czym udał się na spoczynek. Mysz jak zwykle mała (wielkości małego palca u ręki) długonosa. Te wielkie i tłuste spożywa w samotności w piwnicy..cwaniaczek.)

Ale Kaj uciekł. Pierwszy raz odkąd jest u nas schował się gdzies i na nic zdalo sie wołanie, ciumkanie itp:lol:. Kaj zniknął:shake:

....Umówiliśmy się na poniedziałek i panowie wyjechali. Zamknęła się za nimi brama. Wracam do góry, a tam jakby nigdy nic siedzi sobie Kaj:-o. I tym razem przeszedl samego siebie. To wieeeeeeelka przylepa, zaspypia na rękach, na ramieniu w najdziwaczniejszych pozach, byle tylko blisko- ale tym razem oparł mi łapki na piersi i całował:-o prosto w usta:lol:

Jest cuuuudowny. W poniedziałek zamknę go gdzieś- bo mam wrażenie, że jemu się wydaje, że schronisko to całkiem fajne miejsce do mieszkania i nie bardzo chce nas opuścic.

Do domu poszła dzis mała czarno- biała Zuzia ( byla w klatce razem z "Dziką") Niebo:multi: no i miał iść Kaj zasraniec.

Hamon dziś mial swoją sesje fizjoterapii, po której poczuł się dużo lepiej. Jest wesoły i zadowolony. W piątek raz jeszcze. A w środę ultradzwięki....

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Widocznie Kaj nie chce opuszczać schroniska, koty mają 5 zmysł. Macie namiary na panów ? Z chęcia przeprowadziła bym wizytę przedadopcyjną:diabloti:. Ja na poważnie , lubię takich wiedżminów !

Posted

Ach, diabełki jedne z Was :evil_lol:

Gosiu piękne suczki! Simba miała ogroooomne szczęście!! :loveu::multi:
No to cwaniaczek Kaj.... :mad:
Już grzałby dupcię w domu. :roll:

Niebo w domku!! :loveu::multi: Cudownie! Może w końcu to będzie dobry domek.... :roll:
Jutro będę w schronisku z Dorotką (Rupak), będziemy kombinować z Chuckiem. ;)
Trzymajcie kciuki :cool3:
No, a niedługo wróci mój aparat i będą zdjęcia. :)

Posted

basia0607 napisał(a):
Widocznie Kaj nie chce opuszczać schroniska, koty mają 5 zmysł. Macie namiary na panów ? Z chęcia przeprowadziła bym wizytę przedadopcyjną:diabloti:. Ja na poważnie , lubię takich wiedżminów !

super:) Jutro do nich zadzwonię i wezmę adres:multi:

szósty, szósty zmysł heheh;)

Posted

i najważniejsze:lol:- panowie dziś rozpoczęli budowę (tzn. najpiew kopią doły;)) bawialni dla psiaków:Cool!::iloveyou::sweetCyb:. Już je widzę...te zwariowane szczyle z ósemki, trójki czy dwójki:evil_lol:

Tak się cieszę, że będą sie mogły wybiegać i wyszaleć niezależnie od spacerków:multi:

Posted

Czy dzisiaj jakiś pies znalazł dom ? :) Widziałam, jak wyjeżdżałam, że ludzie intensywnie zastanawiali się nad jakąś suką z 18, czy adopcja doszła do skutku ? :)

Posted

Rybc!a napisał(a):
Czy dzisiaj jakiś pies znalazł dom ? :) Widziałam, jak wyjeżdżałam, że ludzie intensywnie zastanawiali się nad jakąś suką z 18, czy adopcja doszła do skutku ? :)

tak tak. Milusię wybrali, ale pójdzie dopiero po sterylce. to samo Kluska- tzn. kluska miala sterylkę wczoraj.

Posted

Padam!! :lol:
Na spacer wyszły dziś: Kopi, Burka, Skoczek, Baddy, Bianka, Labka, Waxa, Bart i z tego co widziałam Dropi, Plamka, Kluska, Montana, Czarek. :lol:

Posted

Kopi i Szkoczek nauczyli dziś szczeniakowatego Buddy'ego jak się zachowywać na spacerze :cool3:
Cała trójka biegała jak szalona. Kopi zagonił Buddy'ego do rzeki, a tam Skoczek zaczął się z nim bawić no i biedak wrócił ze spaceru cały w błocie :evil_lol:
Pięknie chłopaki trzymali się mnie. Skoczek biegał jak szalony, ale jak gdzieś szłam to szedł tuż za mną. Już w ogóle nie ucieka... tylko czasem pobiegnie dalej, obsika coś i zaraz wraca. :)
Kopi to już nie muszę chyba pisać, że wzór grzeczności :lol:
A Buddy to jeszcze taki młody szaleniec - skacze, gryzie, ale zawsze na zawołanie wraca. :)
Mamy od wczoraj w schronisku suczkę w typie labradora. Bardzo ładna, łagodna i grzeczna. Nie ciągnie na smyczy i zgadza się z Bianką. Miałam je dziś na spacerze. Bardzo spokojne suńki. :)
Wyprowadziłam też Barta. Trochę dziwny z niego pies. Nie wiem czy on nie ma jakiejś choroby psychicznej (?). Zachowuje się jakby miał halucynacje :roll: Wszedł dziś do rzeczki i wyciągnął patyka, przyniósł go na brzeg, potem zaczął go kłaść i podnosić, kłaść i podnosić... i tak chyba 8 razy. To nie wyglądało normalnie. Innym razem idzie grzecznie, a nagle zaczyna kopać... nawet na betonie. :roll:
No, a Waxa strasznie ciągnie na smyczy :painting:
To chyba taki dzisiejszy mój raport :D

Posted

To jest Buddy. (wygląda jak mix Skoczka i Kopiego :evil_lol:)

Burka lubi się bawić w berka i w chowanego. Ja jej uciekam, a ona szuka :lol:
Ona tak długo czeka...

Teraz kiedy Skoczek i Kopi są w miarę ułożeni możemy z Basią zabierać dodatkowe dwa mniejsze psy. :) Ja dziś byłam sama, więc wzięłam jednego dodatkowego - Buddy'ego, bo 4 psów bym nie dała rady:oops: :evil_lol: Ale Pani Agnieszka, Aga i Gosia widziały, że jakoś sobie dałam radę :lol:

Zeby tak wszytkie częściej wychodziły..:-(
Wiesz... nie dam rady wszystkich regularnie wyprowadzać :roll::diabloti:
Na razie Kopi i Burka. :)

Posted

Burka na tych zdjeciach wygląda wyjątkowo :)
To powinny być jej podstawowe zdjecia adopcyjne- po prostu przecudny szczęśliwy piesio :loveu:

Floryda to kotek? Który? Dorosły, czy mały? Jakiego koloru jest?
Kojarzę imię, a nie umiem jeszcze przyporządkować imienia do kota :)

Posted

kordonia napisał(a):
Super :) :) :)

A które małe kotki? Nie pamiętasz które? :)

Poszły 3 małe kotki!! :) Bambo, Minka i Lola (ta ostatnia trafiła do nas w piątek). A oprócz Agry poszła też malutka czekoladowa suczka Milka, która w środę zakończyła kwarantannę!!!:multi::multi: